Sportssenteret direkte

 • Følg diverse sport her

Sportssenteret direkte

 1. Del

  Røthe reiser hjem fra ski-VM

  Sjur Røthe er ferdig med sitt ski-VM. Han reiser hjem til Norge.

  Det bekrefter langrennssjef Espen Bjervig overfor NRK onsdag.

  – Han skal hjem nå og ta vare på familien, sier Bjervig til kanalen.

  Røthe og samboeren venter sitt første barn i disse dager. Det har vært mye oppmerksomhet rundt at vossingen kunne gå glipp av familieforøkelsen.

  Selv har Røthe vært tydelig på at han har hatt grønt lys hjemmefra til å gå det planlagte rennprogrammet i Oberstdorf-VM, for deretter å reise hjem. Nå blir det tidligere hjemreise enn først tenkt.

  Røthe, som står uten medaljer så langt i VM, går dermed verken stafetten fredag eller den avsluttende femmila i mesterskapet i Oberstdorf.

  Langrennsprofilen innledet VM med sjetteplass på tremila med skibytte. Der så den regjerende mesteren lenge sterk ut, men fikk trøbbel mot slutten og var ikke med i teten da medaljene skulle fordeles.

  På onsdagens 15 kilometer i fri teknikk ble det en ny sjetteplass.

  (©NTB)

 2. Del

  FIS flyttet Vikersund-renn til Planica – ingen Raw Air-erstatning

  Verdenscupsesongen i hopp avsluttes med fire renn i skiflygingsbakken i Planica. Håpet om å erstatte den avlyste Raw Air-turneringen i Norge er slukket.

  Det opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS) i en pressemelding torsdag.

  Der fremgår det at arrangøren av verdenscupavslutningen i Planica har sagt ja til å arrangere ytterligere ett skiflygingsrenn. Dermed blir det tre individuelle renn og én lagkonkurranse i Slovenia.

  Rennene går i perioden 25. mars til 28. mars.

  Renndirektør Sandro Pertile har samtidig jobbet hardt med å finne en erstatning etter at Raw Air-turneringen måtte avlyses som følge av strenge norske innreise- og karanteneregler. Polen har vært nevnt som en mulig ny arrangør av rennene.

  Slik blir det imidlertid ikke. FIS opplyser at det ikke blir noen verdenscuprenn i de to helgene som følger nærmest etter VM.

  (©NTB)

 3. Del

  Idrettskrets støtter boikott av fotball-VM i Qatar

  Troms og Finnmark Idrettskrets støtter initiativet fra flere eliteserieklubber i fotball om å boikotte neste års fotball-VM i Qatar.

  Det opplyser kretsen i en pressemelding sendt til NTB torsdag.

  Tromsø ble nylig den første fotballklubben som tok et klart standpunkt for boikott av VM-sluttspillet i neste sommer. Flere klubber har i etterkant stilt seg bak initiativet.

  Nå gjør Troms og Finnmark idrettskrets det samme.

  «Det er prisverdig av Tromsø IL å sette dette på dagsorden. Dette er en av flere pågående og viktige debatter vedrørende idrettens roller i samfunnet, etikk og moral, verdi- og veivalg», skriver kretsen.

  «I norsk idrett setter vi våre verdier høyt, med blant annet helse, ærlighet, likeverd og demokrati. Et fotball-VM i Qatar utfordrer våre verdier og vårt menneskesyn i altfor stor grad. Dette bør forplikte idretten å etterleve både praktisk og idrettspolitisk», heter det videre.

  Den britiske storavisen The Guardian publiserte nylig en rapport som hevder at 6.500 fremmedarbeidere har mistet livet i forberedelsene til fotballmesterskapet i Qatar.

  Tallene er omdiskuterte , men Qatar har over tid fått massiv kritikk for forholdene til arbeiderne som gjør VM mulig.

  (©NTB)

 4. Del

  Skadefri Ruud melder seg klar for ny turnering

  Casper Ruud har leget magestrekken han pådro seg i Australian Open og deltar etter planen i ATP 500-turneringen i Acapulco i Mexico fra 15. mars.

  Det bekrefter far og trener Christian Ruud i en SMS til NTB torsdag.

  Sønnen Casper slet med en skade i magemuskulaturen da han måtte trekke seg i 4. runde av Grand Slam-turneringen i Australia i midten av februar.

  – Planen var å spille i Singapore på veien hjem (til Norge), men jeg tror jeg trolig må trekke meg fra den turneringen. Så blir det Rotterdam, hvis jeg er frisk, Acapulco og Miami før grussesongen starter, sa Ruud til NTB etter turneringen.

  Forrige uke kom nyheten om at han likevel ikke ble å se i turneringen som startet i Rotterdam mandag, men nå bekrefter altså far Christian at det etter planen blir tur til ATP 500-turneringen Acapulco.

  Ruud-leiren setter seg etter planen på flyet til Mexico mandag.

  (©NTB)

 5. Del

  Stortap for Zuccarellos Minnesota Wild

  Det ble ingen revansje for Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild i det andre borteoppgjøret mot Vegas Golden Knights på tre dager. Wild tapte 1-5.

  Etter 4-5-overtidstapet for Vegas-laget natt til tirsdag norsk tid, skulle Wild slå tilbake natt til torsdag. Det gjorde de ikke.

  Kampen sto lenge og vippet på 2-1 til hjemmelaget fra gamblingbyen. Så scoret Golden Knights tre mål på seks minutter på tampen av den tredje perioden, som til slutt sørget for en knusende 5-1-seier til laget som leder NHLs vestre divisjon.

  Zuccarello noterte seg for ingen målpoeng på de 19 minuttene og 35 sekundene han var på isen.

  Siden Zuccarello kom tilbake til kampen 17. februar mot Los Angeles Kings, har han hatt målpoeng i seks av de ni kampene han har spilt. Alle seks har endt med seier, mens i de tre kampene han ikke har hatt målpoeng, har det blitt tap.

  Wild møter Arizona Coyotes borte til dobbeltkamp natt til lørdag og natt til søndag norsk tid i de neste to kampene, før Vegas Golden Knights venter på hjemmeis to ganger.

  (©NTB)

 6. Del

  Braithwaite sendte Barcelona til cupfinale

  Barcelona fikk en opptur etter politiaksjonen og pågripelsen av klubbens tidligere president. Laget tok seg til cupfinale med 3-0 i returkampen mot Sevilla.

  Barcelona lå under 0-2 etter den første semifinalekampen, men Ousmane Dembélé skapte ny spenning med sin scoring i det 12. minutt. Han scoret også i lørdagens 2-0-seier borte mot samme lag i serien.

  Sevilla hadde en stor sjanse til å punktere kampen i det 73. minutt, men Lucas Ocampos misbrukte straffesparket han selv skaffet. Marc-André ter Stegen reddet hans svake skudd.

  På overtid ble Sevilla redusert til ti mann da Fernando fikk sitt annet gule kort, og i fjerde tilleggsminutt tvang Gerard Piqué fram ekstraomganger da han nikket Antoine Griezmanns innlegg i mål ved nærmeste stolpe.

  Tidlig i ekstraomgangene stupheadet danske Braithwaite inn det avgjørende målet på innlegg fra Jordi Alba. Dansken var byttet inn rett før slutt i ordinær tid.

  Sevilla måtte avslutte med ni mann etter at også Luuk de Jong ble utvist.

  Barcelona trengte en opptur etter at klubbens kontorer ble gjennomsøkt av politiet mandag. Tidligere klubbpresident Josep Maria Bartomeu ble sammen med nåværende klubbdirektør Oscar Grau og to andre pågrepet som ledd i en etterforskning av påståtte ulovligheter.

  Barcelona møter Athletic Bilbao eller Levante i cupfinalen i Sevilla 17. april.

  (©NTB)

 7. Del

  Mjelde scoret da Chelsea vant med ti spillere

  Maren Mjelde scoret det første målet på straffespark da Chelsea slo Atlético Madrid 2-0 i første åttedelsfinale i mesterligaen for kvinner.

  Chelsea vant selv om laget måtte spille nesten hele kampen i undertall og gjestene fikk to straffespark.

  Sophie Ingle pådro seg rødt kort da hun laget straffespark ved å felle Rasheedat Ajibade allerede i det 12. minutt, men keeper Ann-Katrin Berger reddet skuddet fra Deyna Castellanos.

  I det 57. minutt fikk Mjelde ta straffespark etter at Sam Kerr ble felt av Aissatou Tounkara.

  Den norske landslagskapteinen viste hvordan det gjøres da hun sendte ballen utakbart i mål bak Atléticos svenske keeper Hedvig Lindahl.

  Fran Kirby hadde et stolpeskudd før hun i det 64. minutt doblet ledelsen framspilt av Kerr.

 8. Del

  LSK kjempet godt mot overmakten da Wolfsburg vant 2-0

  LSK Kvinner hadde forutsetningene mot seg, men leverte god innsats i mesterligakampen mot sterke Wolfsburg. Tyskerne måtte nøye seg med 2-0-seier.

  Hjemmelagets meritterte kaptein Alexandra Popp scoret målene, ett i hver omgang.

  Ingrid Syrstad Engen og Karina Sævik tok med sine lagvenninner i den tyske mesterklubben et langt steg mot kvartfinale, men LSK gjorde seg ikke bort og var flere ganger nær et viktig bortemål.

  LSK-kvinnene fikk en fryktelig start da Wolfsburg tok ledelsen etter halvannet minutt med et mål som burde vært unngått. Svenja Huth slo et innlegg fra høyre som LSK-keeper Ida Norstrøm slo opp i lufta. Ballen spratt to ganger på tverrliggeren før den falt ned rett foran mål, og ved lengste stolpe kunne Popp beine den inn fra kloss hold.

  Gjestene lot seg ikke knekke av den smellen og spilte seg til flere gode muligheter mot laget som i fjor høst spilte mesterligafinale. I det 42. minutt kom laget til en kjempemulighet. Etter en blokkert LSK-avslutninger fikk Nora Eide Lie knalltreff på returen og tvang keeper Katarzyna Kiedrzynek til en kjemperedning.

  Dominerte

  Wolfsburg dominerte som ventet spillet og hadde flest sjanser. Popp var nær 2-0 i det 25. minutt, men ballen traff stolpen.

  Wolfsburg-kapteinen kom til en ny stor sjanse i det 54. minutt, og tidligere LSK-spiller Ingrid Syrstad Engen hadde også en stor mulighet for hjemmelaget før Popp doblet ledelsen i det 59. minutt.

  Felicitas Rauch la inn fra venstre, og Huth forstyrret keeper Norstrøm slik at hun ga retur rett ut. Popp sto på rett sted og skjøt i mål.

  Nesten for Kyvåg

  Karina Sævik, som kom inn ved pause og doblet antall norske Wolfsburg-spillere på banen, var nær scoring med et volleyskudd over mål i det 73. minutt.

  Mens Wolfsburg hadde benken full av landslagsspillere og byttet fem ganger, hadde LSK bare seks reserver (hvorav to målvakter) og ventet til det 88. minutt med sitt første bytte.

  17-årige Thea Kyvåg kunne ha scoret med sin første berøring, da hun rett etter å ha erstattet Camilla Linberg var noen centimeter fra å nå Emilie Haavis avslutning og styre den i tomt mål.

  Trekningen ga LSK Kvinner hjemmefordel i returkampen neste uke, men på grunn av norske innreiserestriksjoner spilles den i Budapest. LSK-laget reiser rett dit for å forberede seg.

  (©NTB)

 9. Del

  Statsministeren ga ingen løfter til idretten

  Idretten fikk lagt fram sine synspunkter i onsdagens møte med statsminister Erna Solberg (H), men kan ikke regne med lettelser i nærmeste framtid.

  Møtet ble holdt tolv dager etter at idrettspresident Berit Kjøll ba om en hastesamtale etter at seriestansen i toppidretten på nytt ble videreført.

  – Vi har hatt et godt møte, innledet Solberg og fortsatte:

  – Vi har ikke lovet noe på dette møtet. Formålet var å lytte. Vi skal forsøke å se på tilpasninger vi har i systemet. Men smittetallene vi ser nå, indikerer innskjerpinger – ikke åpninger. Vi må regne med at de nasjonale tiltakene ikke vil lettes noe særlig. Samtidig er det håp, for flere vil bli vaksinert framover.

  Under møtet la idretten fram flere krav. Idrettspresidenten listet dem opp da hun traff pressen etterpå:

  * Åpne hele barne- og ungdomsidretten

  * Åpne for nasjonalt seriespill i toppidretten

  * At flest mulig av unge voksne kan komme i aktivitet igjen

  * Lokale tiltak framfor nasjonale

  * Bedre kommunikasjon med myndighetene før avgjørelser blir tatt

  (©NTB)

 10. Del

  Ny utenlandsk stjerne til Vipers

  Håndballklubben Vipers har forsterket spillerstallen med den tsjekkiske landslagsspilleren Markéta Jerábková. Hun har signert en toårsavtale.

  26-åringen, som tidligere har spilt for Thüringer HC i tysk Bundesliga, skal fortsette karrieren i Norge, opplyser Kristiansand-klubben.

  Bakspilleren har spilt på det tsjekkiske landslaget siden 2014