Terror i Paris

 • 129 mennesker er drept og 352 skadet etter terrorangrep i Paris
 • Sju terrorister er døde
 • IS hevder at de står bak terrorangrepet
Hva vil du se?
Her flykter de for livet fra Bataclan
 • Her flykter de for livet fra Bataclan
 • Ukjent pianomann rører verden
 • Paris-terroren: Her skjønner bandet at noe er galt
 • Stephanie (36) gjemte seg på et knøttlite rom
 • Pappas rørende forklaring på Paris-terroren: «Blomstene og lysene er til for å beskytte oss»
 • 19 minutter ut i fotballkampen høres det første smellet
 • Her tvinger franske spesialstyrker terrormistenkte i kne
 • Sang nasjonalsangen mens de ble evakuert
 • Amatørvideo: Skudd ved konsertarenaen
 • Politiet havnet i skuddveksling med terroristene
 • AMATØRVIDEO: Her tar politiet seg inn i Bataclan
  • Del

   17 LØSLATT I BELIGA: En belgisk domstol har siktet en mann for medvirkning til terrorangrepene i Paris, men løslot 17 andre som er pågrepet det siste døgnet, mistenkt for det samme.

   Den siktede mannen var en av 16 som ble pågrepet i en storstilt aksjon i Brussel-området søndag kveld.

   To av fem andre, som ble pågrepet mandag, ble også løslatt mandag kveld.

   Belgisk påtalemyndighet har ikke oppgitt identiteten til mannen som er siktet for medvirkning til Paris-terroren, men det skal ikke være snakk om Salah Abdeslam, den eneste av dem som trolig deltok under angrepene som fortsatt er på frifot

   – Han er siktet for å ha deltatt i en terroristgruppe og for å ha vært delaktig i terrorangrepet i Paris, heter det i en uttalelse fra den belgiske påtalemyndigheten. (©NTB)

  • Del

   FANT BOMBEBELTE: Fransk politi sier de har funnet et mulig bombebelte på en undergrunnstasjon i Paris, melder AP. Beltet ble funnet i søppelhaug av en renholdsarbeider i forstaden Montrouge i dag, og politiet undersøker nå om bombebeltet kan ha vært tenkt å skulle brukes i forbindelse med terrorangrepene 13. november.

  • Del

   TO SVENSKER TILTALT FOR TERRORFORBRYTELSER: To menn fra Göteborg er tiltalt i Sverige for å ha medvirket til drap i Syria. Blant påtalemyndighetens bevis er en film der to menn får halsen skåret over.

   I den aktuelle videoen deltar ifølge aktor Agnetha Hilding Qvarnström flere svensker som så langt ikke er identifisert.

   – Det er to personer som er tiltalt for sammen med andre å ha medvirket til å drepe to personer i nærheten av Aleppo i Syria i april 2013, sier Qvarnström.

   De to ofrene er ikke blitt identifisert.

   – Vi tror de er sivile, men vi har brakt på det rene hvem de to døde personene er, sier aktoren.

   De to tiltalte svenskene ble pågrepet i juli. Mennene på 30 og 32 år er begge svenske statsborgere og bosatt i göteborgområdet. 30-åringen har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen, mens 32-åringen, som er rullestolbruker, har vært ilagt reiseforbud gjennom høsten. (©NTB)

  • Del

   SVETT KINOGJENGER UTLØSTE TERROR-ALARM: En stor kinosal ble evakuert i Stockholm da politiet ble varslet om en mann som oppførte seg merkelig. Mannen var svett etter trening, skriver svenske medier mandag.

   Kinopublikum varslet personalet om en mann som satt med en veske i fanget og «så nervøs» ut, og politiet ble kontaktet, forklarte informasjonssjef Thomas Runfors i SF Bio lørdag kveld.

   Politiet rykket ut til kinoen i Söderhallerna på Södermalm, men etter å ha snakket med mannen slo de fast at det ikke var mistanke om at han hadde gjort noe ulovlig. Politifolk i bydelen opplyser mandag til Svenska Dagbladet
   at mannens oppførsel ble oppfattet som «merkelig» fordi han var svett etter en treningsøkt. Dessuten skal han ha holdt hardt i en kameraveske.
   Rundt 600 personer ble omfattet av evakueringen, ifølge TV4. (©NTB)

  • Del

   Franske sikkerhetsstyrker har utført totalt 298 ransakelser i Paris-regionen siden terrorangrepene, opplyser politisjef Michel Cadot.

   10.200 politifolk og 6400 soldater er utplassert i hovedstadsregionen, hovedsakelig for å bevokte stasjoner, flyplasser, store offentlige plasser, regjeringsbygg, kulturattraksjoner, mediebedrifter og sykehus.

   – Trusselnivået forblir hevet, sier Cadot ti dager etter angrepene som kostet minst 130 menneskeliv i Paris.

   – Vi ser en rekke meldinger fra Daesh som kringkastes på internett og som åpenbart er rettet mot Frankrike, sier politisjefen, som bruker det arabiske akronymet for et tidligere navn på ekstremistgruppa IS i Syria og Irak.

   Cadot tilføyer at politiet har registrert et lite antall rasistiske eller antiislamistiske angrep i kjølvannet av terroren, men han påpeker at det franske folk i all hovedsak har håndtert situasjonen «ansvarlig og republikansk». (NTB)

  • Del

   Skoler og T-banen i Brussel er stengt mens væpnet politi og soldater fortsatte en hektisk jakt på flere mistenkte for terrorangrepet i Paris de mener befinner seg i Brussel. Mandag formiddag ble fem terrormistenkte personer arrestert.

  • Del

   Politiet i Belgia har arrestert ytterligere fem personer i anti-terroroperasjonen mandag formiddag.

   Iløpet av helgen har belgisk politi gjennomført over 20 aksjoner, og pågrepet i alt 21 personer.

   Belgia har hevet beredskapen til øverste nivå som følge frykt for terrorangrep. Politiet jager spesielt Salah Abdeslam, som skal være den eneste overlevende av angriperne i Paris-terroren.

   Det er ikke kjent om Abdeslam er blant de fem sist arresterte.

  • twitterDel
  • Del

   En toller skal være skutt og drept under en husransakelse i Toulon i Frankrike, ifølge lokale medier.

   Gjerningsmannen skal ha vært bevæpnet med et automatgevær. Mannen åpnet ild da politiet skulle gå til arrestasjon, og tolleren ble skutt flere ganger.

   To politimenn ble også såret i aksjonen, men skal ikke være livstruende skadd.

   Ifølge lokale medier var gjerningsmannen i bestittelse av et M16-gevær og ammunisjon han hadde planer om å selge. Han er pågrepet av politiet.

   Opplysningene er ikke bekreftet fra offisielt hold. Bakgrunnen for politiaksjonen er høyst uklar, men både fjernsynskanalen iTélé og regionavisa Nice Matin melder at aksjonen skal ha vært et ledd i kampen mot våpenhandel.

  • Del

   – Vi skal aldri tillate terroristene å tvinge oss inn i et verdensbilde hvor det pågår en krig mellom Vesten og islam, mener statsminister Erna Solberg (H).

   – Terroristene vil at vi skal frykte dem, og deres mål er å bryte ned det samfunnet vi har bygget opp, innledet Solberg med i sin tale til Høyres landsstyremøte mandag.

   – De vil splitte oss. De vil tvinge oss inn i et verdensbilde hvor det pågår en krig mellom vesten og islam. De vil spre hat, mistenksomhet, frykt og konflikt. Det skal vi aldri tillate, sa Solberg.

   Hun var tydelig på at stengte grenser ikke kan verne oss mot terror.

   – Vi blir heller ikke mindre utsatt for terror om vi stenger grensene for dem som rammes av terror i sitt hjemland og som ikke har trygge områder å flykte til, sa statsministeren. (NTB)

  Her skjedde angrepene

  TIPS OSS!

  Tips oss på 02255 eller klikk her for å sende inn ditt tips.

  Terrorister angrep seks ulike steder i sentrum av Paris:

  Foto: Christian Hartmann/Reuters 

  Kl. 21.20: En selvmordsbomber sprenger seg selv i lufta ved Stade de France.

  Kl. 21.25: Skyting mot utestedene Le Carillon på Rue Albert og Petit Camodge på Rue Bichat. (15 drept, 10 kritisk skadd).

  Kl. 21.30: En selvmordsbomber sprenger seg i lufta ved Stade de France,

  Kl. 21.32: Angrep på baren A la bonne biére. (Fem døde, åtte kritisk skadet)

  Kl. 21.32: En av terroristene sprenger seg selv i luften på Le Comptoir Voltaire. (En terrorist død, en person kritisk skadet)

  Kl. 21.36: Angrep mot baren La Belle Equipe. (19 døde, flere kritisk skadet)

  Kl. 21.40: Tre terrorister tar seg inn på konsertstedet Bataclan hvor bandet Eagles of Death Metal spiller konsert. De begynner å skyte inn i folkemengden foran scenen.  Etter hvert stormer antiterrorpolitiet lokalet og de tre terroristene blir drept. (89 drept, flere skadet)

  Kl. 21.53: En selvmordsbomber sprenger seg selv i lufta ved Stade de France. Fire mennesker blir drept i de tre eksplosjonene ved Stade de France, tre av dem er terroristene selv. En av terroristene hadde forsøkt å komme seg inn på fotballkampen med billett.

  Kilde: Reuters

  Antall visninger