Rettssaken mot Ndure

Rettssaken mot Ndure

  • Del

   Forsvareren mener det som skjedde 8. november er en gjengjeldelsessituasjon og at Ndure bør frifinnes for dette. Larsen mener han også skal frifinnes på de andre punktene om vold mot fornærmede og at han ikke skal dømmes til å betale oppreisning til fornærmede. Hun legger ned påstand om at tiltalte skal frifinnes eller anses på mildest mulige måte.

  • Del

   Ekssamboerens bistandsadvokat, Siv Hallgren, holder sin sluttprosedyre. Bistandsadvokaten legger ned påstand om at Ndure skal betale oppreisning til fornærmede og at beløpet skal settes av retten.

  • Del

   Påtalemyndigheten legger ned påstand om 6 måneders fengsel for tiltalte.

  • Del

   Aktor Camilla Ek Sørensen holder nå sin sluttprosedyre. Hun gikk bort fra tiltalten etter straffelovens §219, som omhandler familievold. Men selv etter å ha frafalt flere punkter i tiltalen, mener påtalemyndigheten fortsatt at Ndure bør dømmes for to tilfeller av legemsfornærmelser mot ekssamboeren og for brudd på besøksforbudet han ble ilagt etter hendelsene 8. november 2014. Aktor sier at dette ikke betyr at de ikke tror på fornærmede i saken, men at bevisbildet har blitt så svekket at hun tviler på at de kan bevise forholdene.

  • Del

   Dette kan tyde på at retten er usikre på at det er lagt fram gode nok bevis fra påtalemyndigheten til at han kan dømmes for famililevold. Nudre er tiltalt for flere tilfeller av vold mot sin tidligere samboer, blant dem hendelsene natt til 8. november 2014 da han etterpå ble pågrepet av politiet. Forsvarer Mette Yvonne Larsen sier til TV 2 at hun tror dette signalet fra dommeren kan tyde på at retten nå hovedsaklig vil være opptatt av det som skjedde denne natten.

  • Del

   Ndure sto tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 219 første ledd, den såkalte familievoldparagrafen. Dommeren varslet før sluttprosedyrene i Nedre Romerike tingrett i dag at de vurderer å dømme ham for brudd på en annen paragraf i straffeloven, paragraf 228. Den omhandler legemsfornærmelse og har lavere strafferamme enn familievoldparagrafen.

  • Del

   Forsvarer Mette Yvonne Larsen snakker om tekstmeldingene mellom tiltalte og fornærmede høsten 2014 og sier at dialogen mellom de to ofte handler om beskyldninger om utroskap, krangler og skjellsord.

  • Del

   Både aktor og forsvarer går i formiddag gjennom dokumentasjon i saken. De leser begge opp en rekke tekstmeldinger som tiltalte og fornærmede har sendt til hverandre. Meldingene viser flere eksempler på at de to har vært i konflikt og at kranglene i forholdet har vært store.

  • Del

   Ndure spør om han kan få stille noen spørsmål til politiet, men får da svar av sin forsvarer at hun kan ta opp de spørsmålene for ham. Ekssamboeren tar deretter ordet for å fortelle at hun aldri har kontaktet media i denne saken og at hun ikke behøver hans berømmelse for å fremme sin egen karriere. De to er tydelig irriterte på hverandre da Ndure svarer at han aldri har ønsket å være i media og at hun har gitt ut hans telefonnummer til pressen.

  • Del

   Ndure skal nå komme med en tilleggsforklaring. Han blir spurt av aktor om det ble ilagt besøksforbud mot ham og om han forstod hva dette innebar. Han svarer ja på begge punkter.
   - Tok du kontakt med fornærmede etter besøksforbudet?
   - Ja, svarer tiltalte.

  TIPS OSS!

  Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.