Statsbudsjettet for 2021

 • Regjeringen legger onsdag frem statsbudsjettet for 2021.
 • Du kan følge fremleggelsen på TV 2 Nyhetskanalen og TV2.no.
 • I dette livesenteret får du løpende oppdatering med nye budsjettposter etter hvert som de kommer inn.
 1. Del
  Kaller inn til pressekonferanse
  Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet varsler pressekonferanse i Stortinget klokken cirka klokken 20.00. Temaet er forhandlingene om statsbudsjettet for 2021.
  Disse deltar:
  * Statsminister og partileder Erna Solberg (H)
  * Kunnskapsminister og partileder Guri Melby (V)
  * Barne- og familieminister og partileder Kjell Ingolf Ropstad (KrF)
  * Partileder Siv Jensen (FrP)
 2. Del

  Byggingen av nytt regjeringskvartal kan starte neste år, med en bevilgning på 1,3 milliarder kroner. Rammen for første byggetrinn er 20,5 milliarder kroner.

 3. Del

  Bergen tingrett får 11 millioner kroner til forprosjekt for et nytt tinghus. Ifølge justisdepartementet har dagens bygning liten kapasitet, dårlig sikkerhet og behov for modernisering. Justisminister Monica Mæland håper tinghuset i Bergen kan være ferdig rehabilitert i 2027.

 4. Del

  Regjeringen foreslår en varig økning på 130 millioner til domstolene og påtalemyndigheten. Av dette foreslås 20 millioner til nye statsadvokater, 39 millioner til nye påtalejurister og 71 millioner til flere dommerstillinger.

 5. Del
  Statsminister Erna Solberg (H) møtte opp på Stortinget med munnbind med teksten "Erna ser deg" da regjeringen skulle legge fram statsbudsjettet. - Nye munnbind mottatt, klar for statsbudsjettfremleggelse. Relevant bilde? Neppe, men jeg kunne ikke dy meg, skriver statsministeren på Instagram.
 6. Del

  Det nye vikingtidsmuseet på Bygdøy blir prioritert i dagens statsbudsjett. Bygget skal stå klart i 2025. Museet, som ble vedtatt bygd av regjeringen i 2019, får 110 millioner kroner i statsbudsjettet, skriver Kunnskapsdepartementet.

 7. Del

  Opprydding av norsk atomavfall foreslås styrket med 691 millioner kroner til. Dette er en økning på 95 millioner kroner, melder NTB.

  – Alle de norske forskningsreaktorene er stengt, men vi har atomavfall som må håndteres for å unngå skader på mennesker og miljø i en million år framover, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

 8. Del

  Regjeringen kutter bistandsrammen i statsbudsjettet med 1,1 milliarder. Likevel nås målet om å bruke 1 prosent av bruttonasjonalinntekten på bistand, melder NTB. Forslaget til bistandsbudsjett er på 38,1 milliarder kroner til sammen.

 9. Del

  I statsbudsjettet kommer det over to milliarder kroner til nye bygninger og arealer ved norske universitet og høyskoler.

 10. Del

  I sitt forslag til statsbudsjett for 2021 trapper regjeringen opp støtten til momskompensasjonsordningen til frivillige organisasjoner med 118,9 millioner, melder NTB. Til sammen er støtten til ordningen dermed på 1,8 milliarder kroner, som var målet i Frivillighetsmeldingen i 2021.

TIPS OSS!

Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.

Antall visninger