Sportsdøgnet direkte

 • Få siste nytt innen sportsverden!
 1. Del

  Tre nordmenn i Champions Chess Tour 

  Fredag ble spillerlisten til den femte turneringen i online-touren Champions Chess Tour sluppet. 
  Der får Magnus Carlsen for første gang med seg to landsmenn. Både Aryan Tari (21) og Johan-Sebastian Christiansen (22) er med. 
  Ellers er stjernespillere som Levon Aronjan, Wesley So, Alireza Firouzja og Hikaru Nakamura også på deltakerlisten. 
  Turneringen starter lørdag 24. april. Den ser du på TV 2 Sport 2 og Sumo. 
 2. Del
 3. Del

  Jarstein innlagt på sykehus på grunn av koronasmitten

  Landslagskeeper Rune Almenning Jarstei ble så syk av korona at han ble innlagt på sykehus, melder Bild.
  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.
  Fem av Hertha Berlins spillere har testet positivt den siste tiden.
  Sportssjef Arne Friedrich sier til Bild at han ikke tror Jarstein spiller mer denne sesongen.
 4. Del

  Stina Nilsson inn på det svenske skiskytterlandslaget

  Den tidligere langrennsstjernen Stina Nilsson har fått plass på det svenske landslaget i skiskyting foran den kommende OL-sesongen.

  Det skriver det svenske skiskytterforbund i en pressemelding.

  27-åringen har hatt en såkalt «utviklingsplass» i sin første sesong som skiskytter, men får tillit på øverste nivå sammen med svenske toppløpere som Hanna Öberg og Sebastian Samuelsson i tiden framover.

  Nilsson har hatt en litt treg start som skiskytter og nærmest gått gradene. Hun startet med nasjonale løp før turen gikk innom IBU-cupen.

  I mars fikk Nilsson gå verdenscup under finalen i Östersund. Hun endte på 26.-plass på sprinten og gikk seg opp til 22.-plass på jaktstarten.

  (©NTB)

 5. Del

  Halvorsen på tredjeplass

  Uno-X-rytter Kristoffer Halvorsen spurtet inn til en tredjeplass på den sjette etappen av Tyrkia rundt fredag.
  Han ble slått av etappevinner Jasper Philipsen og veteranen André Greipel.
  Jose Manuel Diaz leder sammenlagt før de to siste etappene.
 6. Del

  Vålerenga måtte haste-avlyse treningskamp – motstanderlaget i karantene

  Vålerengas skulle hatt sin første treningskamp foran fotballstarten mot byrival KFUM Oslo lørdag, men nå er kampen avlyst på grunn av koronakarantene.

  Det er Avisa Oslo som har fått bekreftet dette hos Vålerenga.

  – Vi er i egenpålagt ventekarantene. Derfor kan vi ikke spille kampen i morgen, sier Thor-Erik Stenberg, daglig leder i KFUM Oslo.

  Han opplyser at ingen av spillerne har testet positiv, men et familiemedlem til en av spillerne har avgitt positiv test.

  – Vi ønsker å være veldig forsiktige nå og avvente til vi er helt trygge på at ingen er smittet før vi spiller mot Vålerenga og eventuelt smitter dem også og påfører Vålerenga unødvendig karantene, sier Stenberg.

  Vålerenga har ikke spilt kamp siden trenigskampen mot Strømsgodset 19. februar. Neste planlagte kamp er mot Sarpsborg onsdag.

  (©NTB)

 7. Del

  Tour of Norway flyttet til august

  Sykkelrittet Tour of Norway har fått nye datoer og skal arrangeres 19. til 22. august.

  Bekreftelsen på de nye datoene i kalenderen til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) kom fredag.

  Rittet skulle egentlig ha vært arrangert 21. til 24. mai, men kunne ikke la seg gjennomføre grunnet koronapandemien og norske karanteneregler for innreise.

  Rittet starter i Egersund og avsluttes i Stavanger.

  (©NTB)

 8. Del

  Nestvold-Haugen utklasset konkurrentene – tok NM-gull i storslalåm

  Alpinprofilen Leif Kristian Nestvold-Haugen var i helt egen klasse i NM-rennet i storslalåm på Oppdal fredag. Han vant med 1,70 sekunders margin.

  – NM-gull smaker alltid godt. Det er mange sultne ulver som skal slå oss gamle på NM, og det er viktig å vise seg fra sin beste side, sa Nestvold-Haugen til NTB.

  – Det ble litt avstand, men jeg hadde veldig få feil i dag. Jeg klarte å holde en bra snittfart, og det er dette som teller i denne bakken, tilføyde han.

  Landslagsløper Nestvold-Haugen ledet også etter første omgang. Han hadde et halvsekund til gode på Kjelsås-løper Alexander Steen Olsen foran den annen omgang.

  Steen Olsen tok til slutt sølvet i rennet, men var slått med 1,7 sekunder av suverene Nestvold-Haugen.

  – Jeg er utrolig godt fornøyd med sølv. Leif ble for tøff i dag, men jeg er glad løpet holdt til annenplass.. Sesongen har gått over all forventning. Det har utrolig gøy å kjøre mot de beste i verden i vinter, og målet er å fortsette fremgangen neste år, sa Steen Olsen.

  Norgesmesteren hadde nest beste tid i annen omgang. Han var da kun slått av Oscar Zimmer fra Ingierkollen og Rustad. Zimmer ble nummer fire til slutt etter å ha ligget på 20.-plass etter én omgang.

  Nero-alpinisten Patrick Haugen Veisten tok bronsemedaljen. Den var det riktignok landslagsløper Fabian Wilkens Solheim som hadde taket på den siste medaljen etter første omgang, men tredjeplassen røk da han kjørte ut i annen omgang.

  Torsdag tok Thea Stjernesund gullmedaljen i storslalåmrennet for kvinner på Oppdal.

  (©NTB)

 9. Del

  Bislett Games flyttet til 1. juli

  Diamond League-stevnet på Bislett i Oslo har fått ny dato. Det er nå planlagt gjennomført 1. juli.

  Det kom fram da Diamond League sendte ut sin oppdaterte kalender for den kommende sesongen fredag.

  Bislett Games var opprinnelig berammet til 10. juni, men da vil ikke stevnet kunne la seg arrangere i henhold til norske karanteneregler for innreise og statusen på den generelle gjenåpningen av samfunnet i Norge.

  Det er fortsatt et åpent spørsmål om stevnet kan arrangeres selv om det nå er flyttet tre uker tilbake i tid.

  – Oslo Bislett Games har fått tildelt datoen 1. juli. Denne datoen er avhengig av at gjenåpningen av Norge følger det mest optimistiske scenarioet. Dersom det oppstår forsinkelser vil Bislett Alliansen sammen med Wanda Diamond League vurdere flytting av arrangementet til etter OL. Endelig avgjørelse vil tas innen 16. mai, og billettsalget vil derfor ikke starte før tidligst i midten av mai, heter det i en pressemelding fra Bislett Games.

  Ny start

  Det planlagte Diamond League-åpningsstevnet i Rabat i Marokko 23. mai er avlyst grunnet koronapandemien. Årets første stevne er dermed flyttet til Gateshead i Storbritannia samme dato.

  Det tradisjonelle stevnet i Roma 4. juni er også flyttet på grunn av kollisjon med EM i fotball på Olympiastadion i den italienske hovedstaden. Stevnet skal i stedet arrangeres i Firenze 10. juni.

  Slik ser årets Diamond League-sesong ut per fredag 16. april:

  * Gateshead, Storbritannia 23. mai

  * Doha, Qatar 28. mai

  * Firenze, Italia 10. juni

  * Oslo 1. juli

  * Stockholm, Sverige 4. juli

  * Monaco 9. juli

  * London, Storbritannia 13. juli

  * Shanghai, Kina 14. august

  * Eugene, USA 21. august

  * Kina (by ikke avgjort) 22. august

  * Lausanne, Sveits 26. august

  * Paris, Frankrike 28. august

  * Brussels, Belgia 3. september

  * Zürich, Sveits 9. september.

  (©NTB)

 10. Del

  Amerikansk friidrettsstjerne fikk redusert dopingstraff

  Den amerikanske sprintverdensmesteren Christian Coleman har fått sin dopingutestengelse kortet ned fra to år til 18 måneder.

  Det er Idrettens voldgiftsrett (Cas) som har behandlet saken og kommet fram til at Coleman skal få redusert straffen han ble ilagt av friidrettens integritetsenhet (AIU).

  Coleman er regjerende verdensmester på 100 meter.

  Sprintstjernens utestengelse gjelder fra 14. mai 2020. Til tross for at utestengelsesperioden reduseres, går han dermed glipp av sommerens utsatte OL i Tokyo.

  24-åringen Coleman straffes for tre brudd på meldeplikten i løpet av ett år. Ved tre tilfeller i 2018 og 2019 var han ikke tilgjengelig for dopingjegerne.

  Amerikaneren var heller ikke tilgjengelig til en test 9. desember i fjor.

  AIU understreker at han ikke er anklaget for å ha tatt ulovlige midler, men gjentatte brudd på meldeplikten anses som en dopingforseelse.

  Coleman slo til med 9,76 sekunder på veien mot VM-gullet på 100 meter høsten 2019. En teknikalitet gjorde det mulig for ham å delta i Doha. I tråd med regelverket ble hans første forseelse fra 6. juni 2018 datert til 1. april samme år.

  Dermed kom ikke det tredje bruddet innenfor tolv måneder.

  Coleman ble midlertidig suspendert i juni i fjor i påvente av AUIs behandling av saken. Den gang raste han på Twitter og fortalte om hendelsen fra desember i fjor. Stjernen unnskyldte seg med at han var ute for å kjøpe julegaver da dopingkontrollørene ringte på døra hans.

  Han hevdet videre at de ikke kontaktet ham på telefon, og at en dopingprøve ble avlagt to dager senere.

  (©NTB)

 11. Del

  Danmark åpner for publikum på fotballkamper

  Fredag våknet danske fotballfans til en gledelig nyhet.

  Det danske Folketinget har nemlig vedtatt å åpne stadion-dørene for tilskuere i Superligaen, skriver danske B.T.

  Ordningen tillater klubbene å ha tilskuere oppdelt i ulike seksjoner, med maks 500 personer i hver. Disse må ha minst en meter mellom seg, og må også vise et koronapass og registrere seg.

  Det betyr at FC København, som spiller sine hjemmekamper i Parken, kan ha over 10.000 tilskuere på sine hjemmekamper.

  – Det er fantastiske nyheter. Vi har jobbet med dette i månedsvis, og vi må gi politikerne anerkjennelse for at de har vist oss tilliten og belønner den seriøsiteten dansk fotball har gått inn i ufordringen med, sier FKC-direktør Lars Bo Jespersen i en pressemelding.

  Det samme regelverket tillater tilskuere på herrenes nivå to, de tre øverste kvinneligaene, den danske cupen og A-landslagskamper.

 12. Del

  «Norske» Flensburg-Handewitt beholdt tabelltoppen: – Vi er heldige som vinner

  Gøran Johannessen, Magnus Jøndal og Magnus Abelvik Rød sto for til sammen elleve av Flensburg-Handewitts 29 mål da de sikret ettmålsseier over Essen torsdag.

  Med Torbjørn Bergerud i mål sørget klubben for at det fortsatt er ett poeng ned til Kiel på 2.-plass i den tyske toppdivisjonen i håndball.

  Johannessen scoret fem, mens Jøndal og Rød noterte seg for tre scoringer hver.

  – Det er noen seirer som er arbeidsseirer, og dette var definitivt en av dem. Vi er heldige som vinner, men disse to poengene teller like mye dersom vi har lyst til å vinne serien, sier Rød til NTB.

 13. Del

  Østigård matchvinner i livsviktig Coventry-seier

  Midtstopper Leo Skiri Østigård (21) scoret sitt tredje mål i Coventry-trøya da klubben hans vant 1-0 mot Rotherham i et bunnoppgjør i mesterskapsserien torsdag.

  Med 1-0-seieren på nivå 2 i England er Coventry på 18.-plass, seks poeng over nedrykksstreken med fem kamper igjen. Rotherham blir værende på nedrykksplass med 39 poeng med to kamper mindre spilt.

  Etter 70 minutter fikk Østigård muligheten sin og headet inn kampens første scoring. Målet kommer kun ti dager etter at han også scoret for klubben.

  21-åringen har vært mer eller mindre fast inventar i forsvaret til Coventry som har slitt i mesterskapsserien denne sesongen. Ved kun tre tilfeller har han vært plassert på benken. Østigaard er eid av Brighton på lån fram til 31. mai.

  (©NTB)

 14. Del
 15. Del

  Britisk sensasjon stoppet Djokovic

  Førsteseedede Novak Dkojovic er overraskende utslått av tennisturneringen Monte-Carlo Masters.

  Briten Daniel Evans overrasket stort og vant kampen i to strake sett etter vel to timers spill. Sifrene ble 6-4, 7-5.

  Han møter belgiske David Goffin i kvartinalen.

  Djokovic vant turneringen både i 2013 og 2015. Han topper verdensrankingen og hadde tilgode å tape i 2021 før torsdagens smell.

  Disse spillerne er på motsatt side av tablået for Casper Ruud. Nordmannen skal spille i tredje runde senere torsdag.

  (©NTB)

 16. Del

  Charlotte Kalla forlenger karrieren – ser mot OL i Beijing

  Charlotte Kalla (33) fortsetter som skiløper og satser dermed videre fram mot OL i Beijing i 2022.

  Det bekreftet hun torsdag.

  – Den sterkeste følelsen er gleden til langrenn, og den har vært på plass i hele det siste året både under trening og konkurranser. Det har gjort beslutningen om å satse videre fram mot OL i 2022 enkel, sier Kalla i en pressemelding, ifølge Expressen.

 17. Del

  Norsk sykkellag snublende nær sterk klatreseier i Tyrkia

  Danske Anton Charmig ledet den femte etappen av sykkelrittet Tour of Turkey med få hundre meter igjen torsdag, men seieren glapp rett før målstreken.

  Danske Charmig, som sykler for det fremadstormende norske Uno-X-laget, hadde luke til en gruppe forfølgere inn på den siste kilometeren av den 160,3 kilometer lange etappen fra Kemer ti Elmali.

  De siste få hundre meterne ble imidlertid tunge for dansken, som måtte se konkurrentene spise seg innpå meter for meter. Til slutt ble han også passert.

  Spanske José Manuel Diaz tok til slutt seieren foran Jay Vine og Eduardo Sepulveda.

  Det norske Uno-X-laget viste igjen muskler på den internasjonale scenen. I den siste stigningen lå Anders Johannessen langt framme i feltet, før lagkamerat Charmig gikk til angrep.

  Johannessen fullførte på etappen på en strålende måte og ble nummer fire. Han passerte en utmattet Charmig rett før mål.

  Charmig endte på sjuendeplass.

  Etappevinner Diaz overtok sammenlagtledelsen i rittet. Johannessen er nummer fire. Han er 25 sekunder bak lederen.

  (©NTB)

 18. Del

  Stjernesund tok etterlengtet NM-gull: – Dette skal jeg nyte

  Thea Louise Stjernesund ble første vinner i årets alpin-NM på Oppdal. Hun vant torsdagens storslalåmrenn foran Marte Monsen.

  Seiersmarginen endte på 0,59 sekunder. Stjernesund ledet med åtte hundredeler på Monsen etter første omgang.

  Duoen var i en klasse for seg. Det skilte hele 2,27 sekunder til Andrine Mårstøl på bronseplass.

  NM-tittelen er Stjernesunds første i karrieren. Tidligere i vinter var den 24 år gamle Hakadal-utøveren med på å ta VM-gull for Norge i blandet lagkonkurranse i parallellslalåm.

  – Endelig kom mitt første NM gull. Denne medaljen skal jeg nyte i kveld, sa Stjernesund til NTB etter torsdagens renn.

  Hatt det tøft

  Hun syntes det var ekstra stas at triumfen kom på Oppdal. Der gikk hun på skigymnas i fire år. I tillegg var det godt for Stjernesund å vinne i en disiplin hun har trøblet med i vinter.

  – Jeg føler jeg har hatt alt annet enn en stor storslalåmsesong. I verdenscupen har det vært tøft, og derfor prøvde jeg å utnytte NM til å kunne prestere igjen. Da er det gøy å lykkes.

  I 2019 ble Monsen norgesmester i storslalåm, men 21-åringen fikk det tungt på tampen av årets tittelkamp.

  – Jeg ga det jeg hadde, men syra tok meg. På flata mot slutten av omgangen knakk jeg sammen. Fram til da var det et hederlig forsøk på gull. I dag kjempet jeg mot Oppdals dronning, og det er absolutt ingen lett match, sa Monsen.

  Landslagstrener Tim Gfeller var fornøyd med det han så.

  – Det ble en kjempefin duell mellom Marte og Thea. Begge gjorde jobben, og Thea viser i dag at hun absolutt kan kjøre storslalåm på et høyt nivå.

  Begrenset felt

  Martine Fosmo Nyberg lå best an i kampen om den siste pallplassen. Hun hadde et 36 hundredelers forsprang på Mårstøl, men tapte over halvsekundet i finaleomgangen og ble skjøvet ned ett hakk.

  – Jeg er godt fornøyd med min første NM-medalje i storslalåm. Tidligere har jeg bare kjørt ut, sa Mårstøl.

  Norges Skiforbund hadde i utgangspunktet planlagt å kjøre fulle klasser i NM, men det forutsatte lettelser i nasjonale tiltak og restriksjoner. Det skjedde ikke, og dermed kan kun de 50 best rangerte av de påmeldte i hver disiplin stille på startstreken.

  Mesterskapet runder av den norske alpinsesongen. Verdenscupen ble avsluttet for snaut fire uker siden.

  Slik er resten av NM-programmet på Oppdal:

  * Fredag: Storslalåm menn

  * Lørdag: Slalåm menn

  * Søndag: Slalåm kvinner.

  (©NTB)

 19. Del

  Japansk toppolitiker: OL-avlysning fortsatt på bordet

  Japan er inne i sin fjerde koronabølge under 100 dager før OL. Generalsekretæren i landets regjeringsparti avfeier ikke muligheten for å droppe sommerlekene.

  Toshihiro Nikai sier i et intervju med TV-kanalen TBS at Japan må «gi opp» OL hvis smittetallene fortsetter å øke.

  – Vi må ta en avgjørelse basert på situasjonen vi er i. Hvis det (lekene) ikke lenger er mulig, må vi avlyse uten å nøle, sier 82-åringen.

  Nikai er generalsekretær i Det liberaldemokratiske partiet (LDP). Han er kjent for å være frittalende.

  – Bidrar lekene til smittespredning, vet jeg ikke hva OL er til for, sier toppolitikeren.

  Ingen tilskuere?

  Onsdag var det 100 dager til Tokyo-OL. Lekene skulle vært arrangert i fjor sommer, men koronapandemien tvang fram en utsettelse. Offisielt er det siden blitt sagt at lekene skal gjennomføres, men Nikais utspill bidrar til å så tvil.

  En anonym LDP-kilde avviser uttalelsene overfor nyhetsbyrået Jiji. Der er budskapet at «OL ikke blir avlyst».

  Japans vaksineminister Taro Kono blir i avisen Asahi sitert på at det kan gå mot leker helt uten publikum.

  – Vi skal arrangere OL på en måte som er gjennomførbar. Muligens kan det skje uten tilskuere, sier han.

  Stor motstand

  Over lang tid har det vært motstand i det japanske befolkningen mot å arrangere OL under en pandemi. Nylig viste en undersøkelse fra nyhetsbyrået Kyodo at sju av ti japanere vil at lekene skal utsettes på nytt eller avlyses helt.

  Torsdag var emneknaggen «avlys OL» svært populær på Twitter i Japan. På kort tid var det lagt ut over 300.000 meldinger fra ulike brukere.

  De siste dagene er det på nytt slått alarm rundt den japanske koronasituasjonen. Landets medisinske topprådgiver, Shigeru Omi, har erkjent at Japan er inne i sin fjerde bølge i pandemien.

  Mener det ikke er trygt

  Vaksineutrullingen går tregt hos OLs vertsnasjon. Kun 1,1 av 126 millioner innbyggere har til nå fått første dose av Pfizer-vaksinen, som er den eneste varianten Japan hittil har godkjent.

  Medisinske fagfolk har advart om at OL utgjør en risiko. Fire eksperter skrev denne uken i British Medical Journal at planene bør bli vurdert på nytt.

  «Internasjonale massemønstringer som Tokyo-OL er fortsatt verken trygt eller sikkert», står det blant annet i artikkelen.

  Visepresident John Coates i Den internasjonale olympiske komité (IOC) er sikker på at en avlysning ikke blir vurdert av den japanske arrangøren.

  – Selvsagt er vi bekymret, og sikkerhet forblir vår førsteprioritet, men vi mener vi er forberedt på de verste scenarioene, sa Coates onsdag.

  Åpningsseremonien i OL er satt til 23. juli.

  (©NTB)

 20. Del

  Kastet objekt på Real Madrid-bussen 

  Liverpool-supportere samlet seg onsdag kveld i gatene utenfor Anfield. Der ga de Real Madrid-spillerne en uhyggelig velkomst. COPE-journalisten Miguel Ángel Diáz skriver at det ble kastet en stein på spillerbussen. Videoer i sosiale medier viser at det ytre laget på en av rutene er blitt knust.
  Like før kampstart har en talsperson uttalt seg på vegne av Liverpool. 
  – Vi fordømmer handlingene som førte til at Real Madrids lagbuss ble skadet under ankomsten til Anfield. Det er totalt uakseptabelt og skammelig oppførsel fra noen få individer, sier talspersonen, ifølge Athletic-reporteren James Pearce. 
  – Vi beklager på det sterkeste overfor våre gjester. Vi vil samarbeide med politiet for å komme til bunns i saken og identifisere de ansvarlige, fortsetter talspersonen. 
  Liverpool-Real Madrid ser du på TV 2 Sport 1 og Sumo. Kampstart kl. 21.00. 
   

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.