Koronaviruset

 • Følg vår løpende dekning av pandemien
 • Bli oppdatert på siste nytt
 • Se våre siste saker om korona-situasjonen

Koronaviruset

Emma (20) sliter fortsatt med symptomer fem måneder etter koronasykdommen
Hva vil du se?
Emma (20) sliter fortsatt med symptomer fem måneder etter koronasykdommen
 • Emma (20) sliter fortsatt med symptomer fem måneder etter koronasykdommen
 • Innreiseforbudet spolerte bryllupsplanene – fant kreativ løsning
 • Dette koronatiltaket angrer Erna Solberg mest på
 1. Profilbilde
  TV 200:32
  Del

  3.780 nye koronasmittede registrert siste døgn

  Det siste døgnet er det registrert 3.780 koronasmittede personer i Norge. Det er 795 færre enn samme onsdag i forrige uke.

  De siste sju dagene er det i snitt registrert 2.889 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 2.297, så trenden er stigende.

  Onsdag var 257 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var elleve flere enn dagen før. 68 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 37 på respirator. Det er én færre på intensiv og fem flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

  Nedgangen fra sist uke er neppe reell siden tallene forrige uke var kunstig høye på grunn av etterregistrering av smittetall grunnet driftsproblemer hos Norsk helsenett.

  (©NTB)

 2. Profilbilde
  TV2.no01. des 20:20
  Del
 3. Profilbilde
  TV2.no01. des 19:43
  Del
  Første omikrontilfelle i USA oppdaget i California

  Det første tilfellet av den nye koronavarianten omikron er oppdaget i USA. Funnet er gjort i California, opplyser amerikanske myndigheter.

  – Omikronvarianten av koronaviruset er påvist USA. Det er en reisende fra Sør-Afrika som har fått påvist viruset, sier USAs smitteverntopp Anthony Fauci onsdag.

  Vedkommende kom til San Francisco, California fra Sør-Afrika 22. november, og testet postitivt 29. november. Testen er bekreftet som omikronvarianten i dag. Vedkommende var fullvaksinert, og har milde symptomer, sier han videre.

  Fauchi sier videre at han ikke kjenner til flere mistenkte omikrontilfeller i USA.

  – Det er positivt at personen er på bedringens vei, sier han, og presiserer at det er mye man ikke vet om varianten ennå.

  – Vi får mye informasjon fra land som har flere omikronsmittede, og vi lærer mer om viruset fra dag til dag.

  Den smitta var fullvaksinert, men hadde ikke fått boosterdose.

  – Det er grunn til bekymring, men ikke panikk. Vi har de beste forskerne og legene, og vi lærer mer for hver dag. Den beste beskyttelsen mot omikron er å få en boosterdose, sier USAs president, Joe Biden, under onsdagens pressebrief i Det hvite hus, like før nyheten ble kjent.

 4. Profilbilde
  TV2.no01. des 18:40
  Del

  Danmark innfører innreiseforbud for ti afrikanske land

  Reisende fra ti afrikanske land, inkludert Sør-Afrika, får ikke reise inn i Danmark for å hindre spredning av omikronvarianten.

  – Vi har trukket i nødbremsen for ti afrikanske land, forteller statsminister Mette Frederiksen på en pressekonferanse onsdag.

  Det danske utenriksdepartementet fraråder også reiser til de ti landene. Så langt er det bekreftet sju tilfeller av omikronvarianten i Danmark. Varianten ble oppdaget i Sør-Afrika i forrige uke.

  Regjeringen innfører ikke noen nye tiltak i Danmark onsdag, men statsministeren kommer med en kraftig oppfordring til befolkningen om å ta en tredje vaksinedose.

  – Jeg vil oppfordre meget, meget sterkt til at de eldre tar imot tilbudet om å ta en tredje dose av koronavaksinen. Å ta det tredje stikket er noe av det aller viktigste man kan gjøre nå, sa Frederiksen.

  Hun understreker at resten av den voksne befolkningen i Danmark vil få et tilbud om en tredje dose i løpet av de kommende månedene. Frederiksen sier det er avgjørende at kommunene og regionene skrur opp kapasiteten slik at ingen må vente på å få tatt vaksinen.

  – Alle som får tilbud om et tredje vaksinestikk skal få time til å ta det innen en uke i sin region, lovet hun.

  – Akkurat nå har vi et åpent samfunn. Det skal vi gjøre alt vi kan for å bevare, av hensyn til næringslivet og til kulturlivet.

 5. Profilbilde
  TV2.no01. des 17:30
  Del

  Testkapasiteten i Oslo under press

  Oslo kommune har kapasitet til å teste fem prosent av innbyggerne per uke. Det er trolig for lite, mener Helseetatens hovedtillitsvalgt fra Fagforbundet.

  – Det er en enorm pågang på de tre kommunale teststasjonene nå og et voldsomt trykk, sier Helseetatens hovedtillitsvalgt fra Fagforbundet, Stig Berntsen, til Dagsavisen.

  Han mener at den kapasiteten kommunen har beregnet, nå er under press. Det er tre kommunale teststasjoner i Oslo, i tillegg til mobile teststasjoner i noen av bydelene. Også private aktører utfører tester på oppdrag fra Oslo kommune.

  De tre teststedene har ulik kapasitet. Det fører til at osloborgere kan oppleve å ikke bli tildelt det nærmeste teststedet når de bestiller time.

  – Helseetaten arbeider kontinuerlig med tiltak for å sikre at innbyggerne får et tilbud om test så raskt som mulig ved behov, men det må i perioder med stor pågang påregnes noe ventetid, skriver testkoordinator Silje Thorkildson i en epost til Dagsavisen.

 6. Profilbilde
  TV2.no01. des 17:26
  Del

  BT: 65 positive prøver i Øygarden sjekket for omikron – ingen funn

  Mikrobiologisk avdeling varslet onsdag at de nå undersøker alle nye positive koronaprøver fra Øygarden kommune for å undersøke om det er flere som er smittet av omikronvarianten, skriver Bergens Tidende.

  Onsdag ettermiddag opplyser overlege Øyvind Kommedal at de så langt ikke har avdekket flere tilfeller av omikron.

  – Vi har testet 65 prøver til fra Øygarden så langt fra de siste dagene uten funn, sier Kommedal til avisen.

  Alle positive prøver i Øygarden siden torsdag forrige uke skal sjekkes for å se om de er den nye koronavarianten omikron.

  Bergensavisen skriver at det gjelder 150 positive prøver. Det er påvist to tilfeller av omikron. Prøvene det gjelder, ble tatt fredag.

  – Foreløpig går vi tilbake til dagen før de positive fikk tatt sin prøve. Avhengig av hva vi finner, må vi se om vi skal gå enda lenger tilbake, sier seksjonsoverlege ved Mikrobiologisk avdeling på Haukeland sykehus, Øyvind Kommedal.

  Så langt denne uken har 91 personer testet positivt i kommunen. 101 personer er satt i isolasjon.

 7. Profilbilde
  TV2.no01. des 16:32
  Del

  23 land har påvist omikronsmitte, opplyser WHO på en pressekonferanse onsdag ettermiddag

  Omikronvarianten av covid-19 vil trolig spre seg over hele verden, sier organisasjonen.

  WHO ber sine 194 medlemsland om å akselerere vaksineringen av prioriterte grupper og sikre at de har tilstrekkelige planer for å opprettholde viktige helsetjenester.

  Flere land stenger grensene for alle utlendinger i et forsøk på å forsinke spredningen av varianten.

 8. Profilbilde
  TV2.no01. des 15:35
  Del

  To tilfeller av omikronviruset i Bærum

  Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen sier til Budstikka at omikron-mutasjonen etter all sannsynlighet har kommet til Bærum. 

  – Vi har sannsynligvis to tilfeller av omikronviruset i Bærum. Det er det all grunn til å tro, og vi fikk melding om dette i går. Vi behandler tilfellene som omikronvirus, sier han til avisen.

  Ifølge Nilsen kan det være at dette viruset «er snillere» enn de andre koronavariantene.

  – Derfor kan det også være en god nyhet at dette viruset kommer. Viser det seg at den både er mer smittsom og gir mer lidelse, vil det være en dårlig nyhet, fortsatte han.

  (©NTB)

 9. Profilbilde
  TV2.no01. des 14:59
  Del

  Tromsø dropper koronapasset

  Tromsø var en av kommunene som ivret etter å innføre koronapass, men samme dag som passet er klart, har kommunen bestemt seg for å foreløpig droppe løsningen.

  Tidligere i høst ivret Tromsø for å innføre koronapasset, men utsatte dette på grunn av personvernutfordringer.

  Samme dag som regjeringen legger fram en utgave av passet som tilfredsstiller personvernet for lokal bruk, har kommunen bestemt seg for å droppe koronapasset, skriver iTromsø.

  Formannskapet i Tromsø kommune lettet tirsdag på restriksjonene, og man ser per nå ingen grunn eller behov for innføring av koronasertifikatet, opplyser politisk rådgiver for ordfører Gunnar Wilhelmsen, Kari Helene Skog.

  Hun understreker samtidig at kommunen vil være klar til å innføre koronasertifikatet ved behov, ettersom den tekniske løsningen nå er på plass.

  (©NTB)

 10. Profilbilde
  TV2.no01. des 14:29
  Del

  EU: Koronavaksine tilgjengelig for de minste barna om to uker

  I forrige uke ble PfizerBiontechs koronavaksine godkjent av EUs legemiddelverk for barn ned til fem år. Vaksinen blir tilgjengelig om to uker, ifølge EU.

  EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen sier hun har snakket med legemiddelselskapet angående leveransen.

  – De har mulighet til å trappe opp produksjonen. Barnas vaksiner vil med andre ord være tilgjengelig 13. desember, sier von der Leyen.

  I Norge får barn ned til tolv år tilbud om vaksinen. Men i tiden framover vil også de aller minste barna som har alvorlig sykdom, bli tilbudt vaksine, opplyste FHI før helgen.

  (©NTB)

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.