Mellomvalget i USA 2018

 • Alle 435 seter i Representantenes hus er på valg
 • 35 av 100 senatorer er på valg
 • 36 stater skal velge ny guvernør

Mellomvalget i USA 2018

DIREKTE: Nyhetsstrømmen

Viktige hendelser

 1. 07. nov 04:34

  Republikaneren Ted Cruz gjenvelges i Texas, viser TV 2s prognoser

 2. 05. nov 17:52

  TV 2s ferske prognoser viser mandag ettermiddag at 48 plasser i Senatet ser ut til å havne hos Demokratenes, mens 52 seter ser ut til å gå til Republikanerne

 1. Del
  Rashida Tlaib fra Michigan og Ihlan Omar fra Minnesota er de første muslimske kvinnene som velges til Kongressen. 
  Rashida Tlaib feirer valgresultatet i Detroit, Michigan. Foto: Reuters
   
 2. Del

  President Donald Trump har ringt og snakket med partilederne i Kongressen, opplyser Det hvite hus.

  I Representantenes hus snakket Trump med leder Paul Ryan fra Republikanerne og Demokratenes Nancy Pelosi. Det er ventet at sistnevnte vil ta over som leder for Huset, etter at Demokratene sikret seg flertall.

  Trump har også vært på tråden til Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, og Demokratenes Chuck Schumer. I Senatet beholder Republikanerne sitt flertall.

  Presidenten har også tatt samtaler til flere av de republikanske vinnerne som han har deltatt i valgkampene til de siste ukene.

  (NTB)

 3. Del
  Dean Samuels og andre på valgvake på bar i San Francisco reagerer når de får høre at Republikanerne tar Senatet. Foto: AFP
   
 4. Del
 5. Del
 6. Del
 7. Del
  I Colorado er USAs første homofile, mannlige guvernør valgt. Demokraten Jared Polis vant over Republikanernes Walker Stapleton. 
  Foto: Reuters
   
 8. Del

  Donald Trump tar valgprognosene om en styrking av republikansk majoritet i Senatet som en seier: Enorm suksess i kveld. Takk, alle sammen, skriver han på Twitter.

 9. twitterDel
 10. Del
  Demokratenes Sharice Davids fra Kansas blir den første kvinnen med amerikansk urfolk-bakgrunn (native american) som velges til Kongressen. Den tidligere MMA-utøveren blir også nummer to i rekken som lesbisk kvinne i Kongressen, og Kansas første lesbiske representant.

  – Vi skal velge flere kvinner i år, vi skal velge flere mennesker som er LGBT, vi skal velge flere fargede mennesker. Dette mellomvalget er vår mulighet til å demonstrere hvem vi er som land, sa Davids til New York Times tidligere i høst. 
  Foto: AFP
   

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.