Sportssenteret direkte

 • Følg diverse sport her

Sportssenteret direkte

 1. Del

  Helsedirektoratet sier nei til NFFs bønn om unntak fra karantenereglene

  Norges Fotballforbund har bedt om unntak fra karantenereglene for elitefotballen, men helsemyndighetene vender tommelen ned, skriver VG.

  Hele Viking-troppen ble satt i karantene etter at Veton Berisha testet positivt på koronaviruset, og to av lagets kamper måtte utsettes.

  – Vi anmoder om at Helse- og omsorgsdepartementet vurderer hvorvidt det kan gis et unntak for toppfotballen slik at karantenen på ti dager for nærkontakter skal kunne erstattes av én negativ test dersom spiller/leder er symptomfri, skriver fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt i søknaden.

  Et brev VG har fått tilgang til viser at verken Folkehelseinstituttet eller Helsedirektoratet anbefaler et unntak for toppfotballen.

  Helsedirektoratet skriver i brevet til departementet blant annet:

  * Slike unntak skaper et uoversiktlig og lite sammenhengende regelverk.

  * Det er mange grupper som ønsker seg fritak fra reglene. Et ja til fotballen vil derfor gi «en uheldig opplevelse av ulik behandling».

  * Unntak fra karantenereglene bør bare skje «med mindre særlige tunge hensyn tilsier det. Slike hensyn foreligger etter vår mening ikke i denne saken».

  Fotballforbundet begrunner søknaden med sportslige og økonomiske argumenter og sier at det er nødvendig å gjennomføre sesongen for å sikre toppklubbenes økonomi. Det argumenteres også med at det i de fleste europeiske ligaer ikke kreves ti dagers karantene ved positive tester i en fotballtropp.

  (©NTB)

 2. Del

  Fana møter Vipers i NM-semifinalen

  Vipers Kristiansand blir storfavoritt hjemme mot Fana i NM-semifinalen i håndball for kvinner. I den andre semifinalen tar Fredrikstad imot Sola.

  Det ble klart i trekningen som ble foretatt i Norges Håndballforbunds lokaler torsdag ettermiddag.

  Fana, som slo ut bergensrival Tertnes (27-22) i kvartfinalen, kunne ikke fått en mer vrien trekning. Vipers er regjerende mester i både serie og cup og er ubeseiret så langt i sesongen.

  Det blir trolig tettere i det andre oppgjøret. Sola har hatt en frisk sesongstart og imponerte med 33-28-seier over Storhamar i kvartfinalen. Fredrikstad slo til med en sterk 23-22-seier over Byåsen på bortebane og får hjemmebanefordel i semifinalen.

  I den siste kvartfinalen vant Vipers hele 36-19 over Molde på bortebane.

  Semifinalene i håndball-NM spilles onsdag 11. november.

  (©NTB)

 3. Del

  Vipers gjorde kort prosess i kvartfinalen

  Tittelforsvarer Vipers Kristiansand gjorde kort prosess med hjemmelaget Molde i NM-kvartfinalen og vant hele 36-19 etter å ha dominert fra avkast.

  Vipers scoret kampens seks første mål og var oppe i tosifret ledelse før pause. Molde tok litt innpå og hadde 7-16 halvveis, men et par minutter ut i den andre omgangen var tosifret ledelse etablert for godt.

  11 Vipers-spillere tegnet seg i målprotokollen, med Nora Mørk og Ragnhild Valle Dahl som mestscorende med seks mål hver. Molde er nummer fire på eliteserietabellen, men var sjanseløs mot gjestene fra Kristiansand.

  Camilla Herrem og Sola sendte ut Storhamar i en 33-28-seier. Herrem scoret fem mål.

  Bare tre dager etter at Tertnes var tilbake fra sin koronakarantene med seier i den utsatte cupkampen mot Grane Arendal, tok cupeventyret slutt da nabo og tabellnabo Fana vant 27-22.

  I mennenes eliteserie måtte Drammen og Haslum finne seg i hvert sitt tap mot svakere plasserte lag onsdag. Kolstad slo serietreer Drammen 27-21, og dermed har Elverum og ØIF Arendal tre poengs luke.

  Halden vant 33-31 over Haslum og har nå tre lag bak seg på tabellen. Nærbø slo tabelljumbo Sandefjord 31-27, og sistnevnte er to poeng bak nestjumbo Viking.

  (©NTB)

 4. Del

  Friidrettsstjerne anker dopingutestengelsen på to år

  Verdensmesteren på 100 meter, Christian Coleman, varsler kamp mot den to år lange utestengelsen han er ilagt for brudd på dopingbestemmelsene.

  Hans manager Emanuel Hudson bekrefter på Twitter at saken blir anket til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  Utestengelsen gjør at Coleman ikke kan stille i OL i Tokyo neste år. Utestengelsen gjelder fra 14. mai 2020.

  Friidrettens integritetsenhet (AIU) opplyste tirsdag at amerikaneren blir straffet for tre brudd på meldeplikten i løpet av ett år: 6. juni 2018, 16. januar 2019 og 26. april 2019. Coleman var heller ikke tilgjengelig til en test 9. desember i fjor.

  AIU understreker at han ikke er anklaget for å ha tatt ulovlige midler, men gjentatte brudd på meldeplikten anses som en dopingforseelse.

  Den 24 år gamle amerikaneren slo til med 9,76 sekunder på veien mot VM-gullet på 100 meter i fjor høst. En teknikalitet gjorde det mulig for ham å delta i Doha. I tråd med regelverket ble hans første forseelse fra 6. juni 2018 datert til 1. april samme år.

  Dermed kom ikke det tredje bruddet innenfor tolv måneder.

  Coleman ble midlertidig suspendert i juni i påvente av AUIs behandling av saken. Den gang raste han på Twitter og fortalte om hendelsen fra desember i fjor. Stjernen unnskyldte seg med at han var ute for å kjøpe julegaver da dopingkontrollørene ringte på døra hans. Han hevdet videre at de ikke kontaktet ham på telefon og at en dopingprøve ble gitt to dager senere.

  (©NTB)

 5. Del

  Dumoulin bryter Vueltaen

  Team Jumbo-Visma opplyser i en pressemelding at Tom Dumoulin står av Vuelta a Espana etter sju etapper. Nederlenderen har jobbet som hjelperytter for Primoz Roglic, som ligger på fjerdeplass i sammendraget. Avgjørelsen om å stå av er tatt av hensyn til formen til Dumoulin.
  – Allerede ved starten av Vueltaen følte jeg meg sliten, og den følelsen har vedvart. Det gir ikke noen mening for meg å fortsette siden det kan påvirke neste sesong, sier Dumoulin.
  Den tidligere tempo-verdensmesteren lå 42 minutter og 25 sekunder bak sammenlagtleder Richard Carapaz.
  Onsdagens åttende etappe i Vueltaen ser du på TV 2 Sport 2 og Sumo fra kl. 14.30.
  BROKETE SESONG: Tom Dumoulin gjorde comeback denne sesongen etter å ha slitt med langvarige skader. Både i Tour de France og Critérium du Dauphiné endte han som sjuendemann i sammendraget. FOTO: Marco Bertorello/AFP.
 6. Del

  Ronaldo testet positivt igjen – mister Messi-duell

  Cristiano Ronaldo har igjen testet positivt på koronaviruset, og Juventus-stjernen mister onsdagens mesterligakamp mot Barcelona.

  – Ronaldo har testet seg som alle andre. Tirsdag kveld vil vi få resultatet, sa Juventus-trener Andrea Pirlo på en pressekonferanse. Da svaret kom, viste det at han fortsatt har koronasmitte i kroppen.

  Ifølge Uefas regler måtte 35 år gamle Ronaldo teste negativt 24 timer før kampen for å være spilleklar.

 7. Del

  Wadji ødela Vikings ubeseirede rekke

  Ibrahima Wadji ga Haugesund en knallsterk 1-0-seier borte mot Viking i rogalandsderbyet. Hjemmelagets rekke uten serietap stoppet på åtte kamper.

  Viking fikk ikke en lystig retur etter tre uker uten seriespill. Stavangerlaget måtte i en ufrivillig pause da Veton Berisha testet positivt for koronaviruset.

  Gjestene fra Haugesund tok ledelsen da første omgang var litt over halvspilt. Bruno Leite sendte en presis ball til Wadji, som lurte seg forbi Axel Andresson og scoret sikkert alene med Viking-keeper Iven Austbø.

  Det var senegaleserens fjerde seriemål etter at han kom tilbake fra en dopingutestengelse på 14 måneder.

 8. Del

  Verdensmester utestengt

  Den amerikanske sprinteren Christian Coleman utestenges i to år på grunn av brudd på dopingreglementet, melder Reuters.

  Coleman skal ha brutt meldeplikten tre ganger over tolv måneder i 2019 og mister nå OL i Tokyo neste år. Han er regjerende mester på 100m etter VM i Doha i 2019.

  Coleman har innrømmet at han tabbet seg ut de to første gangene. 16. januar 2019 var han i et vektrom da kontrollørene ville ha tak i ham. 26. april hadde han gitt feilaktige opplysninger om hvor han befant seg. Det siste tilfellet, som var i desember, skal han ha vært på juleshopping.

  Coleman har hevdet at han ikke har noe å skjule.

  – Jeg har aldri og vil aldri bruke prestasjonsfremmende midler eller dop. Jeg er villig til å ta en dopingtest hver eneste dag for resten av karrieren min for å bevise min uskyld.

 9. Del

  RB Leipzig-sjefen har snakket med Sørloth om landslagsbråket

  I forkant av møtet med Manchester United møtte RB Leipzig-trener Julian Nagelsmann pressen. Der fikk han spørsmål fra VG om han hadde snakket med Alexander Sørloth om landslagsbråket han har vært gjennom den siste uken.

  – Jeg snakket med Alex et minutt. Han forklarte meg situasjonen og sa at han har snakket med Lars Lagerbäck. De snakket om det og la det bak seg. De er to voksne folk. Men dette er ikke mitt bord, sier Leipzig-sjefen til VG.

  – Det er viktig at man ikke gjør det i garderoben. Men en spiller kan komme til mitt kontor. Er du en manager, så liker du spillere som har egne meninger. Hvis de kommer til kontoret ditt er det aldri noe problem, men å ta det opp i garderoben kan være et problem, fortsetter han til avisen.

  Det var VG som avslørte konflikten Sørloth hadde med landslagstrener Lars Lagerbäck forrige uke. Etter dette kom begge parter med sin versjon, som ikke samstemte helt. Søndag kveld kom det en pressemelding fra Norges Fotballforbund hvor begge parter bekreftet at de hadde lagt saken bak seg. 
  Julian Nagelsmann har rukket å oppleve mye i sin trenerkarriere, til tross for at han kun er 34 år gammel. Etter å ha trent Hoffenheim, gikk han til RB Leipzig før forrige sesong. TV 2 spør ham om det er Premier League han drømmer om, men han innrømmer at fremtiden er usikker.
  – Planene mine for fremtiden er ikke det som er viktig nå. Akkurat nå er jeg fornøyd i Leipzig, og jeg vet ikke hva fremtiden bringer.
  – Hva synes du om Manchester United så langt?
  – De startet ikke så godt denne sesongen, men de er på vei i riktig retning. De har mye kvalitet offensivt og det skal vi passe oss for. Samtidig har vi selvtillit nok til å si at vi ønsker å vinne. Om vi kan få en seier her og starte gruppespillet med seks poeng, hadde det vært helt supert, sier Nagelsmann til TV 2. 
 10. Del

  City-stjerne ute med muskelskade – kan miste storkamp

  Manchester City-måltyven Sergio Agüero må belage seg på minst to ukers fravær fra fotballen. Kanskje ryker ligaduellen mot Liverpool 8. november.

  Aguero forlot banen med skade da City måtte nøye seg med 1-1 i Premier League-oppgjøret mot West Ham lørdag.

  Mandag ga manager Pep Guardiola en oppdatering på argentinerens skadesituasjon da han møtte pressen foran mesterligaoppgjøret mot Marseille tirsdag.

  – Det kommer til å ta to eller tre uker. Sergio ble skadet i den forrige kampen. Muskulært. Når du har vært ute i fire eller fem måneder med et kneproblem er det alltid en risiko når du er tilbake, sa spanjolen.

  Han antydet videre at Agueros fravær også kan bli enda noe lenger, opp mot en måned, men at situasjonen er usikker.

  Manchester City har også Gabriel Jesus, Fernandinho, Benjamin Mendy, Nathan Aké og Fernandinho på skadelista.

  8. november er regjerende ligamester Liverpool motstander i det som blir en storkamp i Premier League. Om Agüero rekker å bli klar til da, er et åpent spørsmål.

  (©NTB)