Jeg kom på noe …

   Hei igjen. Som jeg skrev i det forrige blogginnlegget, så har jeg sittet og sett gjennom gamle bilder og videoer i dag. Og da kom jeg plutselig over noe - noe som kanskje kan gi meg svar på hvem Thea var redd for.

    

   Liv

   Ingen kommentarer
  • Gratulerer med dagen

   Gratulerer med 24-årsdagen, Thea.

   Jeg sitter og ser gjennom gamle bilder av deg og oss, og kjenner mer på savnet etter deg enn jeg tror jeg kan håndtere. Jeg savner deg så vanvittig mye. 

   Jeg visste ikke tidligere at savn kunne kjennes fysisk, men det vet jeg nå. Jeg kjenner det i brystet mitt. Det verker. Litt som når man ikke klarer å trekke pusten ordentlig.

   Jeg håper jeg får se deg igjen snart.

   Jeg skal gjøre opp for alle de andre som ikke virker å bry seg om deg. Det lover jeg deg.

    

   Liv

   Ingen kommentarer
  • Hvorfor vil ingen finne Thea?

   I dag tidlig fikk jeg endelig møtt ham som har ansvar for saken til Thea - Lasse Bjerkdal. 

   Sorry for at det tok tid før det kom et blogginnlegg - har vandret litt gatelangs etter møtet med ham. 

   Jeg har prøvd å tenke meg frem til noen svar på alle spørsmålene mine. Også har jeg samlet litt mot - som jeg følte meg ganske tom for for noen timer siden. (Dere kan jo se videoklippet før dere leser videre, så dere forstår hva jeg mener.)

   For altså. Hva er det som skjer? Er det bare jeg som tenker at det er noe som skurrer fryktelig her? Hvorfor er ikke politiet og foreldrene hennes mer bekymret - når alt tyder på at de har grunn til det? 

   Jeg mener alt det jeg har funnet ut av i det siste - bildene på USB-pennen, Trond, at Thea virket stressa og engstelig kvelden hun forsvant - være av betydning. Så hvorfor blir det ikke tatt på alvor?

   Jeg stilte Lasse alle disse spørsmålene i dag, men siden de samme svarene gikk igjen, har jeg ikke med hele samtalen vår i videoklippet. Kort oppsummert, fikk jeg disse svarene - i ulike versjoner og ordlyder:
   «Jeg skjønner at dette kan se bekymringsfullt ut, men dette er bilder og bruddstykker uten kontekst. De beviser dessverre ingenting.»
   «Det er vanskelig å si hvorfor hun har samlet på disse bildene når det ikke forklares noe sted.»
   «Det er ingen grunn til å mistenke at Trond er en person med onde hensikter - alt han gjør er å betale husleien hennes.»
   «Vi har fortsatt ingenting som faktisk beviser at det har skjedd noe kriminelt.»
   Og - det mest provoserende og forvirrende av alt: «Saken er dessverre ikke lenger aktiv for etterforsking.»

   Why??

   Er det noe jeg ikke har fått med meg her? Altså i tillegg til de hundre tingene jeg allerede lurer på? 

   Vet Lasse Bjerkdal noe jeg ikke vet? 

   Vet foreldrene til Thea noe jeg ikke vet? Jeg har en sterk følelse av det - at de sitter på en puslespillbrikke jeg mangler. Hva er det de har «gått gjennom» (som de skrev til meg i meldingen jeg fikk i går)? Hvorfor er de «slitne»? Hva er det som har skjedd i fortiden hennes/deres som er så ille at de ikke er interesserte i å finne Thea nå?

   Jeg ble litt slått i bakken i dag. Men jeg skal finne ut av det her. Og jeg skal finne ut hvem Thea var redd for - for jo mer jeg tenker på det, jo sikrere blir jeg på at hun fryktet en eller annen. Og om ikke politiet ville finne ut av hvem det kan være - så gjør jeg det selv.


   Liv

   Ingen kommentarer
  • Hvem var Thea redd for?

   Hei, alle sammen. Jeg sitter i leiligheten nå - foran etterforskingsveggen min. 

   Da jeg kom til politistasjonen i går, fikk jeg høre at han som er ansvarlig for saken til Thea «hadde tatt helg og dessverre ikke var mulig å nå før på mandag». Så etter å ha hørt om det var noen andre som kunne se på det jeg hadde funnet, og fått nei, måtte jeg snu og dra hjem igjen.

   Veldig frustrerende, men sånn er det. I mellomtiden prøver jeg å nøste sammen det jeg så langt har sett på som løse tråder. Her er tankene mine:

   Tinder-Anders sa at Thea nevnte en fyr da de var på date. Har sett på opptakene mine fra kvelden jeg møtte Anders, og det han ordrett sier, er: «… også er det en annen dude hun snakker om, og da står hun og skjelver som et j***a aspeløv. Eller så var hun høy som et hus».

   Da jeg snakket med Anders igjen på torsdag, sa han at det var vanskelig å si om det var denne «andre duden» som gjorde at hun virket engstelig, eller om det var noe helt annet. Han kan ikke huske hva hun sa om ham, han hadde visst «koblet ut litt» på det tidspunktet.

   Men la oss anta at denne «duden» er grunnen til at hun var så engstelig. Hvem kan det være? Er det den samme personen som står bak bildene på USB-pennen? Kan det være Trond? Eller finnes det en eller flere andre der ute som jeg ikke har kommet over i etterforskingen enda, og som Thea var redd for?

   For å prøve å bli litt klokere, har jeg oppsøkt dem Thea var på Parkteatret med igjen. Det har dukket opp flere spørsmål siden jeg møtte dem sist, og det kunne også være at de satt på informasjon de ikke anså som viktig. Så vi hadde en ny prat i formiddag, og her er resultatet av den:

   Hilde, Sara og Felix har fulgt med på bloggen, og de kunne bekrefte at «ja, Thea virket kanskje litt stressa og distrahert den kvelden», slik Anders sa. Hilde sa hun tenkte spesielt over dette da Thea dro for å kjøpe snus. «Hun dro så plutselig, som om hun hadde dårlig tid», sa Hilde. 

   Men de sa også at Thea var jo «alltids litt opp og ned, varm og kald», så dette var ikke noe oppsiktsvekkende eller uvanlig. Derfor tenkte de ikke noe særlig over det. De dro videre på fest, Thea kom ikke etter, og det var det.

   Ingen av dem har hørt om Trond, og de ble alle ganske sjokkerte over bildene på USB-pennen. De aner ikke hvem det kan være som står bak - men igjen: De understreket alle at de «egentlig ikke kjenner Thea». De har bare møtt hverandre på de samme utestedene og eventene noen ganger, og hadde «litt samme vibe». Derfor ble det naturlig å henge da de møttes på Parkteatret, og. 

   De hadde dessverre ikke noe mer å komme med enn det. 

   Jeg har også prøvd å få tak i foreldrene til Thea igjen. Jeg har en følelse av at de vet noe jeg ikke vet. Siden vi besøkte dem sist, har jeg prøvd å ringe dem flere ganger, men de tar ikke telefonen. Så der har jeg altså ikke kommet noe lenger.

   Teorien min så langt, er i alle fall: Thea var redd for noen.
   - Personen hun var redd for kan være den som har gitt henne blåmerket på armen, og som har sendt henne truende meldinger og snaps.
   - Det kan være Trond. Det kan også være en person jeg ikke har kommet over enda.
   - Denne personen kan være ham Thea nevnte for Anders, og som gjorde henne så engstelig og stressa kvelden hun forsvant.

   Jeg skal fortsette å gruble og researche, og holde øynene åpne for andre personer Thea potensielt kunne fryktet. Dere hører fra meg når jeg kommer over noe mer.


   Liv

   Ingen kommentarer
  • Politiet neste!

   Herregud, fant nettopp noen bilder som må være avgjørende! Løper ned til politihuset nå. Oppdaterer dere så fort jeg har vært hos dem.

    

   Liv

   Ingen kommentarer

   Hvem er Trond? Og! Jeg fant en ting.

   Jeg er på saken med å finne ut hvem Trond er. Hvilken relasjon har han og Thea? Er han farlig? Har han gjort henne noe? Er han bare en snill fyr som betaler husleia hennes? Hvor kjenner hun ham i så fall fra? Er han en i familien hennes? En venn? En sugar daddy? Litt søkt, kanskje, men ja. Tenker på alle muligheter nå. Dette skal jeg komme til bunns i.

   Og så kom jeg over en ting her. Kommer snart tilbake til dere.

    

   Liv

   Ingen kommentarer

   Hvor fikk Thea penger fra?

   https://play.tv2.dk/programmer/serier/drama/hvor-er-thea/

   Denne dagen startet med blanke ark. Men så …

   Liv

   Ingen kommentarer
  • Jeg har ringt Tinder-Anders

   Siden vi kom hjem i går, og adrenalinet begynte å roe seg, har jeg hatt behov for å snakke med Anders igjen. Det gikk så fort og kaotisk for seg i går da vi først kom inn på Thea, så jeg hadde behov for å snakke med ham en gang til. Han var skeptisk til å snakke med meg, men gikk med på å ta en prat over telefon så lenge jeg ikke tok opp samtalen. Så nå har vi nettopp snakket sammen, og han sa egentlig det samme som i går:

   Daten varte kun en halvtimes tid, og det skyldtes at Thea oppførte seg merkelig. Anders sa hun virket «helt ute», og da jeg spurte ham hva han la i det, sa han at hun virket stressa, distrahert og engstelig.

   Han visste ikke hvorfor hun var engstelig. Hun hadde visst snakket litt usammenhengende og byttet samtaletemaer fort. Han sa det var vanskelig å komme inn på henne - og å snakke ordentlig sammen. Han syntes det hele var ubehagelig, og etter å ha prøvd å spørre henne «hva som var greia» flere ganger, dro han.

   Som han sa i går, fulgte hun da etter ham mot leiligheten hans. Hun spurte gjentatte ganger om å få bli med ham inn. Anders sier han sa nei til dette, og at han ikke så noe mer til henne etter at han lukket porten til bygården bak seg. Han er usikker på hvilken vei hun gikk videre.

   Det kan selvfølgelig hende han ikke snakker sant. Men jeg har en følelse av at han gjør det. For å være helt sikker, skal jeg ta en telefon til naboen hans nå - som han sa stakk hodet ut av vinduet rett før han gikk inn og Thea skal ha gått videre.

    

   Liv

   Ingen kommentarer
  • Tinder-date 

   https://play.tv2.dk/programmer/serier/drama/hvor-er-thea/

   Kom nettopp hjem fra «date» med Tinder-Anders. Og ja … Dere kan jo selv se hvordan det gikk.

    

   Liv

   Ingen kommentarer
  • - Hjemme hos meg i stedet? 

   Fikk nettopp denne meldingen av Tinder-Anders. Glad Guttorm skal være med i kveld, for å si det sånn. Bare noen timer igjen til vi skal møtes nå. Vil bare få dette overstått.

    

   Liv

   Ingen kommentarer