Koronaviruset

 • Følg vår løpende dekning av pandemien
 • Bli oppdatert på siste nytt
 • Se våre siste saker om korona-situasjonen

Koronaviruset

FHI åpner for testkonserter med tusenvis av deltakere
 1. Profilbilde
  TV2.no06:21
  Del

  129 personer bekreftet koronasmittet i Oslo siste døgn

  Det er registrert 129 nye koronasmittede i Oslo det siste døgnet. Det er 23 flere enn samme dag i forrige uke.

  Smittetallene er fortsatt høyest i Bjerke bydel, slik det har vært de siste dagene. Der ligger smittetrykket på 446 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Det siste døgnet er det seks nye smittede i bydelen.

  Etter Bjerke følger bydelene Grünerløkka (396) og Stovner (339), mens bydelene Ullern og Nordre Aker har de laveste smittetallene.

  Totalt er 34.344 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

  (©NTB)

 2. Profilbilde
  TV 206:15
  Del
  Ny smitterekord i India 
  Fredag melder indiske myndigheter om ny smitterekord i landet. Siste døgn er det registrert 414.188 smittetilfeller og 3915 dødsfall, melder Reuters. Dette er andre dag på rad med over 400.000 nye registrerte smittede. Totalt har nå 21,49 millioner indere vært smittet av covid-19, mens det totale dødstallet er oppe i 234.083. 
 3. Profilbilde
  TV2.no04:34
  Del

  45.000 nye smittede i USA

  USA registrerte 45.000 nye koronasmittede onsdag og 794 nye dødsfall. Antall smittede og døde er lavere for hver dag som går.

  Til sammen er det nå registrert 33.321.244 smittede av koronaviruset i USA og 593.148 døde, ifølge Johns Hopkins-universitetet.

  Flest smittede og døde ble meldt i Florida med henholdsvis 3.682 og 79.

  Ukegjennomsnittet for smittede er nå på 46.603, noe som innebærer en ny nedgang på 12 prosent fra forrige sjudagersperiode.

  – Når tallene fortsetter å falle for hver dag som går, er vi virkelig optimistiske, sier direktøren for smittevernbyrået CDC, Rochelle Walensky.

  Også antall innleggelser på sykehus og antall dødsfall viser en synkende tendens, sier hun.

  (©NTB)

 4. Profilbilde
  TV2.no04:31
  Del

  Millioner drevet ut i fattigdom av korona i India

  Rundt 230 millioner er drevet ut i fattigdom på grunn av koronapandemien i fjor. Unge og kvinner er hardest rammet.

  Den strenge nedstengningen som varte i en måned i mars i fjor kastet 100 millioner indere ut i fattigdom, ifølge en rapport fra Azim Premji-universitetet i Bangalore.

  15 prosent av dem hadde ennå ikke funnet arbeid igjen ved årets slutt, og det samme gjelder 25 prosent av de unge.

  Kvinner er spesielt hardt rammet. 47 prosent av kvinnelige arbeidere har ikke vært i stand til å finne arbeid igjen etter at virusrestriksjonene ble hevet.

  India var allerede i en langvarig økonomisk nedgang, men pandemien reverserte mange år med framgang. Det var ventet at 50 millioner indere ville legge fattigdommen bak seg i fjor. I stedet mistet de fattigste 20 prosent av husholdningene hele sin inntekt i april og mai da arbeidsplasser stanset opp.

  – Det er unødvendig å legge til at den andre bølgen nå vil gjøre alt verre, sier Amit Basole, en av rapportens forfattere.

  (©NTB)

 5. Profilbilde
  TV2.no02:42
  Del

  FHI vurderer å vaksinere barn

  Pfizer og Moderna tester koronavaksinen på barn ned til seks måneder. Barnelege Astrid Rojahn mener barn bør få vaksinen i Norge.

  Folkehelseinstituttet (FHI) vurderer nå om barn bør vaksineres. I dag er det ingen friske under 18 år som får tilbud om koronavaksine.

  – Vi konkluderer kanskje i juni, sier FHI-overlege Preben Aavitsland til Aftenposten.

  Deretter må regjeringen ta stilling. En viktig grunn til at barn ikke har fått vaksinen, er at de er svært lite utsatt for alvorlig sykdom som følge av covid-19.

  – Hensikten med vaksinasjon er i første rekke å beskytte dem som blir vaksinert, sier Aavitsland.

  Det europeiske legemiddelbyrået EMA vurderer å godkjenne Pfizer-vaksinen til barn mellom 12 og 15 år. Det er Astrid Rojahn, barnelege ved Oslo universitetssykehus, Ullevål, positiv til. Hun ser bare fordeler ved at også barn vaksineres.

  – I starten så det ut til at barn spilte en svært liten rolle som smittespredere. Det har endret seg med de muterte virusene. Vi ser nå dessverre at barn også kan spre smitte, sier hun.

  (©NTB)

 6. Profilbilde
  TV2.no02:37
  Del

  Dobbelt så mange kan ha dødd av korona

  Dobbelt så mange kan ha dødd av koronaviruset i verden som de offisielle tallene viser, ifølge en ny studie.

  Så mange som 6,9 millioner mennesker kan ha dødd av viruset sammenlignet med de drøyt 3,2 millioner dødsfall som er registrert av Johns Hopkins-universitetet.

  Beregningene til forskerne ved University og Washington viser også at dødstallet i USA kan være 905.000, mens det offisielle tallet nå er 580.000.

  De offisielle tallene på døde er nært knyttet til hvor mange som er testet som gjøres i hvert land. I tillegg kan det være mange andre årsaker til at de offisielle tallene er så lave, blant annet at dødsfall andre steder enn på sykehus ikke er talt med, eller at avdøde pasienter ikke er testet for covid-19.

  Forskerne tror de største avvikene er i India, der det kan være tre ganger så mange dødsfall som det offisielle tallet på 221.000, og i Russland, hvor tallet kan være fem ganger så høyt som det offisielle 109.000.

  De sier de har fem land der de mener at minst en halv million mennesker er døde av viruset. I tillegg til de tre nevnte, gjelder det også Brasil og Mexico.

  (©NTB)

 7. Profilbilde
  TV2.no01:52
  Del

  Over 250 millioner vaksiner satt i USA

  Over 250 millioner vaksiner mot koronaviruset er satt i USA hittil, ifølge smittevernbyrået CDC.

  57 prosent av alle voksne amerikanere har nå fått minst én dose av vaksinen, mens rundt 42 prosent nå er fullvaksinert.

  Blant dem over 65 år har 83 prosent fått minst én dose, og 70 prosent er ferdig vaksinert.

  Siden starten av vaksineringen er det satt 252 millioner sprøyter i USA, som har rundt 330 millioner innbyggere. En sykepleier i New York var den som fikk det første stikket 14. desember.

  USA bruker først og fremst Pfizers og Modernas vaksiner, som krever to doser. Også vaksinen til Johnson & Johnson, som bare trenger én dose, er i bruk.

  (©NTB)

 8. Profilbilde
  TV2.no00:18
  Del

  506 nye koronasmittede siste døgn

  Det siste døgnet er det registrert 506 nye koronasmittede personer i Norge. Det er 121 flere enn samme dag i forrige uke.

  De siste sju dagene er det i snitt registrert 410 nye smittetilfeller daglig. Tilsvarende snitt for sju dager siden var 422.

  Til nå har 115.411 personer testet positivt blant de 5,2 millioner koronatestene som er utført her i landet.

  I alt 1.430.384 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 417.344 personer har fått andre dose.

  Torsdag var 115 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var seks flere enn dagen før.

  Til sammen er 767 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020. 58,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall.

  (©NTB)

 9. Profilbilde
  TV2.no06. mai 22:14
  Del
  Russland har godkjent ny variant av Sputnik – krever bare én dose

  Russiske helsemyndigheter har godkjent en ny variant av Sputnik V-vaksinen som angivelig bare krever én dose for å gi full effekt.

  Navnet på den nye vaksinen er Sputnik Light, og den skal være identisk med den første dosen som blir gitt av den opprinnelige Sputnik V.

  Selv om den er godkjent, skal den gjennom et omfattende testprogram for å vise at den innfrir i henhold til etablerte metoder og standarder.

  Forsøkene på mennesker startet i januar, og de er ikke fullført, heter det.

  (©NTB)

 10. Profilbilde
  TV2.no06. mai 21:58
  Del
  Mot innstramminger i Lindesnes fra fredag

  Fredag vedtar trolig Lindesnes kommune kraftige begrensninger på den sosiale kontakten innbyggerne kan ha. Blant annet får man kun ha tre besøk i uka.

  Kommunen har hatt en voldsom økning i smitte de siste ukene, og nå foreslår rådmannen innstramminger, skriver Fædrelandsvennen.

  Ifølge kommunen innebærer forslaget til forskrift en kraftig innstramming. Dersom forslaget blir vedtatt, betyr det blant annet at det blir forbudt med flere enn fem gjester på besøk i privat hjem/fritidsbolig eller hage.

  – Tankegangen ved å kun ha tre besøk i uka, er at dette blir mer håndterbart for folk. Fram til nå har de kun hatt anbefaling om to personer på besøk på en gang. I stedet blir det nå lov med opptil fem personer på en gang i stedet, men altså sjeldnere, sier rådmann Kyrre Jordbakke til avisen.

  (©NTB)

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.