Sportsdøgnet direkte

 • Bli oppdatert på siste nytt
 • Vi besvarer spørsmål du lurer på

Sportsdøgnet direkte

 1. Del
 2. Del

  Ull/Kisas protest forkastet

  Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund har konkludert med at 2-1-seieren til Sandnes Ulf opprettholdes.

  Etter OBOS-ligakampen mellom Sandnes Ulf og Ull/Kisa 27. juli, en kamp Sandnes Ulf vant 2-1, sendte Ull/Kisa inn en protest med tre ulike protestgrunnlag, som alle hadde sitt utspring i at Sandnes Ulf skal ha brukt fire stopp i spillet for å foreta spillebytter, i strid med gjeldende regler for innbytter. Saken har nå blitt behandlet av doms- og sanksjonsutvalget.

  Utvalget la til grunn at Sandnes Ulf foretok bytter ved fire anledninger, i strid med bestemmelsene, men at det ikke er tilstrekkelig sannsynlig at det siste byttet påvirket kamputfallet.

  Protesten blir etter dette å forkaste og kampresultatet 2-1 til Sandnes Ulf opprettholdes. Beslutningen er enstemmig.

  – Denne problematikken vil komme for alle lag utover i denne sesongen og for oss var det en selvfølge å levere en protest med gjeldende regelverk. Vi registrerer at den er forkastet og kommer ikke til å anke videre, sier daglig leder i Ull/Kisa Fotball, Andreas Aalbu til klubbens hjemmeside.

  – Vi har mer enn nok med oss selv for tiden, men ser at saken ikke har fått konsekvenser for noen. Så blir det spennende å se om slike bytter nå er fritt frem for alle, tilføyer han.

 3. Del

  Blatter krever at Infantino utestenges

  Tidligere Fifa-president Sepp Blatter mener forbundets etiske komité må suspendere etterfølgeren Gianni Infantino på grunn av etterforskningen som er innledet.

  Sveitsiske påtalemyndighet har beordret etterforskning av Infantino på grunn av påstått samrøre med den avgåtte sveitsiske riksadvokaten Michael Lauber i håndteringen av korrupsjonsanklager mot Fifa.

  – For meg er det åpenbart at Fifas etiske råd må innlede en etterforskning mot ham (Infantino) og utestenge ham, sier Blatter til Reuters.

  Blatter var Fifa-president fra 1998 til 2015. Korrupsjonssakene som rystet Fifa i 2014 og 2015 førte til at Blatter måtte gå. Han ble utestengt fra all fotball i åtte år.

  (©NTB)

 4. Del

  Danmark krever EM-garanti – åpner for å si nei

  Det danske håndballforbundet åpner for å si nei til å arrangere EM sammen med Norge dersom de ikke får garantier mot økonomiske tap.

  Norge og Danmark arrangerer i fellesskap EM i håndball for kvinner i desember. Fra før er det klart at koronapandemien setter begrensninger på antall arrangørsteder og hvor mange tilskuere som kan slippes inn på kampene.

  Men nå sier det danske håndballforbundet at de kan komme til å be det europeiske forbundet (EHF) om å bli tatt av som arrangør.

  – Vi vil gjør alt for å få dette gjennomført. Men det skal samtidig henge sammen økonomisk, sier president Per Bertelsen i det danske forbundet (DHF) til avisen B.T.

  President Kåre Geir Lio i Norges Håndballforbund sier til NTB at mye skal på plass for å sikre økonomien i mesterskapet, men understreker at han ikke tenker i retning av avlysning.

  – Vi kommer til å finne løsninger i en eller annen form, sier Lio, og peker på at det er samtaler både med lokale, regionale og nasjonale myndigheter, samt EHF, for å få på plass et forsvarlig budsjett.

  (©NTB)

 5. Del

  Bekreftet: Russland får ny betalingsfrist – kan utestenges fra friidretten

  Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) bekrefter at Russland må betale boten for brudd på dopingreglene innen 15. august for å hindre utestengning.

  Deler av den ilagte dopingboten på 91 millioner kroner skulle egentlig vært betalt innen 1. juli.

  Nå får det russiske friidrettsforbundet (RusAF) en siste frist for å betale deler av bøtene. Ellers kan russiske utøvere bli utestengt, selv fra å konkurrere under nøytralt flagg. Det kommer fram i en pressemelding fra WA.

  – Det internasjonale friidrettsforbundet har i dag bestemt å utestenge det russiske friidrettsforbundet (RusAF) om de ikke betaler bøtene på 5 millioner dollar og 1,31 millioner dollar før 15. august, heter det i pressemeldingen.

  Russland har tidligere forklart at den manglende betalingen skyldes at de ikke har nok penger.

  Nøytralt flagg

  Boten ble ilagt av WA i mars etter at Russland innrømmet brudd på internasjonale antidopingregler og hindring av etterforskningen. Integritetsutvalget fastslo bruk av falske dokumenter, som ga en utøver et alibi til å droppe dopingtest.

  Selv om Russland har vært utestengt fra friidrettsvarmen siden 2015 grunnet flere dopingssaker, har utøvere som beviselig er rene, hatt muligheten til å konkurrere under nøytralt flagg.

  Den muligheten ryker nå om det internasjonale friidrettsforbundet ikke får sin betaling innen 15. august.

  Kan miste OL

  Flere russiske utøvere frykter at saken kan koste dem OL i Tokyo neste sommer.

  I juni sendte Marija Lasitskene (høydehopp), Sergej Sjubenkov (hekkeløp) og Anzjelika Sidorova (stavsprang) brev til president Vladimir Putin for å sikre at russiske atleter vil kunne delta i de kommende lekene.

  Likevel kom det aldri noen betaling fra RusAF til WA 1. juli. Nå får russerne en siste mulighet til å gjøre opp for seg og unngå utestengelse.

  (©NTB)

 6. Del

  Baseballkamper i USA avlyst, hele sesongen i fare

  Baseballsesongen i USA kan være i fare etter at minst 13 Miami Marlins-spiller testet positivt på koronaviruset. To kamper mandag er avlyst.

  Marlins' første hjemmekamp for sesongen mot Baltimore Orioles, samt oppgjøret mellom Philadelphia Phillies og New York Yankees, er begge avlyst.

  Det skjer i kjølvannet av at minst 14 Marlins-spillere har fått påvist korona. Nettopp Marlins og Phillies møttes tre ganger i helgen.

  Marlins-laget er fortsatt i Philadelphia for å bli ytterligere testet, skriver ESPN.

  MLB-sesongen har, i motsetning til NBA- og NHL-sesongen, valgt å spille på hjemmearenaene til klubbene. NBA har sin velkjente boble i Orlando som starter denne uka, mens NHL-lagene skal spille enten i Edmonton eller Toronto.

  ESPN skriver på Twitter at hele baseballsesongen på øverste nivå nå kan være i fare. Andre amerikanske medier skriver at sesongen enten kan bli utsatt midlertidig, eller helt avlyst.

  (©NTB)

 7. Del

  Qatar vil søke OL i 2032

  Qatar har meldt interesse til Den internasjonale olympiske komité (IOC) for å arrangere sommer-OL om tolv år.

  Det bekrefter landets olympiske komité overfor nyhetsbyrået AFP. Ifølge AFP skal også India, den australske delstaten Queensland og den kinesiske byen Shanghai være aktuelle søkere, i tillegg til en mulig fellessøknad fra Sør- og Nord-Korea.

  Qatar har meldt seg på IOCs uforpliktende liste over interesserte nasjoner, opplyser sjeik Joaan bin Hamad bin Khalifa al-Thani, som leder landets olympiske komité.

  – Dagens kunngjøring markerer starten på en meningsfull dialog med IOCs kommisjon for framtidige verter for ytterligere å undersøke vår interesse og kartlegge hvordan OL kan støtte Qatars langsiktige utviklingsmål, sier han.

  Qatar søkte om å arrangere OL i 2016 og 2020 uten å lykkes. Nasjonen gir ikke opp av den grunn.

  – Qatar har opparbeidet seg et rykte som en verdensklassedestinasjon for store sportsarrangementer. Denne erfaringen, i tillegg til ønsket om å bruke idretten til å fremme fred og kulturutveksling, vil være grunnlaget for våre samtaler med kommisjonen, legger sjeik Joaan til.

  (©NTB)

  Importer

 8. Del

  Dier forlenger med Tottenham

  Eric Dier har signert en ny kontrakt med Tottenham som strekkes seg til 2024, det bekrefter klubben på deres hjemmeside tirsdag. 26-åringen har vært i Tottenham de siste seks årene etter at han kom fra Sporting Lisboa i 2014. 
  Tidligere denne måneden ble Dier utestengt i fire kamper etter at han angrep en tilskuer i mars. Han måtte i tillegg betale en bot på nærmere en halv million norske kroner.
 9. Del

  Ingen Ballon d'Or for første gang siden 1956

  For første gang siden 1956 vil det ikke bli delt ut Ballon d'Or. Grunnen til at trofeet ikke deles ut er koronaviruset som stoppet all fotball i flere måneder. Nyheten kom fra France Football som har avholdt kåringen siden oppstarten i 1956. 

  Lionel Messi som vant prisen for sjette gang i fjor, kan dermed beholde tittelen enda en sesong.

  Den prestisjetunge prisen ble første gang delt ut i 1956, og dermed blir 2020 første gang den ikke deles ut.

 10. Del

  Marius Lundemo har dratt til kypriotisk toppklubb

  Etter lengre tids spekulasjon er Marius Lundemo klar for den kypriotiske toppklubben APOEL Nikosia.

  Lundemos kontrakt med Rosenborg utløper 31. juli, men klubbene er blitt enig om en avtale. Lørdag bekreftet RBKs sportssjef Mikael Dorsin overfor Adresseavisen at 26-åringen har dratt til Kypros.

  – Han har dratt, sier Dorsin til avisen.

  – Jeg synes det virker som en spennende mulighet. Og så var de veldig gira på å hente meg. Jeg synes det virker spennende å prøve noe i utlandet. Det er en klubb som er med i Europa, så jeg syntes det passet fint, sa Lundemo til Adresseavisen 1. juli.

  På Kypros får 26-åringen et gjensyn med tidligere Rosenborg-kaptein Mike Jensen. Hans tidligere trener Kåre Ingebrigtsen ledet den kypriotiske klubben i 46 dager før han fikk sparken i februar.

  Lundemo starter fotballkarrieren i Bærum før han dro til Lillestrøm i 2014. Der var han i to år før han ble klar for Rosenborg i desember 2016. Sist sesong ble det 22 kamper i Eliteserien for 26-åringen.

  Ghayas Zahid er eid av APOEL og har spilt 60 seriekamper fordelt på to sesonger for kypriotene, men er for tiden på utlån i greske Panathinaikos.

  Også John Arne Riise har vært innom klubben. Riise spilte én sesong på Kypros og vant både ligaen og cupen med gultrøyene i 2015.

  (©NTB)

Chat med TV 2s eksperter

Spørsmål om abonnement eller video?
Takk for din melding!
 1. Profilbilde
  Gjest04. mai 18:31
  Del
  Har du noen tanker i forhold til den færøyske ligaen?
  1. Profilbilde
   Erik04. mai 18:31
   Del
   @Gjest - Der er jeg foreløpig blank ;-)
   Takk til alle for mange gode spørsmål! Lev vel.
 2. Profilbilde
  Trening er bra04. mai 18:30
  Del
  Har du forslag til noen treningsøkter det går an å ta? Begynner å bli tom for ideer..
  1. Profilbilde
   Erik04. mai 18:30
   Del
   @Treningerbra - Trapper er bra: Løping, hopping, hinking
 3. Profilbilde
  Julian04. mai 18:29
  Del
  Tror du Haaland forlater Dortmund?
  1. Profilbilde
   Erik04. mai 18:29
   Del
   @Julian - Det gjør han jo på et tidspunkt. Men ikke nå. Perfekt klubbvalg, så langt
 4. Profilbilde
  Will04. mai 18:28
  Del
  Din topp 5 beste spillere i fotballhistorien.
  1. Profilbilde
   Erik04. mai 18:28
   Del
   @Will - Pele, Maradona, Cruyff, Beckenbauer, Messi
 5. Profilbilde
  Ibra04. mai 18:26
  Del
  Er Ola Brynhildsen en judas?
  1. Profilbilde
   Erik04. mai 18:26
   Del
   @Ibra - Synes ikke det. Reglene er som de er. Og stabæk har hentet veldig mange Bosman-spillere selv. De er en liten klubb med relativt små ressurser, og har vært nødt til å være smarte på spillermarkedet. Det har de vært. De har hatt stor omløpshastighet på spillere, men det kan vel ikke være slik at det er OK at en henter spillere gratis fra andre, men en spiller som forlater klubben gratis er Judas? Og i dette tilfellet har jo Molde faktisk prøvd å betale penger for ham. Selv om det kanskje ikke var så mye.

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.