Koronaviruset

 • Følg vår løpende dekning av pandemien
 • Bli oppdatert på siste nytt
 • Se våre siste saker om korona-situasjonen

Koronaviruset

Tror veien ut av pandemien kan vekke én spesiell følelse hos folk
Hva vil du se?
Tror veien ut av pandemien kan vekke én spesiell følelse hos folk
 • Tror veien ut av pandemien kan vekke én spesiell følelse hos folk
 • Nakstad: – Det er grunn til å tro at vaksinen er effektiv mot den indiske virusvarianten
 • Slik ser Solberg for seg bruken av koronasertifikatet
 1. Profilbilde
  TV2.no19:48
  Del
  Sju nye smittetilfeller knyttet til utbrudd i Sogndal
  Sogndal kommune opplyser om at de lørdag kveld har påvist sju nye smittetilfeller, knyttet til utbruddet på utestedet Meat Point. Samtlige er nærkontakter til personer som allerede har fått påvist smitte etter å ha besøkt utestedet. Èn av de sju personene som har fått påvist smitte lørdag er delvaksinert, mens de øvrige seks er uvaksinert. 
  Kommunen skriver at de ser på dette som "kontrollert smitte og en forventet utvikling". De syv nye smittetilfellene har totalt fem nærkontakter, som vil få tilbud om koronatest, søndag. 
 2. Profilbilde
  TV2.no13:08
  Del

  25 nye smittetilfeller i Bergen

  Det siste døgnet er det registrert 25 nyte smittetilfeller i Bergen kommune. 

  – Det er fortsatt høyere smittetall enn vi liker, men med høy andel kjente smitteveier. Det er viktig at alle følger de regler og anbefalinger som gjelder, sier kommuneoverlege Trond Egil Hansen på kommunens hjemmesider. 

  Videre opplyses det om at 16 av de smittede er nærkontakter, tre er importsmitte, to har ukjent smittevei og fire er ikke kartlagt.

 3. Profilbilde
  TV2.no09:43
  Del

  Minst 17 smittet på bar i Sogndal

  Totalt elleve personer bekreftet smittet i Sogndal etter et utbrudd på baren Meat Point lørdag 17. juli.

  I tillegg har nabokommunene Vik og Luster registrert henholdsvis ett og fem smittetilfeller som knyttes til det samme utbruddet, skriver VG.

  – Det er i all hovedsak snakk om unge voksne. Alle smittetilfeller vi har til nå har kobling til Meat Point, sier konstituert kommunedirektør Tor-Einar Holvik Skinlo i Sogndal til avisa.

  Lørdag morgen opplyser han at kommunen venter svar på ytterligere 50 tester.

  Skinlo beskriver situasjonen som et av de største utbruddene så langt i kommunen, men understreker at de har god kapasitet på både testing og smittesporing. Om de har kontroll på utbruddet er foreløpig vanskelig å si, opplyser han.

  – Men vi følger TISK-strategien og har tett dialog med FHI og statsforvalteren, sier Skinlo.

  Onsdag 21. juli ble det bekreftet smitte hos to personer som hadde vært på utestedet Meat Point i Sogndal lørdagen før. Alle som var på utestedet etter klokken 22 den dagen, er oppfordret til å teste seg.

  (©NTB)

 4. Profilbilde
  TV2.no09:17
  Del

  Over 500 fullvaksinerte koronasmittet – FHI er ikke bekymret

  Over 500 personer har fått påvist koronavirus etter å ha blitt fullvaksinert, viser en rapport fra Folkehelseinstituttet (FHI). De er likevel ikke bekymret.

  Over 3 millioner nordmenn er vaksinert med første dose, og nesten 40 prosent av disse er fullvaksinert. Av de 1,7 millionene som er fullvaksinert, har totalt 529 mennesker likevel fått påvist koronavirus, skriver NRK.

  Ifølge FHI sin ukentlige rapport utgjør det 0,03 prosent av de fullvaksinerte.

  I Bergen er det også registrert tilfeller hvor fullvaksinerte er blitt smittet. Disse blir som regel mye mindre syke, bekrefter smittevernoverlege Egil Bovim.

  – Ingen vaksine er 100 prosent effektiv, men det er ikke flere tilfeller enn forventet i en såpass stor by som Bergen, sier han.

  – Får man symptomer, så skal man teste seg, selv om man er fullvaksinert, legger Bovim til.

  Overlege Preben Aavitsland ved FHI sier at smitte blant fullvaksinerte er forventet og ikke bekymringsfullt.

  – Vaksinasjon beskytter ikke fullstendig. Derfor vil det bli noen smittetilfeller blant vaksinerte, men de tilfellene vil i hovedsak være lite alvorlige, sier han til NRK.

  – Det er veldig lite smitte blant fullvaksinerte, og svært få alvorlige tilfeller. Dette er positivt. Det er nettopp derfor vi vaksinerer, forklarer han.

  (©NTB)

 5. Profilbilde
  TV2.no08:41
  Del

  Bergen har startet kryssvaksinering

  Det skriver BA.

  Hossein Tehrani, driftssjef for vaksinestasjonene i Bergen, bekrefter til avisen at deres innbyggerne nå tilbys Moderna-vaksinen selv om man har fått første dose med Pfizer. 

  Årsaken til kryssvaksineringen er at Norge får i underkant av en million færre Pfizer-doser i juli, august og september enn det som var forventet. Leveransen av Moderna-vaksinen økes imidlertid i juli og august. 

 6. Profilbilde
  TV2.no08:13
  Del

  14 nye smittetilfeller i Harstad

  Det siste døgnet er det registrert 14 nye smittetilfeller i Harstad kommune.

  Åtte av tilfellene er knyttet til et bilcrossarrangement i Tjeldsund kommune, skriver NRK.

  Samtlige åtte smittede er nærkontakter til hverandre, og det er foreløpig usikkert hvor smittekilden opprinnelig kommer fra.

  Fredag innførte Harstad kommune lokale koronatiltak, som vil vare fram til fredag 30. juli klokka 12.

  – Smittesporingsarbeidet har vært krevende, og mangelen av ventekarantene vurderes å ha fått negative konsekvenser i form av nye smittede som så har skapt nye nærkontakter igjen, opplyste kommunen.

  (©NTB)

 7. Profilbilde
  TV 200:15
  Del
  228 nye koronasmittede registrert siste døgn
   

  Det siste døgnet er det registrert 228 koronasmittede i Norge. Det er tolv flere enn samme dag i forrige uke.

  De siste sju dagene er det i snitt registrert 195 koronasmittede per dag.

  Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 160, så trenden er stigende.

  Ved midnatt natt til lørdag var det utført 6,4 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

  Det er registrert 27 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er to over snittet de sju foregående dagene.

  27 tilfeller er seks flere enn på torsdag, men 18 færre enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 23 smittede per dag.

  Smittetallene er høyest i bydelen St. Hanshaugen. Der ligger smittetrykket på 96 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og siste døgn ble det registrert fem nye smittede i bydelen.

  Etter det følger bydelene Frogner og Grorud med et smittetrykk på henholdsvis 81 og 69 smittede per 100.000 innbyggere.

  Bydelen Søndre Nordstrand har for tiden de laveste smittetallene. Der er smittetrykket på 23 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Det ble registrert ett nytt smittetilfelle i bydelen siste døgn.

  Totalt er 37.969 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

  (©NTB)

 8. Profilbilde
  TV 223. jul 23:52
  Del
  Island gjeninnfører koronatiltak
  Økende koronasmitte på Island gjør at myndigheten gjeninnfører restriksjoner ved innreise og for dem som er i landet.

  Fra midnatt søndag er det ikke lov å samle flere enn 200 mennesker, barer og restauranter må stenge klokken 23, og svømmehaller og innendørs idrettsanlegg må begrense seg til 75 prosent av normal kapasitet.

  I tillegg blir det krav om en meters avstand og munnbind innendørs, og fullvaksinerte må legge fram en negativ test som er mindre enn 72 timer gammel for å komme inn i landet.

  Island var ett av de første landene i verden som kunne oppheve alle restriksjoner i mars, og mer enn 85 prosent av alle personer over 16 år er fullvaksinerte. Likevel har smitten blusset opp, først og fremst på grunn av deltavarianten av viruset.

  (©NTB)

 9. Profilbilde
  tv223. jul 15:20
  Del
  Anbefaler godkjenning av Moderna-vaksine for barn
   
  Det europeiske legekontoret (EMA) mener at Moderna kan godkjennes for barn mellom 12 og 17 år, dette skriver de i en pressemelding
   
  De har utført et studie på 3732 barn mellom 12 og 17 år, og ifølge resultatene vil bruken av vaksinen på denne aldersgruppen, gi samme effekt som på unge mellom 18 og 25 år. De mest vanlige bivirkningene er med andre ord de samme for begge aldersgruppene, ifølge studiet. 
   
  I tillegg fikk ingen av de 2163 barna som mottok vaksinen koronavirus, sammenlignet med fire av de 1073 som befant seg i kontrollgruppen. 
 10. Profilbilde
  tv223. jul 14:08
  Del
  Strammer inn koronatiltak i Vesterålen etter utbrudd

  Det innføres strenge smitteverntiltak i hele Vesterålen etter et koronautbrudd. Det er blant annet kun lov med to gjester hjemme.

  De fem kommuneoverlegene i Vesterålen besluttet tiltakene på et møte, skriver Bladet Vesterålen.

  – Utbruddet har svært mange armer som gjør det krevende å ha oversikt, og alle kommunene er påvirket i større og mindre grad. Vi sliter med å opprettholde kapasiteten på både testing og helsetjenestene for øvrig, sier fungerende kommuneoverlege i Hadsel, Martin Larsen Drageset.

  Utesteder og restauranter kan ikke severe alkohol etter midnatt, og munnbind anbefales på offentlig sted der man ikke kan holde én meters avstand.

  Bare i Sortland er det registrert 27 nye koronasmittede det siste døgnet. Smittede har oppholdt seg i en rekke butikker og flere bes teste seg, skriver Bladet Vesterålen.

  De viser til en pressemelding fra kommunen natt til fredag.

  (©NTB)

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.