Sportsdøgnet direkte

 • Få siste nytt innen sportsverden!
 1. Del

  ATP nekter Wimbledon rankingpoeng etter utelukkelsen av russere og hviterussere

  Mennenes tennistour ATP vil ikke dele ut rankingpoeng i årets Wimbledon-turnering. Årsaken er at russere og hviterussere nektes deltakelse.

  Flere idrettsforbund nekter russere og hviterussere deltakelse som følge av krigen i Ukraina, men ATP lar spillere fra de to landene delta som nøytrale utøvere uten bruk av nasjonssymboler. Det vil ikke Wimbledon, som ikke lar dem slippe til i årets utgave av verdens mest prestisjetunge gressturnering. Det godtar ikke ATP.

  – Det er med stor beklagelse og motvilje at vi ikke ser annen utvei enn å fjerne ATP-rankingpoeng fra Wimbledon-turneringen i 2022, sier ATP i en uttalelse.

  – Våre regler og avtaler eksisterer for å beskytte spillernes rettigheter. Ensidige avgjørelser av denne typen vil danne en skadelig presedens for touren om de ikke imøtegås. Diskriminering iverksatt av enkelte turneringer er ikke tillatelig.

  Avgjørelsen ble offentliggjort fredag, to dager før Roland-Garros i Paris innledes. De første kampene i Wimbledon-turneringen spilles 27. juni.

  All England Club, som er arrangør av Wimbledon-turneringen, offentliggjorde allerede i april sin avgjørelse om å ekskludere russere og hviterussere. I sitt svar til ATP skriver de fredag kveld at de er skuffet over avgjørelsen, men foreløpig ser an situasjonen, mens de blant annet snakker med andre Grand Slam-arrangører.

  (©NTB)

 2. Del

  Dennis Hauger på 14.-plass i Barcelona-kvalifisering

  Dennis Hauger måtte nøye seg med 14.-plass i kvalifiseringen til helgens Formel 2-runde i Barcelona. Det gir dårlig startposisjon i helgens løp.

  En kort stund så det ut til at han skulle få den viktige 10.-plassen med minste margin, men helt på tampen ble tiden hans slått av ytterligere fire biler.

  Føreren på 10.-plass får starte først i lørdagens sprintløp. Da snus rekkefølgen for de ti beste på hodet. I søndagens hovedløp starter bilene i rekkefølgen fra kvalifiseringen. For Haugers del blir det 14. startposisjon i begge helgens løp.

  – Jeg er selvfølgelig skuffet. Jeg hadde forventninger om å kvale en god del høyere opp i feltet. Det er sikkert litt tid å hente på selve kjøringen, men jeg har ikke svar på den store tidsforskjellen, sa Hauger i en uttalelse. Han var 0,769 sekund bak bestetiden.

  Å ta vare på dekkene var viktig under kvalifiseringen. De to Prema-bilene noterte sine tider tidlig, og de siste ti minuttene så Hauger og makker Jehan Daruvala konkurrentene angripe dem. Hauger var på 4.-plass da han kjørte i depot, men han måtte se en rekke rivaler skyve ham nedover.

  Han ble liggende en stund på 10.-plass, og marginene så ut til å være på hans side da Amaury Cordeel kom inn på nøyaktig samme tid. Siden Hauger noterte tiden først ville han gå foran. Det ble mindre viktig da fire andre biler slo ham i de par siste minuttene av kvalifiseringen.

  Jack Doohan vant kvalifiseringen, mens Daruvala ble nummer fire. Hauger var 0,769 sekund bak Doohan.

  (©NTB)

 3. Del

  Englands fotballforbund tar grep mot banestorming

  Englands fotballforbund (FA) går i rette med banestormingen som har bredt om seg på fotballarenaer i landet den siste tiden. Forbundet truer med sanksjoner.

  Det har vært gjentatte tilfeller av at publikum har tatt seg inn på banen den siste tiden, sist torsdag da Everton berget plassen i Premier League med 3-2-seier over Crystal Palace og da Port Vale tok seg til opprykksfinale med straffeseier mot Swindon. Flere ganger har det vært voldshendelser i tumultene.

  I en uttalelse på sitt nettsted beskriver FA dette som «antisosial oppførsel» og slår fast at samtlige tilfeller er under etterforskning. Forbundet sier også at det vil se på mulige regelendringer for å slå ned på fenomenet.

 4. Del

  Ruud klar for finale 

  Casper Ruud fortsatte det solide spillet og er klar for finalen i ATP 250-turneringen i Genève, hvor han er tittelforsvarer. 

  Fredag slo Snarøya-gutten den 211 centimeter høye amerikaneren Reilly Opelka, nummer 18 på verdensrankingen, i strake sett. 

  Som ventet ble det en intens serveduell. Ruud vant 7-6(2), 7-5. 23-åringen stod for kampens eneste brudd i Opelkas siste servegame. 

  I lørdagens finale møter han Richard Gasquet eller João Sousa. 

  Deretter venter et av sesongens store mål: French Open. 

  Foto: Jean-Christophe Bott / AP
 5. Del

  Conte dysser ned virusrykter 

  Fredag svirret det rykter om at Tottenham-troppen var rammet av matforgiftning. Spisslegenden og programlederen Gary Lineker var blant dem som meldte om ryktene på Twitter. 

  På pressekonferansen senere på dagen avviser manager Antonio Conte at de sliter med sykdom. 

  – Hvis du husker forrige kamp, så hadde vi tre eller fire med mageproblemer. Denne uken må jeg være ærlig og si at vi har hatt et par tilfeller, men vi overvant situasjonen. Også i trenerapparatet var det en dag de ikke følte seg så bra, sier Conte, ifølge Football London

  – I dette øyeblikket er viruset vårt minste problem. Vi er nær en stor prestasjon, og vi er helt fokuserte. Situasjonen til spillerne er den samme som i forrige kamp, melder italieneren. 

  Fredag ble det også meldt at stjernespiss Harry Kane følte seg dårlig og hadde trukket seg fra et mediearrangement. Conte slår fast at 28-åringen er med mot Norwich på søndag. 

  – Ja, garantert. I forrige kamp hadde vi Dejan Kulusevski som ikke trente på lørdagen, men kunne spille. Harry vil ikke miste en slik kamp, sier Spurs-manageren. 

  Søndag kl. 17.00: Se alle Premier League-kampene på TV 2 Play. 

  Foto: Glyn Kirk / AFP
 6. Del
 7. Del

  Australia tar over svømme-VM kortbane fra Russland

  Årets kortbane-VM i svømming legges til Melbourne i Australia. Det skulle opprinnelig ha blitt holdt i russiske Kazan.

  Det internasjonale svømmeforbundet (Fina) bekreftet valget av Australia fredag. Russland ble fratatt arrangøransvaret i mars som følge av krigen i Ukraina.

  Kortbane-VM varer fra 13. til 18. desember.

  Russiske og hviterussiske utøvere er utestengt fra deltakelse i sommerens verdensmesterskap i Ungarn. Flere nasjonale svømmeforbund, blant dem det norske, truet med boikott hvis Fina hadde tillatt Russland og Hviterussland å stille med utøvere under nøytralt flagg.

  (©NTB)

 8. Del

  Magnus Carlsen på Norges lag til sjakk-OL

  Magnus Carlsen er blant Norges utvalgte til årets sjakk-OL. Turneringen holdes i indiske Chennai, der 31-åringen tok sin første verdensmestertittel i 2013.

  På herresiden stiller også Aryan Tari, Jon Ludvig Hammer, Johan-Sebastian Christiansen og Frode Urkedal. Norges lag i kvinneklassen består av Monika Machlik, Sheila Barth Stanford, Edit Machlik, Alena Ayzenberg og Maud Rødsmoen.

  – Vi er stolte av å kunne presentere to sterke lag til årets sjakk-OL. Med verdensmesteren på første bord har vi sjansen til å knive om edelt metall. Sjakk-OL er det mest prestisjefylte mesterskapet for lag i sjakkverdenen, og at vi kan være med og kjempe i teten her, er helt fantastisk, sier president i Norges Sjakkforbund, Simen Agdestein, i en pressemelding.

  Sjakk-OL spilles i India i perioden 27. juli til 10. august. Opprinnelig skulle mesterskapet bli arrangert i Moskva, men ble flyttet som følge av krigen i Ukraina.

  Norges sterkeste prestasjon i turneringen var en overraskende 5.-plass i 2016.

  (©NTB)

 9. Del

  Middels åpning for Viktor Hovland i PGA-mesterskapet – første runde på par

  Viktor Hovland fikk en start på det jevne i det amerikanske PGA-mesterskapet i golf. Han gikk den første runden på par etter en birdie og en bogey.

  Han var blant dem som startet første runde i majorturneringen i Tulsa på 10. hull. Han spilte stort sett solid, men hadde ikke centimeterne på sin side i jakten på birdier.

  Etter ti strake par kom dagens første birdie på 2. hull. Putten gikk i hullet fra om lag seks meter.

  To hull senere måtte han tåle en bogey. Etter et dårlig utslag valgte han å droppe ballen og pådro seg dermed et straffeslag. Forsøket på å berge par fra nesten 15 meter lyktes ikke.

  Ville ikke inn

  På første halvdel var han særlig nær birdie på 11. hull, men ballen ville ikke i hullet. Hans beste putt på den halvdelen av runden leverte han på 15. hull, der han først spilte seg inn i trøbbel og så ut til å få bogey, men berget par med en lang putt.

  På 5. hull misset han en kort birdieputt, men han revansjerte seg ved å senke en vanskelig putt på 6. hull da han var i fare for å få en ny bogey.

  Hovland endte til slutt på en delt 27.-plass da alle 156 spillere hadde fullført åpningsrunden.

  McIlroy i tet

  Rory McIlroy kom best ut av første runde. Nordiren leverte en 65-runde, fem slag under par, og endte ett slag foran Will Zalatoris og Tom Hoge.

  Tiger Woods startet bra og var to under par etter fem spilte hull, men han fikk trøbbel etter hvert og endte fire slag over par etter hele sju bogeyer. Det ga ham en delt 99.-plass.

  (©NTB)

 10. Del

  Hamburg vant i Berlin – Hertha mot nedrykk

  Hertha Berlin er på kanten av stupet etter 0-1-tap hjemme i første kvalifiseringsduell mot Hamburg. Laget får en stor oppgave i returkampen.

  Ludovit Reis ble matchvinner fra spiss vinkel i det 57. minutt. Kanskje var det ment som innlegg, men ballen seilte over den 19-årige Hertha-keeperen Oliver Christensen og gikk i mål via lengste stolpe.

  Fredrik Bjørkan ble sittende på benken for Hertha torsdag.

 11. Del

  Reinkind og Sagosen til Final4

  THW Kiel spilte uavgjort (30-30) mot Paris Saint-Germain i første kvartfinale i Champions League. Dermed var andre kvartfinale helt avgjørende for hvem som får Final Four-billett. Harald Reinkind og Sander Sagosen fikset biffen, og Kiel slo PSG 33-32.

  Veszprém, Barcelona og Kielce er allerede klare. Finalespillet spilles 18.-19.juni i Köln.

 12. Del

  Seks kvinnelige dommere til Qatar-VM

  Tre hoveddommere og tre assistenter er kvinner når VM i Qatar starter mot slutten av året. Det blir første gang at fotball-VM for menn får kvinnelige dommere.

  Det opplyser Fifa i en pressemelding.

  De tre hoveddommerne er Stéphanie Frappart (Frankrike), Salima Mukansanga (Rwanda) og Yoshimi Yamashita (Japan). I tillegg vil Neuza Back (Brasil), Karen Medina (Mexico) og Kathryn Nesbitt (USA) fungere som assistentdommere i mesterskapet.

  Totalt er det oppnevnt 129 dommere til Qatar-sluttspillet, som spilles i perioden 21. november til 18. desember.

  På listen er det ingen dommere fra de nordiske landene. Norge har ikke hatt en dommer i VM-sammenheng siden Terje Hauge dømte i Sør-Korea og Japan i 2002.

  – Som alltid er kriteriene vi har brukt «kvalitet først», og de utvalgte kamplederne representerer det høyeste nivået av dommere over hele verden, sier leder av Fifas dommerkomité, Pierlugi Collina, i pressemeldingen.

  (©NTB)

 13. Del

  Ruud møter Tsonga i første runde av Roland-Garros

  Det norske tennisesset Casper Ruud skal bryne seg på franske Jo-Wilfried Tsonga (37), som pensjonerer seg etter turneringen, i den første runden av Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris.

  Det ble klart under torsdagens trekning av hovedtablået i turneringen. Ruud er 8.-seedet i turneringen. I fjor var han seedet som nummer 15.

  Ruud har aldri kommet lenger enn til tredje runde på grusen i den franske hovedstaden. I fjor røk han ut mot spanske Alejandro Davidovich Fokina i en spennende femsetter som varte i 4,5 time.

  I 2022-utgaven skal Ruud møte 37-årige Tsonga i den første runden. Franskmannen er rangert som nummer 267 i verden, og de to har aldri møttes tidligere. Tsonga, som på toppen av karrieren var nummer fem i verden, har fått wildcard til årets turnering.

  Ruud har Roland-Garros som et stort uttalt mål denne sesongen. 23-åringen er kjent for å være best på grusen, men har ikke fått det helt til å svinge på underlaget hittil denne sesongen.

  Ruud spiller for tiden ATP250-turneringen i Genève som tittelforsvarer foran turen til Paris. Der møter han amerikanske Reilly Opelka i semifinalen fredag.

  Roland-Garros startet med kvalifiseringskamper 16. mai, men de slipper nordmannen å spille grunnet sin høye ranking. Turneringen avsluttes 5. juni.

  (©NTB)

 14. Del

  Ruud klar for semifinale 

  Casper Ruud vant i strake sett med 6-4, 7-6 mot Thanasi Kokkinakis. Australieren er nummer 85 på verdensrankingen og var useedet i ATP 250-turneringen i Gèneve. 

  Ruud ble ikke brutt en eneste gang gjennom kampen. Kokkinakis ga ham hardere motstand mot slutten av andre sett, men da det gikk til tiebreak, var Ruud overlegen. 

  – Det ble en tøff match fra første til siste poeng. Han er en farlig spiller og har mange våpen. Jeg servet godt og spilte bra når jeg virkelig måtte, spesielt da jeg brøt serven på tampen i første sett. Og så spilte jeg noen gode poeng i tiebreaket som sikret seieren, sier Ruud til NTB etter kampen.

  I semifinalen venter den 211 centimeter høye amerikaneren Reilly Opelka for Ruud. 

  – Vi har møtt hverandre et par ganger før, senest to ganger i fjor. Da vant jeg begge oppgjørene. Jeg må bare tenke at vi er på grus og mitt favorittunderlag. Det må jeg bruke til min fordel, sier Ruud.

  Snarøya-gutten er tittelforsvarer i turneringen, som også er siste test før et av sesongens store mål: French Open. 

  Foto: Martial Trezzini / AP
 15. Del
 16. Del

  Tottenham-spiller utestengt for doping: – Gjorde en feil

  Tottenham-angriperen Chioma Ubogagu (29) straffes for brudd på dopingbestemmelsene. Hun holdes utenfor fotballen fram til oktober.

  Englands fotballforbund opplyste om dopingdommen torsdag. Utestengelsen er satt til ni måneder etter at det i oktober i fjor ble funnet spor av et forbudt steroid i Ubogagus urinprøve.

  Den engelske landslagsspissen fikk utskrevet to ulike medisiner i USA for å behandle sine akneproblemer (hudsykdom), skriver Tottenham i en uttalelse. Hun skal ikke ha visst at de var på idrettens dopingliste.

  – Jeg vil være tydelig på at medisinene ikke hadde noen prestasjonsfremmende effekt, men jeg gjorde en feil ved ikke å være forsiktig nok, sier Ubogagu.

 17. Del

  OL-mesteren knuste verdensrekorden på 200 meter bryst

  Zac Stubblety-Cook fosset inn 2.05,95 og ble tidenes raskeste svømmer på 200 meter bryst. Supertiden ble satt i et nasjonalt mesterskap i Australia.

  Stubblety-Cook holdt rekordfart hele veien i bassenget i Adelaide torsdag. Han slo bestenoteringen til russeren Anton Tsjupkov fra 2019 med 17 hundredels sekund.

  23-åringen var i en klasse for seg. Matthew Wilson ble toer på 2.10,14, mens Adam Selwood tok tredjeplassen med 2.13,68.

 18. Del

  Menneskerettsgrupper krever milliardkompensasjon til migrantarbeidere i Qatar

  En koalisjon av menneskerettsgrupper krever at Fifa og Qatar setter av 4,3 milliarder kroner til kompensasjon til skadde migrantarbeidere og etterlatte.

  «Fifa og Qatar har sviktet migrantarbeiderne som har vært avgjørende for verdensmesterskapet (i fotball) i 2022, men de kan fortsatt gi kompensasjon til de alvorlig skadde og familiene til de døde», skriver Human Rights Watch i en uttalelse.

  Bak uttalelsen står også Amnesty, organisasjonen FairSquare og en koalisjon av menneskerettsgrupper.

  I februar i fjor la avisen The Guardian fram undersøkelser som avdekket at 6500 fremmedarbeidere i Qatar hadde mistet livet siden landet ble tildelt fotball-VM i 2010.

  «Fifa bør sette av minst 440 millioner dollar (4,3 milliarder kroner) for å kompensere og investere i midler for å forbedre beskyttelsen av arbeiderne», heter det videre. 440 millioner dollar ifølge HRW identisk med premiepengene som deles ut til deltakerlandene i VM.

  (©NTB)

 19. Del

  BA: Bayern ønsker seg Brann-sjef Straus

  Bayern München har siktet seg inn på Brann-trener Alexander Straus og vil hente ham til den tyske klubbens kvinnelag, skriver Bergensavisen.

  Jens Scheuer var nylig ferdig som Bayern-trener etter tre år i jobben. Ifølge BA skal Brann ha blitt kontaktet med formål om å få Straus til Tyskland.

  Straus har de siste sesongene ledet Brann-kvinnene til suksess i ligaen. I fjor ble det seriegull og cupfinaletap for Vålerenga.

  – Et lag som opplever suksess har attraktive trenere og spillere, og det er klart at det er interesser rundt dem. Noe mer enn det ønsker jeg ikke å si, sier styreleder for Brann-damene, Pål Hafstad Thorsen, til BA.

  Straus har ikke villet kommentere opplysningene overfor avisen. Brann står med åtte seirer og én uavgjort på de første ni kampene av årets sesong i Toppserien.

  (©NTB)

 20. Del

  Beitostølen får verdenscuprenn i langrenn til vinteren

  Beitostølen er inne på langrennskalenderen med verdenscuprenn 9.-11. desember kommende sesong.

  Det ble bestemt i et møte i Det internasjonale skiforbundets (FIS) langrennskomité onsdag kveld. Beitostølen har i mange år arrangert den nasjonale sesongåpningen i langrenn, men ikke faste verdenscuprenn siden 2009.

  Kommende sesong går skistedet inn som arrangør av tre ekstrarenn helgen etter verdenscuprunden på Lillehammer. Det skal gås sprint, distanserenn og stafett på Beitostølen, opplyser Norges Skiforbund.

  – Fantastisk moro. Dette blir et spennende samarbeidsprosjekt for oss. Planen er at vi skal ha flere felles nøkkelpersoner på flere områder, og at vi oppretter en samlet organisasjon for begge rennhelgene, sier arrangørene Per Olav Andersen (Lillehammer) og Erik Østli (Beitostølen).

  Norges langrennssjef Espen Bjervig gleder seg også over at det blir verdenscuprenn på Beitostølen.

  – Dette passer oss bra. Vi får vi flere renn på hjemmebane med nasjonal kvote. Dette betyr at flere av våre beste får internasjonal matching på det øverste nivået. For lagene blir det også mindre reising totalt sett.

  (©NTB)

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.

Antall visninger