Sportsdøgnet direkte

 • Få siste nytt innen sportsverden!

Sportsdøgnet direkte

 1. Del

  Helsedirektoratet sier nei til NFFs bønn om unntak fra karantenereglene

  Norges Fotballforbund har bedt om unntak fra karantenereglene for elitefotballen, men helsemyndighetene vender tommelen ned, skriver VG.

  Hele Viking-troppen ble satt i karantene etter at Veton Berisha testet positivt på koronaviruset, og to av lagets kamper måtte utsettes.

  – Vi anmoder om at Helse- og omsorgsdepartementet vurderer hvorvidt det kan gis et unntak for toppfotballen slik at karantenen på ti dager for nærkontakter skal kunne erstattes av én negativ test dersom spiller/leder er symptomfri, skriver fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt i søknaden.

  Et brev VG har fått tilgang til viser at verken Folkehelseinstituttet eller Helsedirektoratet anbefaler et unntak for toppfotballen.

  Helsedirektoratet skriver i brevet til departementet blant annet:

  * Slike unntak skaper et uoversiktlig og lite sammenhengende regelverk.

  * Det er mange grupper som ønsker seg fritak fra reglene. Et ja til fotballen vil derfor gi «en uheldig opplevelse av ulik behandling».

  * Unntak fra karantenereglene bør bare skje «med mindre særlige tunge hensyn tilsier det. Slike hensyn foreligger etter vår mening ikke i denne saken».

  Fotballforbundet begrunner søknaden med sportslige og økonomiske argumenter og sier at det er nødvendig å gjennomføre sesongen for å sikre toppklubbenes økonomi. Det argumenteres også med at det i de fleste europeiske ligaer ikke kreves ti dagers karantene ved positive tester i en fotballtropp.

  (©NTB)

 2. Del

  Fana møter Vipers i NM-semifinalen

  Vipers Kristiansand blir storfavoritt hjemme mot Fana i NM-semifinalen i håndball for kvinner. I den andre semifinalen tar Fredrikstad imot Sola.

  Det ble klart i trekningen som ble foretatt i Norges Håndballforbunds lokaler torsdag ettermiddag.

  Fana, som slo ut bergensrival Tertnes (27-22) i kvartfinalen, kunne ikke fått en mer vrien trekning. Vipers er regjerende mester i både serie og cup og er ubeseiret så langt i sesongen.

  Det blir trolig tettere i det andre oppgjøret. Sola har hatt en frisk sesongstart og imponerte med 33-28-seier over Storhamar i kvartfinalen. Fredrikstad slo til med en sterk 23-22-seier over Byåsen på bortebane og får hjemmebanefordel i semifinalen.

  I den siste kvartfinalen vant Vipers hele 36-19 over Molde på bortebane.

  Semifinalene i håndball-NM spilles onsdag 11. november.

  (©NTB)

 3. Del

  Vipers gjorde kort prosess i kvartfinalen

  Tittelforsvarer Vipers Kristiansand gjorde kort prosess med hjemmelaget Molde i NM-kvartfinalen og vant hele 36-19 etter å ha dominert fra avkast.

  Vipers scoret kampens seks første mål og var oppe i tosifret ledelse før pause. Molde tok litt innpå og hadde 7-16 halvveis, men et par minutter ut i den andre omgangen var tosifret ledelse etablert for godt.

  11 Vipers-spillere tegnet seg i målprotokollen, med Nora Mørk og Ragnhild Valle Dahl som mestscorende med seks mål hver. Molde er nummer fire på eliteserietabellen, men var sjanseløs mot gjestene fra Kristiansand.

  Camilla Herrem og Sola sendte ut Storhamar i en 33-28-seier. Herrem scoret fem mål.

  Bare tre dager etter at Tertnes var tilbake fra sin koronakarantene med seier i den utsatte cupkampen mot Grane Arendal, tok cupeventyret slutt da nabo og tabellnabo Fana vant 27-22.

  I mennenes eliteserie måtte Drammen og Haslum finne seg i hvert sitt tap mot svakere plasserte lag onsdag. Kolstad slo serietreer Drammen 27-21, og dermed har Elverum og ØIF Arendal tre poengs luke.

  Halden vant 33-31 over Haslum og har nå tre lag bak seg på tabellen. Nærbø slo tabelljumbo Sandefjord 31-27, og sistnevnte er to poeng bak nestjumbo Viking.

  (©NTB)

 4. Del

  Friidrettsstjerne anker dopingutestengelsen på to år

  Verdensmesteren på 100 meter, Christian Coleman, varsler kamp mot den to år lange utestengelsen han er ilagt for brudd på dopingbestemmelsene.

  Hans manager Emanuel Hudson bekrefter på Twitter at saken blir anket til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  Utestengelsen gjør at Coleman ikke kan stille i OL i Tokyo neste år. Utestengelsen gjelder fra 14. mai 2020.

  Friidrettens integritetsenhet (AIU) opplyste tirsdag at amerikaneren blir straffet for tre brudd på meldeplikten i løpet av ett år: 6. juni 2018, 16. januar 2019 og 26. april 2019. Coleman var heller ikke tilgjengelig til en test 9. desember i fjor.

  AIU understreker at han ikke er anklaget for å ha tatt ulovlige midler, men gjentatte brudd på meldeplikten anses som en dopingforseelse.

  Den 24 år gamle amerikaneren slo til med 9,76 sekunder på veien mot VM-gullet på 100 meter i fjor høst. En teknikalitet gjorde det mulig for ham å delta i Doha. I tråd med regelverket ble hans første forseelse fra 6. juni 2018 datert til 1. april samme år.

  Dermed kom ikke det tredje bruddet innenfor tolv måneder.

  Coleman ble midlertidig suspendert i juni i påvente av AUIs behandling av saken. Den gang raste han på Twitter og fortalte om hendelsen fra desember i fjor. Stjernen unnskyldte seg med at han var ute for å kjøpe julegaver da dopingkontrollørene ringte på døra hans. Han hevdet videre at de ikke kontaktet ham på telefon og at en dopingprøve ble gitt to dager senere.

  (©NTB)

 5. Del

  Dumoulin bryter Vueltaen

  Team Jumbo-Visma opplyser i en pressemelding at Tom Dumoulin står av Vuelta a Espana etter sju etapper. Nederlenderen har jobbet som hjelperytter for Primoz Roglic, som ligger på fjerdeplass i sammendraget. Avgjørelsen om å stå av er tatt av hensyn til formen til Dumoulin.
  – Allerede ved starten av Vueltaen følte jeg meg sliten, og den følelsen har vedvart. Det gir ikke noen mening for meg å fortsette siden det kan påvirke neste sesong, sier Dumoulin.
  Den tidligere tempo-verdensmesteren lå 42 minutter og 25 sekunder bak sammenlagtleder Richard Carapaz.
  Onsdagens åttende etappe i Vueltaen ser du på TV 2 Sport 2 og Sumo fra kl. 14.30.
  BROKETE SESONG: Tom Dumoulin gjorde comeback denne sesongen etter å ha slitt med langvarige skader. Både i Tour de France og Critérium du Dauphiné endte han som sjuendemann i sammendraget. FOTO: Marco Bertorello/AFP.
 6. Del

  Ronaldo testet positivt igjen – mister Messi-duell

  Cristiano Ronaldo har igjen testet positivt på koronaviruset, og Juventus-stjernen mister onsdagens mesterligakamp mot Barcelona.

  – Ronaldo har testet seg som alle andre. Tirsdag kveld vil vi få resultatet, sa Juventus-trener Andrea Pirlo på en pressekonferanse. Da svaret kom, viste det at han fortsatt har koronasmitte i kroppen.

  Ifølge Uefas regler måtte 35 år gamle Ronaldo teste negativt 24 timer før kampen for å være spilleklar.

 7. Del

  Wadji ødela Vikings ubeseirede rekke

  Ibrahima Wadji ga Haugesund en knallsterk 1-0-seier borte mot Viking i rogalandsderbyet. Hjemmelagets rekke uten serietap stoppet på åtte kamper.

  Viking fikk ikke en lystig retur etter tre uker uten seriespill. Stavangerlaget måtte i en ufrivillig pause da Veton Berisha testet positivt for koronaviruset.

  Gjestene fra Haugesund tok ledelsen da første omgang var litt over halvspilt. Bruno Leite sendte en presis ball til Wadji, som lurte seg forbi Axel Andresson og scoret sikkert alene med Viking-keeper Iven Austbø.

  Det var senegaleserens fjerde seriemål etter at han kom tilbake fra en dopingutestengelse på 14 måneder.

 8. Del

  Verdensmester utestengt

  Den amerikanske sprinteren Christian Coleman utestenges i to år på grunn av brudd på dopingreglementet, melder Reuters.

  Coleman skal ha brutt meldeplikten tre ganger over tolv måneder i 2019 og mister nå OL i Tokyo neste år. Han er regjerende mester på 100m etter VM i Doha i 2019.

  Coleman har innrømmet at han tabbet seg ut de to første gangene. 16. januar 2019 var han i et vektrom da kontrollørene ville ha tak i ham. 26. april hadde han gitt feilaktige opplysninger om hvor han befant seg. Det siste tilfellet, som var i desember, skal han ha vært på juleshopping.

  Coleman har hevdet at han ikke har noe å skjule.

  – Jeg har aldri og vil aldri bruke prestasjonsfremmende midler eller dop. Jeg er villig til å ta en dopingtest hver eneste dag for resten av karrieren min for å bevise min uskyld.

 9. Del

  RB Leipzig-sjefen har snakket med Sørloth om landslagsbråket

  I forkant av møtet med Manchester United møtte RB Leipzig-trener Julian Nagelsmann pressen. Der fikk han spørsmål fra VG om han hadde snakket med Alexander Sørloth om landslagsbråket han har vært gjennom den siste uken.

  – Jeg snakket med Alex et minutt. Han forklarte meg situasjonen og sa at han har snakket med Lars Lagerbäck. De snakket om det og la det bak seg. De er to voksne folk. Men dette er ikke mitt bord, sier Leipzig-sjefen til VG.

  – Det er viktig at man ikke gjør det i garderoben. Men en spiller kan komme til mitt kontor. Er du en manager, så liker du spillere som har egne meninger. Hvis de kommer til kontoret ditt er det aldri noe problem, men å ta det opp i garderoben kan være et problem, fortsetter han til avisen.

  Det var VG som avslørte konflikten Sørloth hadde med landslagstrener Lars Lagerbäck forrige uke. Etter dette kom begge parter med sin versjon, som ikke samstemte helt. Søndag kveld kom det en pressemelding fra Norges Fotballforbund hvor begge parter bekreftet at de hadde lagt saken bak seg. 
  Julian Nagelsmann har rukket å oppleve mye i sin trenerkarriere, til tross for at han kun er 34 år gammel. Etter å ha trent Hoffenheim, gikk han til RB Leipzig før forrige sesong. TV 2 spør ham om det er Premier League han drømmer om, men han innrømmer at fremtiden er usikker.
  – Planene mine for fremtiden er ikke det som er viktig nå. Akkurat nå er jeg fornøyd i Leipzig, og jeg vet ikke hva fremtiden bringer.
  – Hva synes du om Manchester United så langt?
  – De startet ikke så godt denne sesongen, men de er på vei i riktig retning. De har mye kvalitet offensivt og det skal vi passe oss for. Samtidig har vi selvtillit nok til å si at vi ønsker å vinne. Om vi kan få en seier her og starte gruppespillet med seks poeng, hadde det vært helt supert, sier Nagelsmann til TV 2. 
 10. Del

  City-stjerne ute med muskelskade – kan miste storkamp

  Manchester City-måltyven Sergio Agüero må belage seg på minst to ukers fravær fra fotballen. Kanskje ryker ligaduellen mot Liverpool 8. november.

  Aguero forlot banen med skade da City måtte nøye seg med 1-1 i Premier League-oppgjøret mot West Ham lørdag.

  Mandag ga manager Pep Guardiola en oppdatering på argentinerens skadesituasjon da han møtte pressen foran mesterligaoppgjøret mot Marseille tirsdag.

  – Det kommer til å ta to eller tre uker. Sergio ble skadet i den forrige kampen. Muskulært. Når du har vært ute i fire eller fem måneder med et kneproblem er det alltid en risiko når du er tilbake, sa spanjolen.

  Han antydet videre at Agueros fravær også kan bli enda noe lenger, opp mot en måned, men at situasjonen er usikker.

  Manchester City har også Gabriel Jesus, Fernandinho, Benjamin Mendy, Nathan Aké og Fernandinho på skadelista.

  8. november er regjerende ligamester Liverpool motstander i det som blir en storkamp i Premier League. Om Agüero rekker å bli klar til da, er et åpent spørsmål.

  (©NTB)

 11. Del

  Liverpool-trio spiller neppe Champions League-kamp 

  Tirsdag møter Liverpool danske Midtjylland på Anfield. Det blir trolig uten Thiago Alcantara, Joël Matip og Naby Keïta. 
  – Jeg tror ikke det, svarer Jürgen Klopp på spørsmål om trioen vil være tilgjengelig. 
  – Det er som jeg sa sist uke, vi ser det an hver dag. Det ser ut til at det blir noen dager til. I morgen kveld er de sannsynligvis ikke klare, siteres Liverpool-manageren av klubbens nettsider. 
  Thiago har vært ute siden han ble taklet av Richarlison i Merseyside-derbyet for en drøy uke siden. Matip har også vært ute med en smell etter Merseyside-derbyet, mens Keïta testet positivt for koronaviruset under landslagspausen. 
  Tirsdag fra kl. 20.30: Se Liverpool-Midtjylland på TV 2 Sport 1 eller Sumo. 
 12. Del

  Ny Linköping-kamp utsatt på grunn av korona - stort utbrudd i klubben

  Landslagskaptein Jonas Holøs er blant flere Linköping-spillere som har testet positivt for korona. Også torsdagens ishockeykamp mot Malmö er utsatt.

  Hele 24 personer i klubben er for tiden i isolering etter positiv covid-19-prøve. Det tallet kan øke da flere i klubben ble testet mandag.

  Det blir den fjerde kampen til Linköping som må utsettes på grunn av koronapandemien.

  Klubben skriver at det medisinske støtteapparatet fortsetter å følge utviklingen nøye. Det foregår for tiden ingen fellestreninger.

  Det var etter forrige helgs bortekamp mot Skellefteå at Holøs avga positivt test etter at han følte seg dårlig etter det tøffe kampprogrammet. Han slet både med feber og mangel på lukt- og smak.

  Holøs sa at han ikke visste hvordan og hvor han ble smittet.

  (©NTB)

 13. Del

  Ny skade for Guardiola - Fernandinho ute i flere uker

  Manchester Citys Fernandinho ble skadd i mesterligaoppgjøret mot Porto og kan være ute i opptil seks uker.

  Skadetrøbbelet i klubben ser bare ut til å fortsette. Midtbanespilleren fra Brasil måtte av banen i sluttminuttene av kampen mot Porto onsdag kveld.

  Fernandinho ble ikke byttet inn før i det 85. minutt, men i overtiden måtte han ut igjen med en muskelskade i kneet.

  City-manager Pep Guardiola tror han må unnvære Fernandinho i opptil én og en halv måned.

  – Dårlig nytt. Det er en skade som ta opp til fire til seks uker å lege, sa spanjolen.

  Klubben har fra før spillere som Kevin De Bruyne, Aymeric Laporte og Gabriel Jesus på skadelisten. En rekke andre spillere virker ute av kampform.

  Tyrkeren Ilkay Gündogan er en av dem som ikke glitret mot Porto, men som bidro med 2-1-scoringen i kampen som til slutt endte med 3-1-seier for engelskmennene.

  – Hvis jeg skal være ærlig så har vi noen skadeproblemer, og det gjør det enda vanskeligere at vi mistet Fernandinho mot slutten av kampen, sa Gündogan.

  Han er selv rusten etter å ha vært smittet av covid-19.

  De Bruyne og Laporte er ventet tilbake i trening torsdag, men det er uvisst om de blir spilleklar til kampen mot West Ham lørdag.

  (©NTB)

 14. Del
 15. Del
 16. Del

  Bayern München-spiller Gnabry koronasmittet

  Mesterligavinner Bayern München har fått sitt første koronasmittetilfelle. Serge Gnabry har testet positivt og mister onsdagens kamp mot Atlético Madrid.

  Gnabry er også uaktuell til helgens seriekamp mot Eintracht Frankfurt.

  Klubben meldte om den positive testen i en kort melding på sitt nettsted, der det opplyses at 25-åringen er isolert i sitt hjem.

  Gnabry har startet alle Bayern Münchens fire seriekamper så langt. I sesongåpningen mot Schalke scoret han tre ganger i en 8-0-seier.

  Ifølge Bayern er Gnabry ved god helse.

  (©NTB)

 17. Del

  Petr Cech med i Chelsea-troppen

  Tirsdag bekreftet Premier League-klubbene 25-mannstroppen til årets sesong. I Chelseas tropp kom en overraskelse. Der dukket nemlig Petr Cechs navn opp. 
  Klubben skriver at den tidligere keeperlegenden er med i troppen som en kriseløsning. Det er et av tiltakene klubben gjør etter uforutsette forhold i kjølvannet av koronapandemien. Han tar plassen i troppen som en spiller uten kontrakt.
  38-åringen la hanskene på hyllen etter Europaliga-finalen i 2019 der han spilte mot Chelsea for Arsenal. Siden har han jobbet som teknisk veileder i Chelsea. 
  Nå er den ikoniske keeperen tilbake for Chelsea som en reserveløsning. Chelsea har allerede hentet Edouard Mendy som ny keeper denne sommeren, etter varierende prestasjoner fra Kepa Arrizabalaga.
  I Arsenals tropp var ikke Mesut Ôzil å finne. Tyskeren som er klubbens beste betalte spiller er heller ikke med i Arsenals Europaliga-tropp. Ôzil har ikke fått spilletid under Mikel Arteta denne sesongen.
 18. Del

  Korona-trøbbel i «norske» AZ Alkmaar før Europa League-kamp

  I forrige uke ble det kjent at AZ Alkmaar hadde ni tilfeller av positive tester i spiller- og trenergruppen. 
  Tirsdag kom en ny pressemelding fra klubben om at enda flere i klubben har testet positivt på viruset. 
  Det er tre nordmenn som spiller for AZ. Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson og Håkon Evjen. Det er ikke kjent hvilke spillere som har testet positivt. 
  Torsdag skal de etter planen spille mot Napoli i Italia. Klubben jobber nå med å kartlegge situasjonen. De har også kontaktet Uefa og det nederlandske fotballforbundet.
  Sportskorrespodent for beIN-sports Tancredi Palmeri skriver på Twitter at Uefa trolig vil forlange at AZ spiller kampen, så lenge de har nok spillere til å stille lag. Han skriver videre at AZ fortsatt kan bli nektet inngang i Napoli av myndighetene.
 19. Del

  Ungarsk motstand for Storhamar – Byåsen og Molde møter lag fra Polen og Russland

  Storhamar skal ut mot Fehervar fra Ungarn i europaligaen i håndball, mens Byåsen møter polske Perla Lublin. Molde fikk russiske Astrakhanotsjka.

  Trekningen av 3. kvalifiseringsrunde i europaligaen for kvinner ble foretatt i Wien tirsdag.

  For de norske lagene endte det slik: Byåsen – Perla Lublin (Polen), Astrakhanotsjka (Russland) – Molde og Fehérvár (Ungarn) – Storhamar.

  Storhamar og Byåsen var toppseedet, mens Molde var i den andre potten.

  – Vi er godt fornøyd med trekningen. Selv om vi ikke vet så mye om motstanderen så ser vi en god mulighet til å gå videre, sier daglig leder i Storhamar, Kamilla Sundmoen, til NTB.

  Sundmoen har fått med seg at motstanderen er blant de fire beste lagene i Ungarn. Györ, FTC Hungaria som spiller i mesterligaen og Siiófok er rangert bedre.

  Selv om det meste av Europa er rødt med tanke på koronasituasjonen så vil det europeiske håndballforbundet få på plass smitteprotokoller slik at kampene kan gjennomføres.

  Slik spilles de øvrige kampene: Banik Most (Tsjekkia) – Vaci (Ungarn), Dunarea Braila (Romania) – Viborg (Danmark), Fleury Loiret (Frankrike) – Höörs (Sverige), Kastamonu (Tyrkia) – Debrecen (Ungarn), Kuban Krasnodar (Russland) – Metzingen (Tyskland), Nantes (Frankrike) – Gloria Buzau (Romania), Paris 92 (Frankrike) – Nykøbing Falster (Danmark), Super Amara Bera Bera (Spania) – Zvezda (Russland), Thüringer (Tyskland) – Blomberg-Lippe (Tyskland).

  Vinneren av dobbeloppgjørene som skal spilles 14.-15. november med returkampener 21.-22. november går til gruppespillet sammen med Minaur Baia Mare (Romania), Lada (Russland), Herning Ikast (Danmark) og Siiófok (Ungarn).

  (©NTB)

 20. Del

  Åpent for søknader i tredje krisepakke til idretten

  Mandag ble det åpnet for at arrangører i idrett og frivillighet kan søke om kompensasjon for tapte inntekter fra regjeringens tredje koronatiltakspakke.

  Regjeringens tredje krisepakke er på 1 milliard kroner og gjelder arrangementer som var planlagt fra 1. september til 31. desember i år.

  I krisepakke to ble det i alt søkt om kompensasjon på 1,6 milliarder kroner. Det ble delt ut 272 millioner kroner til lag og foreninger fra kulturminister Abid Rajas (V) første krisepakke.

  Nytt i den tredje tiltakspakken er det at ordningen fra 1. november vris i retning av å belønne de arrangørene som kun delvis avlyser, stenger eller utsetter sine arrangementer og aktiviteter som følger myndighetenes råd eller pålegg.

  Disse kan søke om å få kompensert 70 prosent av sine tap ut året. For arrangementer eller aktiviteter som blir helt avlyst, kan det maksimalt gis kompensasjon for 50 prosent av tapene.

  (©NTB)

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.