Maradona er død

 • Diego Maradona (1960-2020)
 • Se vår hyllest i videovinduet
 • Følg hendelsen LIVE her
 1. Del

  Advokat krever etterforskning etter Maradonas død

  Diego Armando Maradona døde etter å ha fått hjerteinfarkt onsdag, 60 år gammel. Nå går den argentinske superstjernens advokat og venn Matías Morla ut i sosiale medier.
  – Det tok ambulansen mer enn en halvtime å komme frem. Det er kriminell idioti, skriver Morla.
  Nå advokaten han om at saken etterforskes. Han beskylder også helsepersonell for ikke å ha behandlet Maradona de siste tolv timene før fotballegenden ble funnet i sitt hjem. Tidligere denne måneden ble Maradona operert for hjerneblødning. Det var en operasjon som ble beskrevet som vellykket.
  Ifølge La Nacion skriver at det ble gjort gjentatte forsøk på å gjenopplive Maradona, men uten hell.
 2. Del

  Maradona gravlegges kommende torsdag

  Fotballegenden Diego Maradona gravlegges på Jardin de Paz-kirkegården i utkanten av Buenos Aires kommende torsdag.

  Argentineren døde som følge av et hjerteinfarkt onsdag. Han ble 60 år gammel.

  Dagen etter fotballegendens bortgang får det franske nyhetsbyrået AFP bekreftet av en talsmann at begravelsen vil finne sted torsdag i neste uke.

  Maradonas stedes til hvile på Jardin de Paz-kirkegården, der også foreldrene hans ligger gravlagt. Faren Diego Maradona senior døde i 2015, 87 år gammel.

  Maradonas mor Dalma Salvadora Franco døde i 2011.

 3. Del

  Shilton kommer ikke over «Guds hånd»: – Dessverre var Maradona usportslig

  Hyllestene strømmer inn etter Diego Maradonas bortgang, men tidligere England-keeper Peter Shilton vil også huske det han mener var ikonets mindre goder sider.

  Maradona scoret et av fotballhistoriens mest skandaleombruste mål i kvartfinalen mot England i 1986-VM. I en duell med Shilton i straffefeltet brukte han hånden til å få ballen forbi målvakten og i nettet.

  Scoringen ble godkjent fordi dommerteamet trodde det var en normal heading. Etterpå sa Argentina-stjernen at målet ble scoret av «Guds hånd og Maradonas hode». Sitatet bidro til å gjøre scoringen myteomspunnet.

  – Dessverre er han usportslig, sier Shilton i et intervju med Daily Mail etter at Maradona døde onsdag.

  Plaget

  Fire minutter etter handsmålet gjorde Maradona en av VM-historiens mest spektakulære scoringer. Da gikk han på et raid fra egen banehalvdel og driblet halve det engelske laget.

  – Jeg bryr meg ikke om hva andre sier. Det handsmålet gjorde at Argentina vant. Maradona hadde en briljant scoring etterpå, men da hadde vi bare den første i tankene. Det har plaget meg i alle år, sier Shilton.

  Maradona beklaget senere «Guds hånd» i flere intervjuer, men 71 år gamle Shilton sier han selv aldri fikk en unnskyldning. Det har han ikke greid å akseptere.

  – Han ser ut til å ha vært en flott fyr, men dessverre hadde han ikke god sportsånd.

  Spesielt talent

  Shilton legger samtidig ikke skjul på Maradonas kvaliteter som fotballspiller.

  – Han var helt fantastisk, helt der oppe med Pelé. Han hadde et spesielt talent, og det er vanskelig å tro at han har gått bort bare 60 år gammel.

  Etter seieren mot England gikk Argentina hele veien til VM-finalen. Der ble Vest-Tyskland slått 3-2.

  (©NTB)

  GUDS HÅND: Maradona scoret det ikoniske målet i duell med Shilton.

 4. Del

  Kisten til Diego Maradona ligger nå i presidentpalasset i Buenos Aires der argentinerne kan ta farvel med fotball-legenden.

 5. Del
 6. Del

  Trenerprofil vil frede Maradonas draktnummer: – Den fineste hyllesten vi kan gi ham

  Diego Maradona spilte hele karrieren med tallet 10 på ryggen. For å hedre det avdøde fotballikonet ber André Villas-Boas om at draktnummeret blir «pensjonert».

  Onsdag ettermiddag kom beskjeden om Maradonas bortgang. Argentina-legenden ble 60 år gammel.

  – Det er veldig sørgelige nyheter. Jeg vil at Fifa (Det internasjonale fotballforbundet) freder nummer 10 for alle lag i alle turneringer. Det vil være den fineste hyllesten vi kan gi ham. Han er et utrolig stort tap for fotballverdenen, sa Marseille-trener André Villas-Boas, ifølge Marca og andre medier, etter et 0-2-tap hjemme mot Porto.

  Som i onsdagens øvrige mesterligakamper ble det holdt ett minutts stillhet for å minnes Maradona i den franske havnebyen.

  Etter at dødsfallet ble kjent, strømmet folk til Maradonas tidligere hjemmearenaer i både Napoli og Buenos Aires. Han blir særlig husket for måten han sto i spissen for Napolis storhetstid, som inkluderte to Serie A-titler (1987 og 1990).

  Nå ligger det an til at den italienske storklubben får et nytt stadionnavn. I så fall byttes Stadio San Paolo ut med Stadio Diego Armando Maradona.

  (©NTB)

 7. Del

  Fotballjournalist Fabrizio Romano skriver at Napolis hjemmebane San Paolo vil bli oppkalt etter Diego Maradona. Argentineren ble en legende i byen etter å ha ledet laget til toppen av italiensk fotball.

 8. Del
 9. Del
 10. Del
Antall visninger