Sportssenteret direkte

 • Følg diverse sport her

Sportssenteret direkte

DIREKTE: Sport direkte
 1. Del

  Eikeri ute av Wimbledon tross kjempestart

  Ulrikke Eikeri og Astra Sharma åpnet doubleturneringen i Wimbledon på mesterlig vis, men greide ikke å fortsette i samme spor. Duoen røk ut med 1-2 i sett.

  Det amerikanske paret Alison Riske-Amritraj og CoCo Vandeweghe snudde kampen og vant med settsifrene 0-6, 6-4, 6-4.

 2. Del

  Landslagsspiller klar for ny klubb

  Den norske landslagsspilleren Tobias Fladeby har skrevet under på ettårskontrakt med mulighet for ett års forlengelse med den østerrikske klubben Graz 99ers.

  – Jeg valgte klubben fordi jeg har hørt mye positivt om både klubben og byen. Jeg tror det er et sted jeg kan utvikle meg videre som hockeyspiller. Den østerrikske ligaen virker spennende og holder et høyt nivå, sier Fladeby til TV 2.

  Det er samme klubb som forrige sesongs toppscorer i Fjordkraft-ligaen, Viktor Granholm, i forrige uke ble presentert for.
  Klubben offentliggjorde signeringen av Fladeby torsdag ettermiddag.

  Foto: Bildbyrån.
 3. Del

  Norge stiller med 22 utøvere i friidretts-VM

  Hekkeløper Karsten Warholm fronter Norges tropp til friidretts-VM i amerikanske Eugene kommende måned. Han er en av 22 utøvere i troppen.

  Det er imidlertid ennå ikke helt sikkert at Dimna-utøveren konkurrerer. Han trener seg for tiden opp etter en lårskade, men sportssjef i friidrettsforbundet, Erlend Slokvik, kunne under NM i Stjørdal opplyse overfor NTB at det ser lyst ut for den regjerende verdensmesteren.

  Med i troppen kom også stavtalentet Simen Guttormsen. Han har levert godt i år, og stiller sammen med storebror Sondre Mogens og norgesrekordholder Pål Haugen Lillefosse i øvelsen. Simen er den eneste av de tre som ikke har klart VM-kravet, men 21-åringen kom med på plassering.

  Kongepokalvinner Amalie Iuel skal løpe 400 meter hekk og 400 meter stafett. Der får hun med seg Line Kloster, som leverte et strålende NM med seier på både 100 meter og 200 meter.

  Sleggekaster Eivind Henriksen satte NM-rekord med et kast på 80,17 meter i Stjørdal sist helg. Det er femte beste i verden så langt i år, og med seg i VM-konkurransen får han Thomas Mardal.

  Det er totalt åtte kvinner og 14 menn i troppen til mesterskapet som starter 15. juli.

  Troppen:

  Kvinner:

  Elisabeth Slettum, Skjalg – 200 meter og 4x400 meter stafett.
  Hedda Hynne, Tjalve – 800 meter.
  Karoline Bjerkeli Grøvdal, Tjalve – 5000 meter.
  Amalie Iuel, Tjalve – 400 meter hekk og 4x400 meter stafett.
  Line Kloster, Vidar – 400 meter hekk og 4x400 meter stafett.
  Beatrice Nedberge Llano, Laksevåg – Slegge.
  Linn Oppegaard, Moss – 4x400 meter stafett.
  Astri Ayo Lakeri Ertzgaard, Tjalve – 4x400 meter stafett.

  Menn:

  Ferdinand Kvan Edman, Tjalve – 1500 meter.
  Filip Ingebrigtsen, Sandnes – 1500 meter.
  Jakob Ingebrigtsen, Sandnes – 1500 meter og 5000 meter.
  Narve Gilje Nordås, Sandnes – 5000 meter.
  Karsten Warholm, Dimna – 400 meter hekk.
  Jacob Boutera, Ullensaker/Kisa – 3000 meter hinder.
  Tom Erling Kårbø, Stord – 3000 meter hinder.
  Sondre Guttormsen, Vidar – Stav.
  Simen Guttormsen, Vidar – Stav.
  Pål Haugen Lillefosse, Fana – Stav.
  Marcus Thomsen, Norna-Salhus – Kule.
  Eivind Henriksen, Tjalve – Slegge.
  Thomas Mardal, Gloppen – Slegge.
  Sander Aae Skotheim, Tjalve – 10-kamp.

  (©NTB)

 4. Del
 5. Del
 6. Del

  Verdensmesteren beklager til Hamilton 

  Nelson Piquet, som ble Formel 1-mester tre ganger på 80-tallet, ble tirsdag fordømt for å ha ytret seg rasistisk om Lewis Hamilton. 

  Nå beklager brasilianeren, ifølge BBC

  – Jeg beklager helhjertet til alle som er blitt påvirket, inkludert Lewis, siteres Piquet på. 

  69-åringen sier at han ikke forsvarer ordbruken, men at uttrykket han brukte «historisk er blitt brukt i daglig tale i brasiliansk-portugisisk som et synonym for «fyr» eller «person», og at det aldri var meningen å fornærme noen». 

  – Jeg ville aldri ha brukt ordet jeg er blitt anklaget for i enkelte oversettelser. Oversettelsen i enkelte medier, som nå sirkulerer i sosiale medier, er ikke korrekt. Diskriminering har ingen plass i F1 eller samfunnet, sier Piquet, ifølge BBC. 

  Den britiske statskanalen hevder at kilder i Formel 1-sirkuset sier at brasilianeren ikke vil få slippe inn igjen i «paddocken», der lagene oppholder seg under racene. 

  Foto: Reuters.
 7. Del

  Serena Williams tapte i sin første singlekamp på ett år

  Serena Williams tapte for franske Harmony Tan i den første runden av Wimbledon. Det var amerikanerens første singlekamp siden samme turnering i fjor.

  Williams hadde før tirsdagens oppgjør ikke konkurrert i single siden 28. juni i fjor. Da måtte hun gi seg underveis i 1.-rundeoppgjøret i Wimbledon med skade.

  40 år gamle Williams er helt nede på 1204.-plass på verdensrankingen og fikk innpass i årets utgave av Wimbledon som et «wild card». Det vil si at arrangørene automatisk ga henne plass i den prestisjetunge turneringen hun har vunnet sju ganger i single.

  Hun tapte finalen på gresset i London både i 2018 og 2019. Hun har vunnet double seks ganger sammen med søsteren Venus.

  Tirsdag var hun tilbake, men etter en lang og jevn kamp tapte hun til slutt med settsifrene 5-7, 6-1, 6-6 (7-10). Dermed blir den tidligere verdenseneren stående på 98 seirer i Wimbledon-sammenheng i single.

  Hun viste mye følelser underveis i kampen.

  Tan møter spanske Sara Sorribes Tormo i 2. runde. Verdensener Iga Swiatek gjorde kort prosess med kroatiske Jana Fett med seier 6-0, 6-3.

  (©NTB)

 8. Del

  Publikumsrekord i Sverige-seier over Brasil

  33.218 tilskuere så det svenske kvinnelandslaget slå Brasil 3-1 i Solna tirsdag. Det er mer enn 7000 flere enn den tidligere rekorden.

  Det var i dagene før oppgjøret håp om at de ville slå rekorden fra 2019. Den gang tok Sverige imot Tyskland foran 25.882 tilskuere.

  Tirsdag så 33.218 Sverige vinne EM-oppkjøringskampen over Brasil. Johanna Rytting Kaneryd, Lina Hurtig og Stina Blackstenius scoret målene for de gule og blå, mens Débora de Oliveira sto for gjestenes scoring.

  Brasil tok ledelsen etter 50 minutters spill, og etter 65 minutter utlignet Kaneryd. Deretter sikret Hurtig og Blackstenius hjemmejubel.

  Det er den tidligere svenske landslagsstjernen Pia Sundhage som leder Brasil. Hun trente Sverige fra 2012 til 2017.

  Sverige får en tøff åpningskamp i EM mot Nederland 9. juli. Sverige er også i gruppe med Sveits og Portugal.

  Norge er i gruppe med Nord-Irland, Østerrike og vertsnasjonen England.

  (©NTB)

 9. Del

  Hauger-rival sparket av Red Bull

  Formel 2-fører Jüri Vips har fått sin kontrakt som en del av juniorprogrammet til Red Bull terminert som følge av en etterforskning av en rasistisk ytring.

  Det opplyser Red Bull Racing på Twitter tirsdag.

  Vips ble 22. juni suspendert for å ha uttalt seg rasistisk under en strømmesending mens han spilte TV-spill. En snau uke senere har Red Bull bestemt seg for å kutte samarbeidet med estlenderen, som kjører for Hitech i Formel 2-mesterskapet.

  Det er ikke klart hva som skjer med Vips' rolle i laget etter Red Bull-sparkingen. Vips fikk kjøre en av Red Bulls Formel 1-biler under en trening foran Spanias Grand Prix denne sesongen.

  «Som følge av en etterforskning i forbindelse med en hendelse involvert Jüri Vips har vi terminert kontrakten hans som test- og reservefører. Vi tolerer ikke rasisme», skriver Red Bull.

  Vips har beklaget sterkt etter hendelsen.

  – Jeg gir en uforbeholden unnskyldning for det støtende språkbruket. Det er fullstendig uakseptabelt, og det gjenspeiler ikke mine verdier og prinsipper, sa han.

  Vips er nummer sju i Formel 2-sammendraget, fire poeng bak Hauger. De to kjempet dessuten om å rykke oppover i Red Bull-systemet og få prøve seg i Formel 1. Nå mister Hauger en rival til det.

  Nyheten kommer kun dager før VM-runden på Silverstone i England.

  (©NTB)

  (©NTB)

 10. Del

  Rasende Kyrgios videre i Wimbledon – kalte dommeren en tyster

  Nick Kyrgios var alt annet enn fornøyd tross seier over Paul Jubb i Wimbledon. Australieren slo ballen ut av stadion og kalte en linjedommer en tyster.

  27-åringen er godt kjent for sitt hissige temperament og har ved flere anledninger blitt bøtelagt for sin oppførsel på tennisbanen.

  Tirsdag slet han seg videre i en femsetter mot det britiske hjemmehåpet Jubb. Kyrgios vant til slutt kampen med sifrene 3-6, 6-1, 7-5, 6-7 (3-7), 7-5.

  Det skjedde likevel ikke uten kontroverser. Underveis i det første settet var Kyrgios tydelig irritert over at tilskuerne snakket og ropte underveis i poengene.

  Etter å ha blitt brutt midtveis i det første settet slo han en av ballene over stadiontaket. Det fikk han en advarsel for. Ved en anledning gikk en linjedommer bort til hoveddommeren for å veksle noen ord. Det falt ikke i god jord hos Kyrgios.

  – Hun er en tyster, sa Kyrgios.

  I tillegg var det også flere ganger publikum klappet som australieren oppfattet som ironisk.

  – Jeg går ikke opp i ansiktet deres på deres jobb og klapper når de skanner dritt på supermarkedet. Du må si at de skal stoppe, tordnet han overfor dommeren.

  (©NTB)

  Foto: NTB
Antall visninger