Sportssenteret direkte

 • Følg diverse sport her

Sportssenteret direkte

 1. twitterDel
 2. Del

  Trekker seg fra ritt


  Uno-X Development Team har bestemt seg for å trekke seg fra det polske sykkelrittet Tour Bitwa Warszawska. Grunnen er at laget ikke kan garantere for rytternes sikkerhet. Uno-X deltok nylig i et ritt i Tsjekkia og dro til Polen for to dager siden.

 3. Del
 4. Del

  Ull/Kisas protest forkastet

  Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund har konkludert med at 2-1-seieren til Sandnes Ulf opprettholdes.

  Etter OBOS-ligakampen mellom Sandnes Ulf og Ull/Kisa 27. juli, en kamp Sandnes Ulf vant 2-1, sendte Ull/Kisa inn en protest med tre ulike protestgrunnlag, som alle hadde sitt utspring i at Sandnes Ulf skal ha brukt fire stopp i spillet for å foreta spillebytter, i strid med gjeldende regler for innbytter. Saken har nå blitt behandlet av doms- og sanksjonsutvalget.

  Utvalget la til grunn at Sandnes Ulf foretok bytter ved fire anledninger, i strid med bestemmelsene, men at det ikke er tilstrekkelig sannsynlig at det siste byttet påvirket kamputfallet.

  Protesten blir etter dette å forkaste og kampresultatet 2-1 til Sandnes Ulf opprettholdes. Beslutningen er enstemmig.

  – Denne problematikken vil komme for alle lag utover i denne sesongen og for oss var det en selvfølge å levere en protest med gjeldende regelverk. Vi registrerer at den er forkastet og kommer ikke til å anke videre, sier daglig leder i Ull/Kisa Fotball, Andreas Aalbu til klubbens hjemmeside.

  – Vi har mer enn nok med oss selv for tiden, men ser at saken ikke har fått konsekvenser for noen. Så blir det spennende å se om slike bytter nå er fritt frem for alle, tilføyer han.

 5. Del

  Blatter krever at Infantino utestenges

  Tidligere Fifa-president Sepp Blatter mener forbundets etiske komité må suspendere etterfølgeren Gianni Infantino på grunn av etterforskningen som er innledet.

  Sveitsiske påtalemyndighet har beordret etterforskning av Infantino på grunn av påstått samrøre med den avgåtte sveitsiske riksadvokaten Michael Lauber i håndteringen av korrupsjonsanklager mot Fifa.

  – For meg er det åpenbart at Fifas etiske råd må innlede en etterforskning mot ham (Infantino) og utestenge ham, sier Blatter til Reuters.

  Blatter var Fifa-president fra 1998 til 2015. Korrupsjonssakene som rystet Fifa i 2014 og 2015 førte til at Blatter måtte gå. Han ble utestengt fra all fotball i åtte år.

  (©NTB)

 6. Del

  Danmark krever EM-garanti – åpner for å si nei

  Det danske håndballforbundet åpner for å si nei til å arrangere EM sammen med Norge dersom de ikke får garantier mot økonomiske tap.

  Norge og Danmark arrangerer i fellesskap EM i håndball for kvinner i desember. Fra før er det klart at koronapandemien setter begrensninger på antall arrangørsteder og hvor mange tilskuere som kan slippes inn på kampene.

  Men nå sier det danske håndballforbundet at de kan komme til å be det europeiske forbundet (EHF) om å bli tatt av som arrangør.

  – Vi vil gjør alt for å få dette gjennomført. Men det skal samtidig henge sammen økonomisk, sier president Per Bertelsen i det danske forbundet (DHF) til avisen B.T.

  President Kåre Geir Lio i Norges Håndballforbund sier til NTB at mye skal på plass for å sikre økonomien i mesterskapet, men understreker at han ikke tenker i retning av avlysning.

  – Vi kommer til å finne løsninger i en eller annen form, sier Lio, og peker på at det er samtaler både med lokale, regionale og nasjonale myndigheter, samt EHF, for å få på plass et forsvarlig budsjett.

  (©NTB)

 7. Del

  Bekreftet: Russland får ny betalingsfrist – kan utestenges fra friidretten

  Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) bekrefter at Russland må betale boten for brudd på dopingreglene innen 15. august for å hindre utestengning.

  Deler av den ilagte dopingboten på 91 millioner kroner skulle egentlig vært betalt innen 1. juli.

  Nå får det russiske friidrettsforbundet (RusAF) en siste frist for å betale deler av bøtene. Ellers kan russiske utøvere bli utestengt, selv fra å konkurrere under nøytralt flagg. Det kommer fram i en pressemelding fra WA.

  – Det internasjonale friidrettsforbundet har i dag bestemt å utestenge det russiske friidrettsforbundet (RusAF) om de ikke betaler bøtene på 5 millioner dollar og 1,31 millioner dollar før 15. august, heter det i pressemeldingen.

  Russland har tidligere forklart at den manglende betalingen skyldes at de ikke har nok penger.

  Nøytralt flagg

  Boten ble ilagt av WA i mars etter at Russland innrømmet brudd på internasjonale antidopingregler og hindring av etterforskningen. Integritetsutvalget fastslo bruk av falske dokumenter, som ga en utøver et alibi til å droppe dopingtest.

  Selv om Russland har vært utestengt fra friidrettsvarmen siden 2015 grunnet flere dopingssaker, har utøvere som beviselig er rene, hatt muligheten til å konkurrere under nøytralt flagg.

  Den muligheten ryker nå om det internasjonale friidrettsforbundet ikke får sin betaling innen 15. august.

  Kan miste OL

  Flere russiske utøvere frykter at saken kan koste dem OL i Tokyo neste sommer.

  I juni sendte Marija Lasitskene (høydehopp), Sergej Sjubenkov (hekkeløp) og Anzjelika Sidorova (stavsprang) brev til president Vladimir Putin for å sikre at russiske atleter vil kunne delta i de kommende lekene.

  Likevel kom det aldri noen betaling fra RusAF til WA 1. juli. Nå får russerne en siste mulighet til å gjøre opp for seg og unngå utestengelse.

  (©NTB)

 8. Del

  Baseballkamper i USA avlyst, hele sesongen i fare

  Baseballsesongen i USA kan være i fare etter at minst 13 Miami Marlins-spiller testet positivt på koronaviruset. To kamper mandag er avlyst.

  Marlins' første hjemmekamp for sesongen mot Baltimore Orioles, samt oppgjøret mellom Philadelphia Phillies og New York Yankees, er begge avlyst.

  Det skjer i kjølvannet av at minst 14 Marlins-spillere har fått påvist korona. Nettopp Marlins og Phillies møttes tre ganger i helgen.

  Marlins-laget er fortsatt i Philadelphia for å bli ytterligere testet, skriver ESPN.

  MLB-sesongen har, i motsetning til NBA- og NHL-sesongen, valgt å spille på hjemmearenaene til klubbene. NBA har sin velkjente boble i Orlando som starter denne uka, mens NHL-lagene skal spille enten i Edmonton eller Toronto.

  ESPN skriver på Twitter at hele baseballsesongen på øverste nivå nå kan være i fare. Andre amerikanske medier skriver at sesongen enten kan bli utsatt midlertidig, eller helt avlyst.

  (©NTB)

 9. Del

  Qatar vil søke OL i 2032

  Qatar har meldt interesse til Den internasjonale olympiske komité (IOC) for å arrangere sommer-OL om tolv år.

  Det bekrefter landets olympiske komité overfor nyhetsbyrået AFP. Ifølge AFP skal også India, den australske delstaten Queensland og den kinesiske byen Shanghai være aktuelle søkere, i tillegg til en mulig fellessøknad fra Sør- og Nord-Korea.

  Qatar har meldt seg på IOCs uforpliktende liste over interesserte nasjoner, opplyser sjeik Joaan bin Hamad bin Khalifa al-Thani, som leder landets olympiske komité.

  – Dagens kunngjøring markerer starten på en meningsfull dialog med IOCs kommisjon for framtidige verter for ytterligere å undersøke vår interesse og kartlegge hvordan OL kan støtte Qatars langsiktige utviklingsmål, sier han.

  Qatar søkte om å arrangere OL i 2016 og 2020 uten å lykkes. Nasjonen gir ikke opp av den grunn.

  – Qatar har opparbeidet seg et rykte som en verdensklassedestinasjon for store sportsarrangementer. Denne erfaringen, i tillegg til ønsket om å bruke idretten til å fremme fred og kulturutveksling, vil være grunnlaget for våre samtaler med kommisjonen, legger sjeik Joaan til.

  (©NTB)

  Importer

 10. Del

  Dier forlenger med Tottenham

  Eric Dier har signert en ny kontrakt med Tottenham som strekkes seg til 2024, det bekrefter klubben på deres hjemmeside tirsdag. 26-åringen har vært i Tottenham de siste seks årene etter at han kom fra Sporting Lisboa i 2014. 
  Tidligere denne måneden ble Dier utestengt i fire kamper etter at han angrep en tilskuer i mars. Han måtte i tillegg betale en bot på nærmere en halv million norske kroner.