Sportssenteret direkte

 • Følg diverse sport her

Sportssenteret direkte

DIREKTE: Sport direkte
 1. Del
 2. Del

  Jarstein innlagt på sykehus på grunn av koronasmitten

  Landslagskeeper Rune Almenning Jarstei ble så syk av korona at han ble innlagt på sykehus, melder Bild.
  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.
  Fem av Hertha Berlins spillere har testet positivt den siste tiden.
  Sportssjef Arne Friedrich sier til Bild at han ikke tror Jarstein spiller mer denne sesongen.
 3. Del

  Stina Nilsson inn på det svenske skiskytterlandslaget

  Den tidligere langrennsstjernen Stina Nilsson har fått plass på det svenske landslaget i skiskyting foran den kommende OL-sesongen.

  Det skriver det svenske skiskytterforbund i en pressemelding.

  27-åringen har hatt en såkalt «utviklingsplass» i sin første sesong som skiskytter, men får tillit på øverste nivå sammen med svenske toppløpere som Hanna Öberg og Sebastian Samuelsson i tiden framover.

  Nilsson har hatt en litt treg start som skiskytter og nærmest gått gradene. Hun startet med nasjonale løp før turen gikk innom IBU-cupen.

  I mars fikk Nilsson gå verdenscup under finalen i Östersund. Hun endte på 26.-plass på sprinten og gikk seg opp til 22.-plass på jaktstarten.

  (©NTB)

 4. Del

  Halvorsen på tredjeplass

  Uno-X-rytter Kristoffer Halvorsen spurtet inn til en tredjeplass på den sjette etappen av Tyrkia rundt fredag.
  Han ble slått av etappevinner Jasper Philipsen og veteranen André Greipel.
  Jose Manuel Diaz leder sammenlagt før de to siste etappene.
 5. Del

  Vålerenga måtte haste-avlyse treningskamp – motstanderlaget i karantene

  Vålerengas skulle hatt sin første treningskamp foran fotballstarten mot byrival KFUM Oslo lørdag, men nå er kampen avlyst på grunn av koronakarantene.

  Det er Avisa Oslo som har fått bekreftet dette hos Vålerenga.

  – Vi er i egenpålagt ventekarantene. Derfor kan vi ikke spille kampen i morgen, sier Thor-Erik Stenberg, daglig leder i KFUM Oslo.

  Han opplyser at ingen av spillerne har testet positiv, men et familiemedlem til en av spillerne har avgitt positiv test.

  – Vi ønsker å være veldig forsiktige nå og avvente til vi er helt trygge på at ingen er smittet før vi spiller mot Vålerenga og eventuelt smitter dem også og påfører Vålerenga unødvendig karantene, sier Stenberg.

  Vålerenga har ikke spilt kamp siden trenigskampen mot Strømsgodset 19. februar. Neste planlagte kamp er mot Sarpsborg onsdag.

  (©NTB)

 6. Del

  Tour of Norway flyttet til august

  Sykkelrittet Tour of Norway har fått nye datoer og skal arrangeres 19. til 22. august.

  Bekreftelsen på de nye datoene i kalenderen til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) kom fredag.

  Rittet skulle egentlig ha vært arrangert 21. til 24. mai, men kunne ikke la seg gjennomføre grunnet koronapandemien og norske karanteneregler for innreise.

  Rittet starter i Egersund og avsluttes i Stavanger.

  (©NTB)

 7. Del

  Nestvold-Haugen utklasset konkurrentene – tok NM-gull i storslalåm

  Alpinprofilen Leif Kristian Nestvold-Haugen var i helt egen klasse i NM-rennet i storslalåm på Oppdal fredag. Han vant med 1,70 sekunders margin.

  – NM-gull smaker alltid godt. Det er mange sultne ulver som skal slå oss gamle på NM, og det er viktig å vise seg fra sin beste side, sa Nestvold-Haugen til NTB.

  – Det ble litt avstand, men jeg hadde veldig få feil i dag. Jeg klarte å holde en bra snittfart, og det er dette som teller i denne bakken, tilføyde han.

  Landslagsløper Nestvold-Haugen ledet også etter første omgang. Han hadde et halvsekund til gode på Kjelsås-løper Alexander Steen Olsen foran den annen omgang.

  Steen Olsen tok til slutt sølvet i rennet, men var slått med 1,7 sekunder av suverene Nestvold-Haugen.

  – Jeg er utrolig godt fornøyd med sølv. Leif ble for tøff i dag, men jeg er glad løpet holdt til annenplass.. Sesongen har gått over all forventning. Det har utrolig gøy å kjøre mot de beste i verden i vinter, og målet er å fortsette fremgangen neste år, sa Steen Olsen.

  Norgesmesteren hadde nest beste tid i annen omgang. Han var da kun slått av Oscar Zimmer fra Ingierkollen og Rustad. Zimmer ble nummer fire til slutt etter å ha ligget på 20.-plass etter én omgang.

  Nero-alpinisten Patrick Haugen Veisten tok bronsemedaljen. Den var det riktignok landslagsløper Fabian Wilkens Solheim som hadde taket på den siste medaljen etter første omgang, men tredjeplassen røk da han kjørte ut i annen omgang.

  Torsdag tok Thea Stjernesund gullmedaljen i storslalåmrennet for kvinner på Oppdal.

  (©NTB)

 8. Del

  Bislett Games flyttet til 1. juli

  Diamond League-stevnet på Bislett i Oslo har fått ny dato. Det er nå planlagt gjennomført 1. juli.

  Det kom fram da Diamond League sendte ut sin oppdaterte kalender for den kommende sesongen fredag.

  Bislett Games var opprinnelig berammet til 10. juni, men da vil ikke stevnet kunne la seg arrangere i henhold til norske karanteneregler for innreise og statusen på den generelle gjenåpningen av samfunnet i Norge.

  Det er fortsatt et åpent spørsmål om stevnet kan arrangeres selv om det nå er flyttet tre uker tilbake i tid.

  – Oslo Bislett Games har fått tildelt datoen 1. juli. Denne datoen er avhengig av at gjenåpningen av Norge følger det mest optimistiske scenarioet. Dersom det oppstår forsinkelser vil Bislett Alliansen sammen med Wanda Diamond League vurdere flytting av arrangementet til etter OL. Endelig avgjørelse vil tas innen 16. mai, og billettsalget vil derfor ikke starte før tidligst i midten av mai, heter det i en pressemelding fra Bislett Games.

  Ny start

  Det planlagte Diamond League-åpningsstevnet i Rabat i Marokko 23. mai er avlyst grunnet koronapandemien. Årets første stevne er dermed flyttet til Gateshead i Storbritannia samme dato.

  Det tradisjonelle stevnet i Roma 4. juni er også flyttet på grunn av kollisjon med EM i fotball på Olympiastadion i den italienske hovedstaden. Stevnet skal i stedet arrangeres i Firenze 10. juni.

  Slik ser årets Diamond League-sesong ut per fredag 16. april:

  * Gateshead, Storbritannia 23. mai

  * Doha, Qatar 28. mai

  * Firenze, Italia 10. juni

  * Oslo 1. juli

  * Stockholm, Sverige 4. juli

  * Monaco 9. juli

  * London, Storbritannia 13. juli

  * Shanghai, Kina 14. august

  * Eugene, USA 21. august

  * Kina (by ikke avgjort) 22. august

  * Lausanne, Sveits 26. august

  * Paris, Frankrike 28. august

  * Brussels, Belgia 3. september

  * Zürich, Sveits 9. september.

  (©NTB)

 9. Del

  Amerikansk friidrettsstjerne fikk redusert dopingstraff

  Den amerikanske sprintverdensmesteren Christian Coleman har fått sin dopingutestengelse kortet ned fra to år til 18 måneder.

  Det er Idrettens voldgiftsrett (Cas) som har behandlet saken og kommet fram til at Coleman skal få redusert straffen han ble ilagt av friidrettens integritetsenhet (AIU).

  Coleman er regjerende verdensmester på 100 meter.

  Sprintstjernens utestengelse gjelder fra 14. mai 2020. Til tross for at utestengelsesperioden reduseres, går han dermed glipp av sommerens utsatte OL i Tokyo.

  24-åringen Coleman straffes for tre brudd på meldeplikten i løpet av ett år. Ved tre tilfeller i 2018 og 2019 var han ikke tilgjengelig for dopingjegerne.

  Amerikaneren var heller ikke tilgjengelig til en test 9. desember i fjor.

  AIU understreker at han ikke er anklaget for å ha tatt ulovlige midler, men gjentatte brudd på meldeplikten anses som en dopingforseelse.

  Coleman slo til med 9,76 sekunder på veien mot VM-gullet på 100 meter høsten 2019. En teknikalitet gjorde det mulig for ham å delta i Doha. I tråd med regelverket ble hans første forseelse fra 6. juni 2018 datert til 1. april samme år.

  Dermed kom ikke det tredje bruddet innenfor tolv måneder.

  Coleman ble midlertidig suspendert i juni i fjor i påvente av AUIs behandling av saken. Den gang raste han på Twitter og fortalte om hendelsen fra desember i fjor. Stjernen unnskyldte seg med at han var ute for å kjøpe julegaver da dopingkontrollørene ringte på døra hans.

  Han hevdet videre at de ikke kontaktet ham på telefon, og at en dopingprøve ble avlagt to dager senere.

  (©NTB)

 10. Del

  Danmark åpner for publikum på fotballkamper

  Fredag våknet danske fotballfans til en gledelig nyhet.

  Det danske Folketinget har nemlig vedtatt å åpne stadion-dørene for tilskuere i Superligaen, skriver danske B.T.

  Ordningen tillater klubbene å ha tilskuere oppdelt i ulike seksjoner, med maks 500 personer i hver. Disse må ha minst en meter mellom seg, og må også vise et koronapass og registrere seg.

  Det betyr at FC København, som spiller sine hjemmekamper i Parken, kan ha over 10.000 tilskuere på sine hjemmekamper.

  – Det er fantastiske nyheter. Vi har jobbet med dette i månedsvis, og vi må gi politikerne anerkjennelse for at de har vist oss tilliten og belønner den seriøsiteten dansk fotball har gått inn i ufordringen med, sier FKC-direktør Lars Bo Jespersen i en pressemelding.

  Det samme regelverket tillater tilskuere på herrenes nivå to, de tre øverste kvinneligaene, den danske cupen og A-landslagskamper.