NAV-skandalen

 • Tryderettsekspert Olav Lægreid svarer leserne på spørsmål om NAV-skandalen i et nettmøte på TV2.no!
 • Han har sammen med kollegene i advokatfirmaet Advisio gjort sine egne undersøkelser.
 • Nettmøtet starter 12.00, men du kan sende spørsmål allerede nå.

Chat med tryderettsekspert Olav Lægreid

Takk for din melding!
 1. Profilbilde
  Olav Lægreid31. okt 12:59
  Del

  OK, alle sammen. Da er vi kommet til veis ende her i nettmøtet. Mange spørsmål ble det dessverre ikke tid til å svare på, men det er alltid en god idé å ta direkte kontakt med advokat med spesialkompetanse for å få en rask vurdering av egen sak.

 2. Profilbilde
  TV2.no31. okt 12:57
  Del

  Hei, Pål! Nei, dette virker ikke riktig

 3. Profilbilde
  pål 31. okt 12:57
  Del

  Fikk bruke dagpenger under arbeidsløyse til å utvikle forettnings idee til å starte enkeltmansforetak. Måtte i denne forbindelse oppholde meg i Spania side jeg måtte ha kunnskap om hvordan kunden ville ha produktet. Er det rett av Nav å kreve pengene tilbakebetalt i en slik sitiuasjon?

 4. Profilbilde
  TV2.no31. okt 12:57
  Del

  Hei, J! Her oppsummerer du vel egentlig essensen i den kritikken som nå reises.

 5. Profilbilde
  J31. okt 12:56
  Del

  Dersom en stalig virksomhet bestemmer seg for at du har gjort noe galt, er det sjanse for å få fengsels straff tredd over hodet på en selv om man har loven på sin side. Hvor stor skandale er denne saken sett i ett større bilde?

 6. Profilbilde
  TV2.no31. okt 12:56
  Del

  Hei, Petter! Dette tenker jeg kan ligge an til å bli en erstatningssak. Jeg anbefaler generelt at man kontakter advokat med spesialkompetanse i trygderett, som kan vurdere saken og utforme et eventuelt krav.

 7. Profilbilde
  Petter Blytt31. okt 12:55
  Del

  Hei. I 2018 var jeg sykemeldt av min lege for å reise til spania på behandlingsreise i privat regi, altså ikke igjennom rikshospitalet. Jeg søkte om å få reise til utlandet men fikk avslag med begrunnelse at behandlingsreiser i privat regi til utlandet ikke ble dekket. Fikk derfor avslag samt at den siste uken etter hjemkomst også ble avvist da jeg i så fall måtte ha bedt om ny sykemelding av min lege for den uken. Dette ble jeg jo ikke informert om og når jeg endelig dikk svar fra nav var det gått så lang rid at legen ikke kunne tilbakedatere sykemelding til meg. Hvordan mener du jeg bør forholde meg til dette?

 8. Profilbilde
  TV2.no31. okt 12:54
  Del

  Hei, Lars! Det gjenstår å se, men hovedansvaret vil alltid ligge på NAV som fagansvarlig etat.

 9. Profilbilde
  Lars31. okt 12:53
  Del

  Hei. Dette er jo også en påtalemessig og domstolmessig skandale. Som ikke har vurdert på eget selvstendig grunnlag opp mot lover og eøs-regler. Får dette ingen konsekvenser for disse "etatene"?

 10. Profilbilde
  TV2.no31. okt 12:52
  Del

  Hei, Tor Henning! Lovteksten sier at man må oppholde seg i Norge for å få eller beholde ytelsen. EU-forordningen gjør at dette ikke er helt riktig. Det står ingen unntak i loven, og dette kan være en av grunnene til at det er begått mange feil i disse sakene.

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.

Antall visninger