Sportssenteret direkte

 • Følg diverse sport her

Sportssenteret direkte

DIREKTE: Sport direkte
 1. Del

  Ødegaard fra start for Arsenal – Solskjær topper laget mot Roma

  I kveld er det Europa League-aften på TV 2s kanaler! Sendingen starter 20.30 på TV 2s hovedkanal. Roma - Manchester United kan du se på hovedkanalen fra 21.00, mens du kan se Arsenal - Villarreal på TV 2 Sport 1.

  Disse starter for Roma: Antonio Mirante, Rick Karsdorp, Chris Smalling, Roger Ibañez, Bruno Peres - Bryan Cristante, Gianluca Mancini - Pedro, Lorenzo Pellegrini, Henrikh Mkhitaryan - Eden Dzeko.

  Disse starter for Manchester United: David De Gea - Aaron Wan-Bissaka, Eric Bailly, Harry Maguire, Luke Shaw - Fred, Donny van de Beek - Paul Pogba, Bruno Fernandes, Mason Greenwood - Edinson Cavani.

  Disse starter for Arsenal: Bernd Leno - Héctor Bellerin, Rob Holding, Pablo Mari, Granit Xhaka - Emile Smith Rowe, Thomas Partey, Bukayo Saka - Nicolas Pépé, Pierre-Emerick Aubameyang, Martin Ødegaard.

  Disse starter for Villarreal: Gerónimo Rulli - Mario Gaspar, Raúl Albiol, Pau Torres, Alfonso Pedraza - Dani Parejo, Francis Coquelin, Manu Trigueros - Samuel Chukwueze, Paco Alcácer, Gerard Moreno.

 2. Del

  Hovland to under par på åpningsrunden i Charlotte

  Viktor Hovland gikk første runde i PGA-turneringen i North Carolina på 69 slag etter fire birdier og to bogeyer. Dermed er han pent plassert.

  Hovland var blant dem som slo ut tidlig på den første runden i Charlotte, og da han avsluttet sin runde var det mange spillere som ikke hadde startet på sin. Han må dermed vente lenge på sin plassering.

  Da han gikk av banen var han på delt åttendeplass, tre slag bak ledende Lee Kyoung-hoon.

  Den norske golfprofilen var blant dem som startet på 10. hull, og han innledet turneringen på utmerket vis med birdie umiddelbart. Det ble bogey på 13. hull, men takket være birdie på 14. hull var han ett slag under par halvveis.

  En ny bogey på 2. hull sendte ham ned på par, men resten av veien ble det birdie på 5. og 8. hull.

  Hovland er oppe på ellevteplass på verdensrankingen, som er karrierebeste, etter tredjeplassen i Florida sist helg.

  Kristoffer Ventura spiller også PGA-turneringen i Charlotte, North Carolina. Han starter sin innledende runde først klokken 20.22 norsk tid torsdag.

  (©NTB)

 3. Del

  Seier og tap for Norges kvinner i kontinentalcupen sandvolleyball

  Norges sandvolleyballkvinner innledet med tap mot Ukraina og seier over Sverige i gruppespillet i kontinentalcupen sandvolleyball i Østerrike.

  De fem beste av åtte deltakende lag går videre til sluttspillet i Nederland neste måned. Det vil omfatte 16 nasjoner, og vinneren belønnes med en kvoteplass til OL.

  Turneringen i Baden startet for de norske med nederlag i to strake kamper mot Ukraina. Ane Guro Hjortland/Sunniva Helland-Hansen tapte 1-2 (21-17, 17-21, 9-15) for Inna og Jirina Makhno, mens Ingrid Lunde/Emilie Olimstad tapte 0-2 (18-21, 14-21) for Diana Lunina/Valentina Davidova.

  Torsdag ettermiddag gikk det bedre mot Sverige. Hjortland/Helland-Hansen slo Sara Cavretti/Sofia Wahlén 2-0 (21-18, 21-19) før Lunde/Olimstad tok seg av Tina og Sanna Thurin med 2-1 (28-30, 21-13, 15-8).

  Turneringen fortsetter fredag. Det spilles tre turneringer både for kvinner og menn. Norge er representert i mennenes turnering i Madrid, der de første kampene spilles fredag.

  Anders Mols positive koronatest førte til at Norge måtte sette inn reserver. Markus Mol/Nils Gunnar Ringøen og Vegard Løkken/Erlend Hendriksveeen deltar i Madrid.

  (©NTB)

 4. Del

  Fotballens plan: Halv sesong i 3. divisjon – oppstart tidlig i august

  Breddefotballen venter fortsatt på grønt lys for oppstart av kampaktiviteten. Nå er klubbene i 3. divisjon informert om at det kun blir enkel serie i 2021.

  Klubbene på fjerde nivå i norsk fotball fikk beskjeden om de oppdaterte planene for 2021-sesongen på et møte torsdag ettermiddag.

  At det allerede nå besluttes at det blir enkel serie, har sammenheng med at aktørene har uttrykt et klart ønske om å få vite hva de har å forholde seg til.

  – Vi har fått ganske mange tilbakemeldinger fra klubbene, og de ønsker en avklaring. De vil ikke gå og vente lenger, sier leder i Divisjonsforeningen, Kari Lindevik, til NTB.

  Hun representerer blant annet klubbene på tredje og fjerde nivå i norsk herrefotball.

  (©NTB)

 5. Del

  Qatar-utvalgets rapport presenteres 18. mai

  Qatar-utvalgets rapport blir lagt fram 18. mai, opplyser utvalgets leder Sven Mollekleiv til VG.

  Til avisen sier han at han ønsket at rapporten skulle legges fram fire dager før.

  – Det ønsket jeg. Så forstår jeg alle argumentene om 18. mai. Det var så mange både i fotballen og utenfor, og fordi vi ville ha med oss alle, at vi da ikke tok den «inneklemte» fredagen, sier Mollekleiv.

  En mulig norsk boikott av neste års fotball-VM i Qatar skal stemmes over på et ekstraordinært fotballting 20. juni. Fram til det jobber utvalget med å utrede konsekvensene av blant annet en eventuell boikott.

  (©NTB)

 6. Del

  Fifa utsetter juni-kampene i afrikansk VM-kvalifisering av koronahensyn

  Samtlige kamper i den afrikanske VM-kvalifiseringen i fotball i juni er utsatt. Årsaken er viruspandemien og at arenaene ikke holder høy nok standard.

  Det opplyser Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) torsdag.

  I stedet legges det opp til at det skal spilles ekstra kamper i de internasjonale vinduene i september, oktober og november. De ti gruppevinnerne går til finalerunden i kvalifiseringen i mars neste år.

  Afrika har fått tildelt fem plasser under VM-sluttspillet i Qatar i 2022.

  Ved siden av frykten for koronasmitte konkluderte Det afrikanske fotballforbundet (CAF) tidligere denne uken med at mange arenaer på kontinentet holder for dårlig standard.

  Dersom de oppsatte kampene i juni hadde blitt gjennomført, ville det medført at Burkina Faso, Den sentralafrikanske republikk, Liberia, Malawi, Mali, Namibia, Niger, Senegal og Sierra Leone ikke kunne stått som arrangør.

  Også landslagsarenaene i land som Libya og Uganda ble vurdert som uaktuelle fordi de ikke holder internasjonal standard, men her ville man kunnet ta i bruk reservearenaer.

  Nasjonene som i øyeblikket har fått forbud mot å bruke sine landskamparenaer, er anmodet om å foreslå alternative løsninger i nøytrale land.

  (©NTB)

 7. Del
 8. Del

  Vrakede Krogh inn i nordnorsk regionlag

  Langrennsprofilen Finn-Hågen Krogh (30), som nylig ble vraket fra landslaget, blir en del av utviklingslaget Team Elon Nord-Norge for 2021/22-sesongen.

  Det opplyser Norges Skiforbund på sitt nettsted.

  Krogh røk ut av elitelandslaget da en av sprintplassene forsvant foran kommende sesong. Løperen fra Tverrelvdalen har vært landslagsløper i mange år og har blant annet tatt VM-gull på stafett og lagsprint, samt individuell VM-bronse i skiathlon.

  I det nordnorske regionlaget skal han gå sammen med blant andre Daniel Stock, som gikk to verdenscuprenn sist sesong.

  Slik ser Team Elon Nord-Norge ut kommende vinter:

  Menn: Daniel Stock (Vadsø), Vebjørn Moen (Tverrlandet), Mikkel Arntsen (Sortland og omegn), Finn-Hågen Krogh (Tverrelvdalen).

  Kvinner: Silje Theodorsen (Kvaløysletta), Ingrid Mathisen (Fauske), Julie Waltenberg (Lyngen Karnes), Ingrid Andrea Gulbrandsen (Bardufoss og omegn).

  (©NTB)

 9. Del

  Johaug skal forsøke å klare OL-kravet

  Therese Johaug skal forsøke å klare OL-kravet til Tokyo på 10 000 meter lørdag. Det skriver NRK. OL-kravet er 31.25. Johaugs personlige rekord er 31.40 fra Bislett i fjor. I tillegg til Johaug skal Karoline Bjerkeli Grøvdal løpe på lørdag. Hun vil forsøke å løpe ned mot 31 minutter. 
  – Det dukket opp en mulighet som kanskje viser seg å være den eneste muligheten til å løpe 10.000 meter i år, og da har hun lyst til å prøve. OL-kravet er målet, for å ha noe å strekke seg etter, sier Johaugs manager Jørn Ernst til NRK.
 10. Del

  Caroline Graham Hansen scoret da Barcelona tok seg til semifinale

  Caroline Graham Hansen scoret det siste målet da Barcelona vendte til 4-1-seier borte mot Sevilla i kvartfinalen i Copa de la Reina.

  Kvartfinaleseieren i den spanske cupen betyr at Barcelona fortsetter jakten på trippeltriumf. Laget har en suveren ledelse i serien (seier i samtlige 25 kamper) og er klar for mesterligafinale mot Chelsea.

  Sevilla tok ledelsen ved Pina etter et snaut kvarter hjemme på Estádio Jesus Navas, men Mariona Caldentey utlignet før pause.

  Barcelona festet grepet med to raske scoringer tidlig i 2. omgang, signert Vicky Losada og Alexia Putellas.

  Caroline Graham Hansen spilte hele kampen og satte punktum på overtid.

  Motstander i semifinalen blir Madrid CFF, som er nummer seks på tabellen. I den andre spiller Atlético Madrid mot Levante. Semifinalene spilles 25. og 26. mai, finalen 29. eller 30. mai.

  (©NTB)