USA-valget 2020

 • Vi gir deg siste nytt om valgdramaet
 • Sjekk våre resultatsider og klikk deg rundt i kartet
 • Følg våre sendinger på Nyhetskanalen her i livesenteret

Viktige hendelser

  1. Del
  2. Del
   Amerikanske valgmyndigheter sier valget var det sikreste noensinne

   Amerikanske valgmyndigheter sier i en uttalelse at det ikke finnes «noe bevis» for at stemmesedler ble endret eller gikk tapt under valget forrige uke.

   – Valget 3. november var det sikreste i amerikansk historie, sier både føderale og statlige tjenestepersoner med ansvar for sikkerheten og gjennomføringen av valget i uttalelsen.

   President Donald Trump har nektet å innrømme nederlaget mot utfordrer Joe Biden. Presidenten har gjentatte ganger kommet med udokumenterte påstander om valgfusk.

   Flere av hans republikanske støttespillere støtter ham, og Mitch McConnell, Republikanernes flertallsleder i Senatet, sa tidligere i uka at Trump har 100 prosent» rett til å stille spørsmål ved valgresultatet og vurdere juridiske alternativer.

   (©NTB)

  3. Del
  4. Del
   Fire av fem amerikanere mener Biden er valgets vinner

   79 prosent av de spurte anerkjenner Joe Biden som vinner av presidentvalget i USA. 3 prosent mener Donald Trump vant, viser en måling fra Reuters/Ipsos.

   Videre svarer 13 prosent at valgutfallet ennå ikke er avgjort. 5 prosent sier at de ikke vet, viser målingen, som ble foretatt fra lørdag ettermiddag til tirsdag.

   Resultatet på målingen følger i hovedsak partilinjene, melder Reuters , som viser til at seks av ti republikanere i undersøkelsen og nesten alle demokrater som ble spurt, mener at Biden har vunnet.

   Trump har ennå ikke godtatt valgresultatet.

   (©NTB)

  5. Del
   Justisminister William Barr starter etterforskning av valgfusk
   USAs justisminister William Barr har instruert justisdepartementet å etterforske det han omtaler som «omfattende anklager» om valgfusk, melder Associated Press. Til tross for at Joe Biden er erklært vinner av valget, har Trump-kampanjen så langt nektet å godta valgresultatet. Biden har en klar ledelse i flere vippestater og det har ikke vært noen tegn på at det finnes nok ulovlige eller feiltalte stemmer til at resultatet skal endre seg.
  6. twitterDel
  7. Del
   Fox kuttet Det hvite hus sin pressekonferanse
   Fox News tar som regel presidentens side i mange spørsmål, men mandag kveld fikk programleder Neil Cavuto nok. Bare minutter etter at pressetalskvinne Kayleigh McEnany startet sin pressekonferanse fra Det hvite hus brøt programlederen inn og valgte å ta henne av luften. 
   – Wow, wow, wow. Jeg mener vi må være veldig tydelige: hun anklager den andre siden for å ønske valgfusk og ulovlige stemmer. Med mindre hun har mer detaljer som taler for dette, kan jeg ikke med god samvittighet fortsette å vise dere dette, sa Cavuto til seerne. 
  8. Del
   Trump har fortsatt støtte i eget parti

   Bare noen få sentrale republikanere har så langt gratulert Joe Biden. Mange velger i stedet fortsatt lojalitet til Donald Trump.

   Den avtroppende presidenten har fått massiv kritikk for sine udokumenterte påstander om valgfusk.

   Lederen for USAs føderale valgkommisjon, Ellen Weintraub, er blant dem som mener Trump undergraver tilliten til valget og demokratiet i USA.

   Men i Trumps parti har det så langt vært lite kritikk å spore.

   – Ikke erkjenn nederlag, herr president. Kjemp hardt, oppfordret senator Lindsey Graham i et intervju med Fox News søndag.

   (NTB)

  9. twitterDel
  10. Del

  Spør oss om valget!

  Takk for din melding!
  1. Profilbilde
   Helene10. nov 08:58
   Del

   Har det skjedd før at en sittende president har nektet å gratulere vinneren av valget med seieren?

   1. Profilbilde
    TV2.no10. nov 08:58
    Del
    @Helene - Så vidt meg bekjent er ikke dette noe som har skjedd tidligere nei. 
    Hilsen Mari, TV2.no
  2. Profilbilde
   Erling10. nov 08:57
   Del

   Noe jeg ikke forstår. Kan trump stille til valg om 4 år hvis han taper nå. Dama der på tv sa nei fordi han ble stilt for riks rett.

   1. Profilbilde
    TV2.no10. nov 08:57
    Del
    @Erling - Trump kan stille til gjenvalg igjen om fire år, dersom han skulle ønske det. Nyhetsnettstedet Axios skrev mandag at kilder i staben til Trump har sagt at dette er noe han selv også vurderer. 
    Hilsen Mari, TV2.no
  3. Profilbilde
   Oslo student06. nov 17:33
   Del

   Hvordan kan dere utpeke en vinner allerede nå, når ikke engang amerikanske medier har utpekt en vinner? Hva om dere tar feil?

   1. Profilbilde
    TV2.no06. nov 17:33
    Del
    @Oslostudent - Hei! TV 2 har tradisjon for å være tidlig ute med å utpeke vinnere av valg. I 2016 var TV 2 første mediehus i verden som utpekte Trump til vinner av valget. Når vi utpeker Joe Biden som vinner i dag, gjør vi det basert på beregninger og analyser av antall stemmer som har kommet inn og de stemmene som gjenstår å telles opp. TV 2s tallknuser Terje Sørensen er blant de ypperste i verden på dette området, og besitter enorm kunnskap han tar i bruk for å klare dette. Når TV 2 går ut og utpeker Joe Biden som vinner, er det noe vi gjør fordi vi er 100 prosent sikre på at det er eneste mulige utfall.
    Hilsen Kasper, TV2.no
  4. Profilbilde
   Joakim06. nov 12:14
   Del

   Så om de vinner delstaten får de ikke alle valgmennene?

   1. Profilbilde
    TV 206. nov 12:14
    Del
    @Joakim - Stort sett alle delstatene opererer med at vinneren får alle valgmennene i delstaten. Maine er derimot et unntak, og der deler de opp.
    Hilsen Mari, TV2.no 
  5. Profilbilde
   Henrietta George 06. nov 12:12
   Del

   Det også står at Biden har tatt ledelsen i Georgia, betyr det at han vinner der?

   1. Profilbilde
    TV 206. nov 12:12
    Del
    @HenriettaGeorge - Det gjenstår fortsatt en del stemmer å telle, så det kan vi ikke slå fast enda. 
    Hilsen Mari, TV2.no 
  6. Profilbilde
   Joakim06. nov 11:23
   Del

   Hvorfor opererer dere og f.eks VG med forskjellige tall. Og hvorfor har Biden gått fra 265 valgmenn til 264? Har ikke alle delstater 2 valgmenn?

   1. Profilbilde
    TV 206. nov 11:23
    Del
    @Joakim - Vi baserer våre tall på beregninger gjort av vår valganalytiker og tallknuser Terje Sørensen. Hva VG gjør, kan jeg dessverre ikke svare på. Vi hadde Biden på 265 først fordi han ble tildelt delstaten Maine sine fire valgmenn. Vi korrigerte dette senere da det ble klart at Trump fikk én valgmann, og Biden tre. Alle de 50 delstatene har et ulikt antall valgmenn. 
    Hilsen Mari, TV2.no 
  7. Profilbilde
   elev06. nov 11:20
   Del

   Teller de nå i Georgia? Eller har de pause fra tellinga?

   1. Profilbilde
    TV 206. nov 11:20
    Del
    @elev - Hei! De teller videre, og lokalmyndighetene har sagt at de skal holde det gående gjennom natta til de har et resultat. 

    Hilsen Mari, TV2.no 
  8. Profilbilde
   Henrik Bjørge Pedersen06. nov 09:31
   Del

   Hei. Ser at TV2 har Biden-seier i Arizona, mens andre fortsatt mener at det ikke er avgjort der. Er det TV2 sin egen tallknuser som har kommet frem til resultatet i Arizona? Takk for god dekning av valget forresten!

   1. Profilbilde
    TV 206. nov 09:31
    Del
    @HenrikBjørgePedersen - Hei. Det stemmer. Vår tallknuser Terje Sørensen har gitt Biden seier i Arizona. I likhet med nyhetsbyrået AP og Fox News :) 
    Hilsen Mari, TV2.no 
  9. Profilbilde
   Titti06. nov 08:00
   Del

   Hvorfor skriver noen 264vs213. Mens andre har 253 vs 213 i stemmer? Forvirrende.

   1. Profilbilde
    TV2.no06. nov 08:00
    Del
    @Titti - Hei! Dette er fordi vi baserer oss på våre egne beregninger, som TV 2s tallknuser Terje Sørensen står for. Andre redaksjoner har kanskje andre beregninger, eller baserer seg på det andre skriver. Dermed vil dette ikke være likt over alt. 
    Hilsen Margrethe, TV2.no
  10. Profilbilde
   Treige oppdateringer.06. nov 06:46
   Del

   Dere har vært stille lenge, det er jo bare repriser vi ser? Det er kommet inn flere stemmer. Har Terje regnet ut noe nytt?

   1. Profilbilde
    TV 206. nov 06:46
    Del
    @Treigeoppdateringer. - Vi er i gang med sending på TV 2 Nyhetskanalen nå. Der får du også siste oppdateringer fra vår valganalytiker Terje Sørensen. 
    Hilsen Mari, TV2.no 
  Antall visninger