Flommen

 • Flomvarsel på rødt nivå for deler av Oppland, Buskerud og Hedmark
 • Flomtoppen er ventet denne helgen
 • NVE oppfordrer folk til å sikre og flytte verdier langs utsatte vassdrag. Hold deg oppdatert på varsom.no

Viktige hendelser

 1. 13. mai 2018 08:58

  Ingen røde flomvarsler

 2. 12. mai 2018 17:30

  Flomfaren nedgradert i deler av GlommaFlomfaren for Glomma ned til og med samløpet ved Vorma er nedgradert til oransje nivå, ifølge Varsom

 3. 12. mai 2018 13:18

  Evakuerer bofellesskap i Kongsvinger11 beboere i Hov bofellsskap evakueres lørdag formiddag fordi flomvannet fra Glomma har nådd portene til innkjørselen

 4. 12. mai 2018 11:41

  Nedgraderer flomfare i Drammensvassdraget og Glommas sideelver

 5. 12. mai 2018 09:30

  E6 kan bli stengt for tunge kjøretøy

 6. 12. mai 2018 06:59

  Flomtoppen fremdeles ikke nådd – flere veier stengt

 1. Del

  Ingen røde flomvarsler.
  Flommen i Gudbrandsdalen og Østerdalen har gått ned i de øvre delene av vassdragene, men øker i de nedre delene. Ifølge NVE øker vannstanden i Mjøsa, i Glomma nedenfor Elverum og i Drammensvassdraget.
  – Vannføringen øker i Glomma sør for Øyeren og har nådd gult nivå der. Vi har utstedt flomvarsel på oransje nivå for i morgen (søndag) for Glomma fra Øyeren til utløpet, sa Anne Fleig, vakthavende hydrolog i NVE lørdag kveld.
  Vannstanden i Øyeren og Mjøsa vil fortsatt stige utover i neste uke.
  Kilde: NVE.

 2. Del

  Halve E6 er oversvømmet ved Fåvang i Gudbrandsdalen. Ingen personbiler får passere. Foto: Kristian Hansen/TV 2. 


 3. Del

  E6 er åpnet igjen for all trafikk ved Fåvang. Vannet i Lågen og sideelvene på retur.

 4. Del
  Kongsvinger før og etter
  Bilder fra Kongsvinger viser hvordan vannstanden har økt betydelig de siste dagene. Foto: Alexander Klanderud/TV 2.
   
 5. Del
  Flomfaren nedgradert i deler av Glomma
  Flomfaren for Glomma ned til og med samløpet ved Vorma er nedgradert til oransje nivå, ifølge Varsom.no.
  Tidligere var flomfaren på rødt nivå, noe som fortsatt gjelder for Glomma i Trysil-området.
  «Varsel om flom på rødt nivå for Glomma er nedgradert til oransje nivå på grunn av mindre nedbør og snøsmelting enn ventet», heter det i meldingen fra Varsom.no utstedt klokka 16.33.
  Det står også at varselet for øvre deler av Drammenselva er nedgradert til oransje nivå.
  (©NTB)
   
   
 6. Del
  Flomsikringer langs Glomma og Drammenselva
  I Nes i Akershus er man ferdige med å bygge en flomvoll langs Glomma. Samtidig settes det opp flomsikringer ved Drammenselva. 
  – Flomstanden er stigende, vi vil være i forkant, sier beredskapsleder i Nes kommune, Elisabet Frøyland, til Romerikes Blad.
  Tiltaket kommer på et tidspunkt der flomfaren for Glomma ned til samløpet med Vorma er på rødt nivå, ifølge Varsom.no.
   
  Også i Drammenselva er vannmengdene store, og ved Mjøndalen anslår NVE at elva vil stige enda en meter fram mot slutten av neste uke. Tilstandene har ført til at Nedre Eiker kommune har satt ut flomsikring flere steder.
  – Vi starter nå ved 12-tiden å legge ut flomsikring flere steder i kommunen. Blant annet på Sandstranda og ved Hatten barnehage i Mjøndalen, sa ordfører Bent Inge Bye til Drammens Tidende tidligere i dag.
  (©NTB)
  I Nes i Akershus er det bygget en flomvoll for å forberede seg på høyere vannstand. Foto: Espen Aarebrot-Heiestad / TV 2 
   
 7. Del
  Evakuerer bofellesskap i Kongsvinger
  11 beboere i Hov bofellsskap evakueres lørdag formiddag fordi flomvannet fra Glomma har nådd portene til innkjørselen. Beboerne er flyttet til Langelandhjemmet hvor de skal bo til flomvannet har trukket seg tilbake, skriver avisa Glåmdalen.
 8. Del
  Nedgraderer flomfare i Drammensvassdraget og Glommas sideelver.
  NVE har nedgradert flomnivået i Glommas sideelver og Drammensvassdraget fra rødt til oransje nivå lørdag klokken 11.30. 

  Vannføringen ved Gudbrandsdalslågen, Mjøsa og Nybergsund i Trysil har imidlertid økt. I Trysil er det stor usikkerhet knyttet til hvor mye snø som er igjen, men det ventes flomtopp under 2014-nivået.

  I Mjøsa regner NVE med en topp så sent som i 18. mai. Bare fra fredag morgen til lørdag morgen økte vannstanden i Mjøsa med en halv meter.

  Flomfaren ble hevet til rødt nivå i Glomma ned til Elverum i Hedmark natt til lørdag. Vannføringen har siden sunket i området, men det er ventet at flommen med tiden vil gå helt ned til starten av Vorma i Akershus.

  – Vannføringen ved Elverum synker så marginalt at det knapt er merkbart. Det vil nok ta tid før den snudde vannføringen der gjør seg gjeldende i Norsfoss, Skarnes og lenger sørover mot Akershus, sier hydrolog ved flomvarslingen i NVE, Inger Karin Engen til NTB.


  Se full oversikt på varsom.no
 9. Del

  KRYSSER FINGRENE: Statens Vegvesen har sør for Fåvang fylt på med jordmasser langs autovernet ved E6 for å holde vannmassene unna.
  – Foreløpig ser det ut til å holde vannet ute, men om trykket fra vannmassene klarer å finne en åpning i vollen, vil det flomme raskt innover veien, sier Vegar Antonsen, overingeniør i Statens Vegvesen, til TV 2. Foto: Ronnie Baraldsnes/TV 2.

 10. Del

  KRYSSER FINGRENE: Statens Vegvesen har sør for Fåvang fylt på med jordmasser langs autovernet ved E6 for å holde vannmassene unna. – Foreløpig ser det ut til å holde vannet ute, men om trykket fra vannmassene klarer å finne en åpning i vollen, vil det flomme raskt innover veien, sier Vegar Antonsen, overingeniør i Statens Vegvesen, til TV 2. Foto: Ronnie Baraldsnes/TV 2.

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.

Antall visninger