Koronaviruset

 • Følg vår løpende dekning av pandemien
 • Bli oppdatert på siste nytt
 • Se våre siste saker om korona-situasjonen

Koronaviruset

Dette sier WHO om hvor farlig omikromvarianten er
Hva vil du se?
Dette sier WHO om hvor farlig omikromvarianten er
 • Dette sier WHO om hvor farlig omikromvarianten er
 • Andreas er smittet i Sør-Afrika: – Jeg har veldig milde symptomer
 • Smitteutbrudd i Scatec: – Alle er fullvaksinerte
 1. Profilbilde
  TV 204. mai 22:10
  Del
  USAs utenriksminister koronasmittet

  USAs utenriksminister Antony Blinken har testet positivt på korona, opplyser det amerikanske utenriksdepartementet.

  Blinken er fullvaksinert og har kun milde symptomer, og han fortsetter å jobbe digitalt, heter det i en pressemelding fra departementet.

  Videre heter det at utenriksministeren ikke har møtt president Joe Biden på flere dager, og presidenten regnes derfor ikke som nærkontakt.

  Blinken møtte imidlertid Sveriges utenriksminister Ann Linde onsdag.

  (©NTB)

  KORONASMITTET: USAs utenriksminister Antony Blinken har testet positivt på koronaviruset. Foto: AP / NTB
 2. Profilbilde
  TV 204. mai 14:24
  Del
  Nedgangen i koronainnlagte fortsetter

  Antall nye koronapasienter innlagt på sykehus gikk ned til 74 i uke 17 etter 137 i uke 16. De siste åtte ukene har det vært en jevn nedgang i nye pasienter.

  Antall intensivpasienter har også gått ned, fra 17 nye i uke 16 til ni nye i uke 17. Det viser FHIs seneste ukesrapport , der de tar forbehold om at innleggelsestallene kan bli oppjustert.

  Totalt er det meldt om 3.006 dødsfall fram til 1. mai 2022. I uke 17 ble det registrert 59 dødsfall, mot 53 i uke 16. Medianalderen for dem som døde, var 84 år, skriver FHI.

  Ifølge rapporten viser befolkningsundersøkelsen at det også har vært en jevn nedgang i andelen deltakere som melder om forkjølelsessymptomer, andelen som tester seg og andelen som oppgir positiv koronaprøve siden uke 8. Det har også vært nedgang i meldte tilfeller til MSIS siden uke 8.

  Omikronvarianten BA. 2 overtok for varianten BA. 1 i uke 6 og utgjør nå mellom 95 og 100 prosent av alle gjennomgåtte prøver de siste ukene.

  – Enkelte interessevarianter og varianter på monitoreringslisten er påvist sporadisk i Norge siste tid, blant annet ett tilfelle av BA. 5, skriver FHI.

  De melder at influensautbruddet i Norge også ser ut til å være avtagende.

  – Epidemien passerte toppen i uke 8, og det forventes en fortsatt nedgang i innleggelser av pasienter på grunn av covid-19 i ukene framover. Trenden i innleggelser for influensa er også synkende, skriver FHI.

  (©NTB)

  NEDGANG: Både koronainnleggelser og smittetall har en synkende trend, ifølge FHI. Foto: Erik Johansen / NTB
 3. Profilbilde
  Ane20. apr 05:47
  Del
  Fire millioner får igjen gå utendørs i Shanghai

  Ytterligere fire millioner innbyggere i Shanghai får igjen bevege seg utendørs, da myndighetene letter på koronatiltakene i byen.

  Dermed får til sammen nesten 12 millioner innbyggere forlate boligen sin, sier tjenestepersonen Wang Ganyu til nyhetsbyrået AP.

  De fleste av Shanghais 25 millioner innbyggere har blitt nødt til å holde seg hjemme siden myndighetene innførte svært strenge smitteverntiltak etter en smitteøkning.

  Smittetallene er relativt lave i Kina i den siste smittebølgen, men landets regjering opererer med en nullvisjonspolitikk for korona, noe som betyr kraftige koronatiltak, nedstenginger av hele byer, massetesting og lange karantenetider.

 4. Profilbilde
  TV 219. apr 13:04
  Del
  Finlands president koronasmittet – utsetter norgesbesøk

  Finlands president Sauli Niinistö (73) er koronasmittet. Dermed utsettes statsbesøket til Norge.

  Niinistö skulle på statsbesøk til Norge torsdag og fredag, men dette besøket blir nå utsatt. Det skriver NRK , som siterer nyhetsbyrået Reuters.

  Den finske presidenten skulle blant annet møte statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). Agendaen på norgesbesøket skulle blant annet være den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa.

  I en uttalelse fra Niinistös kontor heter det at presidenten føler seg bra, tross positiv covid-19-test – og at han vil fortsette sitt arbeid fra hjemmet.

  (©NTB)

  KORONASMITTET: Finlands president Sauli Niinistö er koronasmittet, og må dermed utsette sitt planlagte norgesbesøk. Foto: Markku Ulander / AFP / NTB
 5. Profilbilde
  Ane19. apr 04:51
  Del
  Flere koronadødsfall i Shanghai

  Kina melder tirsdag om sju nye dødsfall knyttet til koronautbruddet i millionbyen Shanghai, som er inne i en flere uker lang nedstenging.

  Bymyndighetene offentliggjorde mandag de første dødsfallene knyttet til smitteutbruddet, og tirsdagens tall fører det offisielle dødstallet opp i ti.

  Alle de sju døde var mellom 60 og 101 år og hadde underliggende sykdommer, ifølge helsemyndighetene i Shanghai.

  Byen og dens 25 millioner innbyggere står midt i Kinas største koronautbrudd siden den første smittebølgen i Wuhan for over to år siden.

  Kina holder fast på sin nullvisjonspolitikk for korona, noe som betyr kraftige koronatiltak, nedstenginger av hele byer, massetesting og lange karantenetider.

  (©NTB)

 6. Profilbilde
  TV2.no13. apr 07:44
  Del

  Koronasmitten stiger fortsatt i Shanghai

  Koronasmitten fortsetter å stige i Shanghai tross storstilte nedstenginger der millioner av mennesker har måttet holde seg inne i over to uker.

  Myndighetene opplyser at det tirsdag ble registrert 26.330 nye infeksjoner, men de fleste som er smittet, er uten symptomer.

  Mandag ble det kunngjort at nedstengingene skulle oppheves gradvis, men onsdag var fortsatt flesteparten av byens 26 millioner innbyggere omfattet av restriksjonene. Onsdag ble det imidlertid lov å gå ut i områder der det ikke har vært registrert smitte de to siste ukene, men de fleste butikkene er fortsatt stengt.

  Under nedstengingen har folk fått levert mat på dørene, men flere har klaget over at de har fått altfor lite mat.

  Shanghai er nå senter for det største koronautbruddet Kina har opplevd siden pandemien rammet for over to år siden. Kina har fortsatt en nullsmitte-strategi, som innebærer at alle smitte skal slås ned med harde smitteverntiltak.

  Nedstengingen har også ført til stans i industrien, noe som blant annet har rammet Volkswagens fabrikker.

  (NTB)

 7. Profilbilde
  Ane12. apr 04:50
  Del
  USA beordrer konsulært ansatte til å forlate koronastengte Shanghai

  USA beordrer de ansatte ved landets konsulat i Shanghai til å forlate byen. Den er nedstengt i et forsøk på å stagge en smitteoppblomstring.

  Det amerikanske utenriksdepartementet beskriver ordren som en opptrapping etter at de ansatte og familiene deres fikk tillatelse til å forlate Kina forrige uke, da USA advarte mot reiser til Hongkong, Shanghai og Jilin-provinsen på grunn av koronarestriksjonene der.

  I en uttalelse heter det at amerikanske diplomater har fremmet «bekymringer rundt sikkerheten og velferden til amerikanske borgere overfor kinesiske tjenestepersoner».

  Landets myndigheter har blant annet innført regler som gjør at barn og foreldre risikerer å bli splittet hvis en av dem er smittet.

  Kina opplever nå sitt verste koronautbrudd siden pandemien startet for over to år siden. Myndighetene forsøker fortsatt å følge nullsmitte-strategien, det vil si at all smitte skal slås ned. Fram til omikronvarianten dukket opp, lyktes Kina med å slå ned mesteparten av smitten.

  (©NTB)

 8. Profilbilde
  Ane11. apr 03:21
  Del

  Nesten alle vil at land skal ha lik tilgang på vaksiner

  86 prosent av de spurte mener alle land bør ha lik tilgang til koronavaksiner, ifølge Norsk koronamonitor.

  undersøkelsen sier 6 prosent nei på det samme spørsmålet, mens resten oppgir at de ikke vet.

  Tallene har vært gjennomgående høye gjennom hele pandemien, også før nordmenn selv ble vaksinert.

  – Nordmenn har støttet global vaksinedistribusjon gjennom hele pandemien. Holdningen har stått fjellstøtt både før, under og etter at nordmenn selv ble vaksinert, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion, som står bak undersøkelsen.

  Fire av fem (81 prosent) sier de synes at rike land bør frigi patenter til koronavaksiner, slik at andre land kan produsere vaksiner selv. 7 prosent sier nei, mens resten vet ikke.

  (©NTB)

 9. Profilbilde
  TV 206. apr 14:21
  Del

  FHI: Nedgang i nye koronainnlagte

  Det er nedgang i nye koronatilfeller, antall nye innlagte og dødsfall blant koronasmittede, viser Folkehelseinstituttets ukerapport.

  I uke 13 er det rapportert om 230 nye pasienter innlagt på sykehus, som er en nedgang på 35 prosent fra 352 innlagte uka før, viser ukerapporten.

  De siste to ukene har det vært en svak nedgang i nye pasienter på intensivavdeling. 25 nye pasienter er innlagt i uke 13. Også antall ukentlige dødsfall har gått ned de siste to ukene etter en topp i uke 11. Det er foreløpig registrert 99 dødsfall i uke 13 etter 167 uka før.

  Siden uke 8 har det vært en nedgang i antall smittetilfeller. Det er også en nedgang i andelen som oppgir å ha testet seg.

  R-tallet ble sist oppdatert 14. mars og var da på 0,9.

 10. Profilbilde
  TV 202. apr 11:48
  Del
  Alle Hongkongs innbyggere bes om å teste seg

  Myndighetene i Hongkong ber alle innbyggerne, 7,4 millioner, om å koronateste seg hjemme, tre dager i strekk neste uke.

  Hongkongs leder Carrie Lam understreker at hjemmetesting er frivillig, men at et påbud om testing kan komme.

  Nærmere 1,2 millioner har til nå testet positivt for covid-19 i Hongkong, og de siste ukene har smittespredningen økt. Fredag ble det registrert 5.820 nye smittetilfeller.

  Ifølge myndighetene har pandemien nå krevd nærmere 8.000 liv i det delvis selvstyrte kinesiske territoriet. Det er nesten dobbelt så mange som i resten av Kina.

  © NTB

  KORONATESTING: Samtlige 7,4 millioner innbyggere i Hongkong er bedt om å teste seg for covid-19 tre dager på rad i neste uke. Foto: AP / NTB

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.

Antall visninger