Fotball

 • Få livetekst og highlights fra alle kampene!
 • Se kampene direkte!
Hva vil du se?
FotballXtra England (2017) - episode 2
 • FotballXtra England (2017) - episode 2
 • Premier League (2017) - episode 168
I dag
desember 2017
ma
ti
on
to
fr
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Premier League- 17. runde
Onsdag 13. desember kl. 21.00
TV 2 Sport Premium
London Stadium, London
TV 2 Sport Premium
 - 
()
Dommer: Jonathan Moss, West Yorkshire
Kun høydepunkter:
 • Lagoppstillinger og siste info fra London Stadium skal være på plass en liten time før kampstart i den engelske hovedstaden. Det vi kan si med sikkerhet er at Jonathan Moss skal dømme kampen, noe han også gjorde da Arsenal vant FA Cup-finalen i 2015. På sine 155 kamper i Premier League snitter han 3,3 gule kort per kamp, men bare 23 røde totalt. Han har faktisk dømt fotball av diverse kvalitet siden 1988, så her skal det være både erfaring og rutine nok til å bære kampen.
 • West Ham har også noen skadeproblemer, og sistemann på lista er Edimilson Fernandes som pådro seg en liten ankelskade på trening tidligere denne uka, sveitseren skal dog testes før kamp, så ingen bekreftelse fra Moyes om at han er ute enda. James Collins, Sam Byram og Jose Fonte er fortsatt ute for vertene, mens Cheikhou Kouyate kan være tilbake i troppen etter en liten strekk i baksiden av låret.
 • En dårlig periode fører som regel med seg noen skader for Arsenal, og denne gangen er heller intet unntak. Shkodran Mustafi ble skadet etter blemma mot Manchester United, mens Aaron Ramsey pådro seg en kjenning i hamstringen på slutten av kampen mot Southampton. Wenger hadde brukt opp byttene sine, og belastningen ble nok i overkant stor på waliseren. Stakkars Santi Cazorla, som forøvrig har bursdag i dag, er fortsatt ute en god stund til, så gjenstår det å se om spanjolen har spilt sin siste kamp for klubben.
 • Arsenal på sin side har dessverre for Arsène Wenger fått den etterhvert så beryktede knekken litt senere enn normalt i år. Når man for ett års skyld unngikk black november har det i stedet ført til en blytung start på desember. Et meget frustrerende tap mot Manchester United i starten av måneden ble fulgt opp av en svak prestasjon mot Southampton på søndag, og scoringen til Olivier Giroud på tampen var nok mer et plaster på såret for supporterne enn en opptur. Manchester City er det nok bare å glemme, men en seier i kveld vil være ekstremt viktig for å holde følge med de fire lagene som er plassert foran Arsenal på tabellen.
 • West Ham har åpnet sesongen katastrofalt, og ligger nest sist med kun 13 poeng på de første 16 kampene. Heldigvis for dagens hjemmelag ligger lagene tett som hagl over dem på tabellen, så her er det fortsatt ingen grunn til panikk. En enormt viktig og overraskende seier mot Chelsea sist gir West Ham nyvunnet tro på at dette prosjektet til David Moyes faktisk kan gå seg til. Det gir også tro på at et nytt topplag kan slås i lagets hundrede London-derby i Premier League. Seieren var den første etter at David Moyes tok over, og håpene om tre nye bør absolutt være tilstede mot et Arsenal som kun har vunnet to ganger på bortebane denne sesongen.
 • Det er altså klart for et realt London-derby denne onsdagskvelden. Kjøreturen mellom Emirates og Olympiastadion tar en knapp halvtime om man kommer seg unna den verste trafikken, i tillegg til at National Rail frakter deg mellom de to praktanleggene på 40 minutter om du heller foretrekker det. I luftlinje er det faktisk bare et par-tre-fire-fem gode balltreff fra golfsvingen til Theo Walcott som skiller de to lagene. Vi skal bevitne to av de fem lagene i Premier League som holder til i hovedstaden, og med tanke på den særs variable formen de besitter kan dette bli spennende det!
 • Da var det jaggu onsdag og en ny dag i Premier League! Man skal være forsiktig med å stjele uttrykk fra veletablerte merkevarer, men at livet av og til er morsommere for oss som er glad i fotball er nok ingen underdrivelse. Mitt navn er Anders Bangstad, det er en glede å kunne ønske velkommen til livedekningen av kampen mellom West Ham og Arsenal fra London Stadium.
WHUARS

Premier League

KP
6Arsenal1629
19West Ham1613