Koronaviruset

 • Se TV 2 Nyhetskanalen
 • Bli oppdatert på siste nytt
 • Se våre siste saker om korona-situasjonen

Koronaviruset

DIREKTE: Nyhetsstrømmen
 1. Profilbilde
  Truls Naas13:04
  Del
  Nytt koronadødsfall i Bærum
  Bærum kommune bekrefter at en person er død som følge av covid-19 på Stabekk sykehjem, skriver Budstikka.
  – Jeg kan bekrefte at en eldre beboer ved Stabekk sykehjem er død som følge av koronasmitte. Vi kondolerer, og sender våre tanker til de etterlatte, sier Frantz Leonard Nilsen til avisen.
 2. Profilbilde
  Truls Naas12:25
  Del
  Tre ansatte i ambulansetjenesten i Larvik er koronasmittet

  Tre ansatte ved ambulansestasjonen i Larvik er smittet av covid-19. I tillegg er én person i ambulansetjenesten i karantene.

  To av de ansatte er syke, mens én ikke har symptomer, melder Sykehuset i Vestfold. Det jobbes med smittesporing både internt ved sykehuset og fra kommunens side.

  – Så langt har vi ikke funnet smittekilden. Vi vil vurdere å iverksette ytterligere tiltak i samarbeid med sykehusets smittevernavdeling, sier klinikksjef Jørgen Einerkjær.

  Den daglige driften er ikke påvirket.

  (©NTB)

 3. Profilbilde
  Truls Naas12:05
  Del
  123 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus – sju flere enn dagen før

  Torsdag var 123 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på sju pasienter fra dagen før.

  22 av pasientene får respiratorbehandling. Det er like mange som dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt torsdag.

  100 av koronapasientene er innlagt på sykehus i helseregionen Sør-Øst, 13 er innlagt i Helse vest, sju er innlagt i Helse Midt-Norge og tre er innlagt i Helse nord.

  Torsdag var det registrert 34.268 koronasmittede personer her i landet, ifølge foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

  (NTB)

 4. Profilbilde
  Truls Naas10:42
  Del
  Reisende på Color Magic smittet av covid-19

  En av de reisende på Color Lines Kiel-ferge Color Magic var smittet med covid-19. Folkehelseinstituttet (FHI) har orientert samtlige som var med på seilingen.

  Den smittede reiste med Color Magic fra 22. til 24. november, skriver Skipsrevyen.

  FHI ber alle som var med på denne seilingen, passasjerer og mannskap, om å følge med på egen helsetilstand. Ifølge nettstedet sendte FHI ut melding til alle kontaktpersoner på epost eller SMS onsdag.

  (©NTB)

 5. Profilbilde
  Truls Naas10:14
  Del
  32 nye koronasmittede i Drammen

  32 personer bosatt i Drammen kommune har i løpet av det siste døgnet fått påvist koronasmitte.

  27 av de smittede er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, én har fått påvist koronasmitte etter å ha kommet hjem til Norge fra utenlandsreise, mens fire har ukjent smittevei, opplyser Drammen kommune på sine nettsider.

  De sju foregående dagene er det påvist 229 nye koronatilfeller, noe som gir et snitt per dag på mellom 32 og 33 tilfeller.

  I løpet av det siste døgnet er det påvist koronasmitte ved fem skoler hvor andre elever og ansatte berøres i form av at de må i karantene.

  Siden mars har 1.522 personer i Drammen fått påvist koronasmitte.

  (©NTB)

 6. Profilbilde
  Truls Naas09:53
  Del
  Nytt koronadødsfall på Ahus

  En koronasmittet pasient ved Akershus Universitetssykehus (Ahus) døde onsdag. Det er det 28. koronarelaterte dødsfallet på sykehuset.

  Det er ikke gitt ytterligere kommentarer om det siste dødsfallet, skriver Romerikes Blad. Dermed er alder, kjønn og bosted fortsatt ikke kjent.

  Sykehuset har torsdag 18 koronapasienter. Sju av disse ligger på intensivavdelingen, mens tre personer får respiratorbehandling, skriver avisen.

  Det har nå vært 28 koronarelaterte dødsfallet på sykehuset. Fem av disse har kommet i november.

  (©NTB)

 7. Profilbilde
  Truls Naas09:47
  Del
  Tyskland passerte 15.000 koronadødsfall

  Tyskland har passert 15.000 koronarelaterte dødsfall etter at det torsdag ble meldt om 389 dødsfall det siste døgnet.

  Landet nærmer seg 1 million påviste smittetilfeller. Det er registrert 983.538 smittetilfeller siden pandemien startet, 22.368 det siste døgnet. Totalt er det nå registrert 15.160 koronarelaterte dødsfall i landet.

  Tyskland gikk inn i en ny periode med strenge restriksjoner 2. november og stengte restauranter, barer og fritidsaktiviteter. Skolene, butikker og frisører har fått holde åpent. Tiltakene, som egentlig skulle vare en måned, er blitt forlenget til å gjelde til 20. desember.

  Målet til tyske myndigheter er å få smittetrykket ned til under 50 nye koronatilfeller per 100.000 innbyggere i uka. I dag er tallet 140.

  (©NTB)

 8. Profilbilde
  Truls Naas09:33
  Del
  Tre nye smittede i Trondheim
  Det ble registrert tre nye smittetilfeller i smittetilfeller i Trondheim. Det ble gjennomført 757 tester.
  De smittede er:
  • Person i 50-årene. Smittekilde er foreløpig ikke identifisert.
  • Person i tenårene. Smittet av kjent nærkontakt.
  • Person i tenårene. Smittet av kjent nærkontakt.
  Alle har milde sykdomsforløp. En av de smittede har vært på besøk i Oslo. Ett av tilfellene knyttes til Heimdalsmiljøet. Ingen skoler er berørt.  Ett av tilfellene stammer fra utbruddet knyttet til Leangen, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding.
 9. Profilbilde
  Truls Naas09:06
  Del
  WHO: Vær i aktivitet under pandemien

  Pandemi eller ei – det er fortsatt viktig å holde seg i aktivitet, lyder det fra Verdens helseorganisasjon WHO.

  I oppdaterte retningslinjer om fysisk aktivitet, understreker WHO at fysisk aktivitet er essensielt for både fysisk og mental helse.

  – WHO oppfordrer alle til å holde seg aktive gjennom koronapandemien, sier Rüdiger Krech, WHOs leder for helsefremmende tiltak.

  – Om vi ikke holder oss i aktivitet, risikerer vi å skape en ny pandemi med dårlig helse, som resultat av stillesittingen, heter det videre.

  Det er fortsatt ingen definitive tall for i hvilken grad pandemien har påvirket den fysiske aktiviteten, men nedstengninger, begrenset bevegelsesfrihet, stengte treningssentre og andre tiltak har tvunget mange folk til å holde seg hjemme og stukket kjepper i hjulene for mang en treningsrutine.

  Det er urovekkende med tanke på at statistikk allerede før krisen viste at brorparten av verdens unge befolkning, og også mange voksne, ikke er aktive nok, noe som kan få store konsekvenser for den globale folkehelsa.

  WHO estimerer at å få flere folk i aktivitet kan hindre opptil fem millioner dødsfall i året.

  (©NTB)

 10. Profilbilde
  Truls Naas07:08
  Del
  176 nye smittede i Oslo
  Det har blitt registrert 176 nye smittetilfeller i Oslo det siste døgnet. Det viser en oversikt fra Oslo kommune. 
  Det er en økning, fra 162 tilfeller dagen før.Samme dag i forrige uke ble det registrert 189 smittetilfeller.

  Det er fremdeles flest i aldersgruppen 20 til 29 år som blir smittet, der antallet de siste 14 dagene er 559.

  Bydelene Grorud og Bjerke har det høyeste smittetrykket. I bydel Grorud er det registrert 208 nye tilfeller de siste to ukene, noe som tilsvarer 750,7 smittetilfeller per 100.000 innbyggere. I bydel Bjerke er det registrert 231 nye tilfeller de siste to ukene, noe som tilsvarer 691,2 smittetilfeller per 100.000 innbyggere.

  Bydel Vestre Aker har det laveste smittetrykket i Oslo med 72 nye smittetilfeller de siste to ukene. Det tilsvarer et smittetrykk på 141,7 per 100.000 innbyggere.

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.