Sportssenteret direkte

 • Følg diverse sport her

Sportssenteret direkte

DIREKTE: Sport direkte
 1. Del

  ATP nekter Wimbledon rankingpoeng etter utelukkelsen av russere og hviterussere

  Mennenes tennistour ATP vil ikke dele ut rankingpoeng i årets Wimbledon-turnering. Årsaken er at russere og hviterussere nektes deltakelse.

  Flere idrettsforbund nekter russere og hviterussere deltakelse som følge av krigen i Ukraina, men ATP lar spillere fra de to landene delta som nøytrale utøvere uten bruk av nasjonssymboler. Det vil ikke Wimbledon, som ikke lar dem slippe til i årets utgave av verdens mest prestisjetunge gressturnering. Det godtar ikke ATP.

  – Det er med stor beklagelse og motvilje at vi ikke ser annen utvei enn å fjerne ATP-rankingpoeng fra Wimbledon-turneringen i 2022, sier ATP i en uttalelse.

  – Våre regler og avtaler eksisterer for å beskytte spillernes rettigheter. Ensidige avgjørelser av denne typen vil danne en skadelig presedens for touren om de ikke imøtegås. Diskriminering iverksatt av enkelte turneringer er ikke tillatelig.

  Avgjørelsen ble offentliggjort fredag, to dager før Roland-Garros i Paris innledes. De første kampene i Wimbledon-turneringen spilles 27. juni.

  All England Club, som er arrangør av Wimbledon-turneringen, offentliggjorde allerede i april sin avgjørelse om å ekskludere russere og hviterussere. I sitt svar til ATP skriver de fredag kveld at de er skuffet over avgjørelsen, men foreløpig ser an situasjonen, mens de blant annet snakker med andre Grand Slam-arrangører.

  (©NTB)

 2. Del

  Dennis Hauger på 14.-plass i Barcelona-kvalifisering

  Dennis Hauger måtte nøye seg med 14.-plass i kvalifiseringen til helgens Formel 2-runde i Barcelona. Det gir dårlig startposisjon i helgens løp.

  En kort stund så det ut til at han skulle få den viktige 10.-plassen med minste margin, men helt på tampen ble tiden hans slått av ytterligere fire biler.

  Føreren på 10.-plass får starte først i lørdagens sprintløp. Da snus rekkefølgen for de ti beste på hodet. I søndagens hovedløp starter bilene i rekkefølgen fra kvalifiseringen. For Haugers del blir det 14. startposisjon i begge helgens løp.

  – Jeg er selvfølgelig skuffet. Jeg hadde forventninger om å kvale en god del høyere opp i feltet. Det er sikkert litt tid å hente på selve kjøringen, men jeg har ikke svar på den store tidsforskjellen, sa Hauger i en uttalelse. Han var 0,769 sekund bak bestetiden.

  Å ta vare på dekkene var viktig under kvalifiseringen. De to Prema-bilene noterte sine tider tidlig, og de siste ti minuttene så Hauger og makker Jehan Daruvala konkurrentene angripe dem. Hauger var på 4.-plass da han kjørte i depot, men han måtte se en rekke rivaler skyve ham nedover.

  Han ble liggende en stund på 10.-plass, og marginene så ut til å være på hans side da Amaury Cordeel kom inn på nøyaktig samme tid. Siden Hauger noterte tiden først ville han gå foran. Det ble mindre viktig da fire andre biler slo ham i de par siste minuttene av kvalifiseringen.

  Jack Doohan vant kvalifiseringen, mens Daruvala ble nummer fire. Hauger var 0,769 sekund bak Doohan.

  (©NTB)

 3. Del

  Englands fotballforbund tar grep mot banestorming

  Englands fotballforbund (FA) går i rette med banestormingen som har bredt om seg på fotballarenaer i landet den siste tiden. Forbundet truer med sanksjoner.

  Det har vært gjentatte tilfeller av at publikum har tatt seg inn på banen den siste tiden, sist torsdag da Everton berget plassen i Premier League med 3-2-seier over Crystal Palace og da Port Vale tok seg til opprykksfinale med straffeseier mot Swindon. Flere ganger har det vært voldshendelser i tumultene.

  I en uttalelse på sitt nettsted beskriver FA dette som «antisosial oppførsel» og slår fast at samtlige tilfeller er under etterforskning. Forbundet sier også at det vil se på mulige regelendringer for å slå ned på fenomenet.

 4. Del

  Ruud klar for finale 

  Casper Ruud fortsatte det solide spillet og er klar for finalen i ATP 250-turneringen i Genève, hvor han er tittelforsvarer. 

  Fredag slo Snarøya-gutten den 211 centimeter høye amerikaneren Reilly Opelka, nummer 18 på verdensrankingen, i strake sett. 

  Som ventet ble det en intens serveduell. Ruud vant 7-6(2), 7-5. 23-åringen stod for kampens eneste brudd i Opelkas siste servegame. 

  I lørdagens finale møter han Richard Gasquet eller João Sousa. 

  Deretter venter et av sesongens store mål: French Open. 

  Foto: Jean-Christophe Bott / AP
 5. Del

  Conte dysser ned virusrykter 

  Fredag svirret det rykter om at Tottenham-troppen var rammet av matforgiftning. Spisslegenden og programlederen Gary Lineker var blant dem som meldte om ryktene på Twitter. 

  På pressekonferansen senere på dagen avviser manager Antonio Conte at de sliter med sykdom. 

  – Hvis du husker forrige kamp, så hadde vi tre eller fire med mageproblemer. Denne uken må jeg være ærlig og si at vi har hatt et par tilfeller, men vi overvant situasjonen. Også i trenerapparatet var det en dag de ikke følte seg så bra, sier Conte, ifølge Football London

  – I dette øyeblikket er viruset vårt minste problem. Vi er nær en stor prestasjon, og vi er helt fokuserte. Situasjonen til spillerne er den samme som i forrige kamp, melder italieneren. 

  Fredag ble det også meldt at stjernespiss Harry Kane følte seg dårlig og hadde trukket seg fra et mediearrangement. Conte slår fast at 28-åringen er med mot Norwich på søndag. 

  – Ja, garantert. I forrige kamp hadde vi Dejan Kulusevski som ikke trente på lørdagen, men kunne spille. Harry vil ikke miste en slik kamp, sier Spurs-manageren. 

  Søndag kl. 17.00: Se alle Premier League-kampene på TV 2 Play. 

  Foto: Glyn Kirk / AFP
 6. Del
 7. Del

  Australia tar over svømme-VM kortbane fra Russland

  Årets kortbane-VM i svømming legges til Melbourne i Australia. Det skulle opprinnelig ha blitt holdt i russiske Kazan.

  Det internasjonale svømmeforbundet (Fina) bekreftet valget av Australia fredag. Russland ble fratatt arrangøransvaret i mars som følge av krigen i Ukraina.

  Kortbane-VM varer fra 13. til 18. desember.

  Russiske og hviterussiske utøvere er utestengt fra deltakelse i sommerens verdensmesterskap i Ungarn. Flere nasjonale svømmeforbund, blant dem det norske, truet med boikott hvis Fina hadde tillatt Russland og Hviterussland å stille med utøvere under nøytralt flagg.

  (©NTB)

 8. Del

  Magnus Carlsen på Norges lag til sjakk-OL

  Magnus Carlsen er blant Norges utvalgte til årets sjakk-OL. Turneringen holdes i indiske Chennai, der 31-åringen tok sin første verdensmestertittel i 2013.

  På herresiden stiller også Aryan Tari, Jon Ludvig Hammer, Johan-Sebastian Christiansen og Frode Urkedal. Norges lag i kvinneklassen består av Monika Machlik, Sheila Barth Stanford, Edit Machlik, Alena Ayzenberg og Maud Rødsmoen.

  – Vi er stolte av å kunne presentere to sterke lag til årets sjakk-OL. Med verdensmesteren på første bord har vi sjansen til å knive om edelt metall. Sjakk-OL er det mest prestisjefylte mesterskapet for lag i sjakkverdenen, og at vi kan være med og kjempe i teten her, er helt fantastisk, sier president i Norges Sjakkforbund, Simen Agdestein, i en pressemelding.

  Sjakk-OL spilles i India i perioden 27. juli til 10. august. Opprinnelig skulle mesterskapet bli arrangert i Moskva, men ble flyttet som følge av krigen i Ukraina.

  Norges sterkeste prestasjon i turneringen var en overraskende 5.-plass i 2016.

  (©NTB)

 9. Del

  Middels åpning for Viktor Hovland i PGA-mesterskapet – første runde på par

  Viktor Hovland fikk en start på det jevne i det amerikanske PGA-mesterskapet i golf. Han gikk den første runden på par etter en birdie og en bogey.

  Han var blant dem som startet første runde i majorturneringen i Tulsa på 10. hull. Han spilte stort sett solid, men hadde ikke centimeterne på sin side i jakten på birdier.

  Etter ti strake par kom dagens første birdie på 2. hull. Putten gikk i hullet fra om lag seks meter.

  To hull senere måtte han tåle en bogey. Etter et dårlig utslag valgte han å droppe ballen og pådro seg dermed et straffeslag. Forsøket på å berge par fra nesten 15 meter lyktes ikke.

  Ville ikke inn

  På første halvdel var han særlig nær birdie på 11. hull, men ballen ville ikke i hullet. Hans beste putt på den halvdelen av runden leverte han på 15. hull, der han først spilte seg inn i trøbbel og så ut til å få bogey, men berget par med en lang putt.

  På 5. hull misset han en kort birdieputt, men han revansjerte seg ved å senke en vanskelig putt på 6. hull da han var i fare for å få en ny bogey.

  Hovland endte til slutt på en delt 27.-plass da alle 156 spillere hadde fullført åpningsrunden.

  McIlroy i tet

  Rory McIlroy kom best ut av første runde. Nordiren leverte en 65-runde, fem slag under par, og endte ett slag foran Will Zalatoris og Tom Hoge.

  Tiger Woods startet bra og var to under par etter fem spilte hull, men han fikk trøbbel etter hvert og endte fire slag over par etter hele sju bogeyer. Det ga ham en delt 99.-plass.

  (©NTB)

 10. Del

  Hamburg vant i Berlin – Hertha mot nedrykk

  Hertha Berlin er på kanten av stupet etter 0-1-tap hjemme i første kvalifiseringsduell mot Hamburg. Laget får en stor oppgave i returkampen.

  Ludovit Reis ble matchvinner fra spiss vinkel i det 57. minutt. Kanskje var det ment som innlegg, men ballen seilte over den 19-årige Hertha-keeperen Oliver Christensen og gikk i mål via lengste stolpe.

  Fredrik Bjørkan ble sittende på benken for Hertha torsdag.

Antall visninger