Sportssenteret direkte

 • Følg diverse sport her

Sportssenteret direkte

 1. Del

  UTSTENGT: Alexander Sørloths klubb får ikke spille i de europeiske klubbturneringene kommende sesong. Foto: Javier Soriano

  Sørloths klubb utestengt fra mesterligaen

  Den tyrkiske serielederen Trabzonspor, med norske Alexander Sørloth som storscorer, ble onsdag utelukket fra europacupene kommende sesong.

  Uefa straffer klubben for ikke å ha innfridd pålagte regnskapsmål. De stammer fra en tidligere inngått avtale om betingelser for å unngå sanksjoner for brudd på regelverket om økonomisk fair play (FFP).

  Trabzonspor topper tabellen i tyrkisk eliteserie på bedre målforskjell enn Basaksehir før serien neste uke sparkes i gang igjen etter koronaviruspausen.

  Utelukkelsen gjøres gjeldende dersom Trabzonspor kvalifiserer seg til en av Uefas klubbturneringer en av de to neste sesongene. Det betyr at Trabzonspor ikke får delta i mesterligaen eller europaligaen kommende sesong.

  Manchester City er tidligere blitt utelukket fra europacupene for brudd på FFP-reglementet, men den engelske klubben har anket straffen til Idrettens voldgiftsrett (CAS), som skal avholde en høring i saken neste uke.

  (©NTB)

 2. Del

  Tottenham bekrefter positiv virustest

  Den engelske fotballklubben Tottenham meldte onsdag at en person tilknyttet klubben har testet positivt på koronaviruset.

  Det var den eneste positive prøven da 1197 spillere og klubbansatte ble testet i Premier Leagues femte runde med prøver. Det gjennomføres hyppig testing i forbindelse med gjenopptakelse av sesongen som ble avbrutt i mars.

  Premier League melder om antall utførte prøver og eventuelt antall positive prøver, men identifiserer verken klubbene eller personene som har positive prøver.
  Tottenham meldte selv at en av klubbens ansatte er smittet, men vedkommende er ikke navngitt. Den smittede isoleres hjemme i sju dager.
  Etter fem runder med testing er det utført 5079 prøver, hvorav 13 har vært positive.
  Serien skal sparkes i gang igjen 17. juni.
  (©NTB)
 3. Del

  NFF vil åpne for publikum på eliteseriekamper

  Norges Fotballforbund håper å kunne sluse folk inn i ulike soner på eliteseriearenaene slik at det kan spilles fotball med et visst antall tilskuere i sommer.

  VG skriver at forbundet har latt seg inspirere av sommerens Kaptein Sabeltann-forestillinger i Dyreparken i Kristiansand, der det åpnes for 800 gjester samtidig.

  – Vi diskuterer måter å kunne utvide antall hoder på stadion på. De får det til i Dyreparken, og vi har både større og dyrere arenaer. Vi jobber med dette i dag, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til VG.

  I Dyreparken i Kristiansand deler man amfiet opp i fire separate soner med hver sin inngang, og disse sonene deles igjen inn i flere små båser der annenhver benkerad står tom.

  Inntil videre gjelder et antall på maksimalt 200 personer til stede på en eliteseriekamp, inkludert spillere, dommere, støtteapparat og mediefolk. NFFs elitedirektør Lise Klaveness sier at man nettopp er kommet i gang med å se på muligheten for å slippe inn publikum.

  – Vi har veldig fokus på å komme i gang med kamper. Rammen har vært maks 200 personer, og det har vært et hardt og intenst arbeid å komme dit. Nå vil vi se på løsninger i andre bransjer og kanskje finne inspirasjon til løsninger som vi kan foreslå til myndighetene. Jeg tror vi har gode muligheter til å ha et begrenset antall publikum innenfor forsvarlige rammer etter hvert, sier hun.

  Klaveness understreker også at det er myndighetene som eventuelt må åpne for en slik løsning.

  (©NTB)

 4. Del

  Braut Haaland usikker til helgens Hertha-møte

  Erling Braut Haalands sliter fortsatt etter smellen i kneet i forrige uke. Lørdagens møte mot Hertha Berlin kan være i fare. 

  Det er tyske Bild som tirsdag kveld meldte, ifølge VG, at Dortmund-spissen hadde fått behandling av lagets fysioterapeuter både mandag og tirsdag. 19-åringen skal ikke være klar for onsdagens trening.

  Det var under toppmøtet hjemme mot Bayern München i forrige uke at uhellet var ute. Han kolliderte med dommeren og fikk en smell i det høyre kneet mot slutten av kampen. Han hinket han av banen etter 72 minutter.

  Med 0-1-tapet for Bayern München er kampen om serietittelen kjørt. Dortmund må konsentrere seg om å forsvare annenplassen. Det er 7 poeng opp til serielederen.

  Hertha Berlin med Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred på laget kjemper om en plass i europaligaen og har laget har sanket godt med poeng etter koronapausen.

  (©NTB)

 5. Del

  Premier League-klubbene får grønt lys til å arrangere treningskamper - uten dommere

  Det skriver The Telegraph. Kampene kan være enten på stadion eller treningsarena, men skjer imidlertid under strenge retningslinjer. Blant annet må kampene dømmes av en i klubbenes støtteapparat, da dommere ikke vil få lov.

  • Klubbene får ikke reise lenger enn 90 minutter
  • Alle spillerne må reise i egne biler, muligens i draktene
  • Ingen offisielle dommere vil være tillat, med folk fra støtteapparatet som leder kampene
  • Full risikovurdering gjennomføres før hver kamp
 6. Del

  Formel 1 har fått grønt lys 

  Formel 1 bekrefter kalenderen for de åtte første løpene på sine nettsider. Sesongstarten blir fra 3.- til 5. juli i Østerrike. Det åttende løpet denne sesongen blir i Italia, på Monza-banen, fra 4.- til 6. september. Foreløpig er det bare europeiske land som er blitt tildelt arrangementene. 
  Formel 1 opplyser videre at de resterende løpene vil bli kunngjort i løpet av de neste ukene. Målet er å gjennomføre 15-18 konkurranser innen desember. 
  Løpene vil foregå under strenge smittervernregler og for tomme tribuner, men Formel 1 er håpefulle om at det ikke er tilfellet resten av sesongen. 
 7. Del
  Hasenhüttl forlenger med Southampton
  Ralph Hasenhüttl har skrevet under ny fireårskontrakt med Southampton. Det bekrefter klubben tirsdag. Østerrikeren satt svært utrygt i sjefsstolen på St. Mary's etter 1-9-tapet for Leicester tidlig i sesongen, men har snudd skuten på imponerende vis. Soton ligger nå på en 14. plass, og har forholdsvis god avstand ned til nedrykkstreken når det gjenstår ni kamper i Premier League.
  – Jeg har aldri vært i tvil om at Ralph er riktig mann til å lede klubben, sier styreleder Martin Semmens. 

  Mohamed Elyounoussi spiller i klubben, men har tilbragt sesongen på utlån i Celtic. 
 8. Del

  Real Madrid forlater Santiago Bernabéu for resten av sesongen

  Stjernegalleriet til Real Madrid skal spille de resterende La Liga-kampene på reservelagets stadion istedenfor på Santiago Bernabéu.

  Det bekrefter klubbpresident Florentio Perez ifølge den spanske avisen Marca.

  Årsaken er at lagets storstue Santiago Bernabéu skal renoveres, noe som gjør at stadion ikke kan brukes resten av sesongen.

  Vanligvis spiller klubbens reservelag Castilla på Estadio Alfredo Di Stéfano, som har en kapasitet på 6000 tilskuere.

  Santiago Bernabéu kan huse 81.000 tilskuere, men det har lite betydning ettersom sesongen skal fullføres uten publikum som følge av koronapandemien.

  Real Madrids første kamp etter koronapausen er mot Eibar 14. juni. Hvittrøyene ligger to poeng bak Barcelona når elleve serierunder gjenstår. Sesongen avsluttes 19. juli.

  (©NTB)

 9. Del

  QPR raser over antatt Championship-start 20. juni

  Den tradisjonsrike klubben Queens Park Rangers er forferdet og forskrekket over planene fra English Football League om å starte Championship 20. juni.

  Søndag kveld kom nyheten om at styreleder Rick Perry i EFL hadde en plan om å starte opp igjen med kamper uten tilskuere fra 20. juni på nivå to i England. Det kan likevel kun gjennomføres om retningslinjene fra myndighetene blir fulgt.

  Det får QPRs direktør Lee Hoos til å se rødt. Han forteller til QPRs hjemmeside at klubbene i Championship fikk vite om nyheten bare noen minutter før den ble annonsert sent søndag.

  – Jeg er helt overveldet over denne kunngjøringen, sier Hoos.

  – Utrolig nok har det ikke vært noe dialog med klubbene og legene i klubbene om dette temaet. Jeg har snakket med fotballdirektør Les Ferdinand og trener Mark Warburton i klubben, og begge er enige. Vi er sterkt imot planen om oppstart fra 20. juni, fortsetter han.

  QPR ligger på 12.-plass i Championship. De har seks poeng opp til omspillsplass og elleve poeng ned til nedrykk med ni kamper igjen.

  (©NTB)

 10. Del

  Championship starter om tre uker

  Søndag kveld bekreftet EFL at de planlegger for at Championship returnerer 20. juni, tre dager etter Premier League-start.
  – Championship-klubbene får begynne med fullkontakt-trening senere denne uken, og med tanke på lørdagens melding fra myndighetene, nærmer vi oss gjenopptakelse av 2019/20-sesongen. Vi har blitt enige om å starte bak lukkede dører 20. juni, sier EFL-styreformann Rick Parry.
  Han understreker at det fortsatt er ting som må på plass for at 20. juni blir endelig startdato. Planen vil kun gjennomføres om retningslinjene fra myndighetene blir fulgt.
  – Datoen vil bli endelig bekreftet når vi har møtt alle de nødvendige kravene, sier han.

  Planen er også å spille playoff-finale på Wembley rundt 30. juli, for å finne ut hvilket lag sammen med 1.- og 2.-plassen fra Championship som rykker opp.

  Det har også blitt en enighet om å vurdere om alle lag kan benytte seg av fem bytter per kamp, samt ha kamptropp på 20 spillere (18 har vært vanlig tidligere).

  Leeds topper Championship ett poeng foran WBA. Fulham ligger på 3. plass, sju poeng bak Leeds. Charlton, Luton og Barnsley ligger for øyeblikket under nedrykksstreken.