Sportsdøgnet direkte

 • Få siste nytt innen sportsverden!
 1. Del

  Ikke alvorlig for Sander Berge

  Sander Berges skade er ikke alvorlig, får TV 2 opplyst. Midtbanespilleren fikk en kjenning i hamstringen, som gjorde at de valgte ikke å ta sjansen etter en periode uten trening på grunn av covid.

  Nordmannen måtte kaste inn håndkleet under oppvarmingen i Sheffield Uniteds bortekamp mot Hull i Championship.

  Berge var tilbake med scoring tirsdag, men lørdag måtte landslagsspilleren gi seg før lagene kom på banen.

  Det ble likevel noe å juble for. Sheffield United vant til slutt 3-1. 

 2. Del
 3. Del

  Ruud avgjorde for Norge i Davis Cup

  Casper Ruud slo Sanjar Fayziev i strake sett i den fjerdekampen i Davis Cup mot Usbekistan og sendte Norge videre i turneringen.

  Casper Ruud vant 6-3, 6-1 over sin motstander. Norge vant kampen 3-1.

  Casper Ruud og Viktor Durasovic tapte doublekampen tidligere i dagens doubleoppgjøret mot Denis Istomin og Fayziev i strake sett, og usbekerne reduserte til 1-2 i kampen. Dermed hang alt på verdens tiende beste tennisspiller.

  Etter at spillerne holdt sine server innledningsvis klarte Ruud å bryte til 2-1. Fayziev var en fotrapp spiller som innledningsvis nærmest var over hele banen.

  Fayziev var en seig nøtt og klarte å bryte tilbake til 3-3. Nordmannen skjerpet seg derimot og brøt en gang til og tok settet 6-3.

  I annetsettet avverget Ruud en breakball før han satte skapet på plass og brøt til 3-1-ledelse. Han holdt sin egen serve greit til 4-1 og brøt igjen til 5-1. Han kunne dermed serve hjem kampen og seieren til Norge med 6-1 i det siste settet.

  (©NTB)

 4. Del

  Warholm senket egen norsk bestenotering på 300 meter

  Karsten Warholm avsluttet lørdag sesongen med å senke sin egen norske bestenotering på utradisjonelle 300 meter til 32,49 under Trond Mohn Games i Bergen.

  Tiden er to tideler raskere enn hans forrige rekord, som ble satt under Trond Mohn Games i 2018.

  – Veldig deilig å være tilbake her. Det er selvfølgelig godt å få med seg rekorden. Først og fremst viktig å vinne løp, men fint å ha med rekorden på kjøpet, sa han til Direktesport etter løpet.

  (©NTB)

 5. Del

  Halvorsen-triumf i Slovakia

  Etter å ha veltet fra en topplassering på fredagens etappe, slo Kristoffer Halvorsen (25) nådeløst tilbake lørdag. 
  På den tredje etappen i Slovakia rundt spurtet Uno-X-rytteren inn til seier, foran ryttere som Kaden Groves, Peter Sagan og Alvaro Hodeg. 
  Seieren er Halvorsens første etter at han meldte overgang til Uno X denne sesongen. 
 6. Del

  Sander Berge skadd på oppvarmingen

  Sander Berge måtte kaste inn håndkleet allerede under oppvarmingen i Sheffield Uniteds bortekamp mot Hull i lørdagens mesterskapsseriekamp.

  Berge var tilbake med scoring tirsdag, men lørdag måtte landslagsspilleren gi seg før lagene kom på banen til 1. omgang. Rhian Brewster erstatter den skadeutsatte nordmannen.

  Tidligere i sesongen har han også slitt med koronavirus under landslagssamlingen tidlig i september.

  Han var heller ikke klarert til Sheffield Uniteds første kamp etter pausen, men scoret da han gjorde comeback i 2-2-kampen mot Preston tirsdag.

  (©NTB)

 7. Del

  Nordstad Moen norsk mester i halvmaraton

  Sondre Nordstad Moen (30) var i egen klasse da han løp inn til 1.02.42 og gull under NM i halvmaraton i Oslo lørdag.

  Trønderen stakk ifra etter få kilometer i løypa lagt til Oslo vest.

  Nordstad Moen lyktes ikke i varmen i sommerens OL, og han er så vidt i gang med opptreningen til en ny sesong.

  – Fantastisk! svarte han i et løpende intervju med NRK underveis på spørsmål på hvordan det var å løpe ute blant folk igjen.

  Etterpå var han i like god stemning.

  – Jeg følte meg ti ganger bedre enn i OL. De var digg å løpe et gateløp igjen foran masse tilskuere. Trening hjelper, men du kan også trene deg dårligere på. Det er vel jeg et bevis på sa Nordstad Moen og henviste kanskje til hvorfor han ikke alltid har lyktes i de siste årene.

  Marius Vedvik løp inn til klar 2.-plass på 1.04.26. Det var 12 sekunder bak personlig rekord.

  Runa Skrov Falch (31) vant kvinneklassen med 1.14.42. Hun ble også norsk mester på distansen i 2017 og 2018. Sigrun Gjølberg ble nummer to på 1.15.56.

  (©NTB)

 8. Del

  Rooneys Derby settes under administrasjon – blir trukket tolv poeng

  Mesterskapsserieklubben Derby sliter med økonomisk trøbbel og rot blant annet som følge av koronapandemien og et feilslått salg.
  De har gitt beskjed om at de ønsker å utpeke administratorer som kan få klubben på rett kjøl igjen, opplyste klubben selv sent fredag kveld.
  Derbys manager, den tidligere Manchester United- og landslagsspilleren Wayne Rooney, sier at det ligger flere hendelser bak beslutningen.
  Blant annet har det ikke lyktes å finne en kjøper til klubben, og koronapandemien har gjort at fallet i inntektene har vært dramatiske.
  Derby County er plassert som nummer 16 i mesterskapsserien med sine sju poeng. Beslutningen om å søke om å bli satt under administrasjon gjør at de blir straffet med tolv minuspoeng. Det bekreftes av den engelske fotballigaen (EFL). EFL avviser at klubbens problemer skyldes covid-19.
  (©NTB)
 9. Del

  Skiskytter utestengt i 18 måneder

  Idrettens Voldgiftsrett (CAS) har utestengt den latviske skiskytteren Andrejs Rastorgujevs for tre brudd på meldeplikten i løpet av 12 måneder.

  Innstillingen var på 24 måneders utestengelse, men CAS reduserte altså denne til 18 måneder.

  Tre brudd på meldeplikten innen et tidsrom på 12 måneder regnes som et alvorlig brudd på dopingreglementet, selv om det ikke er noe bevis på doping i seg selv.

  Starten på utestengelsen er satt til 11. mars 2021.

  Alle hans resultater fra 1. juli 2020 til utstengelsen opphører strykes. Latvieren kan anke dommen innen 21 dager, heter det i pressemeldingen fra CAS.

  Rastorgujevs ble nummer 30 sammenlagt i verdenscupen sist sesong.

  (©NTB)

 10. Del

  Bayern München-stjerne hjerteoperert

  Kingsley Coman er blitt operert for problemer med hjerterytmen. Den franske Bayern München-vingen blir trolig kun ute i to uker.

  Coman ble byttet inn i Bayerns 3-0-seier over Barcelona i mesterligaen onsdag. Dagen etter ble han operert, og klubben hans opplyser at alt gikk som det skulle.

  – Han har et lite problem med hjerterytmen. Han har det veldig bra og har litt smerte ved såret. Når såret er grodd, vil han begynne med å trene seg opp igjen. Det vil ikke ta mer enn ti dager til to uker før han er tilbake i full trening, sa Bayern-trener Julian Nagelsmann på en pressekonferanse fredag.

  25-åringen er ventet å være på banen igjen midt i oktober. Coman har spilt i Bayern München siden 2015 og står med til sammen 204 kamper og 41 mål.

  Lørdag skal Bayern München møte Bochum i den tyske Bundesliga.

  (©NTB)

 11. Del

  Halvorsen ferdig som Bryne-trener etter sesongen

  Jan Halvor Halvorsen (58) blir ikke med videre som Brynes hovedtrener i 2022. Han fullfører årets sesong i 1. divisjon.

  Bryne opplyste fredag om den kommende avgangen. Halvorsen har vært i rogalandsklubben siden oktober 2018.

  I fjor ledet han Bryne opp til 1. divisjon. Laget er uten seier på sine ni siste seriekamper og står med fire strake tap.

  Etter 18 runder ligger Bryne tredje sist på tabellen. Det er tre poeng ned til Strømmen og Grorud under nedrykksstreken. Jærbuene møter Start på hjemmebane lørdag.

  (©NTB)

 12. Del

  Nærmer seg Tyrkia-jobben

  Stefan Kuntz forlater sin jobb som trener for Tysklands U21-lag, og det er ventet at treneren blir annonsert som ny Tyrkia-trener innen kort tid. Det tyske fotballforbundet (DFB) skriver på sine hjemmesider at Kuntz er løst fra kontrakten for å komme til enighet med Tyrkia. Det betyr at tyrkerne trolig har en ny mann til å lede laget i nøkkelkampen mot Norge i oktober.
 13. Del

  Forlenget med Sjögren

  Martin Sjögren har forlenget sin kontrakt som sjef for det norske kvinnelandslaget i fotball. Det bekrefter NFF på sine hjemmesider. Den nye avtalen gjelder til og med VM i Australia og New Zealand i 2023. Også assistenttrener Anders Jacobson blir med videre.

  – Etter en tøff start på Norge-jobben med exit i gruppespillet under EM 2017 har Martin, Anders og øvrig støtteapparat gjort en grundig og god jobb med å bygge selvtillit og struktur i laget igjen. Prestasjonene i VM 2019 var svært gode og laget fremsto sammensveiset og trygge. Nå gleder vi oss intenst til å angripe både EM og VM, sier elitedirektør i NFF Lise Klaveness.

  Den svenske treneren ser frem til de kommende årene.

  – Anders og jeg er takknemlige for tilliten og enormt motiverte for utfordringene som ligger foran oss. Det er en flott og lærevillig spillergruppe som vi etter hvert kjenner godt. Vi startet nettopp VM-kvalifiseringen og EM starter allerede om trekvart år. Vi vet at det er et stykke opp til de aller beste, men vi har oppriktig tro på at vi kan være med helt der oppe hvis vi unngår skader på nøkkelspillere og er nøye i alle forberedelsene. Å få være landslagssjef i en tid der så mye står på spill er et privilegium, sier Sjögren.

  TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen er overrasket over at Sjögren får sjansen til å lede landslaget i to nye mesterskap.

  – Jeg syns det er litt spesielt å gjøre det allerede nå. Jeg hadde ønsket at han måtte vise resultater i neste års EM først, sier den tidligere landslagskapteinen.

  – Jeg syns ikke resultatene har vært så bra. Men de har nå kvalifisert seg for EM. Jeg liker at det er kontinuitet. Da Sjögren først kom inn, trengte han tid for å bli vant til nivået og finne ut hvor Norge stod hen. Neste mesterskap ble bedre.

  Gulbrandsen mener at stortapet mot Nederland tidligere i år viser at Norge har en lang vei å gå.

  – Det blir tøft å ta opp kampen med de store nasjonene fremover. Mot Nederland manglet vi jo en del spillere, men det viser hvor sårbare vi er. 

  Norge startet for øvrig VM-kvaliken med å slå Armenia 10-0 på Ullevaal torsdag kveld.

 14. Del

  Landslagsspiller klar for Bodø/Glimt

  Den estiske landslagsspilleren Mattias Käit er klar for Bodø/Glimt. Det bekrefter klubben på sin hjemmeside. 23-åringen har scoret åtte mål på 37 landskamper.
  – Jeg føler at Glimt passer meg perfekt. Det er høy intensitet, godt tempo og en familieklubb jeg kan utvikle meg videre i, sier den offensive midtbanemannen.
  Käit vil bare være tilgjengelig for serie- og cupspill med Glimt.
  – Jeg er en hardtarbeidende spiller. Min første klubb utenfor Estland var Fulham. Der lærte jeg å jobbe hard. Ellers er jeg en rask spiller. Jeg liker å løpe fort og høyt press passer meg bra. Det er grunnen til at jeg liker Glimt så godt, sier estlenderen. 
 15. Del

  Rennes holdt Tottenham til uavgjort – Tronstad scoret for Vitesse

  Birger Meling kom innpå i sluttminuttene da hans Rennes tok poeng fra Tottenham med 2-2 i conferenceligaen torsdag. Sondre Tronstad ble scoret for Vitesse.

  Vitesse slo Mura 2-0 på bortebane. Tronstad scoret kampens første mål etter 30 minutter. Nordmannens første forsøk gikk i ryggen til en lagkamerat, men Tronstad satte returen i mål. Det er hans tredje mål for Vitesse.

  Danilho Doekhi satte inn 2-0-målet etter 69 minutter. Vitesse innledet dermed conferenceligaen med seier. Det holdt Birger Meling og Rennes også på å gjøre i samme pulje.

  Tottenhams tok ledelsen allerede etter ti minutter, da Rennes' Loic Blade var uheldig og styrte ballen i eget nett. Flavien Tait sørget for 1-1 kort tid senere.

  Ti minutter ut i andre omgang valgte Nuno Espírito Santo å bytte ut både Harry Kane og Lucas Moura, uten at det ga umiddelbar effekt. Gaetan Laborde ga Rennes 2-1 da han satte inn en retur.

  Pierre-Emile Højbjerg sikret ett poeng med sin utligning kvarteret før full tid.

  Tokmac Nguen hadde han en målgivende pasning, men måtte se sitt Ferencváros tape 1-2 borte mot Bayer Leverkusen.

  (©NTB)

 16. Del

  Bakkerud med ny fabrikkavtale

  Andreas Bakkerud har signert for fabrikksteamet Subaru Motorsport USA, og skal kjøre i den helt nye amerikanske serien Nitro Rallycross Championship. 
  – Nitro tar rallycross-sporten til nye nivåer, og at jeg kan få være en del av dette i en fabrikkstøttet Subaru er jeg ekstremt stolt over, sier Bakkerud i en pressemelding.
  Nitro Games er skapt av Travis Pastrana, som med sitt Nitro Circus har turnert verden rundt med helsprø stunts. Nå står rallycrossen for tur, med en serie på fem løp på forskjellige destinasjoner.  
  – Travis har hatt ett ønske å kombinere motorcross og rallycross til en perfekt mix. Her kjøres det utelukkende på grus – og hoppene kommer tettere enn svingene. For meg høres dette ut som en oppskrift på action, ler Bakkerud.
  Om en drøy uke starter sesongen i Utah Motorsport Park i Salt Lake City.
  STOR PROFIL: Travis Pastrana (til venstre) har turnert verden rundt med sitt Nitro Circus. Nå blir Andreas Bakkerud en del av hans siste nyskapning. Foto: Subaru Motorsport USA
 17. Del

  Dyche får fornyet tillit i Burnley

  Burnley står med kun ett poeng etter fire kamper i Premier League, men manager Sean Dyches posisjon er urokkelig. Torsdag skrev han ny fireårskontrakt.

  Engelskmannen har ledet Burnley siden 2012. Laget er inne i sin sjette strake sesong på øverste nivå.

  – Det er fint å få denne avtalen i orden. Nå ser vi fram til å bygge klubben videre, sier Dyche i en pressemelding.

  Ingen av dagens Premier League-managere har lenger fartstid enn Dyche i en og samme klubb.

  Burnley ligger tredje sist på tabellen etter fire kamper. Laget har ledet i tre av dem, men står kun igjen med ett poeng.

  (©NTB)

 18. Del

  Norge passerte Tyrkia på FIFA-rankingen

  Norge klatrer fire plasser og er nå på 39. plass på FIFA-rankingen. Det er to plasser foran neste kvalikmotstander Tyrkia. Belgia topper rankingen foran Brasil og England. Frankrike, Italia, Argentina, Portugal, Spania, Mexico og Danmark utgjør resten av topp 10. 

  39. plassen er landslagets bestenotering på snaut seks år.

  Ikke siden oktober-rankingen i 2015 har Norge vært blant topp 40. Den gang var laget på en 34.-plass, men raste umiddelbart mange hakk allerede måneden etter.

  Solbakkens menn har nettopp lagt bak seg en solid samling. I VM-kvalifiseringen ble det plukket sju av ni poeng mot Nederland (1-1), Latvia (2-0) og Gibraltar (5-1). Resultatene ligger bak det norske bykset på Fifas oversikt.

 19. Del

  Kamara-hat trick i DC United-seier – leder toppscorerkampen

  Ola Kamara scoret sitt 14., 15. og 16. mål for sesongen da DC United tok en komfortabel 3-0-seier over Chicago Fire i MLS natt til torsdag.

  Med det passerte nordmannen Seattle Sounders Raul Ruidiaz (14 mål) i kampen om å bli toppscorer i den nordamerikanske ligaen. DC United og Sounders har spilt henholdsvis 24 og 23 av grunnseriens 34 kamper.

  Kamaras første scoring kom fra straffemerket allerede åtte minutter ut i kampen. Kamara sikret selv straffen da han ble hindret fra å forlenge en gjennombruddspasning godt inne i feltet. Straffen satte han trygt i nettet.

  Han satte nok en straffe i det 35. minutt, før han fullførte hat tricket ved å heade ballen forbi keeper like før pause.

  DC United er inne i en god periode i MLS med seks seiere de siste sju kampene. Det har tatt de opp på 5.-plass i Eastern Conference. Topp sju får plass i sluttspillet.

  (©NTB)

 20. Del

  Erling Braut Haaland starter for Borussia Dortmund

  Forrige sesongs toppscorer i Champions League, Erling Braut Haaland, starter selvsagt på topp for Borussia Dortmund.

  Tirsdag leverte Robert Lewandowski to mål mot Barcelona, så lista er allerede lagt for hva Haaland må prestere for å gjenta suksessen fra forrige sesong.

  Slik stiller Borussia Dortmund: Gregor Kobel - Thomas Meunier, Mats Hummels, Manuel Akanji, Raphael Guerreiro - Julian Brandt, Jude Bellingham, Mahmoud Dahoud - Donyell Malen, Marco Reus - Erling Braut Haaland

  Slik stiller Besiktas: Ersin Destanoglu - Valentin Rosier, Welinton, Francisco Montero, Fabrice N'Sakala - Souza, Atiba Hutchinson, Miralem Pjanic - Rachid Ghezzal, Michy Batshuayi, Cyle Larin.

  Sendingen ser du på TV 2 Sport Premium og Play fra klokken 18.00! (Kampstart 18.45)

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.