Sportsdøgnet direkte

 • Få siste nytt innen sportsverden!
 1. Del

  VM-lag har trukket seg og forlatt Egypt

  Det tyske nettstedet Sportschau skrev mandag ettermiddag at Kapp Verde har trukket seg fra håndball-VM og reist hjem.
  Dette bekrefter Det Internasjonale Håndballforbundet nå. Forbundet har godkjent at laget trekker seg.
  Landslaget hadde kun med seg elleve spillere til mesterskapet grunnet koronasmitte på spillere. I helgen ble det klart at to av de elleve spillerne var smittet, noe som gjorde at de i henhold til reglene ikke kunne stille lag. Reglene til Det internasjonale håndballforbundet sier nemlig at man er nødt til å ha ti spillere for å gjennomføre kamper.
  – Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg vet veldig lite om det, sier Norges landslagssjef Christian Berge på et pressemøte før kveldens kamp mot Østerrike.
  Søndag skulle Kapp Verde etter planen spilt mot Tyskland, men kampen ble utsatt grunnet for få spillere. Dermed vant Tyskland kampen 10-0. 
  Kapp Verdes farvel med VM betyr at Uruguay er klare for sluttspillet i håndball-VM for første gang i landets historie. 


 2. Del

  Blir trolig værende i Haugesund

  Viking har forsøkt å hente Niklas Sandberg, men alt tyder på at 25-åringen blir værende i Haugesund. Det opplyser agent Imad El Hammichi til TV 2 Sporten.

  – Niklas blir i Haugesund foreløpig. Hvis ikke Viking kommer med noe større, er de altfor langt unna, sier han.

  Viking har fått avvist flere bud på FKH-spilleren, som scoret sju mål i Eliteserien sist sesong. Ifølge Stavanger Aftenblad skal det andre budet ha vært på 1,5 millioner kroner.

 3. Del

  Friskmeldt til skjebnekamp

  Norges forsvarssjef Petter Øverby (28) er friskmeldt til kveldens VM-kamp mot Østerrike. Sykdom gjorde at Erlangen-spilleren sto over lørdagens kamp mot Sveits, men nå bekrefter landslagssjef Christian Berge at Øverby er med mot Østerrike.
  – I dag har vi ingen sykdom i laget. Det betyr at vi kan stille med alle mann, sier Berge.
  Norge er storfavoritter i kveldens oppgjør.
 4. Del

 5. Del

  Gladmelding for Norge: Blir i VM

  Norges stortalent Alexander Blonz kan foreløpig puste lettet ut. TV 2 får opplyst at man etter nærmere undersøkelser søndag kveld, har konkludert med at 20-åringen blir værende i Egypt. Det var under oppvarmingen til lørdagens kamp mot Sveits at Blonz skadet leddbåndet. Heldigvis skal Blonz ha respondert godt på fysiske tester og skal i tillegg ha trent med laget søndag kveld. Det betyr at Elverum-spilleren i høyeste grad er aktuell for spilletid videre i mesterskapet, og at han derfor slipper å reise hjem. Det betyr en solid gladmelding for landslagstrener Christian Berge, som har vært tydelig på at Blonz er en viktig bidragsyter for Norge.

  Søndag kveld bekrefter landslagslege Thomas Torgalsen TV 2s opplysninger. Han konkluderer med at undersøkelsene klarerer Blonz for videre spill i VM.

 6. Del
  I vår app ba vi dere om å plukke det kombinerte drømmelaget av dagens spillere. Dere valgte: Alisson (66%) - Trent (66%), Robertson (80%), Maguire (67%), Fabinho (70%) - Wijnaldum (60%), Henderson (62%), Pogba (50,8%) - Salah (56%), Bruno (82%), Mane (83%) Trener: Klopp (62%).
 7. Del
  Solskjær sier dette før kampen: 

  Om Lindelöf fra start: – Victor har trent de siste dagene, så han er klar. Anthony (Martial) hadde mer kramper sist. Begge er klare for kamp.

  Om å møte Liverpool uten stoppere: – Vi spiller mot et godt lag, men vi kan vinne. Vi kan ikke sette oss bakpå og forsvare oss hele kampen. Vi må finne balansen mellom når man presser og når man legger seg bak. Her vil det også bli store muligheter for å kontre siden de mangler midtstopperne sine. Det er ingen hemmelighet at de er bedre med sine egentlige midtstoppere. Det må vi utnytte, sier Solskjær.
 8. Del
  Klopp forklarer midtstopper Joel Matips fravær fra storkampen mot United slik: – Han var med på noen få øvelser på treningen fredag, men trener først helt normalt fra i morgen mandag. Det er selvsagt for lite til å starte. Derfor er «Hendo» inne.
   
  Om Xherdan Shaqiri fra start: – Han er i veldig god form nå, Han har vært god på trening, etter å ha vært småskadet i en lengre periode. Nå har han vært lenge i trening og vist progresjon, så da slipper vi ham løs.
 9. Del

  Disse starter gigantoppgjøret mellom Liverpool og Manchester United

  For første gang siden 1996/1997-sesongen er Manchester United og Liverpool på første- og andreplass når de møtes til kamp.
  Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær har tatt ut mannskapet til oppgjøret mellom de to gigantene. 
  Liverpool stiller med følgende ellever: Alisson - Trent Alexander Arnold, Jordan Henderson, Fabinho, Andy Robertson - Xherdan Shaqiri, Thiago, Georginio Wijnaldum - Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané.
  Benken: Kelleher, Milner, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino, Origi, R. Williams, Phillips og N. Williams. 
  – Det er ganske sykt at Shaqiri debuterer fra start mot United på midten. Veldig spennende å se ham i den posisjonen, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.
  Henderson tar plass i midtforsvaret i skadefraværet til Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joël Matip.
  – Fremover har det stått mellom Oxlade-Chamberlain, Curtis eller Milner. Og så går han for Shaqiri som en slags indreløper. Det blir interessant å se hvordan han takler den rollen.
  – Det er Overraskende, men blir en slags følgefeil av problemene bakover for Klopp, sier Thorstvedt.
  Manchester United stiller med følgende ellever: David de Gea - Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Luke Shaw - Scott McTominay, Fred - Marcus Rashford, Bruno Fernandes, Paul Pogba - Anthony Martial.
  Benken: Henderson, Alex Telles, Bailly, Tuanzebe, Mata, Matic, Van de Beek, Cavani og Greenwood.
  – Kanskje overraskende at Lindelöf starter, men Solskjær tenker vel at det er større sjanse for at Bailly lager straffe enn svensken. Han har en tendens til å hive seg litt inn.
  Dersom Manchester United vinner kampen vil de få en luke på seks poeng ned til Liverpool. Sistnevnte vil klatre opp på samme poengsum som United med seier. Ved United-seier vil også Liverpools elleville statistikk på 67 hjemmekamper uten tap ryke. Det er nesten tre år siden Liverpool tapte på Anfield.
 10. Del

  Tandrevold kjempet om pallen

  I tur og orden meldte de norske pallkandidatene seg av i tetkampen i kvinnenes fellesstart i Oberhof på tredje skyting. Franske Julia Simon vant.

  Hele det norske laget måtte ut i strafferunder etter den tredje skytingen. Verdenscupleder Marte Olsbu Røiseland kom best ut av det av de norske med én runde, mens Ingrid Landmark Tandrevold og Karoline Knotten fikk to runder hver og Tiril Eckhoff fikk tre runder.

  Da så det bekmørkt ut for de norske skiskytterne. Tandrevold, som har kommet seg fort etter hjerteproblemene som førte til en kollaps i løypa tidligere i uka, meldte seg på igjen med sterk skyting på siste stå.

  På sisterunden jaktet hun seieren, men det ble en spurtduell om tredjeplassen mot Hanna Öberg. Den duellen gikk svensken seirende ut av etter at Tandrevold hadde tatt ansvaret for å dra hele runden.

  Julia Simon vant rennet foran tyske Franziska Preuss.

  Verdenscupleder Olsbu Røiseland ble nummer sju, på plassen foran utfordrer Eckhoff. De hadde begge fire bom.

  (©NTB)

 11. Del

  Skøyter: Sverre Lunde Pedersen tok bronse i allround-EM

  Skøyteløperen Sverre Lunde Pedersen leverte et sterkt allround-EM i Nederland, men på den siste distansen glapp både gullet og sølvet.

  Pedersen har tre sølv i allround-VM og bronse i allround-EM på merittlisten, men han har aldri fått smake på gullet i allroundmesterskapene i seniorkarrieren. Søndag måtte nordmannen igjen se sammendragsseieren glippe, og på den siste distansen røk også sølvmedaljen.

  Patrick Roest var overlegen fra start til slutt, og det så lenge ut som at Pedersen måtte nøye seg med sølvet. Men på den siste distansen leverte Marcel Bosker en knallsterk tid og stjal andreplassen i sammendraget fra Pedersen med 44 hundredeler.

  Overlegne Roest

  Pedersen åpnet med seier på 500-meter lørdag, men ble passert av Patrick Roest på 5000-meteren og endte som nummer to etter første dag mesterskapet.

  Søndag var Roest igjen sterkest, og han slo både Pedersen og Hallgeir Engebråten på 1500-meteren. Nederlenderen var i mål 61 hundredels sekund foran Engebråten og 67 hundredeler foran Pedersen.

  Svensk overraskelse

  Nordmennene var sultne på revansj da skøytene var stilt opp til start på 10.000-meteren, men da var det en svenske som stjal showet. Nils van der Pool noterte seg for personlig bestetid med 12.42.80, og han truet lenge banerekorden til Roest på 12.35.20. Svensken var i mål 35,16 sekunder foran Engebråten og 40,82 sekunder foran Pedersen.

  Selv om det også var Engebråtens personlige beste tid på distansen, holdt det ikke til å slå van der Pool i sammendraget. Engebråten endre som nummer fem bak svensken.

  Bosker endte 33,44 sekunder bak van der Pool, og klatret dermed akkurat forbi Pedersen i sammendraget.

  Roest på sin side kunne kontrollere inn sammenlagtseieren på 10 000-meteren, selv uten å vinne distansen.

  Nederlenderen avsluttet mesterskapet med tiden 147,745 med Bosker 41,22 sekunder bak og Pedersen hakk i hæl med 41, 66 sekunder.

  (©NTB)

 12. Del

  Kombinert: Riiber tok ny verdenscupseier i spurtoppgjør i Val di Fiemme

  Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber vant søndagens kombinertrenn i Val di Fiemme etter å ha avgjort spurten i et nesten samlet felt.

  Etter jevn hopping i bakken ble det et spennende langrenn som etter hvert minnet mer om en fellesstart blant spesialistene med en gruppe på 16 i tet etter halvgått løp.

  Verdenscupleder Riiber ledet an i den gruppa og hadde med seg landsmennene Espen Bjørnstad og Andreas Skoglund. Etter hvert kom også Jens Lurås Oftebro, Magnus Krog og Jørgen Graabak seg opp i hovedfeltet.

  Ut på siste runde lå det an til spurtoppgjør om seieren. Riiber tok kontroll i gul trøye, gikk først inn i bakkene og styrte feltet, som fortsatt var på 18 mann på siste måling før mål.

  Så lurte Riiber tyske Eric Frenzel foran seg i nedkjøringen mot mål, så han kunne smette forbi ut på oppløpet og ta seieren i spurten. Frenzel ble toer, mens landsmannen Vinzenz Geiger tok tredjeplassen.

  Riiber lå på tredjeplass etter et hopp på 100,5 meter og gikk ut tre sekunder bak lederen. Bjørnstad hoppet like langt, mens Ryota Yamamoto svevde lengst med 103,5 meter og gikk først ut i langrennet.

  Alle i topp ti etter hoppdelen var innenfor 20 sekunder.

  (©NTB)

 13. Del

  VM-kamp avlyst etter flere smittetilfeller

  Lørdag ble det klart at Kapp Verde fikk to spillere til satt ut grunnet koronaviruset. Lørdag stilte de til kamp mot Ungarn med kun elleve spillere. De to siste tilfellene sørger for at landslaget nå er nede i ni spillere. 
  Dermed har de ikke lag til å stille mot Tyskland søndag. Det bekrefter håndballforbundet til Kapp Verde. Reglene sier nemlig at man er nødt til å ha ti spillere tilgjengelig for å gjennomføre kamper. 
  Tyskland vinner kampen 10-0 ettersom Kapp Verde ikke kan stille til start. Det tyske håndballforbundet og det internasjonale håndballforbundet har ikke bekreftet at kampen er avlyst ennå, men det har altså Kapp Verde selv gjort.

 14. Del

  Henrik Kristoffersen bytter alt utstyret: – Jeg burde sett det for lenge siden

  Etter flere skuffende slalåm-prestasjoner har Henrik Kristoffersen valgt å bytte alt utstyret sitt før søndagen slalåm i Flachau.
  – Jeg har byttet både sko og ski, sier han til TV 2 før søndagens renn.
  Etter å opplevd føret som glatt lørdag ble det et enkelt valg. Han bytter også til samme ski som han vant med i Levi forrige sesong. 
  – Er det en råsjanse?
  – Absolutt ikke, jeg burde sett dette for lenge siden.
  26-åringen har store forventninger og krav til seg selv før søndagens renn. 
  – Skikjøringen i går var egentlig ikke så dårlig, men når man glipper 20 centimeter i hver sving så er det ikke rart at det glipper. 
 15. Del

  Disse fire står over Sveits-kampen

  Espen Christensen, Simen Holand Pettersen, Eivind Tangen og Petter Øverby er ikke med i den norske 16-mannstroppen som møter Sveits lørdag kveld. Øverby er den eneste av dem som ikke er med til hallen.
  – Petter Øverby spiller ikke denne kampen. Det er fordi han er på hotellrommet sitt med magesyke, sier landslagslege Thomas Torgalsen til TV3.
  Legen bekrefter at også Magnus Jøndal har vært magesyk, men er frisk og med mot Sveits.
   Symptomene ligner på hverandre, men det er veldig forskjell på hvor syke de er. EN av spillerne har hatt en del feber og influensalignende symptomer med verking i kroppen, mens andre bare har lokale symptomer fra magen, sier Torgalsen.
  Så langt har det ikke vært noen positive koronatester i den norske troppen.
  – Vi har hatt til sammen sju tester de siste 14 dagene, og den siste ble tatt etter Frankrike. De var negative. Det er det vi vet. Så godt det lar seg gjøre kan jeg avkrefte at det er korona, sier Torgalsen.

  På oppvarmingen lørdag så det ifølge TV-bildene også ut som Alexander Blonz pådro seg en skade i venstrekneet. Han så ut til å ha vondt og fikk behandling ute på banen. Idet kantspilleren skulle skyte, så kneet ut til å svikte og Blonz gikk ned for telling.

  Christian O'Sullivan, som sto over 24-29-tapet for Frankrike med feber og magevirus, er tilbake i troppen.
 16. Del

  Lindvik hoppet lengst, men det holdt ikke til seier i laghoppkonkurransen

  Etter den første omgangen i Zakopane i Polen lå Norge på tredjeplass. Polen ledet med 46,7 poeng ned til Norge, mens Østerrike lå på andreplass 24,9 poeng foran Norge.  
  Det var vanskelige hoppeforhold i Zakopane, noe de norske hopperne fikk erfare i den første omgangen. 

  Det ble hoppet lengre fra nordmennene i andre omgang.

  Marius Lindvik sto for konkurransens lengste hopp med 144.5 meter. Da polske Andrzej Stekala like etterpå leverte et svakt hopp på 115.5 meter var det Østerrike som tok over ledelsen. Norge var da kun 13.6 poeng bak lederne. Dermed var alt åpent da de siste utøverne skulle hoppe. Robert Johansson var Norges utvalgte ankermann.

  Og for et hopp han leverte! Robert Johansson ble svevende lenge og landet på 140 meter. Dermed var presset på Østerrike og Polen satt. Polske Dawid Kubacki taklet presset bra og leverte et hopp som sendte dem forbi Norge igjen. Det gjorde også østerrikske Daniel Huber.

  – Jeg synes dette er en positiv norsk dag. De hever seg ut ifra det vi har sett på trening, sier NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen. 

  Dermed kunne Østerrike slippe jubelen løs, mens Polen sikret seg andreplass. Norge fikk siste plassen på pallen som nummer tre.

  Daniel André Tande, Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik og Robert Johansson var Norges utvalgte i laghoppkonkurransen. 

 17. Del

  Norge sprakk totalt under skiskytterstafetten

  De norske skiskytterkvinnene vant samtlige stafetter i verdenscupen forrige sesong. Lørdag ettermiddag var det stafett i Oberhof som sto for tur. 
  Denne sesongen har det vært tøffere. Under verdenscupåpningen i Kontiolax vant svenskene stafetten og Norge havnet utenfor pallen. I Hochfilzen 12. desember var Norge tilbake på topp da de vant. Lørdag i Oberhof var de igjen utenfor pallen.
  For kun to dager siden måtte Ingrid Landmark Tandrevold (24) bryte da hun fikk hjerteflimmer. Lørdag var hun tilbake i sporet.
  Hun gikk første etappe i kvinnenes stafett i Oberhof.

  Tandrevold bommet på tre av skuddene på sin første skyting noe som sørget for at hun gikk ut 43,8 sekunder ledergruppen.

  – Jeg var nok mer preget av det som har skjedd enn jeg trodde. Jeg kjente at jeg var mer nervøs og stresset enn det jeg ville være, sier Tandrevold til NRK. 

  Ida Lien fikk i likhet med Tandrevold problemer med den liggende skytingen. Hun måtte ty til tre ekstraskudd for å få ned alle blinkene.

  Da Tiril Eckhoff gikk ut som Norges tredjemann var forspranget til ledende Frankrike ett minutt og 19 sekunder. Eckhoff fikk store problemer på stående skyting og måtte ut på to strafferunder etter fem bom. Da var løpet kjørt for Norges del. 

  Marte Olsbu Røiseland hadde en bortimot umulig oppgave da hun gikk ut som siste norske utøver. Hun klarte likevel å ta Norge opp noen plasser, men Tyskland og Hviterussland i tet var for suverene. 

  Norge endte på sjuendeplass hele 2:45.5 bak vinneren Tyskland. Hviterussland kom i mål som nummer to, mens Sverige stakk av med tredjeplassen. 

 18. Del

  Pedersen på sølvplass etter første dag i allround-EM

  Sverre Lunde Pedersen åpnet med seier på 500 meter, men ble passert av Patrick Roest på 5000-meteren og er nummer to etter første dag i allround-EM.

  På 500-meteren levert Pedersen 36,25. Det var i par med Roest, som fikk nest beste tid på åpningsdistansen.

  På den tidoble distansen var derimot nederlenderen vesentlig sterkere. Han vant distansen på 6.10,25, mens Pedersen ble 7.-mann med tiden 6.19,97.

  Søndag skal allroundgutta gå 1.500 og 10.000 meter.

  (©NTB)

 19. Del

  O'Sullivan trolig spilleklar – nye tilfeller av magetrøbbel i Norges VM-tropp

  Norges jakt på VM-gull fortsetter mot Sveits i kveld, men der må landslagssjef Christian Berge trolig klare seg uten to spillere, men Christian O'Sullivan er sannsynligvis klar etter sydom.
  – Vi har litt utfordringer med magetrøbbel. Det betyr at et par spillere er usikre til i kveld, sier Christian Berge.Han ber om å få slippe å opplyse om hvem det er.
   Jeg kan si det, men vil helst ikke. Gjør jeg det, så kan motstanderen forberede seg på en bedre måte, sier han.Ifølge Berge er det i 1330-tida fortsatt et håp om å få med de norske spillerne mot Sveits. Norge tapte åpningskampen mot Frankrike, og er derfor avhengig av å slå tilbake i kveld.

  Mer koronasmitte

  Kapp Verde har to nye koronasmittede spillere. De har derfor bare ni mann tilgjengelig og trenger ti mann for å stille lag mot Tyskland søndag. Nå vil de antagelig bli idømt et 0-10-tap.

 20. Del

  Falla vant sprinten

  Maiken Caspersen Falla var best i Granåsen og vant sprinten i NM for sjette gang.

  Anna Svendsen tapte stakeduellen på oppløpet og ble nummer to. Tiril Udnes Weng tok bronse.

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.