EgyptAir MS804

 • Flight MS804 styrtet i Middelhavet på vei fra Paris til Kairo
 • 66 mennesker var om bord i flyet
 • Vitner har sett en ildkule på himmelen
Hva vil du se?
Hør lydopptak fra cockpit på ulykkesflyet
 • Hør lydopptak fra cockpit på ulykkesflyet
 • MS804-ulykken: Personlige eiendeler funnet i sjøen
 • Mens vrakdeler og levninger hentes opp av havet - sørger fortvilte pårørende
 • – En eksplosjon vil vises på flyets vrakrester
 • Dette vet vi om flyets siste bevegelser
 • Tror ulykken skyldes terror
 • Her forsvinner Egyptair-flyet

Viktige hendelser

 • 21. mai 22:22

  Egyptiske luftfartsmyndigheter avviser at de svarte boksene fra det styrtede EgyptAir-flyet er funnet, slik det tidligere har blitt meldt

 • 21. mai 12:28

  De første bildene av vrakrestene

 • 20. mai 11:00

  Det egyptiske forsvaret sier ifølge nyhetsbyrået AFP at vrakrester fra det savnede EgyptAir-flyet er funnet

 • 19. mai 04:26

  Et nødsignal ble registrert klokken 04

 • 19. mai 03:15

  Flyet skulle etter planen landet i Kairo klokken 03

 • 19. mai 02:30

  Et EgyptAir-fly av typen Airbus 320-232 forsvant fra radaren klokken 02

 • 18. mai 23:09

  Rute MS804 tok av fra den internasjonale hovedflyplassen Charles de Gaulle utenfor Paris klokken 23

+ SE ALLE HENDELSER I TIDSLINJE

  • Del
   En fransk TV-kanal melder at den ene flygeren på EgyptAir-flyet snakket med kontrolltårnet i flere minutter før ulykken. Meldingen er ikke bekreftet.

   Ifølge TV-kanalen M6 snakket flygeren med kontrolltårnet i Kairo om røyk i flyet, og han bestemte seg for å foreta en nødnedstigning i et forsøk på å bli kvitt røyken. M6 siterer en anonym kilde i franske luftfartsmyndigheter, skriver The Independent.

   Meldingen er imidlertid ikke bekreftet av franske luftfartsmyndigheter eller andre kilder.
   Umiddelbart etter at flyet forsvant torsdag kom det motstridende meldinger om hvorvidt det var blitt sendt ut nødsignaler fra flyet. 

   En representant fra EgyptAir sa først at det hadde vært en nødsamtale, men dette ble benektet av militæret i Egypt, og opplysningen ble trukket tilbake.

   EgyptAir rute MS804 var på vei fra Paris til Kairo da det styrtet i Middelhavet natt til torsdag med 66 mennesker om bord. Til nå er det funnet vrakdeler, levninger og personlige eiendeler på havoverflaten om lag 290 kilometer nord for den egyptiske havnebyen Alexandria. (©NTB)
  • Del

   Det første lydopptaket som er gjort kjent fra cockpit på ulykkesflyet til EgyptAir antyder at alt var normalt om bord på MS804. Kapteinen snakker med tårnet i Zurich, Sveits, før de flyr inn i Italiensk luftrom.
   Opptaket er fra liveatc.net som sender audio fra kommunikasjon mellom fly og tårn rundt om i verden. Dette opptaket er gjort rundt midnatt. Ca 2,5 timer før flyet forsvant fra radaren.
   Hør opptaket her: www.tv2.no

  • Del
   Egypt sender ubåt for å lete etter flyvraket. 
   Søndag sendte Egypt en ubåt til Middelhavet for å lete etter restene av flyvraket, melder ReutersSamtidig advarte Egypts president Abdel Fattah al-Sisi om at etterforskningen av flystyrten vil ta tid.

   De første vrakdelene fra EgyptAir-flyet ble funnet i Middelhavet fredag, 290 kilometer nord for den egyptiske byen Alexandria. Både flyseter, bagasje og menneskedeler ble funnet. Nå søkes det etter de svarte boksene, som kan inneholde viktig informasjon om hva som skjedde da flyet styrtet. 

   Havet i dette området kan være så dypt som 3.000 meter. Ifølge den egyptiske presidenten kan ubåten nå denne dybden. 

   Dette bildet er fra da den egyptiske marinen søkte etter vraket tidligere denne uken. Foto: NTB Scanpix

  • Del
   Egypts president kan ennå ikke konkludere med hva som er årsaken til flystyrten. 
   Det foreligger ennå ingen konklusjon som forklarer flystyrten i Middelhavet, sier Egypts president Abdel Fattah al-Sisi. Ingen teori blir fremholdt som viktigere eller mer relevant enn andre teorier, forklarte han søndag.

   – Alle teorier er mulige. Det finnes ingen spesifikk teori som vi vil stille oss bak nå, sa Sisi til egyptisk fjernsyn søndag.

   Landets samferdselsminister uttalte før helgen at terrorisme er en mer sannsynlig årsak enn mekanisk feil. De svarte boksene, som kan gi viktige svar på hva som skjedde før og under styrten, er ennå ikke funnet. Letingen i Middelhavet fortsatte søndag. 

   (©NTB)

  • Del
   Familien tok farvel med flyvertinnen Yara (26). 
   Den første minneseremonien for ett av EgyptAir-ofrene fant sted søndag morgen. Hundrevis av familie, venner og kolleger av flyvertinnen Yara Hani Tawfik (26) samlet seg i en kirke i Kairo. 

   Moren, bestemor og flere kusiner var noen av de som var til stede. Bestemoren kollapset under minneseremonien, skriver Daily Mail, som var til stede.

   – Det er så trist å se familien hennes slik. Ord kan ikke beskrive dette tapet. Yara var den perfekte datteren og barnebarnet. Familien må være knust. Jeg vet ikke hva jeg skal si til dem for å trøste, sier Nahla Wagih, en venn av avdøde Yara, til Daily Mail. 

   I kirken i Kairo var det satt opp et stort bilde av den avdøde 26-åringen. Bildet var omkranset av et kors kledd i blomster. 

   Yara var en av ti besetningsmedlemmer ombord på EgyptAir-flyet som styret i Middelhavet torsdag. 

   Foto: AFP/NTB Scanpix 

    Foto: AFP/NTB Scanpix 

    Foto: AFP/NTB Scanpix
  • Del

   Hevder at dette er de første lydopptakene fra cockpiten til EgyptAir-flyet.

   CNN har publisert det som skal være de første lydopptakene fra det styrtede EgyptAir-flyet.

   Flight MS804 forlot Paris og flyplassen Charles de Gaulle onsdag kveld. Lydopptakene som CNN har publisert, er fra da piloten hadde kontakt med flygeledere i Zurich i Sveits rundt midnatt, før kontakten gikk videre til italienske flygeledere i Padova. Lydopptaket indikerer at alt var i orden da. Man kan høre at EgyptAir-flyets pilot sier «Takk så mye. God dag, god natt» til de italienske flygelederne.

   Kommunikasjonen skal være hentet fra nettsiden liveatc.netsom publiserer lydopptaket fra fly og flygeledere i hele verden. Det er usikkert om det er piloten Mohamed Shokeir eller annenpiloten Mohamed Assem som snakker med flygelederne på lydopptaket.

   Senere hadde EgyptAir-flyet kontakt med greske flygeledere. Også da skal alt ha vært normalt, ifølge greske myndigheter.

   Lydopptaket som CNN har publisert, er fra omtrent to en halv time før man mistet kontakten med EgyptAir-flyet. Da befant flyet seg over Middelhavet, omtrent midt mellom Hellas og Egypt. 

  • Del

   Egyptiske luftfartsmyndigheter avviser at de svarte boksene fra det styrtede EgyptAir-flyet er funnet, slik det tidligere har blitt meldt.

   En talsmann for luftfartsmyndighetene, som ønsker å være anonym, sier opplysningene som TV-stasjonen CBS News kom med tidligere på lørdag om at de svarte boksene var lokalisert, ikke stemmer.

   Også en talsmann for det egyptiske militæret sier de ikke har noen informasjon om at boksene er lokalisert.

   Boksene, som egentlig er oransje, inneholder flyets ferdskriver og taleregistrator. De kan gi viktig informasjon om hva som skjedde i minuttene før flyet styrtet.

   Havdybden i det området i Middelhavet der flyet antas å ha styrtet, varierer mellom 2.440 og 3.050 meter. Men signalene fra boksene kan fanges opp fra hele 6.000 meters dyp.

  • Del

   Egyptiske medier melder lørdag kveld at myndighetene bekrefter at ferdsskriver og taleregistrator er lokalisert i Middelhavet. De er altså ikke funnet, slik CBS meldte tidligere på dagen.

   – Man vil nå ved hjelp av ubåter går ned og forsøke å ta opp disse boksene for å få et bedre bilde av hva som har skjedd, sier TV 2s reporter i Kairo, Fredrik Græsvik.

   Franske og egyptiske myndigheter samarbeider om å finne svar på årsaken til flystyrten.

  • Del

   Alle teorier undersøkes før man kan konkludere med noen årsak til at et EgyptAir-fly med 66 personer om bord styrtet i Middelhavet, sier Frankrikes utenriksminister Jean-Marc Ayrault.

   – Alle teorier blir undersøkt, og ingen av dem favoriseres foran andre, sa Ayrault på en pressekonferanse i Paris lørdag ettermiddag, etter at han hadde møtt pårørende.

   Utenriksministeren sier det ikke kan konkluderes med noe som helst før man vet mer.

   – Det finnes meldinger her og der, noen av dem motstridende, og de skaper grobunn for å trekke for tidlige konklusjoner, sa Ayrault, som ba om at det må tas hensyn til de pårørendes smertefulle situasjon.

   – Prioriteten er selvsagt å finne flyet, sammen med de svarte boksene slik at de kan analyseres og gi oss svar, sa Ayrault videre.

  TIPS OSS!

  Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.

  Her forsvant flyet