Sportsdøgnet direkte

 • Få siste nytt innen sportsverden!
 1. Del

  Stjernesund og Lysdahl til finalen i parallellslalåm

  Thea Louise Stjernesund og Kristin Lysdahl er de eneste norske kvinnene som er klare for finalen i verdenscuprennet i parallellslalåm i Lech torsdag.

  Stjernesund ble nummer sju i kvalifiseringen i Østerrike, mens Lysdahl ble nummer ni.

  Stjernesund hadde 0,38 sekunder opp til kvalifiseringsvinneren Lara Gut-Behrami fra Sveits. Lysdahl var 0,40 sekunder bak Gut-Behrami.

  I finalene starter alle på nytt igjen, slik sett betyr ikke kvalifiseringstidene noe for finalekjøringen.

  Kristina Riis-Johannessen var best av alle i den første kvalifiseringsomgangen, men kjørte ut i den andre. Dermed ble det ingen finaleomgang på henne.

  Det ble det heller ikke på Maria Therese Tviberg. Hun endte på 45.-plass med 1,60 sekunder opp til beste kvalifiseringstid.

  (©NTB)

 2. Del

  Russisk skiskytterprofil avga positiv virustest – smitte hos tre nasjoner

  Det er påvist koronasmitte hos tre skiskytternasjoner foran verdenscupåpningen i Finland kommende helg. Den russiske leiren er blant annet rammet.

  Det opplyser Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) i en pressemelding torsdag morgen.

  Samtlige utøvere og deres støtteapparat skal gjennom omfattende testing i forkant av åpningsrennene i Kontiolahti. Den første testrunden endte med positive prøver hos tre nasjoner.

  «Lagene som er rammet er Russland, Latvia og Moldova. De aktuelle personene er underrettet og isolert», skriver IBU-

  Videre heter det finske helsemyndigheter er informert om situasjonen, og at de vil beslutte hva som skal skje videre.

  Det russiske skiskytterforbundet bekrefter på sin Instagram-konto at profilen Anton Babikov og tre medlemmer av det medisinske apparatet har testet positivt på koronaviruset.

  Hele den russiske troppen skal være isolert på sitt hotell.

  (©NTB)

 3. Del

  Dommer avga positiv virustest foran Moldes Arsenal-møte

  En av dommerne som skulle ledet europaligamøtet mellom Molde og Arsenal testet positivt på korona etter ankomst til Norge. Nå er en nødløsning på plass.

  Det bekrefter Det europeiske fotballforbundet (Uefa) i en uttalelse noen timer før kampstart.

  «Uefa har i dag offentliggjort at to av dommerne som skulle ledet europaligakampen mellom Molde og Arsenal torsdag 26. november er erstattet, som følge av at en av kamplederne avga en positiv covid-test etter ankomst til Norge», melder Uefa.

  Bosnieren Irfan Peljto blir fortsatt hoveddommer, og landsmannen Senad Ibrisimbegovic opprettholdes som assistentdommer.

  Dawid Igor Golis og Daniel Stefanski, begge fra Polen, kommer inn som henholdsvis assistentdommer nummer to og fjerdedommer.

  (©NTB)

  Kampen ser du på TV 2 Zebra og Sumo kl. 18.55.
 4. Del
  Foran den argentinske ambassaden i Oslo har noen tent lys og pyntet til ære for Diego Maradona.
  Foto: Magnus Nøkland
 5. Del

  Fotballkamp utsatt etter Maradonas død

  Diego Maradonas gamleklubb, Boca Juniors, skulle møtt Internacional i Copa Libertadores onsdag, men kampen er utsatt på grunn av den argentinske superstjernens død. Maradona døde etter å ha fått hjerteinfarkt i sitt hjem. Det er erklært landesorg i Argentina i tre dager etter Maradonas død.
 6. Del

  Champions League-debut for Ødegaard

  Martin Ødegaard (21) starter for Real Madrid i kveldens bortemøte mot Inter. Det blir drammenserens første kamp i Champions League.
  Ødegaard står med 206 minutter fordelt på fem La Liga-kamper så langt denne sesongen. Real Madrid ligger på tredjeplass med fire poeng i Champions League-gruppen. Det er ett poeng opp til ledende Borussia Mönchengladbach, mens Inter ligger sist med to poeng.
  Se Inter mot Real Madrid på TV 2 Sport 1 og Sumo fra klokken 20.30.
  Foto: Real Madrid
 7. Del

  Åpner for å kalle opp stadion etter Maradona

  Napoli-eier Aurelio De Laurentiis sier i et intervju med franske RMC at de vil vurdere å kalle opp sin stadion San Paolo etter Diego Maradona, som døde av hjerteinfarkt onsdag. Maradona er av de fleste regnes som tidenes beste Napoli-spiller, og han vant Serie A to ganger med klubben.
 8. Del

  Pelé om Maradona: – En dag spiller vi fotball sammen i himmelen

  Den brasilianske fotballegenden Pelé er blant de mange som sørger over Diego Maradonas bortgang.

  Ofte er det nettopp Pelé og Maradonas navn som kommer opp når det diskuteres hvem som er tidenes beste fotballspiller.

  Maradona døde onsdag, og Pelé har uttalt seg kort til Reuters om dødsfallet.

  – En dag kommer vi helt klart til å sparke ball sammen i himmelen, uttaler Brasil-legenden.

  Pelé fylte nylig 80 år. Maradona ble bare 60.

 9. Del

  Ett minutts stillhet for Maradona i Mesterligaen

  Det vil bli holdt ett minutts stillhet foran onsdagens mesterligakamper for å minnes Diego Maradona, opplyser Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

  Maradona døde onsdag av hjertestans hjemme i Tigre. Han ble 60 år gammel.

  Uefa opplyser at Maradonas bortgang vil markeres med ett minutts stillhet både i mesterligaen onsdag og europaligaen torsdag.

  (©NTB)

 10. Del
 11. Del
 12. Del

  Tre dagers landesorg etter Maradonas død

  Argentinas president Alberto Fernández (61) har erklært tre dagers landesorg etter Diego Maradonas (60) død onsdag, skriver den argentinske storavisen Clarín.

  – Du tok oss til toppen av verden. Du gjorde oss enormt lykkelige. Du var den største av alle. Takk for at du var til, Diego. Vi kommer til å savne deg resten av livet, skriver landets president Alberto Fernández på Twitter over et bilde der han omfavner Maradona.

  Maradona døde av hjerteinfarkt onsdag.

  Maradona spilte 91 kamper for Argentina og ble verdensmester i 1986. Han er av mange regnet som tidenes beste fotballspiller.

 13. Del

  Østerrikske hoppstjerner avga positive virustester - sender nødlandslag til Ruka

  De østerrikske hoppstjernene Gregor Schlierenzauer og Philipp Aschenwald pluss landslagstrener Andreas Widhölzl har alle testet positivt for koronaviruset.

  Det skjedde etter helgens verdenscupåpning i polske Wisla, skriver den østerrikske storavisen Kurier.

  Hele det østerrikske laget og støtteapparatet er satt i karantene av smittevernhensyn. Widhölzl og Schlierenzauer skal i øyeblikket ha kun lette symptomer.

  «Til tross for at alle sikkerhetstiltak og de strenge reglene til Det østerrikske skiforbundet er overholdt, testet noen personer fra hoppleiren positivt for covid-19 i en rutinemessig test», skriver Det østerrikske skiforbundet i en uttalelse.

  Som følge av smitteutbruddet i troppen vil østerrikerne sende et svært b-preget mannskap til verdenscuprennene i finske Ruka kommende helg. Utøverne som får sjansen blir Manuel Fettner, David Haagen, Timon-Pascal Kahofer, Clemens Leitner, Markus Schiffner og Marco Wörgötter.

  «Som et rent forebyggende tiltak og for å bryte mulige infeksjonskjeder, har ledelsen besluttet å ikke sende idrettsutøvere og trenere som var i Wisla til Finland», heter det fra forbundet.

  Østerrike vant lørdagens lagkonkurranse i Wisla foran Tyskland og Polen, og i det individuelle rennet ble Daniel Huber nummer tre.

  Ved å plassere hele Wisla-laget i karantene, håper østerrikerne å ha de beste klare til verdenscuprennene i russiske Niznij-Tagil og VM i skiflyging om noen uker.

  (©NTB)

 14. Del

  Josimar felt i PFU for brudd på kildevernet

  PFU har enstemmig felt fotballtidsskriftet Josimar for brudd på kildevernet etter at redaktør Håvard Mælnes avslørte en anonym kilde i NFF.

  Pressens Faglige Utvalg (PFU) viste forståelse for Josimars frustrasjon og skuffelse, men endte likevel opp med en enstemmig fellelse, skriver Medier24.

  – Kildevernet er utrolig viktig for pressen også i andre saker. Blir Josimar ikke felt her, får det også konsekvenser i andre saker, sa PFU-medlem Stein Bjøntegård.

  Josimar er felt for brudd på punktene 3.4 og 3.5 om kildevern etter å ha blitt klaget inn av Norsk Presseforbunds generalsekretær Elin Floberghagen.

  I en artikkel skrevet av Mælnes avslørte han at generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF), Pål Bjerketvedt, var anonym kilde i en sak som Bjerketvedt selv hadde klaget inn til utvalget.

  NFF og Bjerketvedt klaget inn Josimar for manglende faktakontroll, noe Mælnes mente var maktmisbruk. Derfor hadde ikke Bjerketvedt lenger rett på kildevernets beskyttelse, mener Mælnes.

  (©NTB)

 15. Del

  Utestengt etter utskjelling 

  Espen Nystuen får ikke lede nedrykkstruede Kongsvinger i lagets to siste kamper. Treneren er ilagt karantene etter å ha skjelt ut fjerdedommeren i forrige kamp.

  Kamprapporten fra lørdagens oppgjør mellom Kongsvinger og Stjørdals-Blink er oppdatert med Nystuens karantene. Norges Fotballforbunds (NFF) disiplinærutvalg avgjorde dette tirsdag.

  Etter 32 minutter i den dramatiske kampen mot Stjørdals-Blink henvendte Nystuen seg til fjerdedommer Satha Sejoohn Sritharan og sa: «Din arrogante f…». Dommer Harald Røvig Sletner sto tett oppe i situasjonen og var raskt ute med det røde kortet.

  Nystuen tok over det sportslige ansvaret for Kongsvinger etter at Mika Lehkosuo ble sparket i slutten av september.

  Kongsvinger vant kampen mot Sjørdals-Blink 3-2 på overtid og sikret tre poeng som gjør at det er et tynt håp om å unngå nedrykk for hedmarkingene. Med to kamper igjen ligger laget fem poeng bak kvalifiseringsplass.

  Kampene mot Grorud og Ull/Kisa er foreløpig ikke berammet ettersom Kongsvinger har fått to koronatilfeller i troppen og er i karantene.

  (©NTB)

 16. Del

  Nytt koronatilfelle i Jerv

  Fotballklubben Jerv har fått en ny spiller smittet av korona. Laget er allerede i karantene, og det får ingen nye følger for serieoppsettet.

  Fra før er klubbens kamper mot Åsane og Grorud utsatt på grunn av koronasmitte. Jerv opplyser på sine nettsider om den nye positive koronatesten.

  – Den smittede hadde symptomer og har hatt dialog med klubblegen hele veien, og den positive testen var ikke uventet, skriver Grimstad-klubben.

  Alle andre tester blant spillere og støtteapparat har vært negative.

  Jerv er ute av karantenen kommende søndag, og neste kamp er mot Sandnes Ulf til mandag. Det gir laget én trening før reise og avspark.

  Jerv var i september første klubb i norsk toppfotball som fikk en spiller smittet med koronavirus. Den gang måtte laget utsette tre seriekamper.

  (©NTB)

 17. Del

  Alpinuttaket: Kilde tilbake etter sykdom, Windingstad gjør comeback

  Norge sender fem kvinner og åtte menn til parallellrennene i østerrikske Lech. Blant dem er Aleksander Aamodt Kilde som er frisk etter covid-19.

  Alpinverdenscupen er tilbake i Lech/Zürs for første gang på 26 år. Torsdag er det renn for kvinnene, mens herrene skal i aksjon fredag.

  Kilde ble smittet av korona da han kom hjem fra verdenscupåpningen i østerrikske Sölden 21. oktober. 27-åringen vant verdenscupen sammenlagt da koronapandemien førte til at sesongen brått ble avsluttet.

  Rasmus Windingstad har slitt med en vond rygg, men er nå tilbake på snø og klar for parallellrennet - en øvelse han vant i Alta Badia i Italia på lille julaften i fjor. Den gangen var det fire nordmenn blant de sju beste.

  Lucas Braathen skal igjen i aksjon etter seieren i Sölden, og Henrik Kristoffersen er blant dem som vil gi unggutten hard konkurranse.

  Kristin Lysdahl og Thea Stjernesund er begge med på kvinnesiden. Forrige sesong kjørte de inn til henholdsvis 6.- og 7.-plass under parallellrennet i Sestriere i Italia.

  Det vil bli kjørt to renn i både kvalifisering og finalerunden. Begge dagene vil det være kvalifisering klokken 10 med finalestart klokken 17.50. De 16 beste går videre fra kvalifiseringen til kvartfinale.

  Disse skal i aksjon torsdag:

  Thea Stjernesund, Hakadal IL

  Kristin Lysdahl, Asker Skiklubb

  Kaja Norbye, IL Heming

  Maria Tviberg, Geilo IL

  Kristina Riis-Johannessen, Ready

  Disse skal i aksjon fredag:

  Henrik Kristoffersen, Rælingen Skiklubb

  Leif Kristian Nestvold Haugen, Lommedalens IL

  Rasmus Windingstad, Bærums Skiklub

  Aleksander Aamodt Kilde, Lommedalens IL

  Lucas Braathen, Bærums Skiklub

  Fabian Wilkens Solheim, IL Heming

  Atle Lie Mcgrath, Bærums Skiklub

  Timon Haugan, Oppdal alpin

  (©NTB)

 18. Del

  Ruuds neste Grand Slam-mulighet blir trolig utsatt

  Tennisturneringen Australian Open blir trolig utsatt med en uke eller to. Casper Ruud og de andre tennisstjernene vet foreløpig ikke hvordan året vil se ut.

  Turneringen var planlagt å starte 18. januar, men idrettsminister i delstaten Victoria, Martin Pakula, uttalte onsdag at det «mest sannsynlig» blir en forsinkelse.

  Melbourne har kun nylig åpnet delvis opp etter måneder med full nedstenging på grunn av koronapandemien. I åtte måneder har Australia nærmest vært stengt fra resten av verden med et forbud for alle som ikke bor i landet, om å ta seg inn i landet.

  Australian Open-sjef Craig Tiley åpnet tidligere for at han ønsket at spillere skulle komme til Australia i midten av desember for å gå gjennom en 14 dagers karantene før de ble klare til å spille i de mindre turneringene i landet før Grand Slam-turneringen. Den planen har det blitt sådd tvil rundt politisk i regionen, med et ønske om at ingen spillere kommer før januar.

  (©NTB)

 19. Del

  Østerriksk alpinstjerne koronasmittet

  Den østerrikske alpinstjernen Marco Schwarz har testet positivt på koronaviruset og mister det Tv 2-sendte verdenscuprennet på hjemmebane denne uka.

  Det er parallellstorslalåm for kvinner torsdag og for menn fredag i Lech/Zürs, som er verdenscuparrangør for første gang på 26 år. Fredagens konkurranse går uten Schwarz, som er skarp i utslagskonkurranser og vant parallellslalåmen i Holmenkollen 1. nyttårsdag i 2019.

  Ifølge Østerrikes skiforbund lot 25-åringen seg teste etter å ha fått symptomer forenlig med covid-19, og testen var positiv. ORF melder at han er isolert i sitt hjem.

  Schwarz skal ha blitt smittet privat og har ikke hatt nærkontakt med landslagskolleger eller trenere den siste tiden.

  Ellers stiller østerrikerne toppet lag, men de må greie seg uten landslagssjef Andreas Puelacher. Han var nylig gjennom en kneoperasjon.

  (©NTB)

 20. Del

  Modric med Ødegaard-ros

  Martin Ødegaard (21) kan få sin Champions League-debut for Real Madrid når det spanske hovedstadslaget møter Inter på bortebane onsdag.
  Real Madrid-veteran Luka Modric (35) roser sin norske lagkamerat før gigantduellen i Milano.

  – Jeg ser ham på nært hold, og han trener bra. Han hadde noen skadeproblemer i starten av sesongen, men han har trent bra i lang tid nå. Han er en bra fyr, veldig talentfull og kan bidra med sine kvaliteter. Han må nyte spillet og gi sitt beste, sier Modric til TV 2.

  Se Inter mot Real Madrid på TV 2 Sport 1 og Sumo onsdag fra klokken 20.30.

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.