Fotballrykter og overganger

 • Overgangsmarkedet sover aldri!
 • Her får du fotballens heteste rykter og overganger

Fotballrykter og overganger

 1. Del

  Aston Villa bekrefter at klubben har hentet Mbwana Ally Samatta fra belgiske Genk. Den tidligere lagkameraten til Kristian Thorstvedt og Sander Berge har skrevet under på en kontrakt på fire og et halvt år på Villa Park.

   

  Landslagskapteinen til Tanzania er henrykt over å ha signert for Premier League-klubben.

   

  – Jeg er henrykt. Dett er en stor dag i min karriere og for alle folkene i Tanzania. Det er en stor dag for landet vårt. De har ventet og ventet på å se en spiller fra Tanzania i dag - og nå er jeg her i dag. Jeg er så glad, sier den nybakte Aston Villa-spissen.

   

   
 2. Del
  Den finske kantspilleren Robert Taylor (25) er klar for Brann. Han kommer fra Tromsø på en treårskontrakt.
   
 3. Del

  Inter bekrefter bud på Christian Eriksen

   

  Tottenham-spiller Christian Eriksen har i lengre tid vært ryktet til Inter. Mandag kveld bekreftet den italienske klubben at de har lagt inn bud på dansken.

   

  – Christian Eriksen er en viktig spiller. Vi har avgitt et offisielt bud, og nå venter vi, sa Inters sportsdirektør til Sky Sports Italia mandag kveld.

   

  27-åringen har spilt for Tottenham siden høsten 2013, men har den siste tiden slitt med spilletid. Etter at José Mourinho overtok treneransvaret i London-klubben i november, har dansken kun startet tre av elleve seriekamper.

   

  Eriksens kontrakt med Tottenham utløper i sommer. I løpet av seks og et halvt år i London-klubben har dansken tatt sølv i mesterligaen og ligacupen. Midtbanespilleren har tidligere spilt for nederlandske Ajax.

   

  Inter innehar 2.-plassen i Serie A. Avstanden opp til serieleder Juventus er fire poeng.

 4. Del

  Manchester United opplyste før Liverpool-kampen at spisstjernen Marcus Rashford kan være ute av spill i lang tid. Ifølge engelske medier kan 22-åringen være ute av spill i opptil tre måneder.

   

  Nå skriver flere medier, deriblant The Mirror og FootMercato, at Manchester United har siktet seg inn på å hente Lyons angriper Moussa Dembele i januar. Speidere fra Manchester United skal ha vært på plass i Frankrike for å følge spissen i aksjon de siste ukene. Blant annet var representanter fra Old Trafford-klubben på plass da Dembele nylig satte inn det avgjørende målet i Lyons 4-3-seier mot Nantes.

   

  Ifølge The Mirror planlegger Manchester United et bud på rundt 500 millioner kroner, men det er et bud Lyon trolig kommer til å avslå. De krever nemlig en adskillig høyere overgangssum for å gi slipp på Dembele.

   

  Den 23 år gamle franskmannen startet sin karriere i Fulham, men fikk sitt store gjennombrudd i skotske Celtic, der han scoret 51 mål på 94 kamper.

   

  Marcus Rashford har scoret 14 mål i Premier League denne sesongen. Det er klart mest i Manchester United, og skaden på toppscoreren har kommet på et svært ubeleilig tidspunkt for manager Ole Gunnar Solskjær og klubben.
 5. Del
  Real Madrid bekrefter at klubben har signert midtbanespilleren Reinier Jesus fra Flamengo. Han har signert på en kontrakt som strekker seg frem til juni 2026, opplyser den spanske gigantklubben på sine hjemmesider.
   
  Reinier Jesus regnes som et av Brasils største talenter, og ble klar for Real Madrid dagen etter sin 18-årsdag. Real Madrid betaler 30 millioner kroner, eller rundt 290 millioner kroner, i overgangssum for stjerneskuddet.
   
  Det er ventet at brasilianeren først og fremst vil spille på reservelaget Castilla de neste årene.
   
  Reinier spiller sentralt på midtbanen og er allerede en del av Brasils U23-landslag. Han hadde opprinnelig profesjonell kontrakt med Flamengo frem til sommeren 2026, men Real Madrid la nok penger på bordet til å hente ham allerede nå.
 6. twitterDel
 7. Del

  Molde bekrefter lån av venstreback

  John Kitolano er klar for Molde. Venstrebacken kommer fra Wolverhampton på lån, men Molde har også sikret seg en opsjon på kjøp. 20-åringen har tidligere spilt i Odd og skal nå styrke Molde på venstrebacken.
  – Vi er glade for at vi har fått John til Molde FK. En ung norsk spiller som vi har fulgt med en stund og som vil gjøre venstreback-posisjonen bedre rustet for hele sesongen. Han er en veldig spennende spiller, som vil passe godt inn i måten vi ønsker at Molde FK skal spille fotball på, sier Molde-trener Erling Moe.
 8. Del

  West Ham-keeper til La Liga

  West Ham-keeper Roberto har bestemt seg for å fortsette sesongen i La Liga-klubben Alaves. I første omgang er det snakk om et utlån. Roberto sto flere kamper i høst etter at Lukasz Fabianski ble skadet, men imponerte ikke nevneverdig og mistet plassen til David Martin.
 9. Del

  Svensson og Midtsjø avventer - vil ikke signere nye AZ-kontrakter

  AZ Alkmaar vil svært gjerne forlenge kontraktene til Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø. Inntil videre vil ikke nordmennene signere.

  Det er den nederlandske avisen Noordhollands Dagblad som har fått bekreftet at Alkmaar-ledelsen har et stort ønske om å forlenge med Svensson og Midtsjø.

  – De er viktige spillere for oss, og vi forsøker å binde dem til oss lenger. Jeg jobber allerede med det, sier teknisk direktør Max Huiberts til avisen.

  – Men de har spilt for oss i to og et halvt til tre år, og de har ambisjoner. Så de er i en annerledes situasjon enn noen som har vært her i ett år og allerede roper om å ta det neste steget, tilføyer han.

  Både Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø ble hentet til AZ Alkmaar fra Rosenborg i 2017. 26 år gamle Svensson har kontrakt med den nederlandske klubben til 2021, mens jevnaldrende Midtsjø har en avtale som strekker seg i ytterligere ett år.

  Svensson kan dermed gå gratis fra AZ Alkmaar til en ny klubb etter neste sesong. Direktør Huiberts vil ikke uten videre gå med på at det kan tvinge fram et salg allerede til sommeren, for at klubben skal kunne kreve overgangssum for trønderen.

  – Når kontrakten hans går er han gratis, og man foretrekker ikke at folk skal forsvinne uten at man får overgangssum. Men noen spillere er det så stor verdi i å ha på banen, sier han.

 10. Del

  Cavani på vei bort

  Sportsdirektør Leonardo bekrefter at Edinson Cavani har levert inn en forespørsel om å forlate PSG. Det skriver L'Equipe. Cavani har vært koblet til Atletico Madrid den siste tiden, men det er nok flere europeiske toppklubber som kunne tenkt seg en angriper av Cavanis kaliber. 
 11. Del

  Yttergård Jensen forlater Brann

  Ruben Yttergård Jensen forlater Brann og går til Tromsø. Det melder Tromsø på sin hjemmeside.
  Klubbene ble enige sent fredags kveld og det gjenstår kun den medisinske testen før den tidligere landslagsspilleren er tilbake i Tromsø-drakten, som han sist brukte i 2013. 
  Klubben og Yttergård Jensen er enige om en 4-års avtale.
 12. Del

  Glimts suksesstrener takket nei til Vålerenga

  Bodø/Glimts trener Kjetil Knutsen (51) har gitt beskjed om at han ikke blir Vålerengas nye trener.

  VG skriver at Vålerenga henvendte seg til Bodø-klubben tidligere denne uken.

  Knutsen ble sist sesong kåret til årets trener i Eliteserien.

  Daglig leder Frode Thomassen i Bodø/Glimt bekrefter at VIF har tatt kontakt, og opplyser at Knutsen har takket nei.

  – Vi har fått en henvendelse fra Vålerenga, og er veldig glad for at vi ikke bare har en svært dyktig og attraktiv trener, men også en trener som kjenner en så sterk tilknytning til klubben, spillerne og det vi prøver å bygge, sier Thomassen.

  Vålerengas sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen ønsker ikke å kommentere saken.

  Torsdag sa Vålerengas styreleder Thomas Baardseng at klubben har startet med trenerintervjuer for å finne erstatteren til Ronny Deila.

  Målet er at Oslo-klubben har ny trener på plass innen slutten av januar.

  Ronny Deila har startet et nytt trenerliv i MLS-klubben New York City.

  (©NTB)

 13. Del

  – Young nærmer seg Inter

  Tidligere denne uken skrev The Times at Ashley Yongs overgang til Inter trolig hadde gått i vasken. Dette fordi Milano-klubben var i ferd med å sikre seg Roma-backen Leonardo Spinazzola, en overgang som fortsatt skal være aktuell. 
  Nå er Young likevel på vei til den italienske storklubben, skal en tro fotballjournalisten Gianluca Di Marzio, som jobber for Sky Italia. Han hevder at Manchester United og Inter er enige om en overgangssum for den 34 år gamle spilleren. Den skal ligge på omtrent 15 millioner kroner. 
  Kort tid senere melder BBC-reporteren Simon Stone det samme. Ifølge ham får Manchester United en ekstra sum dersom Inter vinner Serie A. 
  Youngs kontrakt med Manchester United går ut til sommeren. 
   
 14. Del

  Spiss på vei til Aston Villa 

  Aston Villa er nær å hente Genk-spissen Mbwana Samatta, melder The Telegraph. Den 27 år gamle spissen fra Tanzania koster angivelig rundt 100 millioner kroner. 
  Arbeidstillatelsen må på plass før Samatta kan signere. At han spilte Champions League denne høsten med Genk, kan gjøre saken lettere, skriver den belgiske journalisten Kristof Terreur. 
  Aston Villa trenger sårt en spiss etter at Wesley pådro seg en skade som holder ham ute resten av sesongen. 
 15. Del

  Skal være på vei til Arsenal 

  Arsenal er ute etter å forsterke venstrebacken. Skader på Kieran Tierney og Sead Kolasinac har gjort at unge Bukayo Sako har spilt flere kamper ute av posisjon. 
  Løsningen kan være PSGs Laywin Kurzawa, som står med 13 A-landskamper for Frankrike. 
  Nettstedet The Athletic melder at Arsenal er i samtaler med PSG om å hente venstrebacken. De viktigste detaljene skal angivelig spikres i dag. Kurzawa er på utgående kontrakt og kan hentes gratis til sommeren, men Arsenal skal heller ønske å hente 27-åringen nå for en lav sum. Dette på grunn av skadeproblemene.