Sportssenteret direkte

 • Følg diverse sport her

Sportssenteret direkte

 1. Del

  VM-lag har trukket seg og forlatt Egypt

  Det tyske nettstedet Sportschau skrev mandag ettermiddag at Kapp Verde har trukket seg fra håndball-VM og reist hjem.
  Dette bekrefter Det Internasjonale Håndballforbundet nå. Forbundet har godkjent at laget trekker seg.
  Landslaget hadde kun med seg elleve spillere til mesterskapet grunnet koronasmitte på spillere. I helgen ble det klart at to av de elleve spillerne var smittet, noe som gjorde at de i henhold til reglene ikke kunne stille lag. Reglene til Det internasjonale håndballforbundet sier nemlig at man er nødt til å ha ti spillere for å gjennomføre kamper.
  – Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg vet veldig lite om det, sier Norges landslagssjef Christian Berge på et pressemøte før kveldens kamp mot Østerrike.
  Søndag skulle Kapp Verde etter planen spilt mot Tyskland, men kampen ble utsatt grunnet for få spillere. Dermed vant Tyskland kampen 10-0. 
  Kapp Verdes farvel med VM betyr at Uruguay er klare for sluttspillet i håndball-VM for første gang i landets historie. 


 2. Del

  Blir trolig værende i Haugesund

  Viking har forsøkt å hente Niklas Sandberg, men alt tyder på at 25-åringen blir værende i Haugesund. Det opplyser agent Imad El Hammichi til TV 2 Sporten.

  – Niklas blir i Haugesund foreløpig. Hvis ikke Viking kommer med noe større, er de altfor langt unna, sier han.

  Viking har fått avvist flere bud på FKH-spilleren, som scoret sju mål i Eliteserien sist sesong. Ifølge Stavanger Aftenblad skal det andre budet ha vært på 1,5 millioner kroner.

 3. Del

  Friskmeldt til skjebnekamp

  Norges forsvarssjef Petter Øverby (28) er friskmeldt til kveldens VM-kamp mot Østerrike. Sykdom gjorde at Erlangen-spilleren sto over lørdagens kamp mot Sveits, men nå bekrefter landslagssjef Christian Berge at Øverby er med mot Østerrike.
  – I dag har vi ingen sykdom i laget. Det betyr at vi kan stille med alle mann, sier Berge.
  Norge er storfavoritter i kveldens oppgjør.
 4. Del

 5. Del

  Gladmelding for Norge: Blir i VM

  Norges stortalent Alexander Blonz kan foreløpig puste lettet ut. TV 2 får opplyst at man etter nærmere undersøkelser søndag kveld, har konkludert med at 20-åringen blir værende i Egypt. Det var under oppvarmingen til lørdagens kamp mot Sveits at Blonz skadet leddbåndet. Heldigvis skal Blonz ha respondert godt på fysiske tester og skal i tillegg ha trent med laget søndag kveld. Det betyr at Elverum-spilleren i høyeste grad er aktuell for spilletid videre i mesterskapet, og at han derfor slipper å reise hjem. Det betyr en solid gladmelding for landslagstrener Christian Berge, som har vært tydelig på at Blonz er en viktig bidragsyter for Norge.

  Søndag kveld bekrefter landslagslege Thomas Torgalsen TV 2s opplysninger. Han konkluderer med at undersøkelsene klarerer Blonz for videre spill i VM.

 6. Del
  I vår app ba vi dere om å plukke det kombinerte drømmelaget av dagens spillere. Dere valgte: Alisson (66%) - Trent (66%), Robertson (80%), Maguire (67%), Fabinho (70%) - Wijnaldum (60%), Henderson (62%), Pogba (50,8%) - Salah (56%), Bruno (82%), Mane (83%) Trener: Klopp (62%).
 7. Del
  Solskjær sier dette før kampen: 

  Om Lindelöf fra start: – Victor har trent de siste dagene, så han er klar. Anthony (Martial) hadde mer kramper sist. Begge er klare for kamp.

  Om å møte Liverpool uten stoppere: – Vi spiller mot et godt lag, men vi kan vinne. Vi kan ikke sette oss bakpå og forsvare oss hele kampen. Vi må finne balansen mellom når man presser og når man legger seg bak. Her vil det også bli store muligheter for å kontre siden de mangler midtstopperne sine. Det er ingen hemmelighet at de er bedre med sine egentlige midtstoppere. Det må vi utnytte, sier Solskjær.
 8. Del
  Klopp forklarer midtstopper Joel Matips fravær fra storkampen mot United slik: – Han var med på noen få øvelser på treningen fredag, men trener først helt normalt fra i morgen mandag. Det er selvsagt for lite til å starte. Derfor er «Hendo» inne.
   
  Om Xherdan Shaqiri fra start: – Han er i veldig god form nå, Han har vært god på trening, etter å ha vært småskadet i en lengre periode. Nå har han vært lenge i trening og vist progresjon, så da slipper vi ham løs.
 9. Del

  Disse starter gigantoppgjøret mellom Liverpool og Manchester United

  For første gang siden 1996/1997-sesongen er Manchester United og Liverpool på første- og andreplass når de møtes til kamp.
  Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær har tatt ut mannskapet til oppgjøret mellom de to gigantene. 
  Liverpool stiller med følgende ellever: Alisson - Trent Alexander Arnold, Jordan Henderson, Fabinho, Andy Robertson - Xherdan Shaqiri, Thiago, Georginio Wijnaldum - Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané.
  Benken: Kelleher, Milner, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino, Origi, R. Williams, Phillips og N. Williams. 
  – Det er ganske sykt at Shaqiri debuterer fra start mot United på midten. Veldig spennende å se ham i den posisjonen, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.
  Henderson tar plass i midtforsvaret i skadefraværet til Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joël Matip.
  – Fremover har det stått mellom Oxlade-Chamberlain, Curtis eller Milner. Og så går han for Shaqiri som en slags indreløper. Det blir interessant å se hvordan han takler den rollen.
  – Det er Overraskende, men blir en slags følgefeil av problemene bakover for Klopp, sier Thorstvedt.
  Manchester United stiller med følgende ellever: David de Gea - Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Luke Shaw - Scott McTominay, Fred - Marcus Rashford, Bruno Fernandes, Paul Pogba - Anthony Martial.
  Benken: Henderson, Alex Telles, Bailly, Tuanzebe, Mata, Matic, Van de Beek, Cavani og Greenwood.
  – Kanskje overraskende at Lindelöf starter, men Solskjær tenker vel at det er større sjanse for at Bailly lager straffe enn svensken. Han har en tendens til å hive seg litt inn.
  Dersom Manchester United vinner kampen vil de få en luke på seks poeng ned til Liverpool. Sistnevnte vil klatre opp på samme poengsum som United med seier. Ved United-seier vil også Liverpools elleville statistikk på 67 hjemmekamper uten tap ryke. Det er nesten tre år siden Liverpool tapte på Anfield.
 10. Del

  Tandrevold kjempet om pallen

  I tur og orden meldte de norske pallkandidatene seg av i tetkampen i kvinnenes fellesstart i Oberhof på tredje skyting. Franske Julia Simon vant.

  Hele det norske laget måtte ut i strafferunder etter den tredje skytingen. Verdenscupleder Marte Olsbu Røiseland kom best ut av det av de norske med én runde, mens Ingrid Landmark Tandrevold og Karoline Knotten fikk to runder hver og Tiril Eckhoff fikk tre runder.

  Da så det bekmørkt ut for de norske skiskytterne. Tandrevold, som har kommet seg fort etter hjerteproblemene som førte til en kollaps i løypa tidligere i uka, meldte seg på igjen med sterk skyting på siste stå.

  På sisterunden jaktet hun seieren, men det ble en spurtduell om tredjeplassen mot Hanna Öberg. Den duellen gikk svensken seirende ut av etter at Tandrevold hadde tatt ansvaret for å dra hele runden.

  Julia Simon vant rennet foran tyske Franziska Preuss.

  Verdenscupleder Olsbu Røiseland ble nummer sju, på plassen foran utfordrer Eckhoff. De hadde begge fire bom.

  (©NTB)