Jemtland-saken

 • Natt til 29. desember 2017 ble Janne Jemtland drept. Liket ble funnet i Glomma to uker senere.
 • Ektemannen, Svein Jemtland, er tiltalt for drapet. Han sier at skuddet som traff kona gikk av ved et uhell.
 • Saken pågår i Hedmarken tingrett fra 12. til 30. november.

Viktige hendelser

  1. Del
   Nå er den fjerde dagen av rettssaken mot Svein Jemtland i gang. Nå skal det tredje og siste avhøret med ekteparets sønn spilles av. Det er gjort 16. februar. 
   Senere skal retten få høre et avhør med parets yngste sønn.  
  2. Del

   I avhøret snakker politibetjenten og sønnen om personlige forhold som TV 2 velger å ikke gjengi.

  3. Del
   Sønnen forteller at faren ikke kjørte bil dagen etter at Janne Jemtland ble truffet av skudd. Det strider mot farens forklaring, som har sagt at han kjørte rundt i bil stort sett hele denne dagen. 
    
    
  4. Del
   Sønnen forteller at han syntes det var rart at faren aldri dro ut for å lete Janne Jemtland mens hun var savnet. En storstilt leteaksjon pågikk i to uker før faren ble pågrepet og hun ble funnet. 
    
   Sønnen opplevde at faren ble mer stresset etter hvert som politiet gjorde stadig nye funn. 
    
   – Hva tenker du nå da, spør avhøreren. 
    
   – At pappa er skyldig. 
  5. Del
   Den 14 år gamle sønnen forteller i avhør at faren flere ganger i ukene før Janne Jemtland døde sa at dette kunne være den siste julen de hadde sammen.
    
   Sønnen sier at ikke ble overrasket da faren ble pågrepet. 14-åringen gjentar at Svein Jemtland skal ha gitt beskjed om at sønnen må si at han så Janne Jemtland liggende i sengen den natten hun døde. 
  6. Del
   I tiden etter at Janne Jemtland døde skal Svein Jemtland ha prøvd å overbevise sønnen om at moren blødde mye neseblod utendørs. 
    
   Sønnen forteller også at faren ba sønnen fortelle politiet at han hadde sett moren den kvelden hun ble truffet av skudd. Svein Jemtland skal ha sagt at dette var viktig for å slippe fengsel. Han skal ha sagt til sønnen «du vil vel ikke miste meg også». 
    
   Svein Jemtland har nektet for at han har gitt noen av sønnene sine beskjed om hva de skal fortelle til politiet. 
  7. Del
   Avhøreren redegjør for at guttens far sitter i varetekt. 
    
   Sønnen forteller at han etter å ha snakket med et familiemedlem har tenkt på at faren oppførte seg merkelig i ukene mens moren var savnet. 
    
   Sønnen forteller igjen om natten da moren ble truffet av skudd. 
    
   – Jeg hørte mamma rope «slipp meg, slipp meg» flere ganger. Så hørte jeg høye skrik. Etter hvert gikk utgangsdøra opp, og så hørte jeg et høyt smell. Da tenkte jeg at pappa hadde drept mamma, forklarer sønnen. 
    
   Kort tid etterpå, forsøkte han å kontakte moren sin med en SMS. Sønnen kledde på seg og ville gå ut og se hva som skjedde, men da ble han møtt av faren som ba han legge seg. På dette tidspunktet har Janne Jemtland trolig nettopp blitt truffet av skudd i hodet. 
    
   Faren overbeviste sønnen om at moren hadde gått og lagt seg. Sønnen skal ha fått klar beskjed om ikke å gå inn på rommet og orsøke å vekke moren sin dagen etter at skuddet falt. 
    
   Sønnen fattet altså mistanke mot faren sin tidlig, noe faren fant ut. Da skal han ha sagt «Tror du virkelig jeg kunne drept moren din?»
  8. Del

   Det første tilrettelagte avhøret med sønnen er nå vist frem i retten. Nå skal politiet spille av et nytt avhør som er gjort på barnehuset 16. januar, fire dager etter at faren og pågrepet og tre dager etter at Janne Jemtland er funnet død.

  9. Del
   Faren skal ifølge sønnen ha gitt forhåpninger om at moren snart skulle komme tilbake. 
    
   – Han sa at han håpet at politiet ville finne henne, forteller sønnen. 
    
   Avhøret med 14-åringen ble gjort mens saken fortsatt ble betegnet som en forsvinningssak. Svein Jemtland har i detalj forklart seg om hvordan han slettet spor og kvittet seg med kroppen til Janne Jemtland i dagene etter at hun døde. 
  10. Del
   Avhøreren spør sønnen om han kan vite noe som kan bidra til at politiet finner moren. Han svarer «nei, jeg aner ikke».
    
   Sønnen forteller også at faren var svært preget og gråt mye i tiden etter at Janne Jemtland forsvant. 

  TIPS OSS!

  Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.

  Antall visninger