Sportssenteret direkte

 • Følg diverse sport her

Sportssenteret direkte

DIREKTE: Sport direkte
 1. Del

  Warholm senket egen norsk bestenotering på 300 meter

  Karsten Warholm avsluttet lørdag sesongen med å senke sin egen norske bestenotering på utradisjonelle 300 meter til 32,49 under Trond Mohn Games i Bergen.

  Tiden er to tideler raskere enn hans forrige rekord, som ble satt under Trond Mohn Games i 2018.

  – Veldig deilig å være tilbake her. Det er selvfølgelig godt å få med seg rekorden. Først og fremst viktig å vinne løp, men fint å ha med rekorden på kjøpet, sa han til Direktesport etter løpet.

  (©NTB)

 2. Del

  Halvorsen-triumf i Slovakia

  Etter å ha veltet fra en topplassering på fredagens etappe, slo Kristoffer Halvorsen (25) nådeløst tilbake lørdag. 
  På den tredje etappen i Slovakia rundt spurtet Uno-X-rytteren inn til seier, foran ryttere som Kaden Groves, Peter Sagan og Alvaro Hodeg. 
  Seieren er Halvorsens første etter at han meldte overgang til Uno X denne sesongen. 
 3. Del

  Sander Berge skadd på oppvarmingen

  Sander Berge måtte kaste inn håndkleet allerede under oppvarmingen i Sheffield Uniteds bortekamp mot Hull i lørdagens mesterskapsseriekamp.

  Berge var tilbake med scoring tirsdag, men lørdag måtte landslagsspilleren gi seg før lagene kom på banen til 1. omgang. Rhian Brewster erstatter den skadeutsatte nordmannen.

  Tidligere i sesongen har han også slitt med koronavirus under landslagssamlingen tidlig i september.

  Han var heller ikke klarert til Sheffield Uniteds første kamp etter pausen, men scoret da han gjorde comeback i 2-2-kampen mot Preston tirsdag.

  (©NTB)

 4. Del

  Nordstad Moen norsk mester i halvmaraton

  Sondre Nordstad Moen (30) var i egen klasse da han løp inn til 1.02.42 og gull under NM i halvmaraton i Oslo lørdag.

  Trønderen stakk ifra etter få kilometer i løypa lagt til Oslo vest.

  Nordstad Moen lyktes ikke i varmen i sommerens OL, og han er så vidt i gang med opptreningen til en ny sesong.

  – Fantastisk! svarte han i et løpende intervju med NRK underveis på spørsmål på hvordan det var å løpe ute blant folk igjen.

  Etterpå var han i like god stemning.

  – Jeg følte meg ti ganger bedre enn i OL. De var digg å løpe et gateløp igjen foran masse tilskuere. Trening hjelper, men du kan også trene deg dårligere på. Det er vel jeg et bevis på sa Nordstad Moen og henviste kanskje til hvorfor han ikke alltid har lyktes i de siste årene.

  Marius Vedvik løp inn til klar 2.-plass på 1.04.26. Det var 12 sekunder bak personlig rekord.

  Runa Skrov Falch (31) vant kvinneklassen med 1.14.42. Hun ble også norsk mester på distansen i 2017 og 2018. Sigrun Gjølberg ble nummer to på 1.15.56.

  (©NTB)

 5. Del

  Rooneys Derby settes under administrasjon – blir trukket tolv poeng

  Mesterskapsserieklubben Derby sliter med økonomisk trøbbel og rot blant annet som følge av koronapandemien og et feilslått salg.
  De har gitt beskjed om at de ønsker å utpeke administratorer som kan få klubben på rett kjøl igjen, opplyste klubben selv sent fredag kveld.
  Derbys manager, den tidligere Manchester United- og landslagsspilleren Wayne Rooney, sier at det ligger flere hendelser bak beslutningen.
  Blant annet har det ikke lyktes å finne en kjøper til klubben, og koronapandemien har gjort at fallet i inntektene har vært dramatiske.
  Derby County er plassert som nummer 16 i mesterskapsserien med sine sju poeng. Beslutningen om å søke om å bli satt under administrasjon gjør at de blir straffet med tolv minuspoeng. Det bekreftes av den engelske fotballigaen (EFL). EFL avviser at klubbens problemer skyldes covid-19.
  (©NTB)
 6. Del

  Skiskytter utestengt i 18 måneder

  Idrettens Voldgiftsrett (CAS) har utestengt den latviske skiskytteren Andrejs Rastorgujevs for tre brudd på meldeplikten i løpet av 12 måneder.

  Innstillingen var på 24 måneders utestengelse, men CAS reduserte altså denne til 18 måneder.

  Tre brudd på meldeplikten innen et tidsrom på 12 måneder regnes som et alvorlig brudd på dopingreglementet, selv om det ikke er noe bevis på doping i seg selv.

  Starten på utestengelsen er satt til 11. mars 2021.

  Alle hans resultater fra 1. juli 2020 til utstengelsen opphører strykes. Latvieren kan anke dommen innen 21 dager, heter det i pressemeldingen fra CAS.

  Rastorgujevs ble nummer 30 sammenlagt i verdenscupen sist sesong.

  (©NTB)

 7. Del

  Bayern München-stjerne hjerteoperert

  Kingsley Coman er blitt operert for problemer med hjerterytmen. Den franske Bayern München-vingen blir trolig kun ute i to uker.

  Coman ble byttet inn i Bayerns 3-0-seier over Barcelona i mesterligaen onsdag. Dagen etter ble han operert, og klubben hans opplyser at alt gikk som det skulle.

  – Han har et lite problem med hjerterytmen. Han har det veldig bra og har litt smerte ved såret. Når såret er grodd, vil han begynne med å trene seg opp igjen. Det vil ikke ta mer enn ti dager til to uker før han er tilbake i full trening, sa Bayern-trener Julian Nagelsmann på en pressekonferanse fredag.

  25-åringen er ventet å være på banen igjen midt i oktober. Coman har spilt i Bayern München siden 2015 og står med til sammen 204 kamper og 41 mål.

  Lørdag skal Bayern München møte Bochum i den tyske Bundesliga.

  (©NTB)

 8. Del

  Halvorsen ferdig som Bryne-trener etter sesongen

  Jan Halvor Halvorsen (58) blir ikke med videre som Brynes hovedtrener i 2022. Han fullfører årets sesong i 1. divisjon.

  Bryne opplyste fredag om den kommende avgangen. Halvorsen har vært i rogalandsklubben siden oktober 2018.

  I fjor ledet han Bryne opp til 1. divisjon. Laget er uten seier på sine ni siste seriekamper og står med fire strake tap.

  Etter 18 runder ligger Bryne tredje sist på tabellen. Det er tre poeng ned til Strømmen og Grorud under nedrykksstreken. Jærbuene møter Start på hjemmebane lørdag.

  (©NTB)

 9. Del

  Nærmer seg Tyrkia-jobben

  Stefan Kuntz forlater sin jobb som trener for Tysklands U21-lag, og det er ventet at treneren blir annonsert som ny Tyrkia-trener innen kort tid. Det tyske fotballforbundet (DFB) skriver på sine hjemmesider at Kuntz er løst fra kontrakten for å komme til enighet med Tyrkia. Det betyr at tyrkerne trolig har en ny mann til å lede laget i nøkkelkampen mot Norge i oktober.
 10. Del

  Forlenget med Sjögren

  Martin Sjögren har forlenget sin kontrakt som sjef for det norske kvinnelandslaget i fotball. Det bekrefter NFF på sine hjemmesider. Den nye avtalen gjelder til og med VM i Australia og New Zealand i 2023. Også assistenttrener Anders Jacobson blir med videre.

  – Etter en tøff start på Norge-jobben med exit i gruppespillet under EM 2017 har Martin, Anders og øvrig støtteapparat gjort en grundig og god jobb med å bygge selvtillit og struktur i laget igjen. Prestasjonene i VM 2019 var svært gode og laget fremsto sammensveiset og trygge. Nå gleder vi oss intenst til å angripe både EM og VM, sier elitedirektør i NFF Lise Klaveness.

  Den svenske treneren ser frem til de kommende årene.

  – Anders og jeg er takknemlige for tilliten og enormt motiverte for utfordringene som ligger foran oss. Det er en flott og lærevillig spillergruppe som vi etter hvert kjenner godt. Vi startet nettopp VM-kvalifiseringen og EM starter allerede om trekvart år. Vi vet at det er et stykke opp til de aller beste, men vi har oppriktig tro på at vi kan være med helt der oppe hvis vi unngår skader på nøkkelspillere og er nøye i alle forberedelsene. Å få være landslagssjef i en tid der så mye står på spill er et privilegium, sier Sjögren.

  TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen er overrasket over at Sjögren får sjansen til å lede landslaget i to nye mesterskap.

  – Jeg syns det er litt spesielt å gjøre det allerede nå. Jeg hadde ønsket at han måtte vise resultater i neste års EM først, sier den tidligere landslagskapteinen.

  – Jeg syns ikke resultatene har vært så bra. Men de har nå kvalifisert seg for EM. Jeg liker at det er kontinuitet. Da Sjögren først kom inn, trengte han tid for å bli vant til nivået og finne ut hvor Norge stod hen. Neste mesterskap ble bedre.

  Gulbrandsen mener at stortapet mot Nederland tidligere i år viser at Norge har en lang vei å gå.

  – Det blir tøft å ta opp kampen med de store nasjonene fremover. Mot Nederland manglet vi jo en del spillere, men det viser hvor sårbare vi er. 

  Norge startet for øvrig VM-kvaliken med å slå Armenia 10-0 på Ullevaal torsdag kveld.