Brexit - fortsatt EU?

 • Storbritannia har stemt for å forlate EU
 • Statsminister David Cameron har trukket seg
 • Europa er i sjokk etter Brexit
Hva vil du se?
Brexit-generalen innrømmer bløff
 • Brexit-generalen innrømmer bløff
 • – Angrer på at jeg stemte for BREXIT
 • – Britiske EU-byråkrater søker om belgisk statsborgerskap
 • Boris Johnson: – Nå har vi en fantastisk mulighet
 • Alt du må vite om Brexit på to minutter
 • Brexit-kampen mellom far og sønn

Viktige hendelser

 • 24. jun 12:36

  Skottland vil trolig ha en ny folkeavstemming for å forbli en del av EU

 • 24. jun 09:23

  David Cameron sier han vil trekke seg som statsminister

 • 24. jun 08:09

  Ifølge nyhetsbyrået AFP vil statsminister David Cameron forbli statsminister i Storbritannia, tross Brexit

 • 24. jun 07:42

  Storbritannia har stemt for å forlate EU

 • 23. jun 11:14

  Et gjennomsnitt av de åtte siste meningsmålingene viser at det er ekstremt jevnt

 • 23. jun 09:18

  En siste meningsmåling gjennomført av Opinium tyder på at 45 prosent vil stemme imot og 44 prosent for EU, mens 9 prosent ennå ikke har bestemt seg

 • 23. jun 09:15

  Da er dagen kommet, og britene skal si ja eller nei til fortsatt medlemskap i EU

  • TV 2for ett år siden
   Del
  • TV 2for ett år siden
   Del
  • Ingvil Teige Stieglerfor ett år siden
   Del
   Presset mot Labour-lederen øker
   Den britiske opposisjonslederen Jeremy Corbyn slo lørdag fast at han vil fortsette som Labour-leder, til tross for tiltakende kritikk mot hans passive rolle i valgkampen forut for britenes nei til EU.

   To Labour-medlemmer i Parlamentet leverte fredag et mistillitsforslag mot Corbyn. De to, Margaret Hodge og Ann Coffey, vil ha forslaget diskutert på gruppemøtet i Parlamentet mandag.

   Dersom det blir godtatt som et rimelig forslag, kan det bli fulgt av en hemmelig avstemning blant partiets parlamentsmedlemmer.
   – Det har vært en stormende folkeavstemning som har blitt en prøve på lederskap. Jeremy har strøket på den prøven, sier Hodge til The Guardian.

   Labour-representantene bekymrer seg også for muligheten for at det skrives ut et tidlig nyvalg, noe som kan bli aktuelt på grunn av at Cameron trekker seg.
   – Corbyn er helt tydelig ikke den riktige personen til å lede partiet i en valgkamp, fordi ingen tror han faktisk vil vinne, sier Labour-veteranen Frank Field til BBC. (©NTB)
  • Jonas Fabritius...for ett år siden
   Del

   Erna Solberg ber lederne slutte å skylde på EU
   For å unngå økt splittelse etter britenes EU-nei må Europas ledere holde opp med å gi EU skylden for alle problemer, mener Erna Solberg. EU-grunnleggere vil ha rask brexit.
   – EU har fått ansvaret for alle problemer som kanskje nasjonalstaten og landene selv burde løst, sier statsminister Erna Solberg (H) til NTB lørdag.
   For å illustrere poenget viser hun til en uttalelse fra EU-kommisjonens forrige president José Manuel Barroso:
   – Hvis du bruker hele uken til å skylde på Europa, kan du ikke forvente at folk stemmer på Europa på søndag, sa han ifølge Financial Times etter at ytterliggående partier gikk klart fram i valget til nytt EU-parlament våren 2014.
   Solberg reiser tirsdag til Brussel for å delta på et møte i sammenslutningen av konservative partier i Europa. Der vil brexit trolig bli et altoverskyggende tema.
   Solberg var før britenes EU-avstemning bekymret for at en brexit vil kunne forsterke en utvikling mot mindre samarbeid i Europa, krav om folkeavstemninger i flere EU-land og økt oppslutning om anti-krefter og ekstremisme. (©NTB)

  • Jonas Fabritius...for ett år siden
   Del


   Merkel vil ha ryddig brexit-prosess

   Brexit-prosessen må skje grundig og ordentlig, men bør ikke trekke ut i tid, sier Tysklands statsminister Angela Merkel.
   – For å være ærlig, bør ikke dette trekke ut i tid, det er sant, men jeg vil heller ikke krangle for å få unnagjort dette raskt, sa hun på en pressekonferanse i Potsdam utenfor Berlin lørdag ettermiddag.
   Merkel sa hun ønsker et «godt, objektivt» forhandlingsklima med britene om brexit.
   – Det er ingen grunn til å være ekkel på noen som helst måte i forhandlingene. De må gjennomføres ordentlig, sa Merkel. (©NTB)

  • Jonas Fabritius...for ett år siden
   Del

   Den høytstående belgiske diplomaten Didier Seeuws er utpekt som EUs sjefforhandler og motpart til Storbritannia i brexit-forhandlingene, opplyser diplomatkilder i Brussel.
   Seeuws skal dermed representere de 27 gjenstående EU-medlemslandene i forhandlingene med Storbritannia. (©NTB)

  • Jonas Fabritius...for ett år siden
   Del

   Britenes EU-kommissær går av
   Storbritannias EU-kommissær Jonathan Hill trekker seg fra sitt verv etter at et flertall av den britiske befolkningen har sagt ja til å forlate unionen.
   Hill kunngjorde sin avgang lørdag ettermiddag. Han sa han var «svært skuffet», men at «det som er gjort, kan ikke endres på».
   – Mens vi nå går over i en ny fase, mener jeg det er galt at jeg fortsetter som britisk EU-kommissær som om ingenting hadde skjedd, sier han i en uttalelse. (©NTB)

  • Jonas Fabritius...for ett år siden
   Del

   Ifølge nyhetsbyrået AFP vil franske myndigheter at en ny britisk statsminister skal være på plass innen få dager.

  • Jonas Fabritius...for ett år siden
   Del

   Skotland starter EU-samtaler
   Skottenes regjeringssjef Nicola Sturgeon sier Skottland skal ha umiddelbare samtaler med EU, med mål om å forbli i unionen.
   Sturgeons uttalelse kom lørdag etter at hun hadde sittet i regjeringsmøte i Edinburgh på formiddagen.

   Det har oppstått et «stort avvik» mellom Skottland og resten av Storbritannia, sa Sturgeon fredag kveld. Lørdag morgen innledet hun regjeringsmøtet i Edinburgh for «å diskutere flere detaljer i våre neste steg», melder BBC.
   Et flertall av befolkningen i Skottland, 62 prosent, stemte i favør av å forbli medlem i EU, mens bare 48 prosent av britene som helhet stemte det samme.
   Sturgeon sa fredag at hun ikke kan utelukke muligheten for å gjennomføre en ny folkeavstemning i Skottland der velgerne blir spurt om de ønsker uavhengighet fra resten av Storbritannia. (©NTB)

  • Jonas Fabritius...for ett år siden
   Del

   Vil ha hurtig brexit
   Når britene først har stemt for en EU-utmelding, ønsker unionens grunnleggerland å få dem ut så raskt som mulig.
   – Vi står sammen når vi sier at denne prosessen må starte så raskt som mulig, slik at vi ikke ender opp i en lang og uavklart periode, men i stedet kan konsentrere oss om Europas framtid, sier Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier ifølge AFP.
   Han samlet lørdag de seks landene som grunnla EU, i Berlin for å diskutere britenes nei til EU. Nesten 52 prosent stemte torsdag for å ta landet ut av unionen.
   Britiske ledere har imidlertid ikke hastverk med å starte den formelle utmeldingsprosessen, noe som bekymrer EU-grunnleggerne Tyskland, Frankrike, Italia, Nederland, Belgia og Luxembourg.
   Den luxembourgske utenriksministeren Jean Asselborn ber britene unngå «katt og mus»-lek gjennom å utsette prosessen, mens Frankrikes Jean-Marc Ayrault mener David Camerons erstatter som statsminister raskt må på plass for å få prosessen i gang.
   Ayrault han understreker videre behovet for å unngå en periode usikkerhet «med økonomiske og politiske konsekvenser». (©NTB)