Koronaviruset

 • Følg vår løpende dekning av pandemien
 • Bli oppdatert på siste nytt
 • Se våre siste saker om korona-situasjonen

Koronaviruset

Legger frem gjenåpningsplan
 1. Profilbilde
  TV 218:07
  Del
  VG: Flere tilfeller av sjelden blodpropp hos vaksinerte i Storbritannia
  Det er registrert 175 tilfeller av sjelden blodpropp blant de over 20 millioner britene som har fått AstraZenecas koronavaksine, ifølge norsk professor.
   
  Tidligere var det kjent at det er registrert 79 tilfeller av sjelden blodpropp og lave nivåer av blodplater blant dem som har fått vaksinen i Storbritannia. I 19 av tilfellene har det endt med døden.

  Professor og viserektor ved Universitetet i Oslo, Per Morten Sandset, opplyser til VG at det nå er registrert 175 slike tilfeller blant briter som har fått AstraZeneca-vaksinen.
 2. Profilbilde
  TV 217:25
  Del
  AstraZeneca-vaksinerte får andre stikk med en annen vaksine
  Sundhedsstyrelsen i Danmark har nå laget en plan for hva som skal skje med dem som har fått én dose med AstraZeneca. 

  De som mangler én dose fra å være fullvaksinert mot covid-19, skal få tilbud om dose nummer to fra en annen vaksineprodusent, skriver de i en pressemelding

  AstraZeneca-vaksinerte vil få tilbud om en mRNA-vaksine omlag 12 uker etter at de fikk første dose. To uker etter man har fått begge dosene, regnes man som ferdigvaksinert.

  - Vi har gått gjennom dokumentasjon og faglige anbefalinger fra andre land, og på bakgrunn av det, finner vi at det beste tilbudet er å tilby alle, som har fått én dose med AstraZeneca, å få andre dose av en mRNA-vaksine, sier direktør Søren Brostrøm i Sundhedsstyrelsen i en pressemelding.

   
 3. Profilbilde
  TV 217:16
  Del
  Kinesisk vaksine har vist seg å være effektiv i Chile

  Den kinesiske Coronavac-vaksinen har vist seg å være 67 prosent effektiv i å hindre koronasmitte, viser resultater fra Chile, som benytter vaksinen.

  Coronavac-vaksinen har vist seg å være 80 prosent effektiv i å hindre dødsfall, ifølge Chiles helseminister Enrique Paris.

  – Disse tallene bør gi sjelefred i landet, sa Paris da han fredag presenterte resultatene etter to måneder med vaksinering i Chile.
  (NTB)

 4. Profilbilde
  TV 217:04
  Del
  Johnson & Johnson-råd kommer tirsdag
  EUs legemiddeltilsyn (EMA) kommer tirsdag med råd om Johnson & Johnson-vaksinen, melder AFP.
  Rådene vil bli presentert under en pressekonferanse.
  Vaksinen er satt på pause i USA etter at legemiddeltilsynet i landet skal undersøke vaksinen nærmere etter meldinger om alvorlige bivirkninger. Det er ikke kjent om blodpropp-tilfellene har en sammenheng med vaksinen. 
   
 5. Profilbilde
  TV 215:40
  Del
  To nye koronadødsfall
  To hjemmeboende pasienter er døde ved kommunal covid-19 behandlingssenter i Oslo, opplyser kommunen i en pressemelding fredag. 
  Pasientene døde lørdag 10. april og onsdag 14. april. De var ikke fullvaksinerte. 
 6. Profilbilde
  TV 215:11
  Del
 7. Profilbilde
  TV 214:40
  Del
  R-tallet går ned i England
  R-tallet (reproduksjonstallet) i England er estimert til å være mellom 0,7-1, ifølge britiske helsemyndigheter. Det har tidligere vært estimert å være mellom 0,8-1, melder Sky News.

  R-tallet viser om smitten synker enn stiger. Er R-tallet under 1, er smitten synkende. I Norge har R-tallet vært 0,8 siden 25. mars.
   
 8. Profilbilde
  TV 214:13
  Del
  Vaksinegigant ber Biden gjøre slutt på eksportforbud

  Sjefen for indiske Serum Institute (SII) ber Joe Biden gjøre slutt på et eksportforbud for råmaterialer som trengs til vaksineproduksjon.

  – Hvis vi virkelig står sammen om å bekjempe viruset: På vegne av vaksineindustrien utenfor USA vil jeg ydmykt be deg om å heve handelsforbudet på eksport av råmaterialer ut av USA, så vaksineproduksjonen kan økes, skriver Adar Poonawalla på Twitter.

  Biden har foreløpig ikke svart på oppfordringen.

  (NTB)

 9. Profilbilde
  TV 214:03
  Del
  27 nye koronadødsfall i Sverige
  Det siste døgnet er det registrert 27 nye dødsfall relatert til covid-19 i Sverige, melder Aftonbladet. Totalt har 13.788 personer dødd med viruset i landet.
 10. Profilbilde
  TV2.no13:33
  Del
  Nå er 76 smittet etter blokk-utbrudd
  12 av 13 nye smittetilfeller i Kristiansand kan knyttes til utbruddet i boligblokka på Hellemyr. 

  – Dette er nå det største utbruddet i Kristiansand i løpet av pandemien, sier assisterende kommunoverlege Priscilla Hilton til Fædrelandsvennen.

  Etter at 12 av 13 nye smittetilfeller fredag kunne spores tilbake til utbruddet i blokka på Hellemyr, er antallet smittetilfeller knyttet til utbruddet oppe i 76.

  De 12 personene som fikk påvist smitte, var allerede i karantene da de mottok prøvesvaret. 

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.