Sportssenteret direkte

 • Følg diverse sport her

Sportssenteret direkte

DIREKTE: Sport direkte
 1. Del

  Tre strake for Vipers – knuste Odense

  Vipers Kristiansand fortsetter å storspille i de innledende kampene i mesterligaen. Lørdag kom den tredje strake seieren da Odense ble slått 34-27.

  Fra før har Krim Ljubljana og Brest måttet tåle tap for fjorårets mesterligavinner. Vipers, som i år er uten Nora Mørk, ser ikke ut til å bremse seierstoget.

  Ragnhild Valle Dahl var svært god for sørlendingene og scoret sju mål lørdag. Ana Debelic var som vanlig sterk inne på streken og sto for seks av Vipers' fulltreffere.

  Vipers tok kommandoen i kampen og fikk hjelp av en strålende Katrine Lunde bakerst. Midtveis i første omgang vartet hun opp med en monsterredning på et flyverforsøk av Odense. Keeperen fikk flyttet seg raskt over fra den ene til den andre siden og holdt akkurat ballen ute av mål mens hun selv falt innover i nettet.

  Til pause ledet Vipers med 16-10. I annen omgang satset Odense mer i angrep og tok ofte ut keeper Althea Reinhardt. Det førte til at Vipers scoret en del mål da Reinhardt ikke rakk tilbake i tide. Til slutt ble det en kontrollert norsk seier.

  Kristiansand-laget møter tyske Bietigheim på bortebane i neste kamp i mesterligaen. Den spilles 9. oktober.

  (©NTB)

 2. Del

  Norges lag bekreftet: Ødegaard starter

  Gjennom hele uken har det vært usikkert om Arsenal-stjernen ville rekke kampen grunnet en skade. Fredag ble det bekreftet at landslagskapteinen ville være klar til kampen. Lørdag formiddag kunne TV 2 erfare at kapteinen var i startelleveren.

  Nå er TV 2s opplysninger bekreftet.

  En annen som er tilbake i elleveren er Kristian Thorstvedt. Sassuolo-spilleren startet ingen av kampene under forrige samling, men får sjansen fra start i Norges viktige kamp mot Slovenia.

  Til lørdagens kamp mot Slovenia har Ståle Solbakken valgt ut følgende ellever: Ørjan Håskjold Nyland – Julian Ryerson, Andreas Hanche-Olsen, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Sander Berge, Kristian Thorstvedt – Alexander Sørloth, Erling Braut Haaland, Mohamed Elyounoussi.

  Slovenia stiller med følgende ellever: Jan Oblak - Zan Karnicnik, Miha Blazic, Jaka Bijol, Gregor Sikosek - Petar Stojanovic, Adam Gnezda Cerin, Jasmin Kurtic, Benjamin Verbic - Andraz Sporar, Benjamin Sesko.

  Det betyr at Viking-stoper David Brekalo er henvist til benken.

  Sendingen kan du følge på TV 2 Direkte, Play og tv2.no fra klokken 17.00!

 3. Del

  Coop trekker seg som sponsor om Russland får delta

  Coop, en av hovedsponsorene til Det internasjonale skiforbundet (FIS), sier at de trekker seg ut om FIS åpner for russiske deltakelse kommende sesong.

  Det var torsdag at det ble kjent at FIS-topp Michelle Vion åpner for en retur for russiske og belarusiske utøvere i verdenscupen denne vinteren.

  Det liker Coops kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis svært dårlig. Han er klar i talen i et intervju med Adresseavisen:

  Coop er storsponsor for verdenscupen i langrenn.

  – Vi forventer at FIS snarest mulig avkrefter at det er aktuelt, sier Takle Friis til Adresseavisen.

  – Vi tror nesten ikke at uttalelsene er sanne, sier Takle Riis,

  Han bekrefter at de har vært i direkte kontakt med FIS om saken. Dersom de ikke blir lyttet til så blir det umulig for dem å fortsette som sponsor

  – Vi har snakket med FIS og sagt hva vi mener. Det er helt uaktuelt å akseptere dette, og hvis vi ikke blir hørt så betyr det at vi ikke kan fortsette som sponsor, sier Bjørn Takle Friis.

  Fredag kom også en samlet, nordisk idrettsbevegelse på banen. De ser ingen grunn til å slippe russerne og belaruserne inn i varmen igjen til den kommende sesongen.

 4. Del

  Ronaldo granskes av FA 

  Det engelske fotballforbundet (FA) melder at de har siktet Cristiano Ronaldo etter deres interne regelverk på grunn av en hendelse som skjedde i forbindelse med kampen mot Everton 9. april. 

  Da slo Ronaldo en mobiltelefon ut av hendene på en supporter. 

  – Det blir påstått at spissens oppførsel etter kampslutt var upassende og/eller voldelig, skriver FA på Twitter. 

  Saken har også vært på politiets bord. I midten av august avsluttet de saken, og meldte at 37-åringen hadde fått en advarsel. 

  Du kan lese mer om hendelsen og se video her: 

  Video av rasende Ronaldo spres i sosiale medier

  Foto: Reuters
 5. Del

  Latifi ferdig i Williams Racing etter sesongen

  Nicholas Latifi og Williams Racing avbryter samarbeidet etter årets sesong. Det bekrefter Formel 1-laget i en pressemelding fredag.

  Latifi har vært en del av Williams Racing siden 2020 sier i pressemeldingen at han har hatt fantastiske år, selv om de ikke har nådd resultatene de håpte på.

  - Jeg går videre i karrieren med spesielle minner etter tiden min i dette laget, sier Latifi.

  Williams Racing takker Latifi for innsatsen.

  - Vi vet han vil gjøre alt han kan for at vi skal få så gode resultater som mulig den siste delen av sesongen. Vi ønsker ham alt godt i fremtiden, sier administrerende direktør Jost Capito.

  Foto: Pa Photos, NTB Scanpix.
 6. Del

  15 spillere trekker seg fra det spanske fotballandslaget

  Femten spillere på Spania kvinnelandslag i fotball har gitt beskjed om at de ikke vil representere landet med mindre det gjennomføres endringer.

  Det spanske forbundet bekreftet torsdag å ha mottatt 15 likelydende eposter fra spillerne, der de skriver at den nåværende situasjonen på landslaget påvirker dem følelsesmessig.

  NRK omtalte denne saken først.

  Det går ikke fram av meldingene fra spillerne hva som er den direkte årsaken til at de trekker seg, men sportsavisen Marca skriver at det er relatert til trener Jorge Vilda.

  Det spanske fotballforbundet kommer på ingen måte spillerne i møte i sitt svar. Det truer spillerne med fra to til fem års utestengelse for å nekte å ikle seg landslagsdrakten.

  – Forbundet kommer ikke til å la spillerne få stille spørsmål ved landslagstreneren og hans trenerteam, og vi vil ikke gi etter for press, skriver forbundet, som kaller spillernes aksjon «uverdig» og «skadelig».

  Ifølge Marca er dette de 15 spillerne:

  • Ainhoa ​​Vicente Moraza
  • Patri Guijarro
  • Leila Ouahabi
  • Lucia Garcia
  • María Leon
  • Ona Batlle
  • Laia Alexandri
  • Claudia Pina
  • Aitana Bonmati
  • Andrea Pereira
  • Mariona Caldentey
  • Sandra Paños
  • Lola Gallardo
  • Nerea Eizaguirre
  • Amaiur Sarriegi

  (©NTB)

  MISFORNØYD: Aitana Bonmati skal være én av de 15 spillerne som nå trekker seg fra landslaget. Foto: AP.
 7. Del

  Hertha-ving rammet av testikkelkreft

  Hertha Berlin-spilleren Jean-Paul Boëtius har fått påvist testikkelkreft. Han skal opereres og er ute på ubestemt tid.

  Det opplyser klubben hans på sitt nettsted torsdag. Boëtius fikk prøveresultatene onsdag, og han skal opereres allerede fredag.

  – Det er tøft å få beskjeden, men vi er fulle av håp om at Jean-Paul kan bli frisk og komme tilbake til oss så snart som mulig, sier Herthas sportsdirektør, Fredi Bobic.

  – Han har vår fulle støtte fram til han er tilbake. Hertha-familien står ved hans side og ønsker ham alt godt, legger Bobic til.

  Boëtius kom til Hertha så sent som i august, og han har bare rukket å spille seks kamper for klubben. 28-åringen fra Nederland har tidligere spilt for blant andre Mainz og Feyenoord.

  (©NTB)

 8. Del

  Ødegaard og Tegström forlenger med Sandefjord

  Den sidestilte trenerduoen Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström forlenger med Sandefjord til ut 2025-sesongen.

  Det bekrefter Sandefjord på sin nettside.

  Trenerduoen ble ansatt før forrige sesong hvor de endte på 10.-plass i Eliteserien. Denne sesongen ligger de ikke like bra til på kvalifiseringsplass til 1. divisjon.

  – Det er viktig at vi står sammen overfor denne utfordringen vi har og viser kollektiv styrke og karakter. I utgangspunktet så har vi en målsetting om å etablere oss blant de ti beste lagene i Norge. Men vi må også være realistiske. Vi har de rammebetingelser vi har, og dermed så er vel ikke tabellplasseringen på noen måte sjokkerende, sier daglig leder, Espen Bugge Pettersen.

  Sandefjord står med åtte strake seriekamper uten seier. For å finne fram til siste trepoenger må vi helt tilbake til 27. juli. Da vant de 2-0 hjemme mot Kristiansund.

  (©NTB)

 9. Del

  Federer spiller double med Nadal

  Oppsettet for Laver Cup ble offentliggjort torsdag. Roger Federer skal spille double med Rafael Nadal fredag kveld. Til sammen står de med 42 singletitler i Grand Slam-sammenheng. Double-kampen blir Federers siste på toppnivå.

  Casper Ruud åpner Laver Cup mot Jack Sock på fredag.
  Laver Cup er en tennisturnering for menn mellom lag fra Europa og resten av verden. I tillegg til Federer og Nadal representerer Casper Ruud, Novak Djokovic (Serbia), Stefanos Tsitsipas (Hellas) og Andy Murray (Storbritannia) Europa.
  Verdenslaget består av Felix Auger-Aliassime (Canada), Diego Schwartzman (Argentina), Alex de Minaur (Australia) og amerikanerne Taylor Fritz, Frances Tiafoe og Jack Sock.
 10. Del

  Joshua King ikke på trening

  King trener alternativt på Ullevaal Stadion og er derfor ikke ute på gresset med resten av landslaget. En gledelig nyhet var imidlertid at Martin Ødegaard var på plass. Arsenal-kapteinen sto over forrige helgs ligakamp, men trente med landslaget torsdag. 
Antall visninger