Sportsdøgnet direkte

 • Få siste nytt innen sportsverden!
 1. Del

  Elverum-tap i siste sekund mot Mesjkov Brest

  Elverum hadde alle sjanser til å ta et nytt steg mot cupspillet i mesterligaen, men Mesjkov Brest vant 33-32 med scoring i tomt bur i kampens siste sekund.

  Det ble en tung slutt på en kamp der Emil Imsgard storspilte i målet og så ut til å hjelpe Elverum til høstens fjerde seier i mesterligaen. Elverum hadde sjansen i siste angrep, og med en spiller utvist tok de ut Imsgard for en ekstra angriper.

  Eric Johansson tok det siste skuddet, men det ble reddet av keeper på målstreken, og Ivan Maskevitsj kunne kaste ballen over hele banen og i det tomme målet.

  Det hviterussiske laget hadde tatt bare ett poeng på sine sju første kamper og tapte hjemme for Elverum i oktober, men viste tidlig alvorlige hensikter i onsdagens bortekamp. Gjestene scoret kampens tre første mål og ledet gjennom nesten hele den første omgangen.

  Elverum innledet den andre omgangen sterkt, mens Brest-spiller Maksim Baranov pådro seg rødt kort da han stygt skrittet i veien for et innhopp av Sindre Heldal. Elverum var a jour på 17-17 og ledet første gang på 19-18. Laget gikk opp i tre måls ledelse og truet med å dra fra før det ble spennende igjen.

  Sluttminuttene ble et sjeldent drama som endte trist for Elverum.

  (©NTB)

 2. Del

  KFUM videre i opprykkskvalifiseringen

  Bilal Njie sørget for at KFUM slo Sogndal 1-0 i opprykkskvalifiseringen onsdag. Nå venter Fredrikstad i den lange veien mot opprykk.

  Det avgjørende målet kom fem minutter etter pause. Njie løp seg fri, skar inn i banen og satte ballen høyt i mål.

  Med 27 minutter igjen tid gjorde Sogndal-trener Eirik Bakke tre bytter i håp om å få noe ut av oppgjøret.

  Njie kunne lagt på til 2-0 like etter Sogndals bytter, men nølte litt i det avgjørende øyeblikket og ble stoppet av en Sogndal-forsvarer.

  Sogndal styrte mye av spillet i sluttfasen, og KFUM lå lavt. Det ga flere gode kontringsforsøk, men det ble med det. Sogndal på sin side hadde sin største sjanse da Kristoffer Hovens heading ble reddet godt av Jonas Brauti.

  Første omgang var relativt jevn hvor ingen av lagene tok veldig store sjanser offensivt. KFUMs Alagie Sanyang satte et straffespark i tverrliggeren fire minutter før hvilen. Det ble, heldigvis for spissen, ikke utslagsgivende ettersom Njie sørget for seier i hovedstaden.

  KFUM møter Fredrikstad på bortebane 6. desember. Deretter møter vinneren av den kampen Jerv på bortebane. Vinneren av kampen i Grimstad møter laget som havner på kvalifiseringsplassen i Eliteserien 15. desember.

  (©NTB)

 3. Del
 4. Del

  Jarstein kneoperert – ute til nyåret

  Rune Almenning Jarstein må vente en stund til på sitt comeback på fotballbanen. Han har vært gjennom en kneoperasjon, melder Hertha Berlin.

  Klubben skriver på sitt nettsted at operasjonen var vellykket, men at Jarstein må belage seg på et treningsavbrekk og at han først over nyttår kan være tilbake på treningsfeltet.

  – Kneet har låst seg en del, og vi fant ut at eneste mulighet var operasjon, sier Jarstein til VG. Det var menisken og brusk i kneleddet som ble fikset kirurgisk.

  Jarstein har ikke spilt siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse.

  Veien tilbake til full fotballaktivitet har vært lang, men Jarstein var veldig nær før kneet begynte å krangle.

  Jarstein har spilt 179 kamper for Hertha Berlin siden han kom til klubben i 2014. 37-åringen signerte i mai en ny kontrakt som gjelder til sommeren 2023.

  (©NTB)

 5. Del

  Young Boys fikk korona-unntak

  Kampen mellom Manchester United og Young Boys i neste uke spilles på Old Trafford. Det var lenge usikkert om kampen måtte flyttes til en nøytral arena på grunn av de strenge innreiserestriksjonene i Sveits. Egentlig skal man sitte 10 dager i karantene etter hjemkomst fra Storbritannia. Nå har fotballaget fått et unntak fra myndighetene i kantonen Bern.
 6. Del

  Oilers - Vålerenga utsatt

  Storkampen i hockey mellom Stavanger Oilers og Vålerenga er utsatt. Kampen skulle blitt spilt torsdag kl. 19, men får nå et nytt tidspunkt.

  Årsaken til utsettelsen er at Vålerenga har 13 spillere enten sykmeldt eller skadet, får TV 2 opplyst. Da sier kampreglementet at oppgjøret kan utsettes.

  – Jeg synes det er veldig synd, sier daglig leder i Vålerenga, Jon Thore Thorstensen, til TV 2. 
  Han forklarer at det er tatt en medisinsk vurdering, hvor det er kommet frem til at sykdom- og skadesituasjonen gjør at laget ikke er klare for kamp. 

  – Vi har ikke nok folk. Vi har heller ikke mulighet til å flytte opp fra U20-laget på grunn av koronatilfeller. Jeg synes det er veldig synd. Vi fikk flere som måtte gå av på trening i går og har siden hatt flere folk som har blitt dårlig, sier han. 

  Spillerne er testet, og det skal ikke være snakk om koronasmitte i troppen. Spillerne har influensasymptomer. Vålerenga skal egentlig møte Manglerud Star lørdag 16.00. Det vurderes nå fortløpende om laget er klart til den kampen.

 7. Del

  Deila klar for norsk møte i MLS-semifinalen

  Ronny Deilas New York City FC er klare for semifinalen i MLS-sluttspillet etter seier i straffesparkkonkurranse mot New England Revolution.

  Kampen endte 2-2 etter ekstraomganger. New York City satte sine fire første straffer i mål, mens New England Revolution satte tre av fire.

  Den avgjørende straffen falt dermed til New York og midtstopper Alexander Callens. Peruaneren satte ballen i mål, og de lyseblå kunne slippe jubelen løs.

  De møter Philadelphia Union og norske Jakob Glesnes i semifinale 5. desember.

 8. Ukjent post-type
 9. Del
 10. Del

  Paralympics-drømmen brast for paraishockeylandslaget

  Det blir ikke norsk deltakelse i paraishockey under Paralympics. 2-4-tapet for Slovakia gjør at Norge ikke kan bli blant de to beste i kvalifiseringen.

  Norge måtte vinne tirsdagens kamp for å holde liv i sjansen til å knipe en av de to Beijing-billettene som deles ut i kvalifiseringsturneringen i Berlin, men greide det ikke.

  Norge omsatte to av tre overtallsspill i scoring, men greide aldri å komme à jour etter to raske slovakiske mål omtrent fem minutter før slutt.

  Etter en målløs åpningsperiode tok Slovakia ledelsen i slutten av midtperioden. Audun Bakke utlignet i kampens første norske overtallsspill i 3. periode, men litt senere ble han selv utvist for holding, og Martin Joppa satte inn 2-1-målet i det påfølgende overtallsspillet.

  Et drøyt minutt senere økte David Korman på pasning fra Joppa, og Norge var ille ute.

  Knut André Nordstoga skapte håp da han reduserte i overtall 1.45 minutt før slutt, men bare seks sekunder senere slo Joppa spikeren i kista med 4-2-målet.

  Uansett utfall av onsdagens avslutningskamp mot Italia kan ikke Norge havne blant de to beste. Italia er uten poengtap så langt.

  (©NTB)

 11. Del

  Ray Kennedy er død

  Liverpool-legenden ble 70 år gammel, skriver Liverpool Echo. 
  Kennedy spilte 393 kamper og scoret 72 mål for klubben fra 1974 til 1982. 
  I løpet av sin tid på Merseyside vant han ligaen fem ganger og den gjeveste europacupen tre ganger. 
  Da han ankom fra Arsenal var han regnet som angrepsspiller, men ble omskolert til midtbanespiller av managerlegenden Bob Paisley. 
  Etter fotballkarrieren har Kennedy slitt med helseproblemer. Da Liverpool-karrieren var over, spilte han for Swansea, Hartlepool og kypriotiske Peoporikos, men vedvarende helseproblemer ledet til en Parkinsons-diagnose helt tilbake i 1986.
 12. Del

  Fortsatt fastlåst Klæbo-konflikt

  Johannes Høsflot Klæbo sier via sin far og manager Haakon Klæbo til VG tirsdag at han vil fortsette å gå verdenscuprenn uten logoen til Viasat på drakten. Han vier heller plassen til sin personlige sponsor Uno-X.

  Skiforbundet sier i en pressemelding at de behandler saken internt, er i dialog med alle parter og ikke vil kommentere den utover det.

  Viaplay-eier Nent Group har TV-rettighetene til verdenscupen i langrenn, og den norske skistjernen mener at det er problematisk at strømmetjenesten både skal dekke idretten journalistisk og være sponsor for Skiforbundet.

 13. Del

  Verdenscuprenn i Sveits i fare

  Kvinnenes alpint-konkurranser i St. Moritz kan bli vanskelig å gjennomføre. Økt smitte og spredningen av omikron-varianten gjør at Sveits har skjerpet innreisereglene fra en rekke land, blant andre Canada. Ved ankomst fra Canada må man presentere negativ test og sitte 10 dager i karantene. De kvinnelige alpinistene er nå i Lake Louise og skal være der frem til 5. desember. Konkurransene i St. Moritz starter 11. desember. 
  – Det er foreløpig ingen unntak for sport når det gjelder innreise og karantene, sa Baspo-direktør Matthias Remund mandag ettermiddag.
  Samme helg skal det være verdenscup i langrenn i Davos. Vinteruniversiaden i Luzern 11. desember er allerede avlyst. 
  Barbara Flury, president i Davos Nordic, er bekymret.
  – Jeg har ingen informasjon om hva det betyr for arrangementet vårt om to uker. Men jeg er klar over at jeg må forvente en negativ overraskelse, sier hun ifølge Luzerner Zeitung.
  Forbundsrådet har innkalt til et hastemøte tirsdag. Swiss Ski planlegger også en telefonkonferanse med arrangørene. 
  De skjerpede innreisereglene kan få konsekvenser også for Champions League-kampen mellom Manchester United og Young Boys. Kampen kan bli flyttet til en nøytral arena for at Young Boys-spillerne ikke skal sitte 10 dager i karantene etter retur fra England.  
 14. Del

  Omikron vil gi OL-utfordringer

  Ifølge Reuters opplyser Kina at den nye koronavarianten Omikron, som nå sprer frykt verden over, vil gi utfordringer når det kommer til smittevern rundt OL. Myndighetene tror likevel avviklingen av OL i Beijing i februar vil gå greit.

  – Kina har erfaring i å hindre og kontrollere koronaviruset. Jeg har likevel full tillit til at Kina vil klare å avvikle vinter-OL som planlagt, sier talsmann Zhai Lijian ifølge Reuters.

  Vinter-OL går av stabelen i Beijing fra 4. februar til 20. februar. Det er allerede planlagt strenge regler for å hindre smitte.

  Halvor Lea i Olympiatoppen sier de fortløpende vurderer Covid-situasjonen. De har bestemt seg for å avlyse sin reise til Beijing kommende helg grunnet den nye koronavarianten omikron.

  Det er kontinentalcuprenn i hopp og kombinert i OL-anlegget til helgen og en gylden mulighet for norske hoppere til å prøve bakken foran OL i februar. Det blir imidlertid ikke noe av.

  – Vi har besluttet å ikke reise fordi det er stor usikkerhet knyttet til hvordan den nye virusvarianten vil påvirke innreise og karantenekrav, sier Halvor Lea i Olympiatoppen til NRK.

  Lea forteller til TV 2 at Olympiatoppen vurderer å ta i bruk hurtigtester for de som har vært på reise.

  – Vi har faktisk hatt de samme strenge rutinene hele veien. I motsetning til samfunnet har vi styrt etter smittetallene og ikke dødsfall og innleggelser. Det er på grunn av at vi ikke må ha smitte inn på Olympiatoppen. Så vi har så å si hatt de samme tiltakene siden mars i fjor.

  – Det var et møte i går om muligheten til å stramme inn enda mer til i tilknytning til reise, men det er ikke tatt en beslutning. Det vi vurderer er å ta i bruk hurtigtester på de som har vært på reise før man kommer på Olympiatoppen. Det er et av de tiltakene vi vurderer, sier han.

 15. Del

  Carrick får én kamp til som United-manager

  Manchester United offentliggjorde mandag at den nye midlertidige manageren deres blir Ralf Rangnick, men han rekker ikke å ta over før United møter Arsenal torsdag. Klibben melder at det blir en tredje kamp med ubeseirede Michael Carrick ved roret.

  Årsaken til Rangnicks forsinkelse er jobben å få arbeidstillatelsen på plass. Dette tar tid i England.

  Håpet er å få 63-åringen på plass til søndagens hjemmekamp mot Crystal Palace.

 16. Del

  Klæbo nekter å gå med Viaplay-logo på skidressen

  Langrennsstjernen Johannes Høsflot Klæbo har ikke sans for Norges Skiforbunds kommersielle samarbeid med Viaplay.

  Derfor nektet han å gå med Viaplay-logoen på låret, slik de andre norske skiløperne gjorde, i helgens verdenscupåpning i Ruka. Det melder Adresseavisen.

  – Jeg mener at en slik avtale verken tjener skiforbundet eller Viaplay. I stedet kan den være skadelig, da det kan stilles spørsmål rundt temaet uavhengighet. Det er ikke bra for noen av partene, sier Klæbo til avisen.

  STRIDENS KJERNE: Johannes Høsflot og Erik Valnes med ulik sponsor på låret. Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN

  Viaplay-eier Nent Group har TV-rettighetene til verdenscupen i langrenn, og den norske skistjernen mener at det er problematisk at strømmetjenesten både skal dekke idretten journalistisk og være sponsor for skiforbundet.

  – Slikt kan det settes spørsmålstegn ved. Når spørsmål stilles rundt vår uavhengighet og troverdighet, må noen varsle. Det har jeg gjort, og jeg valgte å gå uten Viaplay-merke på konkurransedressen i Ruka fastslår Klæbo.

  Kommersiell sjef Børge S. Nielsen er uenig i begrunnelsen og sier at Viaplay skal ha et møte med skiforbundet om saken i løpet av de nærmeste dagene.

  (©NTB)

 17. Del

  Chelsea kåret til årets klubb 

  Chelsea fikk den nye prisen «club of the year» under Gullballen-utdelingen. 
 18. Del

  Donnarumma vant keeper-prisen 

  Gianluigi Donnarumma, som hadde et stort EM for Italia, vant Yachine-trofeet. Det gis ut til beste keeper. 
  Listen ble slik: 
  1. Gianluigi Donnarumma 
  2. Edouard Mendy 
  3. Jan Oblak 
  4. Éderson 
  5. Manuel Neuer 
  6. Emiliano Martínez 
  7. Kasper Schmeichel 
  8. Thibaut Courtois 
  9. Keylor Navas 
  10. Samir Handanovic 
  KEEPERPRIS: Her får Gianluigi Donnarumma utmerkelsen av Didier Drogba. Foto: Franck Fife, AFP.
 19. Del

  Robert Lewandowski kåret til årets spiss 

  Polakken fikk den nye prisen «Striker of the year», altså årets spiss, under Gullballen-utdelingen mandag kveld. 
  Bayern München-stjernen har hatt et enormt år og regnes som en av favorittene til å vinne Gullballen. 
  BEÆRET: Superspissen Robert Lewandowski. Foto: Franck Fife, AFP.
 20. Del

  Pedri ble beste unge spiller 

  Barcelona-stjernen Pedri fikk Kopa Trophy under Gullballen-utdelingen. Prisen gis til den beste spilleren under 21 år. 
  Resultatet ble slik: 
  1. Pedri 
  2. Jude Bellingham 
  3. Jamal Musiala 
  4. Nuno Mendes 
  5. Mason Greenwood 
  6. Bukayo Saka 
  7. Florian Wirtz 
  8. Ryan Gravenberch 
  9. Giovanni Reyna 
  9. Jérémy Doku
  STJERNESKUDD: 19 år gamle Pedri imponerte stort i fotball-EM, sin unge alder til tross. Det gjorde han etter en strålende debutsesong for Barcelona. Foto: Franck Fife, AFP.

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.