Koronaviruset

 • Følg vår løpende dekning av pandemien
 • Bli oppdatert på siste nytt
 • Se våre siste saker om korona-situasjonen

Koronaviruset

Grensekommuner: - Setter oss i en sårbar situasjon
Hva vil du se?
Grensekommuner: - Setter oss i en sårbar situasjon
 • Grensekommuner: - Setter oss i en sårbar situasjon
 • Skal kontrollere om du følger karantenen bedre
 • Oppløftende nyheter om det muterte viruset
 • FHI-direktør slår tilbake mot vaksine-kritikk: – Går ikke så mye saktere i Norge enn Danmark
 • Her får en lege koronavaksinen først
 • Solberg: - Ikke ha besøk hjemme
 1. Profilbilde
  TV2.no16:27
  Del
  Nytt koronadødsfall i Fredrikstad
  En koronasmittet beboer ved Glemmen sykehjem i Fredrikstad døde søndag kveld. Kvinnen, som var over 90 år, er den sjette beboeren ved sykehjemmet som er død med viruset.
  Utbruddet på sykehjemmet får stadig mer alvorlige konsekvenser, skriver Fredriksstad Blad.
  – Siden fredag har også ytterligere fire beboere og fem ansatte testet positivt, sier Birgitte Skauen Kopperud, etatssjef ved sykehjemmene i Fredrikstad.
  Totalt er 35 personer ved Glemmen sykehjem rammet av utbruddet som startet i romjulen.
  (©NTB)
 2. Profilbilde
  TV 213:13
  Del
  Sykehuset Telemark gjennomgår smittetilfeller oppstått på sykehuset

  Hittil har Sykehuset Telemark hatt 69 innlagte pasienter med koronasmitte. Av disse har 15 pasienter sannsynligvis blitt smittet på sykehuset.

  – Vi vil gjennomgå smittetilfellene for å se om det er noe vi burde ha gjort annerledes, sier sykehusdirektør Tom Helge Rønning i en pressemelding.

  Det er ofte vanskelig å slå fast smittekilde. Det gjør det ikke enklere når det er mange smittede som ikke har symptomer.

  – Vi antar likevel at 15 pasienter har blitt smittet mens de har vært innlagt ved sykehuset, og disse tilfellene håndterer vi som avvik, sier Rønning.

  Seks av disse 15 er i dag døde, og sykehuset har varslet Statens helsetilsyn om dødsfallene.

 3. Profilbilde
  TV 213:07
  Del
  Mann i 30-årene fikk 20.000 kroner i bot etter koronabrudd

  En mann i Gudbrandsdalen som brøt isolasjonen han skulle sitte i etter smittevernloven, har fått et forelegg på 20.000 kroner.

  Mannen befant seg i Midtdalen i Gudbrandsdalen og brøt isolasjonen som kommuneoverlegen hadde pålagt ham, skriver Dølen.

  Mannen skal ikke være fast bosatt i området, men ha arbeid der.

  Ifølge Midt-Gudbrandsdal lensmannskontor er dette den første boten etter koronaforskriftene som er ilagt av lensmannskontoret.

  (NTB)

 4. Profilbilde
  TV 212:57
  Del

  153 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus – fem færre enn dagen før

  Mandag var 153 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på fem pasienter fra dagen før.

  21 av pasientene får respiratorbehandling. Det er tre færre enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt mandag.

  116 av koronapasientene er innlagt på sykehus i helseregionen Sørøst, 19 er innlagt i Helse vest, 13 er innlagt i Helse Midt-Norge og fem er innlagt i Helse nord.

  Siden februar i fjor har 58.651 personer fått påvist koronasmitte her i landet, viser mandagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

  (NTB)

 5. Profilbilde
  TV 212:02
  Del
  WHO: Vaksinefordelingen er moralsk katastrofe

  Verden står på randen av en moralsk katastrofe i forbindelse med fordelingen av koronavaksiner, mener lederen for Verdens helseorganisasjon.

  Det er ikke rett at unge, sunnere voksne i rike land får vaksinen før eldre mennesker i fattigere land, uttalte WHOs sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus mandag. Han viste til at det er satt over 39 million vaksinedoser i 49 høyinntektsland.

  – Bare 25 doser er blitt gitt i ett lavinntektsland. Ikke 25 millioner, ikke 25.000, bare 25. Jeg er nødt til å være direkte. Verden står på randen av en katastrofal moralsk feiltakelse, og prisen av denne feiltakelsen må vi betale med liv og levekår i verdens fattigste land, sa Tedros.

  Han sa ikke hvilket land det er som har satt 25 doser.

  Tedros oppfordrer innstendig til at vaksinedosene fordeles mer rettferdig globalt.

  – Ikke bare setter denne praksisen med «meg selv først» verdens fattigste og mest sårbare i fare. Den er også undergravende for oss selv, sa Tedros på åpningen av WHOs årlige styremøte mandag.

  – I siste instans vil denne fremgangsmåten bare forlenge pandemien, forlenge smerten vår, restriksjonene som trengs for å holde pandemien i tøylene, og menneskelig og økonomisk lidelse, sa han.

  Tedros gikk også til angrep på velstående land som han mener driver opp prisene og forsøker å rykke fram i køen ved å inngå egne avtaler med vaksineprodusenter.

  – Situasjonen er sammensatt ved at de fleste produsentene har prioritert å få godkjennelse i rike land, der fortjenesten er høyest, i stedet for å levere inn fulle saksdokumenter til WHO, sa Tedros.

  (NTB)

 6. Profilbilde
  TV2.no11:49
  Del
  Flere koronavaksinerte enn smittede i Storbritannia
  Over 3,5 millioner briter har fått koronavaksinen i Storbritannia. Det betyr at det er flere som har tatt vaksinen enn som har fått påvist smitte i landet, skriver Sky News. Over 447 000 briter har allerede fått andre dose av vaksinen. 
 7. Profilbilde
  TV 209:59
  Del

  Australia åpner neppe grensene i år
  Ønsker du å ta turen til Australia, må du fortsatt smøre deg med tålmodighet. Helsedirektør Brendan Murphy sier at vanlige reiser ikke kan forventes i 2021.

  Australia har i all hovedsak vært stengt for utlendinger siden mars som følge av koronapandemien. Kun et begrenset antall australiere og deres familier, samt enkelte andre, får lov til å entre øystaten.

  – Jeg tror at vi vil gå det meste av året med fortsatt strenge grensebegrensninger. Selv om mye av befolkningen blir vaksinert, vet vi ikke om det vil forhindre smitte, sier Murphy til ABC.

  Folk som ankommer Australia, må betale over 21.000 kroner for å tilbringe to uker på karantenehotell. Landet er ventet å starte vaksineringen i slutten av februar.

 8. Profilbilde
  TV 209:51
  Del
  15 nye koronatilfeller i Stavanger

  Det ble registrert 15 nye tilfeller av koronasmitte i Stavanger søndag. Det er to mer enn dagen før, og sju færre enn snittet for den siste uken.

  10 av de nye smittede er definert som nærkontakter. To har ukjent smittekilde, mens ett tilfelle er reiserelatert. I tillegg er to definert som usikre, opplyser Stavanger kommune på sine nettsider.

  (NTB)

 9. Profilbilde
  TV 209:44
  Del
  Elleve nye smittede i Trondheim

  Søndag ble det registrert elleve nye personer i Trondheim med koronasmitte. Det er tre færre enn snittet den siste uken.

  Én av de smittede er under 10 år, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding mandag.

  Av de elleve er det seks menn og fem kvinner. Alle har milde sykdomsforløp. Sju er smittet av kjent nærkontakt, mens fire er smittet i utlandet.

  (NTB)

 10. Profilbilde
  TV 207:08
  Del
  47 smittetilfeller i Oslo siste døgn
  Det siste døgnet er det meldt om 47 nye smittetilfeller i Oslo. Det er 85 færre enn snitte de foregående sju dagene.
  Smittetrykket er høyest i Stovner og Søndre Nordstrand med henholdsvis 570,3 og 551,8 tilfeller per 100.000 innbygger.

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.