STORTINGSVALGET 2017

Valgprat

Takk for din melding!
  • Del

   Kilder forteller til TV 2 at de fire borgerlige partiene skal møtes tirsdag kveld klokken 20, i statsministerboligen. Det er det første sonderingsmøtet etter valgseieren, men det er ikke kjent hva møtet skal inneholde. Et naturlig og uavklart spørsmål er hvorvidt Venstre vil gå i regjering med Fremskrittspartiet. KrF har sagt at de ikke ønsker å gå inn i en regjering med FrP.

  • Del

   Rundt klokken 15.00 ankom byrådsleder Raymond Johansen Ap-møte.
   – Det var en alvorlig dag i går, og det er alvorlig at vi ikke greide å få en ny regjering i Norge, sier Johansen. Han sier det er naturlig for partiet å gå gjennom valgkampen.
   – Lederen sitter. Det er ikke der vi skal begynne i det hele tatt. Det er jeg veldig trygg på. Jonas er den beste lederen, sier Johansen.

  • Del

   Klokken 14.00 i ettermiddag samlet sentralstyre til Arbeiderpartiet til møte, etter gårsdagens valg-nederlag. Her skal partileder Jonas Gahr Støre, nestledere Hadia Tajik og Trond Giske, samt øvrig partiledelse diskutere valgresultatet og hvordan partiet endte med å gjøre sitt nest dårligste valg siden krigen. Det er ventet at Støre vil møte pressen etter møtet.

  • Del

   Venstre vurderer nå om de skal gå i regjering med Høyre og Frp. Sentralstyre til Venstre møtes tirsdag klokken 16.00 for å diskutere partiets alternativer.

   – Det er helt naturlig at regjeringsspørsmålet kommer på bordet i dag. Vi trenger å få oversikt over hvilke alternativer vi har, og det må vi snakke gjennom, sier Melby til NRK, som ikke utelukker et regjeringssamarbeid med Frp.

  • Del
  • Del

   Det store spørsmålet er hvordan sentrumspartiene Krf og Venstre stiller seg til den nye regjeringen, og hvilket type samarbeid det blir på borgerlig side.

   – Vi har god tid på en prosess med Krf og Venstre. Vi har en sikkerhet for at vi skal møtes, snakke og diskutere politikk, og finne frem til samarbeidsformer for fremtiden.

   – De har en interesse av å ha forankret denne regjeringen til noen viktige saker. Det var det vi gjorde med avtalen vi har hatt så langt. Vi skal først begynne med å snakke sammen, og finne gode løsninger. Jeg tror det er fullt mulig å levere god felles politikk, som vi har gjort, sier Solberg.

  • Del

   På spørsmål fra TV 2 om Erna Solberg vil vurdere nye fjes i regjeringen sier statsministeren:

   – Jeg kommer aldri til å si opp noen statsråder i intervju med norsk presse. Akkurat nå skal vi først gå gjennom en prosess med andre partier for å se på grunnlaget for regjeringens saker og innhold. Så det er ingen naturlig skifter foran oss, sier Solberg.

  • Del

   – Vi politikere klager alltid på pressen. Det er en hobby vi har. Og pressen klager nok på politikerne også. Men i sum så har det vært en god valgkamp. Vi har fått presentert mye politikk. Det er forskjellig måter å nå velgerne på, ikke bare via TV-debatter eller avisoppslag, men også sosiale medier og i direkte velgerkontakt. I sum har vi klart å nå velgerne på en god måte. Vi har banket på 700.000 dører i løpet av valgkampen. Det er en grasrot-seier for alle de som har stått på for vårt parti, sier Solberg.

  • Del

   – Vi har vist at vi har gjennomføringskaft, at vi har levert på de aller viktigste valgløftene, og folk ser at vi er på vei i riktig retning. I den perioden som ligger bak oss har vi vist at vi klarer å håndtere utfordringene som kommer, både oljeprissjokk og flyktningkrise, sier Solberg.

  • Del

   – Et gjenvalg betyr at politikken som er vist har fått et godkjent-stempel av velgerne. Den politikken vi står for, som vi har vist det norske folk i fire år, har også vist seg å virke. Og velgerne har sagt at de ønsker mer av det. Vi har vært gjennom fire år med omdiskuterte reformer, vanskelig utfordringer. Men vi viser også at reformene vi har gjennomført både har lyktes, har landet og gir resultater, sier Solberg.

  • Del

   På valgdagen har landets største betting-selskaper også vanskeligheter med å tippe hvem som går av med seieren i stortingsvalget.

   Hos både NordicBet og Sportsbook er det dødt løp mellom Solberg og Gahr Støre. Der er oddsen 1,85 til både Erna Solberg og Jonas Gahr Støre. Unibet har Erna Solberg som favoritt, med 1.7 i odds på at hun blir statsminister. Jonas Gahr Støre (Ap) har der et noe mindre favorittstempel – med 2.0 i odds.