Sportssenteret direkte

 • Følg diverse sport her

Sportssenteret direkte

DIREKTE: Sport direkte
 1. Del

  Elverum-tap i siste sekund mot Mesjkov Brest

  Elverum hadde alle sjanser til å ta et nytt steg mot cupspillet i mesterligaen, men Mesjkov Brest vant 33-32 med scoring i tomt bur i kampens siste sekund.

  Det ble en tung slutt på en kamp der Emil Imsgard storspilte i målet og så ut til å hjelpe Elverum til høstens fjerde seier i mesterligaen. Elverum hadde sjansen i siste angrep, og med en spiller utvist tok de ut Imsgard for en ekstra angriper.

  Eric Johansson tok det siste skuddet, men det ble reddet av keeper på målstreken, og Ivan Maskevitsj kunne kaste ballen over hele banen og i det tomme målet.

  Det hviterussiske laget hadde tatt bare ett poeng på sine sju første kamper og tapte hjemme for Elverum i oktober, men viste tidlig alvorlige hensikter i onsdagens bortekamp. Gjestene scoret kampens tre første mål og ledet gjennom nesten hele den første omgangen.

  Elverum innledet den andre omgangen sterkt, mens Brest-spiller Maksim Baranov pådro seg rødt kort da han stygt skrittet i veien for et innhopp av Sindre Heldal. Elverum var a jour på 17-17 og ledet første gang på 19-18. Laget gikk opp i tre måls ledelse og truet med å dra fra før det ble spennende igjen.

  Sluttminuttene ble et sjeldent drama som endte trist for Elverum.

  (©NTB)

 2. Del

  KFUM videre i opprykkskvalifiseringen

  Bilal Njie sørget for at KFUM slo Sogndal 1-0 i opprykkskvalifiseringen onsdag. Nå venter Fredrikstad i den lange veien mot opprykk.

  Det avgjørende målet kom fem minutter etter pause. Njie løp seg fri, skar inn i banen og satte ballen høyt i mål.

  Med 27 minutter igjen tid gjorde Sogndal-trener Eirik Bakke tre bytter i håp om å få noe ut av oppgjøret.

  Njie kunne lagt på til 2-0 like etter Sogndals bytter, men nølte litt i det avgjørende øyeblikket og ble stoppet av en Sogndal-forsvarer.

  Sogndal styrte mye av spillet i sluttfasen, og KFUM lå lavt. Det ga flere gode kontringsforsøk, men det ble med det. Sogndal på sin side hadde sin største sjanse da Kristoffer Hovens heading ble reddet godt av Jonas Brauti.

  Første omgang var relativt jevn hvor ingen av lagene tok veldig store sjanser offensivt. KFUMs Alagie Sanyang satte et straffespark i tverrliggeren fire minutter før hvilen. Det ble, heldigvis for spissen, ikke utslagsgivende ettersom Njie sørget for seier i hovedstaden.

  KFUM møter Fredrikstad på bortebane 6. desember. Deretter møter vinneren av den kampen Jerv på bortebane. Vinneren av kampen i Grimstad møter laget som havner på kvalifiseringsplassen i Eliteserien 15. desember.

  (©NTB)

 3. Del
 4. Del

  Jarstein kneoperert – ute til nyåret

  Rune Almenning Jarstein må vente en stund til på sitt comeback på fotballbanen. Han har vært gjennom en kneoperasjon, melder Hertha Berlin.

  Klubben skriver på sitt nettsted at operasjonen var vellykket, men at Jarstein må belage seg på et treningsavbrekk og at han først over nyttår kan være tilbake på treningsfeltet.

  – Kneet har låst seg en del, og vi fant ut at eneste mulighet var operasjon, sier Jarstein til VG. Det var menisken og brusk i kneleddet som ble fikset kirurgisk.

  Jarstein har ikke spilt siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse.

  Veien tilbake til full fotballaktivitet har vært lang, men Jarstein var veldig nær før kneet begynte å krangle.

  Jarstein har spilt 179 kamper for Hertha Berlin siden han kom til klubben i 2014. 37-åringen signerte i mai en ny kontrakt som gjelder til sommeren 2023.

  (©NTB)

 5. Del

  Young Boys fikk korona-unntak

  Kampen mellom Manchester United og Young Boys i neste uke spilles på Old Trafford. Det var lenge usikkert om kampen måtte flyttes til en nøytral arena på grunn av de strenge innreiserestriksjonene i Sveits. Egentlig skal man sitte 10 dager i karantene etter hjemkomst fra Storbritannia. Nå har fotballaget fått et unntak fra myndighetene i kantonen Bern.
 6. Del

  Oilers - Vålerenga utsatt

  Storkampen i hockey mellom Stavanger Oilers og Vålerenga er utsatt. Kampen skulle blitt spilt torsdag kl. 19, men får nå et nytt tidspunkt.

  Årsaken til utsettelsen er at Vålerenga har 13 spillere enten sykmeldt eller skadet, får TV 2 opplyst. Da sier kampreglementet at oppgjøret kan utsettes.

  – Jeg synes det er veldig synd, sier daglig leder i Vålerenga, Jon Thore Thorstensen, til TV 2. 
  Han forklarer at det er tatt en medisinsk vurdering, hvor det er kommet frem til at sykdom- og skadesituasjonen gjør at laget ikke er klare for kamp. 

  – Vi har ikke nok folk. Vi har heller ikke mulighet til å flytte opp fra U20-laget på grunn av koronatilfeller. Jeg synes det er veldig synd. Vi fikk flere som måtte gå av på trening i går og har siden hatt flere folk som har blitt dårlig, sier han. 

  Spillerne er testet, og det skal ikke være snakk om koronasmitte i troppen. Spillerne har influensasymptomer. Vålerenga skal egentlig møte Manglerud Star lørdag 16.00. Det vurderes nå fortløpende om laget er klart til den kampen.

 7. Del

  Deila klar for norsk møte i MLS-semifinalen

  Ronny Deilas New York City FC er klare for semifinalen i MLS-sluttspillet etter seier i straffesparkkonkurranse mot New England Revolution.

  Kampen endte 2-2 etter ekstraomganger. New York City satte sine fire første straffer i mål, mens New England Revolution satte tre av fire.

  Den avgjørende straffen falt dermed til New York og midtstopper Alexander Callens. Peruaneren satte ballen i mål, og de lyseblå kunne slippe jubelen løs.

  De møter Philadelphia Union og norske Jakob Glesnes i semifinale 5. desember.

 8. Ukjent post-type
 9. Del
 10. Del

  Paralympics-drømmen brast for paraishockeylandslaget

  Det blir ikke norsk deltakelse i paraishockey under Paralympics. 2-4-tapet for Slovakia gjør at Norge ikke kan bli blant de to beste i kvalifiseringen.

  Norge måtte vinne tirsdagens kamp for å holde liv i sjansen til å knipe en av de to Beijing-billettene som deles ut i kvalifiseringsturneringen i Berlin, men greide det ikke.

  Norge omsatte to av tre overtallsspill i scoring, men greide aldri å komme à jour etter to raske slovakiske mål omtrent fem minutter før slutt.

  Etter en målløs åpningsperiode tok Slovakia ledelsen i slutten av midtperioden. Audun Bakke utlignet i kampens første norske overtallsspill i 3. periode, men litt senere ble han selv utvist for holding, og Martin Joppa satte inn 2-1-målet i det påfølgende overtallsspillet.

  Et drøyt minutt senere økte David Korman på pasning fra Joppa, og Norge var ille ute.

  Knut André Nordstoga skapte håp da han reduserte i overtall 1.45 minutt før slutt, men bare seks sekunder senere slo Joppa spikeren i kista med 4-2-målet.

  Uansett utfall av onsdagens avslutningskamp mot Italia kan ikke Norge havne blant de to beste. Italia er uten poengtap så langt.

  (©NTB)