Angrep i Nice

 • Lastebil dundret inn i folkemengde i Nice
 • Betegnes som terrorangrep. Terrogruppen IS hevder de står bak.
 • 84 har mistet livet, minst ti av dem er barn. Over 200 mennesker ble skadet, 50 livstruende.
Hva vil du se?
Anonymous sverger hevn etter Nice-terror
 • Anonymous sverger hevn etter Nice-terror
 • Slik skjedde angrepet på den verdenskjente promenaden i Nice
 • Nice-terroristens bror: – Vi kan ikke tro det var ham

Viktige hendelser

 • 16. jul 10:34

  IS hevder at de står bak angrepet torsdag

 • 15. jul 21:34

  Minst tre tunisiere og tre algeriere er blant de døde etter angrepet i Nice, opplyser myndighetene iTunisia og Algerie

 • 15. jul 18:30

  Frankrikes president har nå utvidet unntakstilstanden i landet, melder BFM TV

 • 15. jul 16:04

  En ukjent helt kan ha hindret terroristen i å ta flere liv, melder flere medier fredag ettermiddag

 • 15. jul 12:41

  Egyptiske Nader el Shafei så hele terrorhandlngen på kloss hold

 • 15. jul 11:22

  Den antatte gjerningsmannen i Nice er navngitt som Mohamed Lahouaiej Bouhlel, melder avisa Nice-Matin

 • 15. jul 08:31

  Popstjernen Rihanna (28) var i Nice under terrorangrepet torsdag kveld

 • 15. jul 07:50

  Kilder nær etterforskningen bekrefter ifølge avisa Le Figaro at den mistenkte gjerningsmannen i Nice-angrepet er en 31 år gammel fransk-tunisier, melder Reuters

 • 15. jul 07:32

  84 mennesker er bekreftet døde etter terrorangrepet i Nice, opplyser det franske innenriksdepartementet

 • 15. jul 07:22

  Den 31 år gamle fransk-tunisiske gjerningsmannen var en kjenning av politiet, ifølge TV kanalen BFM

 • 15. jul 00:49

  Mannen som kjørte bilen er drept

  • Del

   Frankrike ventes for fjerde gang å forlenge unntakstilstanden som ble innført etter terrorangrepene i Paris i november i fjor.

   President François Hollande, som denne måneden planla å oppheve unntakstilstanden, forlenget den med tre måneder etter massakren på 84 mennesker i Nice.

   Tirsdag skal den franske nasjonalforsamlingen ta stilling til om unntakstilstanden skal forlenges ytterligere, ifølge regjeringskilder trolig til utpå nyåret.

   Frankrike har opplevd tre store terrorangrep på 18 måneder, og myndighetene i landet har fått krass kritikk for manglende sikkerhetstiltak. NTB

  • Del

   Angriperen i Nice skal ha vært forberedt og angrepet planlagt, melder AP. Han skal ha søkt på nettet etter IS-propaganda, Orlando-angrepet og vold, ifølge franske myndigheter, som presiserer at det fortsatt ikke er noen direkte kobling mellom gjerningsmannen og IS.

  • Del

   Franske myndigheter opplyser at 13 av ofrene etter angrepet i Nice fortsatt ikke er identifisert. Det melder nyhetsbyrået AP.

  • Del
   Fransk politiet har funnet elleve telefoner, kokain og 2.600 euro (24.300 kroner) i hjemmet til én av de syv varetektsfengslede etter terrorangrepet i Nice. Det opplyser franske myndigheter til AP. 
  • Del

   MINNEMARKERING: Mandag er statsminister i Frankrike, Manuel Valls i Nice. REUTERS/Pascal Rossignol

  • Del

   Frankrikes statsminister Manuel Valls ble buet ut etter å ha holdt ett minutts stillhet for de 84 drepte på strandpromenaden i Nice.

   – Gå av, Manuel Valls! ropte en kvinne da Valls forlot promenaden like etter klokka 12. Også før seremonien ble Valls møtt med buing, melder AFP.
   Valls og andre franske politikere og tjenestemenn var blant flere tusen mennesker som fylte Promenade des Anglais mandag.
   Etter at de hadde mintes de drepte med ett minutts stillhet fra klokka 12, ble Valls møtt med en ny pipekonsert. Brannmannskapene som gikk bak Valls, ble imidlertid hyllet med jubel. (©NTB)

  • Del

   Det vanskelig arbeidet fortsetter med å identifisere de 84 menneskene som ble drept i Nice. Mange etterlatte har fortsatt ikke fått svar.

   Gjerningsmannen meide ned flere hundre mennesker som deltok i nasjonaldagsfeiringen på strandpromenaden i Nice torsdag kveld. Over 300 ble såret, mange av dem kritisk.

   Tre dager senere var bare 35 av de 84 drepte blitt formelt identifisert, opplyser påtalemyndighetens kontor i Paris. Ventetiden og usikkerheten gjør smerten for de overlevende enda vondere å bære.

   Søndag hadde bare familiene til tolv av ofrene fått se sine døde slektninger.

   En familie lette i dagevis på sykehus og ulike kontorer etter nyheter om en fire år gammel gutt som mistet moren sin i massakren. Studenter fra University of Berkeley i California hengte opp flygeblader rundt omkring i Nice og spurte om noen hadde sett deres tre savnede studiekamerater.

   Først mandag kunne FBI bekrefte at en av dem, 20 år gamle Nicolas Leslie, var blitt identifisert i Nice. To andre fra gruppen av Berkeley-studenter som var på sommerskole i Nice, en 22 årig ukrainsk statsborger og en 21 år gammel estlender, er fortsatt savnet. (©NTB)

  • Del

   Etterforskerne har ennå ikke etablert noen bånd mellom gjerningsmannen i Nice og terrorgrupper som IS, opplyser Frankrikes innenriksminister.

   – Vi kan ikke utelukke at et ubalansert og veldig voldelig individ har vært gjennom en rask radikalisering og utført denne høyst avskyelige forbrytelsen, sier Bernard Cazeneuve til radiostasjonen RTL mandag morgen.

   Uttalelsene kommer etter at flere medier det siste døgnet har sitert kilder fra etterforskningen som har styrket mistanken om at Mohamed Lahouaiej-Bouhlel ikke handlet alene.

   Mens familien til Lahouaiej-Bouhlel hevder han var psykisk syk og at han ikke var særlig religiøs, har franske myndigheter koblet angrepet til islamsk ekstremisme.

   IS' talerør Amaq sendte lørdag ut en melding der de tok ansvar for angrepet og hevdet massakren ble utført på oppfordring fra ekstremistgruppa. (©NTB)

  • Del

   Franske myndigheter er styrket i mistanken om at om at sjåføren bak Nice-angrepet har blitt radikalisert den siste tiden og at han kan ha vært i kontakt med jihadister, ifølge en sikkerhetskilde.

   Det er tegnet forskjellige bilder av 31 år gamle Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, som på Frankrikes nasjonaldag torsdag drepte 84 personer med sitt lastebilangrep. Mens familien hevder han var psykisk syk og at han ikke var særlig religiøs, har franske myndigheter koblet angrepet til islamsk ekstremisme.

   Søndag sier en sikkerhetskilde til AP at 31-åringen tilsynelatende har gått gjennom en rask konvertering til radikal islam og planlagt angrepet nøye.

   Lahouaiej-Bouhlel skal ha solgt bilen sin få dager før angrepet. Han leide lastebilen som ble brukt i angrepet 11. juli, kjøpte en pistol og er blitt fanget opp på overvåkingskameraer langs promenaden i Nice i dagene før han slo til på den franske nasjonaldagen.

   Han skal også ha kommunisert på tekstmelding med mulige medsammensvorne før han kjørte lastebilen inn i folkemengden langs promenaden.

   Fransk politi har så langt pågrepet tre personer i kjølvannet av massakren. Ekstremistgruppa IS har tatt på seg ansvaret for angrepet, uten at dette er blitt bekreftet. Lahouaiej-Bouhlel ble drept av politiet etter angrepet.

  • Del

   Terroristens bror hevder broren sendte smilebilde fra folkemengden i Nice

   Jaber Bouhlel, Nice-terroristens bror i Tunisia, sier i et intervju med nyhetsbyrået Reuters at Mohamed Lahouaiej Bouhlel, 31-åringen som drepte 84 i terrorangrepet i Nice, ringte ham på ettermiddagen før angrepet:

   – Han sa han var i Nice med sine europeiske venner for å feire nasjonaldagen, sier broren. 
   Broren sendte så et bilde av seg selv blant folkemengden i Nice, før angrepet
   – Han virket veldig lykkelig og fornøyd, og smilte mye, hevder broren.

  TIPS OSS!

  Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.

   DETTE VET VI OM ANGREPET I NICE:

   ** Sent torsdag kveld dundret en lastebil inn i folkemengden som feiret Frankrikes nasjonaldag på promenaden i Nice.

   ** Ifølge nyhetsbyrået AP gikk sjåføren av lastebilen ut og begynte å skyte rundt seg.

   ** Sjåføren er 31 år, fra Nice og har tunisiske aner. Han ble skutt og drept av politiet.

   ** Minst 84 mennesker er drept, og minst 50 skal være skadet.

   ** Franske myndigheter betegner hendelsen som et terrorangrep, og i lastebilen ble det funnet våpen og granater. Ingen terrorgrupper har foreløpig tatt på seg skylden for angrepet. 

   Byens innbyggere har blitt bedt om å holde seg innendørs. 

   Foreløpig er det ikke meldt om rammede nordmenn. 

   Terrorangrep i fransk ferieby

   Gjerningsmannen kjørte to kilometer langs promenaden i Nice og meide ned mennesker.