Sportsdøgnet direkte

 • Få siste nytt innen sportsverden!
 1. Del
  Her får du alltid det siste av nyheter gjennom sportsdøgnet. PS: Vi har nå samlet alt av fotballoverganger i et eget senter: Klikk her for å finne den alltid oppdaterte Fotballbørsen.
 1. Del

  Skiledelsen vil ikke si noe om testsvar

  Etter trener Arild Monsens positive koronatest, har man ventet på svar på PCR-test av alle de norske herreutøverne, som er i karantene i italienske Seiser Alm. 

  Langrennslandslaget opplyser tirsdag kveld at de ikke vil uttale seg om situasjonen før onsdag formiddag fordi de trenger å bruke tiden internt.

  – Betyr pressemeldingen at dere ikke har fått tilbake PCR-prøvene enda?

  – Det betyr at vi har behov for å bruke tid internt, sier informasjonsansvarlig Gro Eide til TV 2.

  Avreisen til Kina er allerede utsatt fra 27. januar til 31. for herrene.

 2. Del

  Sæverås fra start i skjebnekampen

  Kristian Sæverås får tillit fra start i kveldens kamp mot Sverige. Da Torbjørn Bergerud slet i starten av andre omgang mot Spania søndag, kom Sæverås inn og storspilte i det norske målet.

  Disse starter mot Sverige: Sæverås, Bjørnsen, Reinkind, Gullerud, O’Sullivan, Sagosen, Barthold.

  Norge tar seg til EM-semifinale med poeng mot Sverige. Blir det tap, går Sverige til semifinale på bekostning av Norge.

  STARTER: Kristian Sæverås. Foto: NTB
 3. Del

  Kristoffersen tok seg til skulderen

  Henrik Kristoffersen så ut til å kjøre en stor omgang fra startnummer to i slalåmen i Schladming. Rælingen-kjøreren tapte imidlertid et halvt sekund til Manuel Feller, den eneste som hadde kjørt, i målhenget. 

  I målområdet tok han seg til skulderen. 

  Svenske Kristoffer Jakobsen leder rennet suverent etter første omgang. Lucas Braathen er beste nordmann på en delt tredjeplass, 67 hundredeler bak Jakobsen. 

  Atle Lie McGrath er nest best på sjuendeplass (89 hundredeler bak), mens Kristoffersen er på ellevteplass med 1.22 opp til den svenske lederen. 

  Sebastian Foss-Solevåg og Timon Haugan er på henholdsvis 17.- og 18. plass, med halvannet sekund opp til Jakobsen. 

 4. Del

  Dette blir den tidligere hovedtrenerens nye oppgaver


  I over en uke har det vært offentlig kjent at det i Stjernen har vært sterk misnøye med tidligere hovedtrener Anders Olsson.
  Mandag informerte klubben om at styret hadde bestemt at svensken midlertidig fikk andre oppgaver i klubben.
  Hvilke oppgaver har ikke vært kjent, frem til nå.
  – Han skal hovedsakelig jobbe med analysearbeid og utvikling av sportslige planer i klubben, skriver Åsle i en SMS til TV 2.
  Olsson har ikke besvart TV 2s henvendelser.

 5. Del

  Stjernesund med karrierebeste – svenske Hector vant

  Thea Louise Stjernesund (25) ble nummer 6 i storslalåmrennet i Kronplatz. Det var karrierebeste for Stjernesund i verdenscup-sammenheng i disiplinen. Hun hadde tidligere en 9. plass fra Sölden som bestenotering. Ragnhild Mowinckel lå på 7. plass etter første omgang, men falt én plassering. Mowinckel endte til slutt på 8. plass. Svenske Sara Hector vant rennet foran Petra Vlhová og Tessa Worley.

  Stjernesund har tidvis slitt både i slalåm og storslalåm tidligere i sesongen, men tirsdag dokumenterte hun form i den italienske bakken, selv om hun ble frakjørt med 1,63 sekunder av lederen Petra Vlhová i første omgang.

  Stjernesund var nummer 14 før finaleomgangen, og hun fulgte opp med en gnistrende annen omgang. Hun kjørte i mål til ledelse, og alpinist etter alpinist kom i mål bak henne før franske Tessa Worley overtok ledelsen med 40 hundredelers margin.

 6. Del

  Solstad tilbake i troppen

  Landslagssjef Christian Berge opplyser på tirsdagens pressekonferanse at Thomas Solstad er tilbake mot Sverige etter å ha stått over Spania med en mageinfeksjon. 

  Christoffer Rambo, Sander Heieren, Simen Holand Pettersen og Endre Langaas står over mot Sverige.

  FRISK: Thomas Solstad er tilbake mot Sverige. Foto: NTB
 7. Del

  Vellykket ryggoperasjon for Bernal

  Egan Bernal undergikk natt til tirsdag en stor operasjon etter å ha pådratt seg brudd i to ryggvirvler. Bernal var involvert i en ulykke under en treningstur i hjemlandet Colombia mandag. Den tidligere Tour de France-vinner kolliderte med en buss og pådro seg store skader.

  Han ble fraktet til sykehus av medlemmer av Ineos-laget, og han var ved bevissthet da han ankom sykehuset. Han ble lagt inn på intensiven i Clinica Universidad de La Sabana i Bogota, og det er sykehuset som melder om den vellykkede operasjonen i ryggmargen, skriver nettstedet Cycling Weekly.

  Det antyder at 25-åringen ikke risikerer permanent skade på ryggmargen. Bernal ble også operert for å ha brukket lårbenet flere steder, brudd i kneskjellet, og fikk i tillegg satt inn et dren i pleurahulen på grunn av en punktert lunge. 

  Bernal vil bli værende på sykehuset i minst tre dager. 

 8. Del

  Mowinckel nærmest av de norske i Italia – Vlhová i tet

  Ragnhild Mowinckel er beste norske alpinist på 7.-plass etter den første omgangen av storslalåmrennet i italienske Kronplatz. Petra Vlhová leder.

  Mowinckel startet bra og ledet med seks hundredeler ned til Vlhová ved første mellomtid. Nedover i den italienske traseen gikk likevel tiden for fort for henne, og hun var i mål 74/100 sekund bak slovaken.

  Også resten av de norske er med videre til finaleomgangen. Thea Louise Stjernesund, som har slitt i innledningen av årets sesong, leverte en bra omgang og var i mål 1,63 bak Vlhová på 14.-plass. Stjernesund jublet av glede i målområdet.

  Mina Fürst Holtmann var i mål på 11.-plass, 1,50 sekunder bak Vlhová. Maria Tviberg er 1,98 bak på 19.-plass.

  Teknikkspesialisten Vlhová har ennå ikke vunnet i storslalåm denne sesongen, men hun står med fem seirer i slalåm.

  Tirsdag fikk hun det virkelig til å svinge i den italienske traseen. Fra første startnummer var hun i mål på tiden 59,98, noe ingen matchet i 1. omgang.

  Svenske Sara Hector er nærmest Vlhová med 34 hundredeler. Bak der følger den amerikanske stjernen Mikaela Shiffrin, 59 hundredeler bak.

  Finaleomgangen starter 13.30.

  (©NTB)

 9. Del
 10. Del

  Discovery reduserer OL-laget – kommentatorene blir igjen hjemme

  Discovery struper bemanningen i Kina-OL kort tid før avreise. All norsk kommentering skal skje fra Oslo.

  Det bekrefter Discoverys kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i en e-post til NTB. Samme avgjørelse har mediehuset gjort i Sverige.

  – Den opprinnelige planen var å sende 44 personer til Beijing. Den nye planen er å sende 20 personer. Det viktigste grepet vi gjør er å flytte all kommentering til Oslo, sier McBride.

  – Det er utfordrende å produsere et så stort arrangement som OL i en pandemi, og det er knyttet usikkerhet til eventuelle karantener og isolasjon ved ankomst i Beijing. Forholdene er uforutsigbare, og for å minimere risiko knyttet til produksjonen og de redaksjonelle teamene, har vi besluttet å sende færre folk enn planlagt.

  Discovery er rettighetshaver for OL. Beijing-lekene starter 4. februar.

  (©NTB)

 11. Del

  Nadal slet seg til semifinale i Australian Open etter maratonkamp

  Rafael Nadal brukte fem sett og over fire timer på å slå Denis Shapovalov tirsdag, og tok seg med det videre til semifinalen i Australian Open.

  Oppgjøret var over etter fire timer og åtte minutter, og Nadal vant til slutt 3-2 i sett.

  – Denis spilte bra. Han er veldig talentfull og han servet bra. Det er fantastisk å være i semifinalen, sa Nadal etter oppgjøret.

  Nadal startet godt, men møtte underveis på problemer. Etter å ha vunnet de to første settene, gikk de to påfølgende canadierens vei. Canadieren slo ut OL-vinner Alexander Zverev i åttedelsfinalen.

  I det fjerde settet måtte dessuten Nadal ha behandling for det som så ut som problemer i mageregionen.

  – Jeg begynte å føle meg dårlig i magen. De sjekket det og alt var bra, sa Nadal.

  I det femte sette viste spanjolen sin rutine og brøt Shapovalovs første servegame. Deretter handlet det meste om Nadal, som til slutt kunne juble for avansement med 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3.

  Dermed fortsetter jakten på den rekordbrytende 21. Grand Slam-tittel.

  I kvinnenes kvartfinaler ble fjerdeseedede Barbora Krejcikova slått ut av Madison Keys. French Open-vinner Krejcíková tapte i strake sett med 3-6, 2-6.

  Keys kan møte verdensener og hjemmehåp Ashleigh Barty i semifinalen. Australieren møter Jessica Pegula i kvartfinalen senere tirsdag.

  (©NTB)

 12. Del

  Langrennstrener Iversen testet negativt

  Langrennsjentenes trener Ole Morten Iversen fikk tirsdag morgen negativt svar på en PCR-test, skriver Dagbladet.

  Mandag kom det fram at sprinttrener Arild Monsen testet positivt på korona ved ankomst til Gardermoen etter at han og Iversen hadde reist hjem fra Italia sammen.

  Det var derfor knyttet spenning til om Iversen også hadde blitt smittet av viruset. Han testet negativt på to hurtigtester mandag, men avventet da fortsatt svar på en PCR-test.

  Tirsdag morgen er det klart at Iversen også der avga negativt testsvar. Det bekrefter han selv overfor Dagbladet.

  Dermed kan han trolig reise til OL i Beijing som planlagt 27. januar.

  Det er fortsatt usikkert hva som skjer med utøvere som fortsatt befinner seg i Italia. Mandag sa langrennssjef Espen Bjervig at enkelte av de norske OL-løperne i Italia vil bli definert som nærkontakter av koronasmittede Monsen.

  Dermed kan noen av de bli satt i karantene ifølge italienske regler. Det vil i så fall endre reiseplanene.

  – Vi kommer nok fort i en situasjon der enkelte utøvere må dra senere. Vi kjører fortsatt med en plan om 27. januar, men det kan fort hende at flere må dra den 31., uten at det er noen dramatikk i det i det hele tatt, sa Bjervig.

  (©NTB)

 13. Del
  I STØTET: Mats Zuccarello leverer for Minnesota Wild om dagen. Foto: Reuters.

  Zuccarello og Minnesota Wild med storseier over Montreal Canadiens

  Mats Zuccarello noterte seg for ett mål og en assist da Minnesota Wild slo Montreal Canadiens 8-2 i en kamp i NHL natt til tirsdag norsk tid. Zucca er i stormform: Han har nå tatt poeng i ni kamper på rad, og dette var femte kampen på rad Oslo-gutten hadde to eller flere målpoeng. 

  Montreal Canadiens sto for kampens første scoring etter halvannet minutt. Deretter dominerte Wild fullstendig, og mot slutten av andre periode var stillingen 5-1 til Wild.

  Zuccarello sto for det femte målet etter 19.29, helt på tampen av andre periode. Zuccarello plukket opp pucken på egen banehalvdel og spilte den fram og tilbake til Kirill Kaprizov før han satte den i mål fra en ganske trang vinkel.

  Tredje periode startet med en scoring til Canadiens, men deretter fulgte tre kjappe mål til Minnesota Wild og sluttresultatet ble 8-2.

  Zuccarello fikk 17.09 minutter på isen.

  (©NTB)

 14. Del

  Brødrene Bø får med seg Røiseland og Eckhoff på OLs åpningsøvelse

  Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff og brødrene Tarjei og Johannes Thingnes Bø utgjør det norske laget på den blandede stafetten i skiskyting i Beijing-OL.

  Det bekrefter Norges Skiskytterforbund i en pressemelding mandag kveld.

  Dermed kan den norske kvartetten allerede nå starte forberedelsene til det som blir skiskytternes første distanse under vinterlekene i Kina.

  Øvelsen går av stabelen lørdag 5. februar.

 15. Del

  Danmark klar for EM-semifinale – fortsatt ubeseiret

  De danske håndballherrene fortsatte sin kamprekke uten tap og knuste Nederland 35-23 i håndball-EM mandag. Dermed er semifinalebilletten sikret.

  Seieren var den sjette på like mange kamper for danskene i turneringen i Slovakia og Ungarn.

 16. Del

  Balotelli tilbake for Italia

  Italias landslagssjef Roberto Mancini har tatt ut Mario Balotelli til Italia-troppen som skal samles for en treningsleir mellom 26. og 28. januar. Dette er første gang på tre år at spissen er tatt ut på landslaget. 

  31-åringen spiller for den tyrkiske klubben Adana Demirspor. 

  Treningsleiren er en del av forberedelsene til Italias play-off kamp til VM i mars mot Nord-Makedonia. Vinner de semifinalen møter de Tyrkia eller Portugal. Vinneren går til VM. 

 17. Del

  Ny målvakt i Elverum 

  Elverum Håndball har signert den tsjekkiske landslagsmålvakten Simon Mizera på en treårskontrakt fra sommeren 2022. 

  21-åringen spiller nå i den tsjekkiske klubben HC Robe Zubri.

  Han skal erstatte Thorsten Fris som ønsker seg hjem til Danmark, og som skal spille for Fredericia kommende sesong. 

  – Simon er et av Europas største keepertalenter, og vi er veldig fornøyd med at han velger Elverum, sier sportslig leder Nils Kristian Myhre til TV 2.

    Sammen med Emil Kheri Imsgard, som er i god utvikling, og målvaktstrener  Mats Olsson har vi stor tro på at dette skal bli en god reise for alle parter. 

  – Elverum er ett av de beste lagene i Europa, sier Simon Mizera. Når de tilbød meg en mulighet var det et enkelt valgt for meg. Jeg gleder meg til å bli en del av dette laget.

 18. Del

  Dortmund bekrefter muskelskade på Haaland

  Erling Braut Haaland scoret i Borussia Dortmunds kamp mot Hoffenheim lørdag før han måtte ut med skade etter 63 minutter. Klubben bekrefter nå at det dreier seg om en muskelskade. 

  Jærbuen ble undersøkt søndag og mandag, og ifølge den medisinske rapporten trenger Haaland behandling og ytterligere undersøkelser, skriver Dortmund i en pressemelding. 

  Foto: AP
 19. Del

  Bjervig: – Enkelte løpere defineres som nærkontakter av Monsen

  Langrennssjef Espen Bjervig opplyser at enkelte av de norske OL-løperne i Italia vil bli definert som nærkontakter av koronasmittede Arild Monsen.

  Det betyr at flere løpere kan bli nødt å utsette sin avreise til OL. Det forklarte Bjervig i et digitalt pressemøte mandag ettermiddag.

  Alle de norske løperne og trenerne i Seiser Alm er plassert i en form for karantene. Etter planen skal det norske laget reise til OL kommende torsdag, men det er usikkert om det går for alle.

  I Italia må nærkontakter som ikke har tatt koronavaksine i løpet av de siste 120 dagene, i karantene i fem dager.

  Sprinttrener Monsen testet positivt for koronaviruset da han kom hjem fra Italia søndag kveld, og igjen på en PCR-test mandag morgen.

  (©NTB)

 20. Del

  Hopp-Bråthen: – God utvikling for Forfang og Tande

  Hoppernes landslagssjef Clas Brede Bråthen sier at Johann André Forfang og Daniel-André Tande begge blir med på OL-flyet 31. januar om alt går etter planen.

  Sist uke testet både Tande og Forfang positivt for koronaviruset. Landslagssjef Bråthen sier at det er positiv utvikling for de to hopperne.

  – Det ser ut som vi får til det vi trenger av dokumentasjon i forkant, sier Bråthen til NTB.

  (©NTB)

  Foto: Reuters

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.