Sportssenteret direkte

 • Følg diverse sport her

Sportssenteret direkte

 1. Del

  CAS opphevet livstidsutestengelsen til russiske skiskyttere

  De russiske skiskytterne Olga Vilukhina, Jana Romanova og Olga Zaitseva er frie til å konkurrere i olympisk sammenheng igjen.

  De var de tre siste av totalt 31 russiske vinteridrettsutøvere som har anket sine livstidsutestengelser fra deltakelse i olympiske vinterleker.

  Alle de 31 utøverne er nå frikjent av Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne. Dommen ble gjort kjent torsdag.

  CAS har derimot ikke frikjent Olga Zaitseva fra dopinganklagene fra OL i Sotsji i 2014 siden det finnes bevis for at hennes dopingprøver ble byttet ut. Det innebærer at hennes resultater fra lekene strykes.

  Vilukhina og Romanova får tilbake sin OL-resultater fra Sotsji. Vilutsjina tok sølv i skiskyttersprinten.

  Det var det Den internasjonale olympiske komité (IOC) som utestengte de 31 russiske OL-deltakerne på livstid i forbindelse med OL i Sotsji og den statsstøttede dopingen som er avslørt sted under lekene.

  Utestengelsen mot de første 28 russiske utøverne ble opphevet av CAS allerede i januar 2018.

  (©NTB)

 2. Del
 3. Del

  Di María utestengt i fire kamper 

  Ángel Di María er utestengt i fire ligakamper, skriver avisen Le Parisien og flere andre franske medier. Disiplinærkomiteen i Det franske fotballforbundet har konkludert med at PSG-stjernen spyttet mot Álvaro González i skandalekampen mot Marseille. 
  Fem spillere ble utvist på overtid i kampen. Deriblant Neymar, som klapset til samme Álvaro og anklaget ham for rasisme i etterkant. Neymar fikk to kampers utestengelse for klapset. Samtidig meldes det at rasismeanklagen mot Álvaro sees nærmere på av de franske fotballmyndighetene. 
 4. Del
 5. Del

  Milan-spiller testet positivt før Glimt-møte 

  Forsvarsspilleren Léo Duarte har avga en positiv koronatest tirsdag. Det opplyser AC Milan på sine nettsider. 
  Han er nå i plassert i selvisolasjon. Resten av AC Milans spillerstall, inkludert støtteapparatet, har testet negativt. I henhold til protokollen vil hele gruppen bli testet igjen foran torsdagens Europaliga-kvalik-kamp mot Bodø/Glimt, skriver AC Milan. 
  Duarte er ikke en fast brikke på AC Milan-laget. Den 24 år gamle brasilianeren kom inn fra benken i serieoppgjøret mot Bologna mandag. 
 6. Del

  Henderson usikker til PL-kamp

  Liverpool-kaptein Jordan Henderson måtte ut med en kjenning i låret mot Chelsea. Han mister torsdagens ligacupoppgjør mot Lincoln, og kan også miste mandagens Premier League-kamp mot Arsenal. Det sier Liverpool-assistent Pep Lijnders, som holdt pressekonferansen istedenfor Jürgen Klopp onsdag. 
  – Forhåpentligvis er han tilbake neste uke. I morgen kommer for raskt, men han er kanskje tilbake til Arsenal, sa Lijnders. 
  Han kunne også fortelle at Joe Gomez mister ligacupkampen, men vil være tilbake i trening fredag. Joël Matip er ute i minst to uker til. 
 7. Del

  Pedersen forlenger med Strømsgodset

  Henrik Pedersen forlenger kontrakten med Strømsgodset ut 2023-sesongen. Dansken tok over klubben i fjor sommer og reddet plassen i Eliteserien.
  - For meg var det et lett valg. Den første dagen jeg kom til klubben var jeg takknemlig over å skrive under på en avtale. I dag er jeg bare enda mer takknemlig. Det har vært en fantastisk reise og vi har akkurat begynt. For meg var det helt naturlig å skrive under igjen, sier Henrik Pedersen.
  Sportssjef Jostein Flo er svært fornøyd med den nye kontrakten.
  - Denne forlengelsen betyr utrolig mye for Strømsgodset. Henrik har på mange måter tatt klubben med storm og han har lagt ned et imponerende stykke arbeid siden han kom hit. Han har stor innflytelse og gjennomslagskraft på det han står for. Han har en enorm innstilling og vinnermentalitet og han ofrer alt for at laget skal prestere. Det er kunnskap og hardt arbeid som gjelder og han er i ferd med å innføre en spillestil i Strømsgodset som er fremtidsrettet og ganske lik mange av de lagene som dominerer i europeisk fotball, sier sportssjef Jostein Flo til klubbens nettsider.
  Strømsgodset ligger på 12. plass etter 18 serierunder. Sju poeng fra direkte nedrykk.
 8. Del

  Tottenham-kamp utsatt

  Ligacup-kampen mellom Leyton Orient og Tottenham er utsatt. Kampen skulle opprinnelig bli spilt tirsdag kveld. Det skjer etter flere positive koronatester hos Leyton Orient, melder Sky Sports.
  Det er enda ukjent når den utsatte kampen vil bli spilt. 
 9. Del

  Sliten etter Touren - dropper VM

  Amund Grøndahl Jansen skriver selv på Twitter at han ikke blir å se på startstreken under sykkel-VM i Italia til helgen. 26-åringen var en del av det norske seksmannslaget bygget rundt Carl Fredrik Hagen, men sier at blodslitet i Tour de France har kostet mye.
  – Jeg er sliten etter Touren, og med et hektisk rittprogram utover høsten velger jeg ikke å kjøre VM. Ettersom løypen heller ikke er av det slaget jeg liker best, ser jeg for meg at noen andre vil ha langt større glede av å sykle VM. Ønsker alle mine landsmenn/kvinner lykke til, skriver Grøndahl Jansen på Twitter.
  Landslagssjef Hans Falk opplyser til TV 2 at det er Torstein Træen fra Uno-X-laget som tar den ledige plassen. Han blir del av laget som består av Carl Fredrik Hagen, Odd Christian Eiking, Markus Hoelgaard, Vegard Stake Laengen og Andreas Leknessund. 
  – Jeg har full respekt for at han sier fra. Det er bedre at han sier fra om at han er sliten. Han kunne gjort en jobb, men spørsmålet er hvor lenge. Da er det bedre at han gir fra seg plassen til noen som kan gjøre den hjelperytterjobben i litt lengre tid. Så all respekt til Amund for at han gir beskjed i tide, sier Falk til TV 2.
 10. Del

  Ruud med rankingbyks – fra nummer 136 til 30 på to år

  Casper Ruud slår seg solid opp på verdensrangeringen i tennis etter suksessen i Roma. Han har forbedret seg over 100 plasser på to år.

  I Italia tapte nordmannen søndag semifinalen mot verdensener Novak Djokovic med 0-2 (5-7 og 3-6) i sett.

  Vanligvis oppdateres ATP-rangeringen hver mandag morgen, men på grunn av at finalen i Roma spiltes mandag, kom ikke oversikten før senere.

  Der er Ruud nummer 30, hans beste posisjon i karrieren. Djokovic følges av Rafael Nadal, Dominic Thiem og Roger Federer.

  Det betyr at Ruud fra nyttår har avansert 23 posisjoner singlehierarkiet. For to år siden denne uka var Ruud nummer 136 i verden.

  Dette er andre sentrale rankingdatoer for den norske 21-åringen:

  13. januar i år: Tar plass blant de 50 beste med en 46.-plass.

  4. mars 2019: Første gang inne blant topp-100 da han ble ranket nummer 94.

  27. februar 2017: Slår seg inn blant verdens 200 beste på 133.-plass.

  22. februar 2016: Får plass blant topp-1000 som nummer 797.

  (©NTB)