Sportsdøgnet direkte

 • Få siste nytt innen sportsverden!
 1. Del
 2. Del

  Blir det boikott av Qatar-VM? Følg tinget her!

  Alle talerne er ferdige. Det betyr at debatten om boikott er over. Nå gjenstår avstemningen.  
 3. Del

  Blir det boikott av Qatar-VM? Følg tinget her!

  Etter at de resterende talerne er ferdig skal det stemmes for om Norge skal boikotte Qatar-VM. 

  Flere personer fra begge sider av debatten har allerede talt sin sak og det nærmer seg stemmegivning. Selve avstemningen kan du se direkte på tv2.no/sport.

 4. Del

  Verstappen sikret seg beste startspor

  Max Verstappen viste muskler i kvalifiseringen før Frankrikes Grand Prix og har det beste utgangspunktet foran søndagens VM-runde i formel 1.

  Red Bull-kjøreren er fire poeng foran Lewis Hamilton i VM-sammendraget etter seks runder og har pole position for andre gang denne sesongen etter lørdagens kvalifiseringsseier.

  Hamilton var nest best lørdag, mens Valtteri Bottas endte som tredjemann.

  Bottas var raskest på den første treningen torsdag, mens Verstappen gikk til topps i den andre fredag og den tredje lørdag.

  Verstappen sto også i pole position i det første løpet denne sesongen i Bahrain, der Hamilton vant foran nederlenderen.

  For to uker siden var Verstappen på vei mot sin annen strake formel 1-triumf, men en punktering og krasj fire runder før slutt ødela alt. Seieren i Baku gikk til Sergio Pérez.

  Søndagens løp er sesongens sjuende av totalt 23.

  (©NTB)

 5. Del

  Tilskuerfest på British Open

  Viktor Hovland og resten av golfeliten kan glede seg til British Open i midten av juli. Det er tillatt 32.000 tilskuere hver dag til turneringen.

  Den skal spilles 11. til 18. juli og avholdes på Royal St. Georges Golf Club i Sandwich i England.

  Etter at Major-turneringen ble utsatt i fjor som følge av koronapandemien, er det nå klart at det åpner for 32.000 tilskuere hver dag på den legendariske golfbanen.

  Den britiske regjeringen har nemlig valgt å inkludere den tradisjonsrike turneringen i sin gjenåpningsplan med testarrangementer, der enkelte store arrangementer får slippe inn flere publikum enn det nåværende restriksjoner tillater.

  Også Wimbledon-turneringen i tennis og det klassiske galoppløpet Royal Ascott har blitt valgt ut som testarrangementer med flere tilskuere.

  (©NTB)

 6. Del

  Cupfinalen røk for Myrhol i nest siste klubbkamp

  Håndballveteran Bjarte Myrhols Skjern kom til kort mot Mors-Thy i semifinalen i den danske cupen. Der ble det 28-33-tap.

  38 år gamle Myrhol spiller med det sin siste klubbkamp i karrieren søndag når det skal spilles om å bli cupens tredje beste lag.

  Myrhol utlignet til 7-7 i Boxen i Herning, men derfra og ut førsteomgangen var Mors-Thy det beste laget. Skjern kom bedre i gang etter pause og utlignet til 15-15, men med et kvarter igjen sto det 23-19 til Mors-Thy, som kan ta sin første tittel i klubbens historie.

 7. Del
 8. Del

  Sagan og van der Poel til Arctic Race of Norway

  Mathieu van der Poel og Peter Sagan er blant stjernene som blir å se sykkelrittet Arctic Race of Norway. Elleve av lagene der vil også delta i Tour de France.

  Tour de France er ferdig 18. juli. Deretter er OL i Tokyo før mange av stjernene reiser til Nord-Norge.

  – Publikum kan spesielt merke seg at Bora-Hansgrohe stiller til start. Dette er et av verdens sterkeste sykkellag, med blant andre tredobbelt verdensmester Peter Sagan i troppen, sier ambassadør for rittet Thor Hushovd i en pressemelding.

  Team Coop og Uno-X Pro Cycling Team blir de to norske lagene som deltar.

  Starten går i Tromsø 5. august. På andreetappen 6. august vil rittet for første gang krysse en landegrense. Starten går ut fra Nordkjosbotn, og etappen ender i Kilpisjärvi i Finland.

  Tredje etappe starter på Finnsnes, går rundt Senja og ender i Målselv. Fjerde og siste etappe starter i Gratangen 8. august, og det hele avgjøres med målgang i Harstad.

  Disse 16 utenlandske lagene deltar:

  AG2R Citroën Team, Astana-Premier Tech, Bora-Hansgrohe, Cofidis, Intermarché-Wanty-Gobert, Israel Start-Up Nation, Team Qhubeka Assos, Alpecin-Fenix, B&B Hotels P/B KTM, Bingoal Pauwels Sauce WB, Burgos-BH, Delko, Euskaltel-Euskadi, Team Arkea-Samsic, Team TotalÉnergies og Sport Vlaanderen-Baloise.

  (©NTB)

 9. Del

  Sørafrikansk lengdestjerne utestengt i fire år

  Den sørafrikanske VM-vinneren og OL-sølvmedaljøren i lengde, Luvo Manyonga, er idømt fire års utestengelse for brudd på dopingreglementet.

  Ved to tilfeller var han ikke til stede der han hadde sagt at han var da dopingjegerne dukket opp.

  Det er utøvernes integritetskomité (AIU) som melder dette.

  Manyonga tok VM-tittelen i 2017 og sølvet i Rio-OL i 2016. Nå går han glipp av blant annet OL i Tokyo.

  Luvo Manyonga feirer OL-sølv i Rio. Foto: Alessandro Bianchi/Reuters

  (©NTB)

 10. Del

  Sundby satser stort på Ski Classics

  Martin Johnsrud Sundby blir frontfigur for et nytt langrennslag. Veteranen har satt seg mål om å vinne klassikere som Vasaloppet og Birkebeinerrennet.

  Satsingen skjer etter sammenslåingen mellom Team Koteng og Team Eidissen/BN Bank. Det nye laget vil gå under navnet Team Koteng/Eidissen, og det vil i tillegg til Sundby bestå av Niklas Dyrhaug, Chris Jespersen, Torleif Syrstad og Astrid Øyre Slind.

  – Etter mange år på landslag og i verdenscupen trigger det meg veldig å gå 100 prosent inn for langløp. Jeg fikk mye igjen personlig for å kjøre på egen hånd sammen med Niklas i Team Eidissen/BN Bank og bygger videre på dette nå, sier Sundby i en pressemelding og fortsetter:

  – Ski Classics blir en litt ny verden for min del. Det gir motivasjon og lyst til å gjøre det som må til for å prestere. Jeg føler vi har funnet en optimal løsning og tror alt ligger til rette for at både jeg og laget kan prestere som vi vil til sesongen.

  Sundby og co. har som mål å ta tronen som verdens beste langløpslag. Laget vil ha base i Trondheim, men skal også samles i Oslo.

  Ski Classics har blant annet klassikere som Vasaloppet, Marcialonga og Birkebeinerrennet på programmet.

  (©NTB)

 11. Del

  RBK-stjerne ute i lang tid

  Markus Henriksen er ute i 12-16 uker etter at han pådro seg en skade i leddbåndet. Midtbanespilleren må nå gå med skinne rundt beinet i 6-8 uker. 

  – Markus har fått en ny skade i samme leddbånd som for en måned siden. Men skaden er lokalisert et annet sted enn den forrige, sier RBK-lege Reidar Due til Rosenborgs hjemmeside. 

  – Jeg er knust. Det var en veldig tung beskjed å få. Men jeg skal prøve å bidra med det jeg kan i garderoben og på sidelinjen, sier Henriksen. 

 12. Del

  Uavklart skadeomfang for Aron Dønnum

  Landslagspillereren ble taklet kraftig i Onsdagens oppgjør mot Odd. VIF håpte på svar torsdag kveld, men dette er blitt utsatt grunnet usikkerhet rundt skaden, opplyser Vålerenga til TV 2.
  – Aron har store smerter. Det er ikke bra for fotballen hvis teknikerne skal få lov å bli måket ned uten konsekvenser, sa Dag-Eilev Fagermo etter kampen.
  Vålerengas mediasjef, Tina Wulf, sier de håper å få svar på omfanget av skaden Fredag.

 13. Del

  Naomi Osaka deltar ikke i Wimbledon

  Det japanske tennisesset Naomi Osaka har trukket seg fra Wimbledon-turneringen, opplyser hennes agent. Hun satser å være tilbake til OL på hjemmebane.

  Osaka har hatt pause fra turneringstennis siden hun trakk seg fra Roland-Garros etter at hun ble bøtelagt for ikke å stille til pressekonferanse etter sin seier i 1. runde. Hun hadde på forhånd sagt at hun ikke ville stille opp for mediene under turneringen i Paris, og da hun ble truet med diskvalifikasjon ved gjentakelse valgte hun å trekke seg.

  23-åringen har vært åpen om at hun har slitt med depresjon og at hun har fått et angstfylt forhold til pressekonferanser.

  Hun skal ifølge agenten nå forberede seg til OL-turneringen i Tokyo i slutten av juli og begynnelsen av august.

  – Hun er for tiden sammen med familien og venner. Hun skal være klar for OL og gleder seg til å spille for sitt hjemmepublikum, heter det i en melding fra agenten.

  Tidligere torsdag ble det klart at Rafael Nadal har valgt å droppe Wimbledon-turneringen. Spanjolen deltar heller ikke i OL.

  (©NTB)

 14. Del

  Sagosen toppscorer da Kiel overtok tabelltoppen

  Sander Sagosen scoret ni mål da Kiel tok seg tilbake til tabelltoppen med 31-23 over Göppingen . Samtidig tapte Flensburg-Handewitt 29-33 for Füchse Berlin.

  Kiel har nå 63 poeng etter 35 av 38 spilte kamper, mens Flensburg følger poenget bak. Kampen om seriegullet er en duell mellom de to naboklubbene.

  Sagosen traff på ni av tolv forsøk, mens landsmannen Harald Reinkind stoppet på seks mål.

  Magdeburg på tredjeplassen er distansert med 13 poeng.

  Flensburg-laget røk på et overraskende hjemmetap. Magnus Abelvik Rød scoret tre mål for Flensburg, mens målvakt Torbjørn Bergerud hadde en redningsprosen på 22,5.

  (©NTB)

 15. Del

  Tobias Foss norsk mester på tempo

  Tobias Foss var overlegen i duellen mot Andreas Leknessund. Foto: Sindre J. Olsen/TV 2

  Tobias Foss sikret seg gullet på temporittet i sykkel-NM i Evje. Syklisten fra Vingrom var i en klasse for seg og vant med 1.18 minutter foran nestemann.

  – Verdensklasse, var den klare dommen fra sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk, etter å ha fulgt tempooppvisningen til Tobias Foss. 

  – Jeg kan være enig i det, svarer 24-åringen.

  – Jeg tror ikke det er mange som kunne kjørt så veldig mye fortere enn det jeg gjorde i dag. Jeg har også vist i World Touren i år at jeg hevder meg blant topp ti, så det som ble levert her holdt et høyt nivå.

  – Det var en god dag i dag. Jeg merket tidlig gjennom de positive sekunderingene at jeg hadde en sinnsykt god dag. Jeg fant en god flyt og jobbet godt med terrenget. Underveis sa jeg til meg selv at «dette må du nyte», for det er ikke så mange av disse dagene. 

  Det var ventet en duell mellom de OL-uttatte Tobias Foss og Andreas Leknessund. Det ble tidlig klart at det skulle handle bare om en mann.

  Foss var kjappest etter elleve minutters sykling og hadde fått 15 sekunder på Leknessund. Han la på 10 sekunder til neste mellomtid. Halvveis var han 37 sekunder foran sørlendingen Søren Wærenskjold og 47 sekunder foran Leknessund.

  Foss økte forspranget sakte, men sikkert. I mål ble det 1.18,8 til Wærenskjold og 2.26 til Leknessund. Sistnevnte klarte så vidt å berge bronsen med en margin på 3,9 sekunder.

  Nå føler Foss seg trygg på at han får Norges eneste plass på OL-tempoen. 

  – Jeg regner med det. Og jeg håper at jeg har vist i hele år at jeg har tatt nye steg på tempo, og at jeg på en god dag kan havne blant topp ti.

  – Hva vil være verdensklasse i OL?

  – Hehe. Det får vi se. Men topp ti hadde vært gøy. Der er det imidlertid en helt annen løypa, den er mer teknisk krevende og flere bakker. Men det tror jeg bare kan passe meg bedre, sier Foss. 

  Mennenes fellesstart i Tokyo går 24. juli, mens temporittene for begge kjønn går onsdag 28. juli.

  Katrine Aalerud vant kvinnenes temporitt i NM foran Vite Heine og Mie Bjørndal Ottestad.

  (©NTB)

 16. Del

  Aalerud forsvarte tempogullet

  Katrine Aalerud var raskest fra start og forsvarte NM-gullet i temposykling torsdag. Vita Heine avsluttet sterkt, men måtte ta til takke med sølvmedaljen.

  Aalerud slo Heine med 20,5 sekunder i den 30 kilometer lange tempoen. Mie Bjørndal Ottestad, som sykler for Andy Schleck-laget, tok bronsemedaljen. Hun endte 49,5 sekunder bak Aalerud.

  Tempoen var trolig en viktig test for Aalerud før OL-tempoen om halvannen måned. Movistar-rytteren skal sammen med Stine Borgli representere Norge i landeveisrittet i Tokyo, men kun en av de får sykle temporittet.

  De beste norske herrene skal kjempe om tempomedaljene senere torsdag. Her er det ventet en duell mellom Tobias Foss og Andreas Leknessund, som trolig vil har betydning for hvem av de to som får sykle temporittet i OL.

  Trym Bjørnar Westgaard Holther (Smaalenene) ble norsk mester i juniorklassen. Per Strand Hagenes (Sandnes) og Trym Brennsæter (Glåmdal) tok sølv og bronse. I kvinner junior vant Amlie Christensen (Lillehammer) foran Line Kristiansen (Ringerike) og Camilla Rånes (Stjørdals-Blink).

  (©NTB)

 17. Del

  Bjarne Berntsen blir daglig leder i Bryne

  Trenerveteranen Bjarne Berntsen (64), som i fjor høst ble sparket på omstridt vis av Viking, blir daglig leder i fylkesrivalen Bryne FK.

  Det melder Bryne på eget nettsted. Berntsen vender tilbake til klubben han førte til NM-gull som trener i 1987.

  – Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Bryne FK, en klubb jeg trivdes godt i sist jeg var her. Jeg håper å bidra til at klubben utvikler seg positivt på alle områder, sier Berntsen, som starter i sin nye jobb 1. august.

  Berntsen var hovedtrener i Viking ut 2020. Han fikk i november i fjor beskjed om at han ikke fikk fullføre kontrakten sin, og saken fikk mye oppmerksomhet. I etterkant er Viking bøtelagt med 50.000 kroner av Norges Fotballforbund for sparkingen av Berntsen.

  Bryne rykket sist sesong opp til 1. divisjon, og der har laget fått en godkjent start med sju poeng fra de fem første kampene.

  (©NTB)

 18. Del

  Nordmann nominert til amerikansk pris

  Snowboarder Marcus Kleveland er nominert til en ESPY-pris, i kategorien "beste mannlige idrettsutøver i en action-sport".

  Prisen deles ut av den amerikanske tv-kanalen ABC, og skal anerkjenne store sportslige prestasjoner, både i et lag og på individnivå.

  Kleveland er i godt selskap blant de andre nominerte. I kategorien "beste internasjonale, mannlige fotballspiller" finner vi noen av verdens største fotballstjerner - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Mohammed Salah og Kylian Mbappe.

  Den amerikanske golflegenden Tiger Woods er den som har vunnet prisen flest ganger, og kan vise til hele 21 trofeer.
 19. Del

  Milan kjøper Chelsea-stopper

  Fikayo Tomori er solgt fra Chelsea til AC milan. Det bekrefter klubben selv på sine hjemmesider.
  Den 23 år gamle stopperen har det siste halve året vært utlånt til Milan, som nå har sikret seg engelskmannen på permanent basis. 
 20. Del

  Nadal dropper Wimbledon og OL

  Tennisstjernen Rafael Nadal står over både sommerens Wimbledon og OL-turneringen i Tokyo, opplyser han selv på Instagram.

  – Det er en beslutning som aldri er lett å ta, men etter å ha lyttet til kroppen min og snakket med teamet mitt, forstår jeg at dette er den riktige avgjørelsen for å kunne forlenge karrieren.

  – Jeg vil fortsette å gjøre det som gjør meg lykkelig; konkurrere på høyeste nivå og fortsette å kjempe på en konkurransedyktig måte, skriver 35-åringen.

  Han legger til at mye av årsaken ligger i at det i år kun er to uker fra grussesongen ble avsluttet med Roland-Garros til Wimbledon starter. I Paris ble Nadal utslått av verdensener Novak Djokovic i en lang og intens semifinale.

  Selv om spanjolen er mest kjent som gruskonge, står han med to Wimbledon-triumfer (2008 og 2010) og OL-gull fra 2008.

  (©NTB)

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.