Sportsdøgnet direkte

 • Få siste nytt innen sportsverden!

Sportsdøgnet direkte

 1. Del
 2. Del

  Di María utestengt i fire kamper 

  Ángel Di María er utestengt i fire ligakamper, skriver avisen Le Parisien og flere andre franske medier. Disiplinærkomiteen i Det franske fotballforbundet har konkludert med at PSG-stjernen spyttet mot Álvaro González i skandalekampen mot Marseille. 
  Fem spillere ble utvist på overtid i kampen. Deriblant Neymar, som klapset til samme Álvaro og anklaget ham for rasisme i etterkant. Neymar fikk to kampers utestengelse for klapset. Samtidig meldes det at rasismeanklagen mot Álvaro sees nærmere på av de franske fotballmyndighetene. 
 3. Del
 4. Del

  Milan-spiller testet positivt før Glimt-møte 

  Forsvarsspilleren Léo Duarte har avga en positiv koronatest tirsdag. Det opplyser AC Milan på sine nettsider. 
  Han er nå i plassert i selvisolasjon. Resten av AC Milans spillerstall, inkludert støtteapparatet, har testet negativt. I henhold til protokollen vil hele gruppen bli testet igjen foran torsdagens Europaliga-kvalik-kamp mot Bodø/Glimt, skriver AC Milan. 
  Duarte er ikke en fast brikke på AC Milan-laget. Den 24 år gamle brasilianeren kom inn fra benken i serieoppgjøret mot Bologna mandag. 
 5. Del

  Henderson usikker til PL-kamp

  Liverpool-kaptein Jordan Henderson måtte ut med en kjenning i låret mot Chelsea. Han mister torsdagens ligacupoppgjør mot Lincoln, og kan også miste mandagens Premier League-kamp mot Arsenal. Det sier Liverpool-assistent Pep Lijnders, som holdt pressekonferansen istedenfor Jürgen Klopp onsdag. 
  – Forhåpentligvis er han tilbake neste uke. I morgen kommer for raskt, men han er kanskje tilbake til Arsenal, sa Lijnders. 
  Han kunne også fortelle at Joe Gomez mister ligacupkampen, men vil være tilbake i trening fredag. Joël Matip er ute i minst to uker til. 
 6. Del

  Pedersen forlenger med Strømsgodset

  Henrik Pedersen forlenger kontrakten med Strømsgodset ut 2023-sesongen. Dansken tok over klubben i fjor sommer og reddet plassen i Eliteserien.
  - For meg var det et lett valg. Den første dagen jeg kom til klubben var jeg takknemlig over å skrive under på en avtale. I dag er jeg bare enda mer takknemlig. Det har vært en fantastisk reise og vi har akkurat begynt. For meg var det helt naturlig å skrive under igjen, sier Henrik Pedersen.
  Sportssjef Jostein Flo er svært fornøyd med den nye kontrakten.
  - Denne forlengelsen betyr utrolig mye for Strømsgodset. Henrik har på mange måter tatt klubben med storm og han har lagt ned et imponerende stykke arbeid siden han kom hit. Han har stor innflytelse og gjennomslagskraft på det han står for. Han har en enorm innstilling og vinnermentalitet og han ofrer alt for at laget skal prestere. Det er kunnskap og hardt arbeid som gjelder og han er i ferd med å innføre en spillestil i Strømsgodset som er fremtidsrettet og ganske lik mange av de lagene som dominerer i europeisk fotball, sier sportssjef Jostein Flo til klubbens nettsider.
  Strømsgodset ligger på 12. plass etter 18 serierunder. Sju poeng fra direkte nedrykk.
 7. Del

  Tottenham-kamp utsatt

  Ligacup-kampen mellom Leyton Orient og Tottenham er utsatt. Kampen skulle opprinnelig bli spilt tirsdag kveld. Det skjer etter flere positive koronatester hos Leyton Orient, melder Sky Sports.
  Det er enda ukjent når den utsatte kampen vil bli spilt. 
 8. Del

  Sliten etter Touren - dropper VM

  Amund Grøndahl Jansen skriver selv på Twitter at han ikke blir å se på startstreken under sykkel-VM i Italia til helgen. 26-åringen var en del av det norske seksmannslaget bygget rundt Carl Fredrik Hagen, men sier at blodslitet i Tour de France har kostet mye.
  – Jeg er sliten etter Touren, og med et hektisk rittprogram utover høsten velger jeg ikke å kjøre VM. Ettersom løypen heller ikke er av det slaget jeg liker best, ser jeg for meg at noen andre vil ha langt større glede av å sykle VM. Ønsker alle mine landsmenn/kvinner lykke til, skriver Grøndahl Jansen på Twitter.
  Landslagssjef Hans Falk opplyser til TV 2 at det er Torstein Træen fra Uno-X-laget som tar den ledige plassen. Han blir del av laget som består av Carl Fredrik Hagen, Odd Christian Eiking, Markus Hoelgaard, Vegard Stake Laengen og Andreas Leknessund. 
  – Jeg har full respekt for at han sier fra. Det er bedre at han sier fra om at han er sliten. Han kunne gjort en jobb, men spørsmålet er hvor lenge. Da er det bedre at han gir fra seg plassen til noen som kan gjøre den hjelperytterjobben i litt lengre tid. Så all respekt til Amund for at han gir beskjed i tide, sier Falk til TV 2.
 9. Del

  Ruud med rankingbyks – fra nummer 136 til 30 på to år

  Casper Ruud slår seg solid opp på verdensrangeringen i tennis etter suksessen i Roma. Han har forbedret seg over 100 plasser på to år.

  I Italia tapte nordmannen søndag semifinalen mot verdensener Novak Djokovic med 0-2 (5-7 og 3-6) i sett.

  Vanligvis oppdateres ATP-rangeringen hver mandag morgen, men på grunn av at finalen i Roma spiltes mandag, kom ikke oversikten før senere.

  Der er Ruud nummer 30, hans beste posisjon i karrieren. Djokovic følges av Rafael Nadal, Dominic Thiem og Roger Federer.

  Det betyr at Ruud fra nyttår har avansert 23 posisjoner singlehierarkiet. For to år siden denne uka var Ruud nummer 136 i verden.

  Dette er andre sentrale rankingdatoer for den norske 21-åringen:

  13. januar i år: Tar plass blant de 50 beste med en 46.-plass.

  4. mars 2019: Første gang inne blant topp-100 da han ble ranket nummer 94.

  27. februar 2017: Slår seg inn blant verdens 200 beste på 133.-plass.

  22. februar 2016: Får plass blant topp-1000 som nummer 797.

  (©NTB)

 10. Del

  Ransaket hotellrommene til Tour-ryttere

  Hotellet der Arkea-Samsic bodde, ble onsdag kveld etter Tour de France-etappen tul Col de la Loze utsatt for ransaking fra fransk politi. Det melder L'Equipe, som får hendelsen bekreftet av lagets manager, Emmanuel Hubert.
  Nyhetsbyrået AFP melder mandag kveld at det, ifølge offisielle kilder, er åpnet en dopingetterforskning mot Tour de France, men melder foreløpig ikke detaljer.
  Det skal være rommene til stjernerytter Nairo Quintana (30), hjelperytterne Dayer Quintana og Winner Anacona som ble ransaket. I tillegg sjekket politiet lagbiler og massører. Alle tre er kolombianere, mens Nairo og Dayer er brødre.
  Det var ansatte fra Sentralkontoret for kampen mot trusler mot miljø og folkehelse som foretok ransakingen. Den skal ikke ha vært i samarbeid med fransk antidoping.
  Nairo Quintana endte som nr. 17 sammenlagt i årets Tour de France. Han hadde en solid forsesong, men ble hemmet av en velt i årets Tour.
 11. Del

  Mulig karantenekaos stopper Elverum-kamp i Skopje

  Elverums mesterligakamp i håndball borte mot Vardar Skopje er utsatt på ubestemt tid. Det ble klart mandag.

  Oppgjøret skulle etter planen vært spilt torsdag.

  – Jeg fikk en bekreftelse om dette for en halvtime siden fra Det europeiske håndballforbundet, sier Elverums daglige leder Mads Fredriksen til NTB.

  Bakgrunnen for utsettelsen er karanteneregler som følge av viruspandemien.

  – Vi ville fått ti dagers karantene om vi hadde reist dit. Dette ville spilt mye inn på videre kampavvikling i Champions League og Norge, sier Fredriksen.

 12. Del
 13. Del

  Tottenhams motstander koronarammet

  Leyton Orient, som skal møte Tottenham i Ligacupen tirsdag, er rammet av det klubben kaller flere tilfeller av koronasmittede spillere.
  Klubben stenger nå stadion og treningsanlegget inntil videre.
  Dette kan bety at de ikke kan avvikle kampen mot Tottenham i morgen, og at Premier League-laget dermed går videre på walk over.
 14. Del

  Sandvolleystjernene vant EM-semifinalen – russisk motstand venter

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale i sandvolleyball. Der starter de som favoritter.

  Italienske Paolo Nicolai og Daniele Lupo ble slått 2-0 i sett i semifinalen i Latvia søndag. Det var veldig jevnt (27-25 og 21-19) i begge settene.

  Kampen varte i 47 minutter.

  Mol/Sørum kan ta sin tredje EM-tittel når finalen spilles senere søndag. Motstandere blir russerne Vjatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij, og den norske duoen er favoritt.

  Mol/Sørum har spilt seg opp som verdensledende i løpet av de par siste sesongene.

  Hendrik Mol og Mathias Berntsen ble slått ut i lørdagens kvartfinale.

  Mesterskapet ble rammet av et voldsomt uvær for noen dager siden med sterk vind og regn. Søndag var det 14 grader og sol fra blå himmel og bare en lett bris mens de norske gutta spilte.

  (©NTB)

 15. Del

  Sandvolleyball: Mol og Sørum til semifinale i EM

  Anders Mol og Christian Sørum tok et nytt steg mot EM-finale i sandvolleyball. Tittelforsvarerne slo spanske Pablo Herrera/Gavira Collado i kvartfinalen.

  I første settet gikk nordmennene hardt ut og sikret seg tidlig en komfortabel ledelse. Den holdt de settet ut og vant 21-16.

  Andre sett ble noe jevnere. Spanjolene servet godt og ledet settet flere ganger, men de norske gutta snudde kampen greit og vant til slutt 21-16 i andre sett.

  Sist gang de møtte spanjolene var tidlig i 2019, og også den gang trakk nordmennene det lengste strået.

  I semifinalen venter den italienske duoen Nicolai/Lupo. Jakten mot den tredje EM-tittelern fortsetter søndag.

  Hendrik Mol og Mathias Berntsen fikk juling i sin kvartfinale. Den russiske duoen bestående av Viatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij ble for sterke i begge settene, som endte med sifrene 14-21 og 9-21.

 16. Del

  NM-gull til Eckhoff på sprinten i NM på rulleskiskyting

  Tiril Eckhoff og Sivert Guttorm Bakken vant hvert sitt gull på sprinten under NM rulleskiskyting på Voss.

  Tiril Eckhoff måtte tåle to strafferunder på stående skyting, men var til slutt 22,1 sekunder foran Marte Olsbu Røiseland som også hadde to runder etter stående skyting.

  Bronsen gikk til Åsne Skrede fra Geilo.

  Sivert Guttorm Bakken fra Vingrom var rask i løypa og til tross for to bom på stående skyting var han 15,5 sekunder foran Vetle Sjåstad Christiansen. Geilo-løperen hadde bare én bom på stående skyting.

  Erlend Bjøntegaard fra Beveren tok bronsen, slått med 22,7 sekunder av vinneren. Også Bjøntegaard hadde en bom.

  (©NTB)

 17. Del

  Sliterunde for bursdagsbarnet Hovland i US Open

  På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

  Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

  Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

  Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

  Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birder og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

  En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten.

  (©NTB)

 18. Del

  RBK kan møte PSV

  Om Rosenborg slår Alanyaspor i tredje kvalikrunde til Europaligaen, venter playoff om gruppespill mot vinneren av Mura mot PSV Eindhoven.
  Om Bodø/Glimt slår AC Milan, venter vinneren av Beşiktaş og Rio Ave.
 19. Del

  Berge og Sheffield United ut av ligacupen på straffer, Stoke slo ut Wolves

  Sander Berge var involvert i Sheffield Uniteds ledermål og scoret på sitt straffespark, men kunne ikke hindre at Burnley gikk videre i ligacupen torsdag.

  Oppgjøret mellom de to Premier League-klubbene endte med jubel for hjemmelaget på Turf Moor. Etter 1-1 i selve kampen ble det 5-4-seier på straffespark.

  Wolverhampton er et annet Premier League-lag som stupte over første hinder i ligacupen. Stoke fra mesterskapsserien vant 1-0 på Molineux takket være Jacob Browns vinnermål to minutter før full tid.

 20. Del

  Duplantis med tidenes høyeste stavsprang utendørs

  Svenske Armand Duplantis (20) skrev historie i Diamond League-stevnet i Roma da han kom seg over 6,15 og satte utendørs verdensrekord i stavsprang.

  Duplantis har selv den offisielle verdensrekorden på 6,18, noe han hoppet innendørs i Glasgow i vinter.

  I Diamond League-stevnet i Roma kom han seg ikke over den høyden, men med 6,15 slettet han Sergej Bubkas utendørsrekord. Bubka klarte 6,14 31. juli 1994i sitt beste hopp.

  Den svenske 20-åringen trengte to forsøk på å komme seg over lista på 6,15 torsdag. I det første rev han så vidt, men i det andre forsøket var det ingen tvil. Duplantis fløy høyt over lista og satte en klar rekord.

  Belgiske Ben Broeders var nærmest å følge Duplantis, men hans resultat på 5,80 blekner ved siden av den svenske prestasjonen.

  (©NTB)

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.